BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Rundresa i Dominikanska republiken

Ett fantastiskt paradis mitt i Karibien

14 dagar från 14.995:-

Rundresa i Dominikanska republiken

14 dagar från 14.995:-

Ett paradis mitt i Karibien

Den Dominikanske republiken är ett paradis mitt i Karibien. Detta är en vacker plats med tropiskt klimat, frodigt landskap med vattenfall, laguner, sjöar, berglandskap och kritvita sanstränder där det turkosblåa vattnet plaskar mot strandkanten. Den dominikanska republiken är en av de mest varierande öarna i Karibien och landet bjuder på en lång rad möjligheter som hjälper er att kombinera den perfekta semestern. Upplev gamla kolonibyar och den väldigt välkända merengue-dansen som är känd för att vara både livlig och glad och är välkänt för för.

Hispanola är namnet på den ö där den Dominikanska republiken ligger som delas med Haiti. Området för den Dominikanska Republiken täcker 48.000 km2 och har en genomsnittlig temperatur på 25 grader vilket gör att det är ett populärt resmål och bjuder in till spännande resmöjligheter med upplevelser i värdsklass!
Genom den Dominikanska republiken öppnar sig landskapet med sina djupa dalar, här odlas en rad råvaror såsom kakao, sockerrör, kaffe och tobak. Bergskedjorna snor sig igenom landskapet och här finner ni ett rikt djurliv, där ni kan stöta på allt från leguaner, krokodiler till papegojor och många andra arter. Om ni har tur kan ni se puckelvalar i vattnet omkring ön när de passerar på den årliga parningssäsongen.

Föreslagen resplan
DAG 1 - 3: SANTA DOMINGO

I starten av er sköna semester reser ni till den gamla huvudstaden Santa Domingo som är en charmerande stad. Denna huvudstad är den äldsta europeiska bosättning i hela Amerika och här finner ni ett gammal kloster, massor med gamla bronsbelagda gator i stadsdelen Zona Colonial samt det första universitet som allt representerar kolonialtidens dagar.

Tillbaka i år 1492 gick Colombus i land här, där han la grundstenen till den nuvarande befolkningens rötter, i de ursprungliga Tainoindianerna, de spanska kolonislavarna och de afrikanska slavarna. Staden består idag av bydelen Zona Colonial, som då är den gamla stadsdelen medans den nya kallas Ciudad Nueva, som bägge helt klart bör upplevas. I den gamla stadsdelen kommer ni märka av den gamla atmosfären från tiden förr. Här finner ni öppna platser med många caféer och restauranger, varpå den nyare stadsdelen vittnar om en mer modern del av staden – som namnet antyder. Denna del av staden framstår som en modern hamnstad. Spendera er dag genom att gå runt i dessa olika kvarter och stadsdelar för att uppleva den stämning som råder och skiftar så snart ni träder in i en ny stadsdel.

Ni har här också goda möjligheter för shopping där ni både finner lokala och välkända märken. Om kvällen bör ni gå ut på en bar eller ett diskotek för att märka den härliga feststämning som råder, ta en drink och se på när staden förvandlas när mörkret faller.

DAG 3 – 6: PUERTO PLATA

Nu går resan vidare till Puerto Plata där ni har tre dagar. Här bör ni helt klart besöka Dan Felipe Katedralen som är belägen vid stadsparken. Den är enbart några få årtionden gammal och byggstilen påminner om art deco.

Själva staden är både livlig och mysig, isär kring hamnpromenaden. Malecón är både intensivt och spännande, här står matstånd och butiker ute på gatan och om eftermiddagen ställer de upp små barer.
När det är festliga arrangemang i området är det också här som det är mest fart och rörelse, hela hamnpromenaden blir omvandlad till en stor fest. Här blir uppsatt högtalare och menrengue musiken skriker ut och bjuder upp till dans. Går man längs hamnpromenaden kommer man till Long Beach som är ett vackert strandområde.

I stadsmitten ligger stadtorget där det är uppsatt en musikpaviljong, La Glorieta, i belgisk stil från 1872. Här blir ofta musik uppspelad till musik och dans när scenen tas av friluftskonserter och ni bör helt klart ta er hit. I själva staden är det alltid god stämning och går ni en runda kan ni inte undvika att se pojkar som försöker tjäna en skilling genom att putsa folks skor, samt små pojkar som försöker att sälja maracas till överpriser. Går ni en tur längre mot öst och stannar vid det lilla torget kan ni se en imponerande brandstation som är belägen helt ned till vattnet. Den ligger längs en rad vackra hus som pyntas av fina målerier. Här finner ni även smedjebutiker och den lokala läkarkliniken, en mysig och autentisk sida av stan som helt klart rekommenderas.

DAG 6 – 10: CABARETE

Nu kör ni vidare till Cabarete som är en av de bästa platserna i världen för windsurfing och kitesurfing. Denna lilla fiskeby livas upp varje år när dess helt unika och perfekta stränder lockar för de vind-galna unga resenärerna som önskar att testa sina skickligheter med dessa sportgrenar på stränderna. Cabarete är också platsen där det flera gånger årligen hålls internationella tävlingar, även om ni inte gillar vattensport så kan ni här få några avslappnande dagar där stränderna, vågorna och de milda vindarna är en hit. Önskar ni kan ni alltid åskådare till en av dessa stora konkurranser som verkligen ger er en underhållande stund.
Om ni önskar en mildare form av sportaktivitet kan ni pröva på paddle-boarding eller boogie-boarding som ni kan öva er på i en stilla bukt som ligger i lä för vinden.

Annars kan ni helt enkelt bara njuta av dessa unika stränder, doppa fötterna i vattnet när luften blir för varm och fuktig.

DAG 10 – 14: SAMANA

Samana är den frodiga halvö som en gång var en tvättäkta piratnäste med många grottor i området som fungerade som beskydd, samt laguner som ett idealt gömställe där piraterna kunde angripa de spanska handelsfartygen. Just därför är Samanabukten idag fyllt med gamla skeppsvrak som härstammar från dessa tider och då både från piraterna och spanjorerna. Enligt sägen så finns det fortfarande mängder med oupptäckta skatter  på havets botten häromkring.

Idag är denna plats mer känd som en skön och avslappnande semesterort, där ni verkligen kan växla ner och njuta av värmen, omgivningarna, kulturen och inte minst varandra. Den största attraktionen här är puckelvalarna som under vinterhalvåret strömmar hit. Här sägs finnas omkring 3-5000 valar som simmar hit på ” sommarsemester” när det blir för kallt i de arktiska områdena, och enligt WWF är Samana en av de bästa platserna i världen att iaktta puckelvalen. Är ni här under november – mars så bör ni helt klart åka på en av dessa turer.

Halvöns första stad, Sanchez var under tiden en livlig och inte minst viktigt hamnstad, men nu ses där enbart gamla victorianska trähus. Staden är dock väldigt mysig och här finns goda möjligheter att ladda upp batterierna och njuta av den sista tiden på semestern i detta karibiska paradis. Ni kommer helt klart få med er mängder med nya intryck och upplevelser hem i bagaget innan resan går hem mot Sverige igen.

PRISÖVERSIKT

VÅRSOMMARHÖSTVINTER
14 dagar14 dagar14 dagar14 dagar
från 16.995:-från 17.795:-från 16.895:-från 14.995:-

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.

Resans innehåll
Inkluderat
  • Flyg inkl. måltider och bagage
  • Medelklasshotell
Inte inkluderat
  • Reseförsäkring (kan tillköpas)
  • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
  • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)

Våra reseförslag

Beställ offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar
Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.