BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till västra Kanada

Enastående naturupplevelser i orörda Rocky Mountains

Resor till västra Kanada

Åk på äventyr – upp över bergen och ner genom dalarna

Om du älskar natur borde Kanada stå högt på din lista över resor du ska uppleva i ditt liv. Det enorma landet bjuder på storslagna landskap, och det är särskilt i de västra delarna som du hittar de mest imponerande platserna Här får du heller inte missa att stanna till i fantastiska Vancouver.

I delstaterna British Columbia och Alberta kan du uppleva Rocky Mountains vilda djurliv, de turkosa sjöar, vilda floder och glaciärer som Kanada är känt för. Här hittar du nationalparkerna Banff och Jasper, där det är möjligt att vandra i veckor utan att tröttna. Men du får inte missa att kombinera naturupplevelserna med storstadssemester i Vancouver.

Det är också ett utmärkt läge för att resa i västra Kanada om du redan befinner dig på USA:s västkust – i synnerhet på de vackra vägarna i Pacific Northwest.

Det ska du uppleva i Västra Kanada

Vancouver i Kanada

Vancouver – västkustens storstad

Den enda riktiga storstaden på västkusten är Vancouver, men är till gengäld ett måste på Kanada-resan. Här hittar du höghus och storstadens breda utbud av mat, shopping, nattliv och kultur – men du får en hel del storslagen natur på köpet. I Vancouver ligger parkerna och stränderna mitt inne i staden, bergen på 20 minuters körtid bort och vattnet med möjligheter att åka båt, flyga sjöplan och se valar omringar staden på alla sidor. Avsätt minst ett par dagar för att uppleva de historiska kvarteren Gastown, stadens stora Chinatown, de flotta hamnkvarteren och allt annat som Vancouver har att bjuda på.

Läs mer om Vancouver

Banff National Park

Banff National Park – naturens kronjuvel

När man tänker på Kanada är det främst höga berg, blanka sjöar, bruna björnar och granskog så långt ögat kan nå som dyker upp på näthinnan. Det är också essensen av Banff National Park. Kanadas äldsta nationalpark är helt klart värd ett besök om du reser till Kanada för att uppleva naturen.

Banff National Park ligger i berömda Rocky Mountains, och bjuder på vackra naturscenerier – där den turkosa sjön Lake Louise och de varma källorna i Banff Upper Hot Springs är några av höjdpunkterna. Men det finns mer att uppleva bland de snötäckta bergen och djupa skogarna – som att gå på vackra vandringsturer, paddla kanot, fiska eller cykla. Mitt i parken ligger bergsbyn Banff där det finns möjlighet att bo hotell, om du föredrar att inte campa i naturen.

Läs mer om Banff National Park

Jasper National Park – de vilda Klippiga bergen

Norr om Banff ligger Jasper National Park, som är den största i hela Rocky Mountains-bergskedjan. På nästan 11 000 kvadratkilometer finns de mest storslagna landskap av orörd natur i de vilda bergstrakterna. Här hittar du också kristallklara, blå sjöar där bergstopparna speglas i vattenytan, och mellan träden lever hundratals av Kanadas vilda djur. Här kan du få se älgar, renar och möjligen en av de sällsynta grizzlybjörnarna. Du kan också uppleva de enorma glaciärerna i Columbia Icefield och den djupa klyftan Maligne Canyon.

Här finns massor av vandringsstigar där du kan uppleva ditt livs vackraste trekking-tur. Om du föredrar att cykla, rida, åka båt eller skidor ska du bara vara lugn – det finns möjligheter för det också. I nationalparken ligger den lilla turistbyn Jasper, där du kan bo och ha som utgångspunkt för dina utflykter.

Läs mer om Jasper National Park

Calgary

Calgary – en cowboystad med närhet till naturen

8 mil öster om Rocky Mountains, mitt i ödemarken, ligger Calgary. Med en och en halv timmes körtid till Banff och fem timmar till Jasper är det en utmärkt utgångspunkt för din resa till västra Kanada. Här ligger också den närmsta internationella flygplatsen. Men Calgary har också en hel del att bjuda på.

Här kan du uppleva en gammaldags vilda västern-by och en modern storstad i ett. Calgary kallades också Cowtown, eftersom staden är en av Kanadas största boskapsproducenter. Den gamla cowboy-stämningen upplever du i stadens Heritage Park Historical Village, som är Kanadas största levande museum. Här ser allt ut som det gjorde för hundra år sedan, med hästvagnar och ånglok. Du kan också besöka stadens djurpark eller få en vacker utsikt över området med bergen i bakgrunden från Calgary Tower. Om du reser i juli har du möjlighet att besöka världens största rodeoshow, Calgary Stampede.

Kanada, Whistler ski

Skidsemester i västra Kanada

Med de imponerande bergstopparna i Rocky Mountains bjuder en resa till västra Kanada på några av världens bästa skidturer. Det kanske inte är det allra vanligaste resmålet för skandinavernas skidsemestrar, men här finns massor av möjligheter för att åka skidor, oavsett nivå. Dessutom finns det en lång rad fördelar med att åka skidor i Kanada som inte finns i Europa: här är det i stort sett inga köer till lifterna, det finns gott om plats i pisterna, kanadensarna är gästfria, de engelskspråkiga guiderna är duktiga och den speciella, lätt snön ger helt perfekta premisser för att åka off pist.

Det största området i Nordamerika är Whistler, som hänger ihop med Blackcomb. De två områdena erbjuder tillsammans mer än 200 märkta pister för alla nivåer. Du kan också skidor i nationalparkerna Banff och Jasper, men i mindre områden. Om du föredrar att åka off-pist är Revelstoke ett paradis.

USATours kan hjälpa dig att arrangera den perfekta skidsemestern i Kanada.

Väder i Vancouver

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.