BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till Jungfruöarna


Det tidigare danska Västindien är ett

riktigt semesterparadis mitt i Karibien

Tre öar – tre världar

De Västindiska Öarna, som ligger mitt i Karibien, är ett semesterparadis som är rikt kultur och historia.

När du reser till de Västindiska Öarna kommer du till en speciell värld där vattnet är inbjudande turkosblått och sandstränderna är vita och strålande. Under havsytan bjuder korallreven in till en färgrik värld full av vackra koraller och fiskar. På land njuter du utsikten av vajande palmer, tropiska blommor, fantastisk natur och en annorlunda arkitektur som speglar öarnas intressanta historia.

Andra spännande platser i Karibien:
Reseförslag till Jungfruöarna:
JUNGFRUÖARNA

Ö-hopp

 • 13 DAGAR
 • FRÅN 10.418,-

Tre öar – tre världar

De Västindiska Öarna består av tre öar, St. Thomas, St. Croix och St. John. Även om de ligger inom ett kort avstånd från varandra är de tre öarna ganska så olika. De ger dig en perfekt möjlighet för att sätta ihop din drömsemester och besöka flera öar på din resa till de Västindiska Öarna. Du hittar massor av aktiviteter så som golf, fiske, dykning, vandring samt vacker natur, spa-hotell och historia. Läs lite om öarna här nedanför och kontakta en av USATours kunniga och erfarna resekonsulter som kan hjälpa dig med att skräddarsy din perfekta semester eller boka ett möte med en resekonsult. Hos USATours får du din egen professionella resekonsult som ser till att du får den bästa semestern till bästa pris. Det är det vi är till för. Du berättar för oss vad du vill ha av din semester, hotellnivå, upplevelser med mera och vi ser till att du får dina önskningar uppfyllda utan massa dyra “extrapaket”. Det är givetvis gratis och oförpliktigande att kontakta oss.

St. Thomas – lyx och shopping

St. Thomas är den största av de Västindiska Öarna. Här kan du njuta av livet och slappa av i lyxiga omgivningar. Du hittar paradisstranden Magen’s Bay som är på listan över världens 10 bästa stränder. Här kan du njuta av den fantastiska stranden och se skickliga surfare slänga sig ut i vågorna. I öns största stad Charlotte Amalie (uppkallad efter drottningen av Danmark och Norge 1670-1699) kan du shoppa i på de små, vackra gatorna, njuta det läckra, lokala köket samt gå på livliga nattklubbar. Ett besök på St. Thomas är som balsam för själen och kroppen med en härlig kombination av skönhet, stillhet och massor av aktiviteter både till lands och till havs.

St. Croix – historia och kultur

På St. Croix hittar du många historiska minnesmärken och plantage från kolonialtiden. Du får på nära håll se ett stycke dansk, och därmed skandinavisk, historia som danskarna antagligen inte är så stolta över, men som likväl har varit med och format öarnas tradition och kultur. Du får uppleva gårdagens värld kryddad med nutida prägel. Du smakar det också i öns charmiga matlagning som har tagit det bästa från tidigare kulturtraditioner och blandat med karibisk charm och överflöd. På St. Croix får du också helt unika naturupplevelser i en natur som skiftar från öken till tropisk regnskog. St. Croix har förstås också vackra badstränder och ett imponerande djurliv under vattenytan som bland annat ger dig möjligheten att simma med vackra och magiska sjöhästar.

St. John – skönhet och ro

Den ultimata skönheten och idyllen hittar du på den minsta ön, St. John. Här finns det folktomma palmstränder och ett inbjudande, turkosblått hav. I regnskogen finns ett rikt djurliv och du kan höra exotisk fågelsång. Gå på vandringstur i den tropiska terrängen eller upplev naturen från hästrygg. En sådan skönhet och stillhet finns endast på få platser i världen. Besök St. Johns National Park som har en del under havsytan där skiftande korallrev fascinerar ögat och inspirerar själen. På St. John hittar du förstås också läcker karibisk matlagning som gör semestern fulländad. Besök St. John – det ger dig perspektiv på det stressiga vardagslivet.

Klimat – sol och värme

Temperatur och klimat är perfekt på de Västindiska Öarna. Det är varmt och soligt. Inbjudande och behaglig både på land och i det turkosblåa havet. Det är i genomsnitt 30 grader på dagen och 25 grader på natten. Du kan resa till de Västindiska Öarna året runt. Från oktober till april är det en skön paus från den svenska kylan men även på sommaren är De Västindiska Öarna en behaglig plats då det aldrig blir för varmt eller fuktigt. Om du tvivlar på vilken tid på året som är bäst för dig så kontakta oss för att prata om när man ska resa dit och vad man ska uppleva på öarna.

