BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Rundresa i västra Kanada

Vancouver och de vidunderliga Rockies

15 dagar från 11.095:-

Rundresa i västra Kanada

15 dagar från 11.095:-

Västra Kanada rundresa

Nord om USA ligger världens näst största land till ytan – och här finns det plats till både fantastisk natur och upplevelser till alla. Kanada är också känt för sina storstäder och rika djurliv, så har du tur kan du både se valar, björnar och många olika fågelarter. Landet har för tillfället en väldigt blomstrande turism, bland annat på grund av de stora intresset för storstäderna i landet. Det var faktiskt vikingarna som ursprungligen upptäckte Kanada i år 1000, men cirka 600 år senare tog en fransk invandring fart och det blev därmed fransmännen som satte Kanada på landskartan i sin tid.

Detta gör att man på många orter i Kanada upplever ett språk där man blandar engelska och franska. Exempelvis i Quebec City där alla talar franska. En resa till Kanada kan upplevas i sig självt eller i kombination med en USA resa, om ni reser till öst kan ni för exempel enkelt kombinera resa med en tur till Boston, New York eller Niagarafallen, eller i väst med en tur till Seattle och Oregon. Oavsett vad ni väljer lovar vi er en oförglömlig resa!

Föreslagen resplan
DAG 1 - 5: VANCOUVER

VancouverErt Kanada äventyr startar i storstaden Vancouver med fyra nätter. Vancouver ligger isolerat ut mot den västliga stillahavskusten och blev i sin tid grundat av kineserna. Detta gör att staden idag är väldigt multikulturell och här finns allt vad som förväntas av en modern stad och mer därtill.

Börja med att besöka Stanley Park – Nordamerikas största stadspark. Hyr cyklar eller ta turen runt i hästvagn och upplev de många aktiviteter som finns här i parken. Ni kan bland annat se den berömda Totempelaren, den karakteristiska bron Lions Gate Bridge samt Vancouvers svar på den lilla sjöjungfrun, nämligen statyen Girl In a Wetsuit som föreställer en kvinna i en våtdräkt.

Gå därefter en tur ned i downtown till den livliga shoppinggatan Robson Street, här kan ni smaka en av Vancouvers mest kända läsk ” Bubble Tea” som smakar ungefär som te och milkshake med tapioka bubblor i som dricks genom ett mycket brett sugrör.

Kör härefter en tur ut på Granville Island och upplev den stora marknadsplatsen kallat Granville Island Public Market och avsluta sedan dagen vid Gastown där ni kan besöka den charmerande Steam Clock, som spelar musik varje timme.

På andra dagen kan ni välja att köra lite ut från staden till den fantastiska och närliggande Capilano Suspension Bridge som är världens längsta hängbro på 140 meter. Denna bro hänger 70 meter upp i luften och är omgiven av regnskog vilket ger en fantastisk utsikt från bron.

Kör därefter vidare till Grouse Mountain och ta liften 1200 meter till bergets topp, här kan ni uppleva den underhållande showen Lumberjack från Maj – Oktober. Här tävlar man i vedhuggning samt vem som kan klättra högst i träden på tid. På bergets topp kan ni också besöka de två föräldralösa björnarna Grinder och Coola som lever här.

Vill ni hellre uppleva området syd på Vancouver rekommenderar vi att ni kombinerar resan till Kanda med en tur till USA där ni kan besöka Seattle. Seattle är en innovativ stad där både Starbucks, Microsoft samt Boeing grundades. Eventuellt kan ni även hinna med ett besök till Vancouver Island. Här kan man bland annat uppleva regnskog, vita stränder som man kan njuta av om sommaren. Victoria är också en helt fantastisk upplevelse, från Vancouver Island kan ni också uppleva valsafari i världsklass!

DAG 5 – 7: KAMLOOPS

(354 km/220 miles – 3:50 timmars bilresa)

Turen går vidare till Kamloops som är höglandets ”huvudstad”. Här ser ni äkta cowboys på gatan och skall ni passa in så skall ni överväga att köpa en cowboyhatt.

Här kan ni också pröva på att vara cowboys för en dag, lägg ni rutten förbi en av höglandets enorma ranches och känn på hur det är att vara en äkta cowboy. Syd på Kamloops ligger Lake Ranch som är Kanadas största med 20.000 nötdjur. Själva ranchen är i storlek med Luxemborg så att ni får en uppfattning om dess storlek!
Många av dessa gäst ranches hyr ut hästar, så om ni vill uppleva de fina omgivningarna på hästryggen är detta något för er!

Ni skall använda både hatt och stövlar när ni går på bar och skall dansa ”two step” med de lokala till country & western musik. Blir det för mycket kan ni bara gå dit för upplevelsens skull, det är som att träda in i en cowboyfilm, ganska enastående.

