BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till Dominikanska republiken

Essensen av det tropiska Karibien

Resor till Dominikanska republiken

Njut av naturen, värmen och livet

En resa till Dominikanska republiken innebär allt det du ser framför dig när du drömmer dig bort till Karibiens paradis: långa, vita sandstränder med fler palmer än människor, omgivet av azurblått vatten. Lägg till lyxiga hotell med möjlighet till all-inclusive – och du har den perfekta badsemestern.

Dominikanska republiken är ett karibiskt land som utgör två tredjedelar av ön Hispaniola, där Haiti utgör resten. Här hittar du långa, vackra kuster, Karibiens högsta berg, frodiga djungler, vattenfall, exotiska djur och den charmiga huvudstaden där du kan gå i Columbus fotspår.

Fakta om Den Dominikanska Republiken
  • Invånare: 10,7 miljoner
  • Valuta: Dominikanska peso
  • Tidsskillnad: -6 timmar
  • Idealt resetillfälle: Hela året
  • Visum: Nej, upp till 90 dagar
  • Resevägledning från UD: Klicka här..
Det ska du uppleva i Den Dominikanska Republiken

Upplev den tropiska naturen

Även om stränderna helt rättmätigt utgör det största dragplåstret på en resa till Dominikanska republiken kan det också löna sig att utforska resten av landet. Här hittar du nämligen några av de mest spännande naturupplevelserna i Karibien. Du kan vandra, rida eller köra genom inlandet, där du kommer att se vattenfall, lummiga dalar och plantager där det odlas kaffe, kakao och socker.

Om du längtar efter mer utmanande aktiviteter finns det möjlighet att bestiga fyra av de fem högsta bergen i Karibien, som alla ligger här. Om du har tur träffar du på en leguan eller färggrann papegoja på vägen.

Andra stora djurupplevelser väntar under vattenytan. Du kan snorkla och dyka året runt omkring Hispaniola, där en färgstark undervattensvärld av fisk och koraller uppenbarar sig. Om du reser till Dominikanska republiken i januari eller februari kan du åka ut med båt och se de enorma knölvalarna som simmar i farvattnen runt öarna.

Historiska Santo Domingo

Huvudstaden i Dominikanska republiken, Santo Domingo, är den äldsta kolonialstaden i Amerika, och det var här Christoffer Columbus gick i land 1492. Spåren av det förflutna kan fortfarande ses i de gamla stadsdelen som finns på Unescos världsarvslista, Zona Colonial, som du inte får glömma att besöka på din resa.

Här kan du promenera på gamla kullerstensgator och se ruinerna av ett fort, en katedral, ett kloster och Christopher Columbus sons palats – allt samman från 1500-talet och därmed det äldsta i sitt slag i ”Den Nya Världen”. Här hittar du en fascinerande del av världshistorien i en underbart vacker omgivning.

I Santo Domingo hittar du också massor av trevliga restauranger, både i de gamla stadsdelarna och i hamnområdet i den nyare delen av staden. Här äter du grillad fisk, dricker billig rom och njuter av den lokala dansen merengue, som plötsligt kan börja dansas på gatorna.

Väder i Dominikanska republiken

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.