BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Semester på Bahamas ljuvligaste öar

EN EXOTISK RUNDRESA MELLAN SMÅ BITAR AV PARADISET

13 dagar från 18.795:-

Semester på Bahamas ljuvligaste öar

13 dagar från 18.795:-

BADA MED DE SÖTA BAHAMASGRISARNA

En resa till Bahamas är synonymt med totalt avkoppling på vackra vita stränder med det mest klarblå vatten du kan föreställa dig. Närheten till Florida, i kombination med mer än 300 solskensdagar om året, gör Bahamas till en given favoritdestination. Här har vi samlat tre av de bästa öarna i en resa, som bjuder på fantastisk snorkling, simturer med ”the swimming pigs” och taxfree shopping.

Resplanen nedan är inte fast, utan kan anpassas efter dina önskemål.

Föreslagen resplan
DAG 1 - 4: NASSAU

Välkommen till paradiset. Er rundresa i Bahamas startar på huvudön New Providence, en av de 700 öar som tillsammans utgör Bahamas. Här ligger huvudstaden Nassau, som är en stor kryssningsdestination med stora, glänsande kryssningsfartyg som dagligen ankommer och lägger ut från kajen. Det finns en hel del att göra i Bahamas egen storstad, och i den vackra omgivningen.

Själva staden bjuder på ett hav av hotell, restauranger, ett vibrerande nattliv och möjligheter till shopping – tillräckligt att göra vilken semesterfirare som helst på gott humör. Här är det särskilt populärt att shoppa, eftersom man inte betalar skatt på produkterna. Om du saknar en bikini eller ett par snygga solglasögon till semestern hittar du dem till fina priser här.

De natursköna omgivningarna är dock vad som gör Bahamas till en alldeles speciell semesterdestination. Även om ni startar i storstan finns det många möjligheter att komma bort från trafik och höghus och njuta av livet med tårna i den mjukaste sand ni kan föreställa er. Staden omges av underbara stränder, som ser ut att ha hämtats från ett vykort i souvenirbutiken.

Ni kan till exempel besöka Paradise Island, som är just en paradisö, som ligger i anslutning till Nassaus downtown. Här finns det massor av hotell och möjligheter till aktiviteter, och förstås Bahamas stränder med mjölkvit sand och klart vatten. Just på den här ön har flera berömda filmscener spelats in, bland annat till James Bond-filmerna och Pirates of the Caribbean.

Om ni längtar efter mer fart och fläkt finns det gott om möjligheter till vattenaktiviteter: kanot, snorkling, dykning, fisketurer, en åktur med en läcker yacht eller kanske en simtur med delfiner.

DAG 4 – 7: EXUMA

Nästa stopp i vårt förslag är Exuma Islands, som är en samling av 364 småöar – den del av Bahamas som kallas ”the Exumas”. Här hittar några av Karibiens mest perfekta stränder, och får luxuös avkoppling för hela slanten.

Många av Exumas-öarna är så små att de knappt kan betraktas som öar, och de flesta av dem är obebodda. Vi rekommenderar att ni bor på huvudön Great Exuma och därifrån tar er till de mindre öarna, där ni kan sätta de första fotspåren i sanden.

Vi rekommenderar en tur till den lilla ön med det stora namnet Big Major Island, där de berömda Bamahas-grisarna bor. ”The swimming pigs” är en grupp rosa och bruna grisar, som lever det goda livet på öns stränder. Det är ett mysterium hur de har hamnat där, med de är en stor glädje för turisterna och uppskattar ett besök – och chansen att få mat. Därför är de alldeles tama, och ni kan faktiskt bada tillsammans med dem. Det är nästan ett måste på resan till Exuma Islands.

Ni kan också besöka Moria Harbour Cay National Park, som är ett stort, fredat naturområde som består av stränder, mangroveskog och sandbanker som sticker upp ur havet mellan Little Exuma och Great Exuma. Här finns ett rikt djur- och marinliv med många havsfåglar som bygger rede, och undervattensdjur som krabbor, humrar och stora fiskar – som både är roliga att se med snorkel och goda att äta till middag.

Det kan också rekommenderas att bara koppla av och njuta av stranden vid hotellet, för det är inte varje dag man har möjlighet att sola i omgivningar som de här.

Den sjunde dagen föreslår vi att ni flyger till Grand Bahama (3,5 timmar)

DAG 7 – 13: GRAND BAHAMA

Sista stoppet är Grand Bahama, som är den nordligaste ön i Bahamas. Med närheten till Miami i Florida är det en av amerikanarnas favoritöar, och det är inte svårt att förstå varför. Här väntar över 100 kilometer drömstrand med fin, vit sand och klart, lugnt vatten. Här föreslår vi att ni tillbringar de sista dagarna, med sex övernattningar på ett härligt hotell, för att suga ut så mycket som möjligt av Bahamas och ladda upp innan semestern är över.

Om ni vill göra mer än att njuta av livet på stranden kan ni ta en tur till Lucayan National Park. Det är en stor mangroveskog där man kan ta sig runt med hjälp av kajak. Här finns också världens största nät av undervattensgrottor, som är ett alldeles speciellt naturfenomen. Det krävs dock särskilt tillåtelse för att dyka i grottorna, men det är också en stor upplevelse att bara se området, som liknar något ur en äventyrsfilm.

I Garden of Groves kan ni också uppleva Bahamas exotiska natur. Här växer sällsynta växter mellan vackra vattenfall och fontäner, och här ser ni massor av färgstarka fåglar och fjärilar, som lever av blommorna i trädgården. Om ni hellre vill se exotiska växter under vattnet kan ni ta en snorkeltur i Paradise Cove. Här hittar ni det populära korallrevet Dead Man’s Reef, som är hem till färgstrålande koraller, roliga fiskar och havssköldpaddor.

Utöver det ligger fokus på att njuta av livet i den fantastiska karibiska naturen, äta god mat och koppla av – det är nästan svårt att göra annat på Bahamas.

Från Grand Bahama kan ni flyga hem till Sverige.

Prisöversikt
Säsong
Månader
Längd
Pris
Vår mar. – maj. 13 dagar från 18.795:- per person
Sommar jun. – aug. 13 dagar från 21.195:- per person
Höst sep. – nov. 13 dagar från 19.295:- per person
Vinter dec. – feb. 13 dagar från 19.395:- per person

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper.
Vid högtider och helgdagar bör ni räkna med högre priser än demonstrerat.

Resans innehåll
  • Flyg inkl. måltider och bagage
  • Medelklasshotell
  • Reseförsäkring (kan tillköpas)
  • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
  • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)

Våra reseförslag

Hawaii

Alaska

Mexiko

Prisöversikt

Säsong
Månader
Längd
Pris
Vår mar. – maj. 13 dagar från 18.795:- per person
Sommar jun. – aug. 13 dagar från 21.195:- per person
Höst sep. – nov. 13 dagar från 19.295:- per person
Vinter dec. – feb. 13 dagar från 19.395:- per person

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper.
Vid högtider och helgdagar bör ni räkna med högre priser än demonstrerat.

Resans innehåll
  • Flyg inkl. måltider och bagage
  • Medelklasshotell
  • Reseförsäkring (kan tillköpas)
  • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
  • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)
Beställ offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.