DAG 7 – 10: JASPER NATIONAL PARK

Jasper National Park(441 km/274 miles – 4:40 timmars bilresa)

Idag går turen mot Jasper National Park som ligger i den Kanadensiska delen av Rocky Mountains. Det är en helt fantastisk naturpark med allt från floder till sjöar, björnar, varg och älg med över 1200 km av vandringsstigar att upptäckta. Mitt i parken ligger också staden Jasper med en hel del trafik bl.a gör Rocky Mountaineer stopp här.

Börja med att se den fantastiska utsikten från toppen av Whistler Mountain. Hit tar man sig med Jasper Skytram, en linbana som transporterar er upp till bergryggen på 7 minuter. Här kommer man upp till 2277 meters höjd och utsikten är helt unik vare sig solen skiner eller om det är molnigt.

Åk därefter till Maligne Lake – en 22 km lång och smal sjö.  Detta är en av de finaste platserna i hela parken och en av de mest fotograferade sjöarna i hela världen. Korsa sjön på en båttur eller kanske i kanot?  Ta er ut till Spirit Island som är en fin halvö.

Jasper är också upplagt för att uppleva river rafting. I området finns flera turer med olika svårighetsgrader. Här finns allt från whitewater rafting för de äventyrslustna samt river floats på Athabasca River som är lite lugnare. Det finns även många vackra vattenfall och kanjoner i Jasper National Park och ni kan bland annat besöka Athabasca Falls och Maligne Canyon som bägge är värt ett besök.

I den sydliga delen av Jasper National Park kan ni också uppleva Athabasca Glaciär som förflyttar sig i genomsnitt 6 cm om dagen. Här kan ni ta en busstur ut på själva glaciären. Det är en mycket fascinerande upplevelse att stå på glaciären som betraktas som den största ackumulering av snö och is syd på polarcirkeln. I samma område kan ni pröva på en adrenalinfylld upplevelse nämligen Glacier Skywalk, en bro med glasbotten som hänger 280 meter över dalen där ni får utsikt över vattenfall och de fina gröna omgivningarna.

DAG 10 – 13: BANFF NATIONAL PARK

Banff National Park(228 km/141 miles – 3:30 timmars bilresa)

Idag går turen vidare mot Kanadas äldsta national park, Banff National Park. Här finner ni vackra postkortsliknande omgivningar med åtskilliga glaciärer & glaciärsjöar med helt azurblått vatten, barrskog, vattenfall och bergstoppar. Ta god tid på er när ni skall köra från Jasper till Banff på icefields Parkway, en av de vackraste vägarna i världen. Här ligger den ena utkikspunkten efter den andra. Ni bör stoppa vid de två glaciärsjöarna Peyto Lake samt Bow Lake som bägge har helt kristallblått vatten med barrskog och bergstoppar i bakgrunden.

Gör också stopp 56 km nord på Banff där ni finner den enastående Lake Louise. Här kan ni också se ett av Kanadas mest spektakulära hotell nämligen Fairmont Chateau som ligger ut mot den vackra sjön.

Staden Banff är ganska liten med cirka 8.000 invånare, men en väldigt mysig stad som gör till en god utgångspunkt för utflykter till nationalparken. Staden ligger på 1400 meters höjd och har en riktigt god utsikt mot bergen i Rocky Mountains hela vägen runt.

Här finns otaliga restauranger, hotell och god stämning. I högsäsongen under sommar & vinterperioden är det fyllt med liv på gatorna.

Ta en gondol upp till Sulphur Mountain som bjuder på en fantastisk utsikt över dalen som Banff ligger i. Från Gondolen kan man vandra en kort tur till bergets topp som tar ca 20 minuter.

DAG 13 - 15: CALGARY

(109 km/68 miles – 1:10 timmars bilresa)

Nu går turen vidare till Calgary där ni spenderar era sista nätter på resan. Stadens mitt är som en metropol mitt i ödemarken där skyskraporna står sida vid sida. Här finner ni både fint landskap och berg. Ta exempelvis upp i Calgary Tower och få utsikt från 200 meters höjd. Om sommaren bjuder staden på rodeo-shower som vittnar om stadens härkomst.

Här finns också mängder med museer samt möjlighet att besöka det berömda zoo med en dinosaur park och saftiga biffar när ni blir hungriga. Ett perfekt sista stopp innan turen går hem mot Sverige igen.

PRISÖVERSIKT

VÅRSOMMARHÖSTVINTER
15 dagar15 dagar15 dagar15 dagar
från 11.595:-från 16.695:-från 11.795:-från 11.095:-

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.

Resans innehåll
Inkluderat
  • Flyg inkl. måltider och bagage
  • Medelklasshotell
  • Ford Escape eller liknande inkl. Alla nödvändiga försäkringar, skatter och fria mil.
Inte inkluderat
  • Reseförsäkring (kan tillköpas)
  • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
  • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)

Våra reseförslag

Beställ offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar
Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.