BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till Bahamas

Ett pärlband av 700 kritvita bountyöar

Resor till Bahamas

Simma med vackra fiskar och söta bahamas-grisar

Bahamas är en vacker ögrupp som består av runt 700 mindre öar, som ligger i nära förbindelse med Floridas östkust. Här är sanden kritvit, vattnet det klaraste i världen och under havsytan hittar du en färgstark miljö av fiskar och koraller.

Kombinationen av det stora urvalet av aktiviteter och de härliga hotellen gör Bahamas till den idealiska platsen för en extraordinär solsemester. Det går också utmärkt att kryssa från Miami till Bahamas, men du kan också ta en längre semester på en eller flera av de fantastiska öarna – eventuellt som en avslutning på en resa till USA:s östkust.

Fakta om Bahamas
  • Invånare: 391.000
  • Valuta: Amerikanska dollar + bahamasiska dollar
  • Tidsskillnad: -6 timmar
  • Bästa restid: Hela året
  • Visum: Nej, upp till 90 dagar
  • Resevägledning från UD: Klicka här..
Det ska du uppleva i Bahamas

Bahamas

New Providence – huvudön som har allt

På resan till Bahamas kommer du troligtvis att ankomma via New Providence, som är huvudön där de flesta av Bahamas 300 000 invånare bor. Här ligger huvudstaden Nassau, som kommer att ge dig ett varmt mottagande när du närmar dig den vita kustlinjen och stiger iland på den lilla gröna ön mitt i det turkosa vattnet.

Om du längtar efter lugn och ro går det utmärkt att njuta av på de vackra sandstränderna – till exempel på Paradise Island, där scener från Pirates of the Caribbean och James Bond-filmer spelades in. Men det finns också en mängd olika aktiviteter att ta del av.

Dyk eller snorkla vid de närliggande korallreven, shoppa vackra stråhattar på lokala marknader eller spara pengar på taxfreen i stadens kommersiella centrum – och använd besparingarna på kasinot eller en bra restaurang.

Bahamas beach

Grand Bahama

Grand Bahama är den ö som ligger längst norrut i Bahamas. Ön ligger bara 85 kilomeneter från Palm Beach i Florida, och har länge varit en semesterfavorit bland amerikaner – och det är inte svårt att förstå varför. Här finns en lång kustlinje med finkornig sand och exotiska palmer längs med det vackra blå vattnet, och naturen är fortfarande orörd och välbevarad.

Här kan du paddla genom mangroveträsken, som inte är tillgängliga på annat vis än genom kajak. Upplev öns imponerande nät av undervattensgrottor – några går att dyka ned i. Eller besök den botaniska trädgården Garden of the Groves, där det bor sällsynta fåglar och växer tropiska blommor.

Exuma Island

Exuma-öarna – grisar i paradiset

Mitt i ögruppen finns ett pärlband av 365 mindre öar, som tillsammans utgör Exuma Islands och som bjuder på några av Karibiens härligaste stränder. De allra flesta öarna är inte mer än små, vita förhöjningar i vattnet som kan besökas via båt, som ger dig känslan av att uppleva orörd natur.

På några av öarna, Big Major Island, hittar du de säregna Bahamas-grisarna, ”the swimming pigs”. På Pig Beach, som stranden passande nog kallas, bor en liten grupp grisar i vattnet. Man vet inte hur de hamnat där, men de har blivit en populär attraktion för många turister som vill se dem med egna ögon. Grisarna är tama och kommer gärna fram och hälsar när turisterna ankommer i båt, så det finns goda möjligheter att klappa dem om lusten faller på.

Utöver det bjuder Exuma-öarna på lyxiga resorts och fantastiska snorklingsmöjligheter, där du bland annat kan simma med ofarliga hajar och havsköldpaddor.

Väder på Bahamas

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.