BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Rundresa på Jamaica

Exotisk badsemester med vacker natur och läckra stränder

14 dagar från 12.995:-

Rundresa på Jamaica

14 dagar från 12.995:-

Reggae-rundresa på Jamaica

På denna resa besöker ni det fantastiska Jamaica som kanske är mest känt för sin reggaemusik och tidigare musiker Bob Marley. Jamaica har dock mer att bjuda på så som ett fantastiskt tropiskt klimat och en väldigt gästvänlig och välkomnande befolkning. På resan kommer ni få uppleva huvudstaden Kingston med vacker natur, helt fantastiska stränder där solen alltid skiner. En perfekt semester för er som gärna vill slappna av och samtidigt uppleva en annorlunda, väldigt intressant kultur.

En liten fun fact är att Jamaica är det land i världen som hus flest kyrkor pr. Kvadratkilometer och även det land i värden med flest barer pr. Kvadratkilometer. Det finns faktiskt minst en bar för varje kyrka, och komiskt nog är Jamaica även det land i världen med flest nudiststränder i världen om man mäter detta i förhållande till landets storlek- så om ni gillar nakenbadning har ni hittat rätt!

Föreslagen resplan
DAG 1 - 4: NEGRIL

Ni ankommer från Sverige till Montego Bay, härifrån tar ni er vidare till Negril där den första delen av semestern börjar. Negril är ett av Jamaicas mest populära semesterområden och har en av de vackraste kuststräckorna i hela världen. Seven Mile Beach är helt perfekt för avslappning, sol och bad samt ett härligt dopp i sköna karibiska havet. Här finner ni kritvit strand och ett helt kristallklart vatten.

Upplev staden på hästrygg och få syn på några av de vackraste, scenariska upplevelser i världen medans ni slappnar av och får se naturen på ett nytt sätt. På detta sätt sparar ni energi till om kvällen då staden förvandlas och ni får en helt ny bild av Jamaica. Kvällen kan avnjutas med läcker Jamaikansk mat och varför inte ta den lokala berömda Red Stripe ölen till.

För att få stillat ert adrenalinrus kan ni hoppa ner i Blue Hole Mineral Spring – en spektakulär syn och ett måste när ni är här. Om ni inte går så mycket upp i adrenalin så kan klättra ner via stegen ned till vattnet, oavsett så bör detta upplevas. Om kvällen rekommenderas ett besök på en strandbar där ni kan njuta av den unika solnedgången.

DAG 4 – 7: MONTEGO BAY

(180 km/112 miles – 2 timmars bilresa)

I dag skall ni vidare mot Montego Bay. Hyr exempelvis en bil och kör igenom Jamaica till Appleton Estate där ni kan smaka rom med en rad olika årgånger, lära er om processen och hur romen blir till. Ni kan naturligtvis också köpa med er denna äkta vara med hem som souvenir. Varför inte ta ett glas till en jamaicansk frukost när ni kommit hem för att drömma er tillbaka.

Montego Bay bjuder också på en rad härliga stränder. Spendera er tid med att hoppa ut i böljan blå, som bjuder på kristallblått vatten och ett rikt undervattensliv med goda dykning och snorklingsmöjligheter. Det finns även här goda möjligheter att ta en tur på hästrygg vilket ger er en autentisk upplevelse om området och den speciella naturen.
Är ni golftypen så finns här även rik möjlighet för att slå ett par slag på Wyndham Rose Hall Golf & Beach Resort som bl.a. har ett vattenfall vid hål 15. Om ni vill shoppa taxfree finns det även goda möjligheter för detta, isär designsmycken och gåvoartiklar kan det här sparas mycket pengar på. Besök stadens shopping center i Half Moon Shopping Village där ni kan spara en del, isär på klockor.
Om ni inte har fått nog med adrenalin kan ni åka med på utflykt där ni kan få prova på riverrafting. Det är en oförglömlig upplevelse som passerar några av de vackraste natursköna områden med vackra dalar och djupa klyftor. En inget mindre än fantastisk upplevelse.

DAG 7 – 10: RUNAWAY BAY

(280 km/174 miles – 3 timmars bilresa)

Nu har tiden kommit för att besöka Runaway Bay, ett av de mest natursköna och vackra områdena på Jamaica. Runaway Bay kan bl.a. kalla sig innehavare till de lättast tillgängliga och fantastiska grottorna på ön. Grottorna är öppna för offentligheten och uppskattas vara över en halv miljon år gamla. Här bör ni klart ta med på en underjordisk upplevelse, som bjuder på mystik och äventyr samtidigt som ni lär er mer om Jamaicas historia i Green Grotto Caves. En verkligen spännande och intressant historia där man ser en vacker och häpnadsväckande natur.

