BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Rundresa i Bahamas

Njut av fantastiska stränder och simma med grisar

13 dagar från 18.795:-

Rundresa i Bahamas

13 dagar från 18.795:-

Ö-hopp på vackra Bahamas

Oavsett om ni önskar att ligga på någon av det fantastiska kritvita stränderna, och blicka ut över det turkosblå havet med en drink i handen, eller uppleva nattlivet shoppingen och lokala specialiteter är Bahamas något för dig!

Bahamas har över 300 solskensdagar om året, och med en genomsnittstemperatur på 27 grader i vattnet lovar Bahamas dig solsken och bra väder. Det är också alltid något nytt och spännande som väntar på att bli upplevt varje dag.

Föreslagen resplan
DAG 1 - 4: NASSAU

Resan startar i Nassau, Bahamas. Här är allt inspirerat av Pirates of the Caribbean eller James Bond Casino Royal och stämmningen på Bahamas stränder är verkligen från en helt annan värld. Den kanadensiska austronauten Chris Hadfield sa en gång från utsikten av den internationella rymdstationen ”Det vackraste för mig är Bahamas, med dess stora korallrev och alla nyanser av blått”.

Ta en promenad längs vattenkanten, eller njut av några av de många vattensports-möjligheter som ön erbjuder. Här finns det bland annat möjlighet för att snorkla, dyka, åka på fisketur eller bara njuta en dag på havet i en kajak, där man själv bestämmer tempot och upplever ön på ett helt nytt sätt. Ni har också möjlighet för att segla ut med en lyxyacht och hoppa direkt i det kristallklara havet. Till er som inte kan få nog av upplevelser med hem, rekommenderar vi att simma med delfiner. Här kommer man helt nära dessa härliga och vänliga djur, och det är en upplevelse som är unik för både barn och vuxna.

Upplev Nassaus nattliv som förändrar staden totalt. När solen går ner stiger temperaturen och här finns massor av barer och nattklubbar. Staden är livlig och bjuder på färgrika drinkar och möjlighet för att dansa tills solen går upp. Om ni önskar att shoppa äkta souvenier med hem bör ni besöka Marina Village, som är känt för sin ”stråmarknad”. Här har ni möjlighet för att förhandla till er riktigt bra priser på lokal-producerade varor, fynda en fin solhatt, strandväska eller något annat spännande.

DAG 4 – 7: EXUMA

Nu ska vi vidare till Exuma, som är en samling av 356 småöar som tillsammans utgör Exuma Cays. Här är ni på den största av öarna, Great Exuma som är 60 km lång och hem till huvudstaden Gerogetown.

Här är det lika mycket paradis som på Nassau, fast kanske ändå lite mer. Om ni inte har fått nog av stränder, sand mellan tårna och saltvatten i håret så är det bara att hoppa i det blå från en av det många fina ständerna.

Pirates of the Caribbean är verkligen påtagligt här, då filmerna har spelats in här på Exuma och satt ön på världskartan.

Öarna är väldigt djurrika och på de små Exuma öarna kan man se många små ödlor. Här finns dessvärre endast omkring 300 kvar, så ser du en ödla är det vanligtvis med ett nummer på, då man försöker hålla koll på dem som finns kvar.

En sak ni inte får missa är de söta badande grisarna. På en av det nordligaste Exuma öarna, vid Big Major Cay, bor det fyra rosa grisar och deras 16 kultingar. De badar i vattnet och så snart dem hör båtar i vattnet simmar dem ut för att få lockat till sig lite mat.

Det är lätt att segla mellan det små öarna och på så vis kan ni uppleva flera delar av The Exumas. Ni kan bl.a. se en privat ö, som tidigare var ägd av skådespelaren Nicolas Cage.

På The Exumas ska man verkligen vara ett fan av avslappning, onormalt bra väder och låg växel. För vad du än gör går det i slow motion – på perfekt semester-vis!

DAG 7 – 13: GRAND BAHAMA

Grand Bahama är lika vackert som ett vykort och lika perfekt semesterdestination som man tror. Här ska ni bo i Freeport, och det blir garanterat en oförglömlig semester oavsett resesällskap. Familjer kan simma med delfiner, par kan verkilgen njuta av en romantisk semester och vänner kan uppleva nattlivet och den avslappnande stämmningen som finns här både på dagen och på natten. Du vill garanterat älska öns sköna vibes, kultur, möjligheter och inte minst vädret.

På Grand Bahama finns Lucayan National Park, som har en av det största undervattens-grottsystem i världen, där det mesta har upptäckts av dykare. Parken representerar en mycket viktig del av Bahamas historia. Är du en erfaren dykare och har tillåtelse av UNESCO, kan du verkligen tillföra en liten twist till din grottupplevelse och upptäcka grottan UNDER vattnet!

På Grand Bahama är det naturligtvis också rik möjlighet för att dyrka massa vattensporter och Deadmans Reef är det ultimata stället för det. Här är perfekt snorkling och man kan lätt tillbringa en halv dag med huvudet under vattnet och baken plaskande på vattenytan. Det är också här ett av det viktigaste arkeologiska platserna ligger på ön. Här har man tidigare hittat djurben, keramik och pärlor.

Upplev de olika städerna på ön och ta en paus från strandlivet. Varje stad har sin egna unika historia. Besök Gamla Freeport och Williams Town som båda hyllar frigörelsen av slavarna. Smiths Town är stolta över att bevara Bahamas gamla arv och är värd åt Fish Fry, som är en gammal onsdag-tradition i staden.

Kultur och konst

För den kulturintresserade eller för den som bara behöver lite aircondition, så finns det rik möjlighet för att utforska den mera kulturella och konstnärliga delen av Grand Bahama. Öns kultur kan nämligen varken läsas i några böcker eller studeras i förväg. Utforska Bahamas traditioner uttryckt i penseldrag på oljemålerier, utskärningar i träskulpturer eller på ett av det många museum. Leo’s Art Gallery är en av platserna där du har möjlighet för att gå igenom Leo Brown’s olika pulserande målerier, som illustrerar livet på Grand Bahama.

PRISÖVERSIKT

VÅRSOMMARHÖSTVINTER
13 dagar13 dagar13 dagar13 dagar
från 18.795:-från 21.195:-från 19.295:-från 19.395:-

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.

Resans innehåll
Inkluderat
  • Flyg inkl. måltider och bagage
  • Medelklasshotell
Inte inkluderat
  • Reseförsäkring (kan tillköpas)
  • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
  • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)

Våra reseförslag

Beställ offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar
Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.