BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Färgstark semester på Kuba och i Havanna

Vita stränder, stämningsfulla stunder och doften av cigarr

14 dagar från 16.695:-

Färgstark semester på Kuba och i Havanna

14 dagar från 16.695:-

Upplev Kuba på en unik badsemester

Kuba är det perfekta resmålet för dig som vill njuta av en extraordinär badsemester i Karibien, och samtidigt uppleva en speciell kultur som inte är skapad för turisternas skull. Här har vi kombinerat fem dagar i Havanna med nio dagar i semesterparadiset Varadero. På det sättet får ni både historisk arkitektur, en vänlig lokalbefolkning, gamla amerikanarbilar och huvudstadens trevliga stämning – plus ren avkoppling på en av Karibiens vackraste stränder.

Resplanen nedan är inte fast, utan kan anpassas efter dina önskemål.
Se säsongspriser och vad som ingår i priset under fliken ”Innehåll och priser” ovan.

Föreslagen resplan
DAG 1 - 5: HAVANNA

Resan startar i huvudstaden Havanna – en unik stad som ni inte får missa på resan till Kuba. Därför föreslår vi att ni stannar fyra nätter här, så att ni får tid att komma ner i varv efter flygturen och uppleva Havannas mångfacetterade charm.

Särskilt den gamla stadsdelen, Habana Vieja, är värd att strosa runt i. Hela området är upptaget på Unescos lista över världskulturarv, på grund av sin enastående sammansättning av historisk arkitektur. Här hittar ni allt från 1600-talsbarock till 1930-talets art déco, via 1800-talets nyklassicism – och i stort varje byggnad är målad i sin egen vackra nyans. Staden utforskas enklast till fots, så knyt promenadskorna och förbered er på att insupa stämningen mellan sevärdheterna.

En av de största attraktionerna är Plaza de la Catedral och vackra Catedral de San Cristobal, som båda ligger här. Katedralen tog 29 år att bygga, och enligt myten fanns kvarlevorna efter Christoffer Columbus här i många år. En annan höjdpunkt är Plaza Vieja, som både har använts till militärövningar och som marknadsplats, och som idag är en livlig samlingspunkt inramad av charmiga hus i olika färger. Det är trevligt att slå sig ned på båda platserna, och betrakta lokalbefolkningen som röker cigarr och småpratar.

De flesta av stadens imponerande fort ligger vid vattnet, och är väl värda ett besök. Särskilt La Cabaña på andra sidan kanalen är spännande att se. Här väntar både ruiner och gamla kanoner, och två museer som berättar om fortets långa historia. Först användes det av spanjorerna för att försvara sig mot engelsmännen, och senare av Che Guevara – så platsen är full av berättelser. Här är det show varje kväll, med utklädda skådespelare som spelar teater och fyrar av kanonerna – en rolig föreställning som inte direkt blir sämre av den fantastiska utsikten och solnedgången.

En annan kväll kan ni promenera längs med Calle Obispo, som är en smal gågata fylld av restauranger och barer. Här kan ni smaka det kubanska köket och njuta av stämningen och livemusik på gatan.

Den femte dagen föreslår vi att ni kör till Varadero (150 km/90 miles – 2 timmar)

DAG 5 – 14: VARADERO

Resans andra del upplever ni med tårna i sanden. Vi rekommenderar att ni tillbringar nio nätter på Kubas semesterparadis Varadero. På öns norra sida ligger den två mil långa halvön som egentligen heter Hicaros Peninsula, men som kallas Varadero.

Halvön är en dröm, med underbar vit sand, tropiska palmer och turkosa vågor. Den kallas ofta en av Karibiens vackraste stränder, och det säger en hel del. Här finns det gott om härliga hotell, där ni inte behöver lyfta ett finger eller fatta större beslut än när ni ska äta nästa gång.

Ni kan njuta av värmen på den tropiska stranden eller vid poolområdet, hålla siesta i hängmattan eller under en palm, snorkla vid vackra korallrev eller pröva vattensporter som kitesurfing eller en tur i en katamaran. På kvällen – eller när det är dags för drinkar – kan ni dricka kubanska cocktails som cuba libre eller piña colada, njuta av den fantastiska solnedgången eller bara koppla av i den underbara omgivningen.

Härifrån kan ni köra tillbaka till flygplatsen i Havanna (160 km/100 miles – 2,5 timmar)

PRISÖVERSIKT

VÅRSOMMARHÖSTVINTER
14 dagar14 dagar14 dagar14 dagar
från 17.495:-från 16.695:-från 16.895:-från 20.395:-

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.

Resans innehåll
Inkluderat
  • Flyg inkl. måltider och bagage
  • Medelklasshotell
Inte inkluderat
  • Reseförsäkring (kan tillköpas)
  • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
  • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)

Våra reseförslag

Beställ offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar
Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.