Några av världens bästa stränder hittar ni i Karibien, här finner ni också ett gott beskyddat tropiskt korallrev. Ta en tur till dessa stränder och slappna av med en god bok och en kall drink i solen, ladda upp inför att gå ut och äta om kvällen och njuta av den härligas stämningen.

DAG 10 – 13: OCHO RIOS

(381 km/237 miles – 4:39 timmars bilresa)

I Ocho Rios finner ni härliga reggaerytmer, och här bör ni helt klart lägga av tid för att besöka Bob Marleys födelseby, som ligger ca en timmes körning från staden. Oavsett om ni gillar dessa rytmer eller ej så är det värt ett besök. Bob Marley var han som satte reggae på världskartan utanför Jamaica och han är inget mindre än en nationell hjälte. Hans födelseby Nine Mile är hans mausoleum och här kan ni bli guidade av tvättäkta rastafari-guider, där ni får en inblick i den äkta Jamaicanska reggaestämningen.

Ursprungligen var Ocho Rios en fiskestad, men har sedan blivit Jamaicas kryssnings huvudstad. På gammal spanska blev staden kallad ” los Chorreos” som betyder dropparna.

Tæt på Ocho Rios ligger også en bobslædebane der dukker op midt i regnskoven og er intet mindre end 1.000 meter lang. Det er et mindre fra Jamaicas deltagelse ved vinter-OL i 1988, där bobsleigh laget från Jamaica var med, vilket också gör at den vittnar om en national stolthet.

Har ni som mång andra alltid drömt om att simma med delfiner? Detta har ni möjlighet att göra i Dolphin Cove, vid Ocho Rios, och då pricka av detta på er bucket list, här finns även möjlighet att integrera med rockor. Det blir utan tvivel en dag att minnas.

Dunns River falls är också ett måste när ni är i trakterna – och också områdets största attraktion. Det är fullständigt fantastiskt, en 186-meters trappa av vattenfall som börjar redan vid kusten av Dunn. Här kan ni bestiga vattenfallets berg med en guide, där ni säkrar er att komma säkert upp. Ta er upp och ned från vattnet så många gånger ni önskar, eller slappna av med fötterna i detta härliga kalla källvatten. Guiderna berättar naturligtvis om var det är säkert att ta sig upp till toppen. Ni skall bära bra skor på denna tur, vilket man även kan låna på plats om så önskas.

DAG 13 - 17: PORT ANTONIO

(150 km/93 miles – 2 timmars bilresa)

Nu går resan vidare till Port Antonio som är en mysig kuststad med en spännande historia som härstammar från 1600 talet. Port Antonio är särskilt känt för sina fina sandstränder som faktiskt är fallet i hela Jamaica. Här har ni goda möjligheter för avslappning och ett dopp i det karibiska havet, ett perfekt sista stopp på er Jamaica tur.

Från Port Antonio har ni rika möjligheter att ta på en rad olika utflykter, bl.a. bör ni besöka de spektakulära och väldigt vackra Blue Mountains som är den längsta bergskedja i landet och som samtidigt är platsen för ön högsta punkt, Blue Mountain Peak som är hela 2256 meter högt. Man kan bestiga berget via gångstigar och från toppen kan man se både nord – sydkusten av Jamaica, på en klar dag kan ni se hela vägen till Kuba som ligger hela 210 km bort.

Smaka också på den berömda Jamaicanska Blue Mountain kaffen, som odlas på mellan 2000 och 5000 fot över havets yta och de omkringliggande byarna är väldigt beroende av denna produktion. Kaffet anses vara en av världens mest efterfrågade på marknaden och är bl.a. känd för sin förfinade smak, en ovanlig sötma och intens arom.

Ni kan även ta en tur till droppstensgrottorna i dessa flodområden som ligger i närheten. Ni kan annars spendera tiden på att slappna av och njuta av solen innan resan går hem mot Sverige igen

PRISÖVERSIKT

VÅR SOMMAR HÖST VINTER
14 dagar 14 dagar 14 dagar 14 dagar
från 13.295:- från 16.395:- från 13.995:- från 12.995:-

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.

Resans innehåll
Inkluderat
  • Flyg inkl. måltider och bagage
  • Medelklasshotell
Inte inkluderat
  • Reseförsäkring (kan tillköpas)
  • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
  • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)

Våra reseförslag

Hawaii

Alaska

Mexiko

Beställ offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.