Jungfruöarna – En tuff bit av Danmarks historia

På 1600-talet var en stor del av Karibien koloniserat av de europeiska kolonimakterna. Danmark gjorde sig också till kolonimakt genom koloniseringen av det som då blev döpt till De Danska Västindiska Öarna. Danska Västindiska-Guinea Kompaniet annekterade år 1672 och 1713 de obebodda öarna St. Thomas och St. John. År 1733 blev St. Croix också köpt och lagd till den danska kolonin i Karibien som hade fått det västindiska namnet efter kompaniet som stod för koloniseringen. Målet med koloniseringen var en triangelhandel där skjutvapen togs till Afrika, slavar seglades sedan till de Danska Västindiska Öarna, där de arbetade på sockplantagen, och sedan fraktades socker och rom till Danmark. Slaveriet avskaffades år 1848 och år 1917 såldes öarna till USA för 25 miljoner dollar. Idag är öarnas officiella namn U.S. Virgin Islands (Jungfruöarna).

Från kolonialtiden till idag

Slavhandeln var givetvis inte ett stolt kapitel i dansk historia men den danska koloniseringen skapade grunden för det liv och den befolkning som du idag träffar på när du reser till Danska Västindien. Som kuriosa kan det sägas att danska helgdagar fortfarande gäller på de Danska Västindiska Öarna. Öarna ändrade inte bara nationalitet år 1917 utan också namn. De Danska Västindiska Öarna heter idag Jungfruöarna (de amerikanska). Öarna övertogs den 31 mars 1917 och dagen firas fortfarande. Du upplever på nära håll detta historiska ark när du besöker de äventyrliga och förtrollande Danska Västindiska Öarna. Ta första steget som gör semesterdrömmen till verklighet! Kontakta en av våra resekonsulter som hjälper dig med att skräddarsy din unika drömsemester och få ett erbjudande på din resa – eller beställ en träff. Vi hjälper dig att få den bästa semestern.

Download forslaget 

Fakta om Jungfruöarna

Invånare: 103.000
Valuta: Amerikanska dollar
Tidsskillnad: -6 timmar
Idealt resetillfälle: Hela året
Visum: Nej, upp till 90 dagar
Resevägledning från UD: Klicka här..

Beställ offert

PERSONLIGA UPPLYSNINGAR
BEMÄRKNINGAR

RESEFÖRSLAG TILL JUNGFRUÖARNA

JUNGFRUÖARNA

Ö-hopp

 • 13 DAGAR
 • FRA 10.418,-

GODT AT VIDE OM FLORIDA

Vi har samlet en række gode råd, der er værd at vide om Florida inden man rejser dertil. Florida byder blandt andet på en række fantastiske strande og shopping muligheder.

Gode råd:

 • Shopping i Florida
 • Everglades nationalpark
 • Strande
 • Gode kørestrækninger
 • Transport
 • Vilde forlystelsesparker

SHOPPING I FLORIDA

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum. Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo.

SHOPPING I FLORIDA

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum. Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo.

Väder i Charlotte Amalie

OPLEVELSER PÅ REJSEN

Se aktivitetsliste Download forslaget 

Californien og de nærliggende stater byder på mange oplevelser i forskellige kategorier. Se her en liste over de mest populære, eller download vores aktivitetsliste for at tilkøbe de enkelte aktiviteter/oplevelser. Se her oversigten over alle oplevelserne:

 • Hop on – hop off bustur inkl. Alcatraz
 • Aquarium of the bay
 • San Francisco Gocar Tour
 • Monterey Bay Aquarium
 • Movie Stars’ Homes-tur
 • Seaworld
 • 25 minutters helikoptertur
 • Grand Canyon West Rim helicopter tour
 • Eiffel Tower experience at the Paris Las Vegas
 • Hoover Dam tour fra Las Vegas
 • Self-guided bike tour
 • San Francisco dungeon
 • Napa and Sonoma wine country tour
 • Monterey whale watching cruise
 • Disneyland
 • San Diego Zoo
 • Cirque de Soleil: “O”
 • Grand Canyon heli tour with west picnic
 • The mob museum
 • San Francisco citypass
 • Golden gate bay cruise
 • Yosemite National Park day trip
 • Universal Studios
 • Venice beach private surf lesson
 • USS Midway museum
 • Andre Cirque de Soleil shows
 • Ultimate Grand Canyon 4-in-1 Heli tour
 • The High Roller at the LinQ

Galleri

[envira-gallery id=”472″]

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.