BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till Jungfruöarna

Tropisk avslappning i den gamla danska kolonin

Resor till Jungfruöarna

En mix av historia och lyxig badsemester

En resa till den del av Västindien som också kallas Jungfruöarna, är drömresan för dig som vill ha sol och värme utan att bara ligga på stranden. På de tre karibiska öarna St. Croix, St. Thomas och St. John finns det nämligen massor att göra, och vi rekommenderar att du besöker allihop.

Här hittar du gamla historiska städer där gatunamnen fortfarande är danska, och besöker vackra byggnader från den tid då platsen var en dansk koloni. Du kan snorkla i nationalparker och promenera längs med vattnet, och självklart äta, dricka och dessutom shoppa tullfritt i de större städerna som vibrerar av liv och karibisk stämning.

Kryssningsfartygen stannar bara vid St. Thomas, men om du reser till Västindien för en längre semester rekommenderar vi att du besöker samtliga öar – de har alla sina speciella kännetecken.

Fakta om Jungfruöarna
  • Invånare: 103.000
  • Valuta: Amerikanska dollar
  • Tidsskillnad: -6 timmar
  • Bästa restid: Hela året
  • Visum: Nej, upp till 90 dagar
  • Resevägledning från UD: Klicka här..
Det ska du uppleva i Jungfruöarna

St. Croix – spår efter Danmark och härlig snorkling

Den största ön är St. Croix, och här är spåren efter platsens danska förflutna som tydligast. Dem ser du i städerna med de danskklingande namnen Christiansted och Frederiksted, som grundades av de danska kolonialisterna. Här kan du också se flera byggnader som finns kvar sen kolonialtiden. Besök till exempel Estate Whim Museum, som är en välbevarad byggnad som hörde till de gamla sockerplantagerna. Du kan också besöka platsen där den danska generalguvernören Peter von Scholten avskaffade slaveriet.

Det finns självklart gott om mindre kulturhistoriskt betonade aktiviteter på en resa till St. Croix. Stränderna talar för sig själva – men här kan du också shoppa i Christiansted, spela golf i vackra omgivningarna och snorkla vid Buck Island, som är en liten obebodd ö utanför St. Croix. På grund av sitt enastående djurliv har platsen blivit en nationalpark, så här kan du simma med havssköldpaddor och se de naturskyddade korallreven.

Resor till Jungfruöarna

St. Thomas – kryssnings- och shoppingparadis

På resan till Västindien får du inte missa St. Thomas, där huvudstaden Charlotte Amalie (uppkallad efter den gamla danska drottningen) ligger. St. Thomas är den enda ön som du kan komma till via ett kryssningsfartyg, så här ligger stora, flotta yachter och pampiga båtar förtöjda vid den livliga staden. Här stöter du på danska gatunamn och gamla Fort Christian där danskarna regerade – och så kan du taxfree-fynda lyxartiklar bland stadens butiker.

Längs kusterna hittar du underbara stränder, bland annat berömda Magens Bay. Du kan också snorkla, dyka och paddla kajak bland mangroveträsken som växer i vattnet. Du kan också besöka Coral World Ocean Park, som är ett marinland för hela familjen där ni kan simma med delfiner och havssköldpaddor.

St. John – fantastisk frodig natur

St. John är den minsta av de västindiska öarna, men kanske den som är allra vackrast. Största delen av ön täcks av frodig, grön natur, och mer än hälften består av skyddad nationalpark som dock är tillgänglig för allmänheten.

På St. John får du inte missa att njuta av de fantastiska stränderna, som ligger i små, gröna bukter runt om ön. Trunk Bay är känt som en av världens vackraste stränder, men också grannbukterna Hawksnest Bay och Cinnamon Bay bjuder på paradislika miljöer där du kan sola och betrakta stimmen av färgstarka fiskar.

På öns mitt kan du vandra i tropiska djungler, som bjuder på vattenfall, vacker utsikt och exotiska djur och växter. Här finns det många markerade stigar och vandringsturer som passar alla nivåer.

Historien om Danska Västindien

I Danmark kallas Västindien ibland fortfarande Danska Västindien, som det hette en gång i tiden. Danmark ägde nämligen de tre öarna i mer än tvåhundra år fram till 1917, då området såldes till USA för 25 miljoner dollar.

Historien började på 1600-talet, när en stor del av Karibien var koloniserat av européer. Danmark hamnade på kartan när guvernör Jørgen Iversen Dyppel tog makten över St. Thomas 1672. Senare blev både St. John, och till sist St. Croix, delar av Danska Västindien.

Under den perioden skeppades människor från Afrika för att utföra slavarbetet, framförallt i sockerplantagerna, och produkterna fördes sedan vidare till Danmark. 1848 förbjöds slavhandeln och 1917 såldes öarna till USA som fortfarande administrerar dem under namnet U.S. Virgin Islands (Amerikanska Jungfruöarna).

Väder i Charlotte Amalie

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.