BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till Kuba

Rom, revolution och lugna paradisstränder

Resor till Kuba

Förälska dig i färgstarka Kuba

Kuba är ett unikt land där konstraster möts. Från livliga Havanna till de lugna dalarna i Viñales, från de gamla kolonialbyggnaderna i Trinidad till nya resorts i Varadero – på en resa till Kuba kommer du uppleva ett land som legat i dvala i ett halv sekel, men som nu verkligen blomstrar.

Det är nu du ska resa till Kuba om du vill ha en autentisk semester fylld av historia och kultur i form av gamla amerikanarbilar, cigarrer, salsa och hyllningar till Che Guevara i alla gathörn. Med sitt läge i Karibiska havet bjuder Kuba dessutom på fantastiska stränder och vackert väder året om.

Fakta om Kuba
  • Invånare: 11,5 miljoner
  • Valuta: Kubanska peso
  • Tidsskillnad: -6 timmar
  • Bästa restid: Hela året
  • Visum: Ja, klicka här..
  • Resevägledning från UD: Klicka här..
Det ska du uppleva i Kuba

Resor till Kuba og Havanna

Havanna – stämningsfulla gator

Du behöver inte ha bråttom från Havanna när du reser till Kuba – huvudstaden bjuder på allt det som gjort landet känt. Här ligger gamla hus i regnbågens alla färger på rad längs med smala gator, och salsamusiken strömmar ut från öppna fönster medan gamla män röker cigarr, kvinnor säljer färsk frukt och barn sparkar boll.

Havannas huvudattraktion är en speciella stämningen, så vi rekommenderar att du strosar i de gamla stadsdelarna, Habana Vieja, och bara super in den. Det är också här du hittar imponerande platser och byggnader från de spanska kolonisternas storhetstid, och ser färgstarka gamla amerikanarbilar.

Som så mycket annat berättar de historien om varför Kuba stannade upp efter den revolutionen 1959, och det efterföljande handelsembargot som förhindrade landet att importera varor från USA. En åktur i en av de gamla bilarna är ett charmigt sätt att känna historiens vingslag.

Läs mer om Havanna

Varadero – Kubas strandparadis

Öster om Havanna löper en 20 kilometer lång paradisudde ut i Karibiska havet. Den heter Hicacos Pensinsula, men området är bättre känt som Varadero, och Varadero är synonymt med tropisk badsemester.

Längs med hela udden hittar du nämligen kilometer efter kilometer av vit strand, med vajande palmer och turkosblått vatten. Här ligger några av Karibiens vackraste stränder, och därför finns det många hotell i området. Det kan varmt rekommenderas att avsluta Kubaresan med några dagars avkoppling här – eller varför inte en hel vecka?

Utöver att slappa på stranden kan du dyka och snorkla från kusten, eller åka båt och vattenskidor. På kvällen kan du pröva Varaderos många restauranger, och dricka mojitos och cuba libres under stjärnhimlen.

Trinidad – historisk charm och salsa

Dem mindre staden Trinidad ligger på Kubas sydkust, och är som ett levande museum. Staden består av branta kullsterstensgator med hus i limegrönt, ljusblått, lavendel och många andra vackra färger. De välbevarade byggnaderna och gatorna stammar från den spanska kolonialtiden, och har gett Trinidad en plats på Unescos lista över världskulturarv och gör staden till ett måste på resan till Kuba.

Här kan du gå en guidad tur på stadens gator, köpa broderier och stråhattar i de små butikerna och besöka en sockerplantage i området runt Trinidad. På kvällen lägger sig en levnadsglad stämning över staden, när folk sitter på torgen och dricker och dansar salsa. Om du vågar kan du själv ta en lektion i den latinamerikanska dansen.

Viñales – vackra dalar och cigarrer

Ju längre västerut du kör, desto frodigare och lantligare blir landskapet. Här hittar du Pinar del Rio-provinsen, som du inte får missa på ett besök på Kuba – särskilt inte om du är naturälskare.

Viñales är namnet på både staden och dalen som utgör områdets centrum. Här skjuter fantastiska klippformationer upp ur de gröna kullarna, och under jorden hittar du droppstensgrottor som också är väl värda ett besök.

Det är också i den här provinsen som de världsberömda kubanska cigarrerna produceras. Du kan besöka tobaksplantagerna och träffa lokalbefolkningen som sitter och rullar cigarrerna i handen – och självklart också pröva den aromatiska tobaken.

Väder i Havanna

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.