BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Rundresa i Kanada med Niagara Falls

Härliga storstäder, fransk stämning och Niagarafallen

17 dagar från 11.995:-

Rundresa i Kanada med Niagara Falls

17 dagar från 11.995:-

Få lite av allt i europeiska Amerika

På en rundresa i östra Kanada får du en komplett semester med både kultur, historia, natur och storstadsliv. Toronto bjuder på skyskrapor, shopping och sport, medan Montréal och Québec lockar med charmiga historiska kvarter på franskt vis. I huvudstaden Ottawa lär ni er mer om Kanadas historia, och så väntar stora naturupplevelser i form av Niagara Falls vattenfall, fridfulla skogssjöar i Algonquin Provincial Park och längs med Nova Scotias idylliska kust.

Resplanen nedan är inte fast, utan kan anpassas efter dina önskemål.

Föreslagen resplan
DAG 1 - 4: TORONTO

TorontoRundresan i östra Kanada inleds med tre nätter i Toronto, som är ett passande antal dagar att uppleva staden. Toronto är en pulserande storstad, där downtown möter ett New York i mini-format – det är dessutom världens mest multikulturella stad. Trots det är Toronto inte en typisk storstadsdestination, men här väntar ett hav av upplevelser för alla smaker.

Ni kan börja med att få en överblick över staden från dess karaktäristiska kännetecken CN Tower. På 58 sekunder flyger ni upp till toppen och får en fantastisk utsikt över Toronto på 346 meters höjd. Staden ligger vid Lake Ontario, så efteråt kan ni ta en promenad längs med vattnet och insupa den trevliga atmosfären.

Senare rekommenderar vi att ni besöker några av stadens mångskiftande kvarter. I downtown hittar ni höghus, stora affärer och ett internationellt människomyller. Här shoppar ni kända amerikanska märken och känner på stämningen. Längre västerut väntar stadens Chinatown, där skyltarna är på kinesiska och där ni kan äta läckra dumplings och andra kinesiska specialiteter.

Fortsätter ni ännu längre västerut kommer ni till stadens hippa områden, med massor av shopping och trevliga caféer och matställen. Strosa till exempel i Kensington Market, där ni hittar ett hav av vintagebutiker, kaffebarer och vänliga kanadensare. Eller ta en tur till Queen Street, som bjuder på fina restauranger och butiker av det lyxigare slaget.

På kvällen kan en hockeymatch rekommenderas – ett superpopulärt nöje i Kanada. Torontos lag heter Maple Leafs, och det kommer helt klart att vara en underhållande upplevelse, oavsett nivån på hockeyintresset. Ett annat alternativ är att se baseball-laget Blue Jays eller basketspelarna Raptors.

Därefter föreslår vi att ni kör till Niagara Falls (130 km/80 miles – 1,5 timme)

DAG 4 – 5: NIAGARA FALLS

På andra sidan av Lake Ontario hittar ni de berömda vattenfallen Niagara Falls. Det är inte långt hit, så vi rekommenderar bara en övernattning – det räcker gott och väl för att se fallen.

Niagara Falls är namnet på de tre vattenfall som bildar en gigantisk matta av brusande vatten som forsar över kanten på en klippa i Niagara-floden. Vattenfallet skiljer dessutom Kanada från USA, och det är möjligt att uppleva naturfenomenet från båda sidor av gränsen – även om det är vackrast från den kanadensiska sidan.

När solen skiner bildas det ofta regnbågar i vattnet, och det är en enorm upplevelse att bara stå och titta och känna vattnets kraft. Det går också att komma närmare, antingen genom att åka båt på floden eller en ”Journey Behind the Falls”-tur, där man kommer ner under jorden och in bakom det ena vattenfallet och ser vattnet alldeles tätt inpå.

Därefter kan ni köra till Algonquin National Park (400 km/250 miles – 4 timmar)

DAG 5 – 8: ALGONQUIN PROVINCIAL PARK

Vi föreslår att låta turen gå vidare till Algonquin Provincial Park, där delar av östra Kanadas vackraste natur väntar. Parken har fått sitt namn efter Algonquin-folket som länge levde i området, där ni idag kan strosa längs med de 140 kilometerna vandringsled som snirklar sig fram genom den natursköna omgivningen.

Här kan ni se fram emot blanka sjöar, idylliska gläntor, doften av barrskog och kanske en eller annan björn, älg eller bäver. Om ni vill ge er ut på sjön är parken perfekt för ändamålet – här finns det gott om vatten där ni kan paddla kajak eller kanot. Det finns flera kanotrutter som tar er genom de fridfulla skogarna.

På kvällen kan det rekommenderas att ta en varg-yls-tur med en guide, som kommer lära er mer om de mytiska djuren medan ni hör dem yla. Ibland går det att höra en hel vargflock tjuta mot himlen – en helt fantastisk upplevelse.

Därefter kan ni köra till Ottawa (280 km/170 miles – 3 timmar)

DAG 8 – 10: OTTAWA

Nästa stopp är den kanadensiska huvudstaden, Ottawa, som är landets fjärde största stad. Den ligger på gränsen mellan den engelsktalande provinsen Ontario och franskspråkiga Québec, och här är influenserna från både det amerikanska och europeiska Kanada tydliga – ett exempel är parlamentsbyggnaden, som är byggd i gotisk stil från Europa. Det är ett måste på resan till Ottawa, eftersom byggnaden i sig är ett mästerverk. Till på köpet utspelas det dessutom en ljus- och ljudshow här varje kväll.

Inte långt därifrån ligger tvåhundra år gamla ByWard Market, som är en stor marknad med lokala råvaror, konsthantverk och ett hav av pubar och matstånd. Det är trevligt att strosa här och smaka på lokala specialiteter, och kanske köpa äkta kanadensisk lönnsirap att ta med hem.

Den Unesco-skyddade kanalen Rideau Canal är också ett av Ottawas viktiga kännetecken, som varje vinter förvandlas den till världens längsta skridskobana. På sommaren är här fullt av folk som åker båt, och stränderna är fulla av liv – det är ett perfekt ställe för en promenad, oavsett årstid.

Härifrån föreslår vi att ni kör till Montréal (200 km/120 miles – 2 timmar)

DAG 10 - 11: MONTRÉAL

MontrealResan går vidare till Montréal, som är en storstad med europeisk prägel, där både dess brittiska och franska förflutna gör sig påmint. I den gamla stadsdelen Vieux-Montréal är kullerstensgatorna smala, och husen gammaldags romantiska. Här kan ni kyrkan Basilique Notre Dame från 1800-talet, som lika gärna hade kunnat ligga i Paris. Det kan också rekommenderas att promenera här kvällstid, när området är extra charmigt.

Ni kan också ta en tur upp på det lilla berget Mount Royal – områdets högsta punkt, som gett staden sitt namn. Det är en trevlig promenad upp till toppen, som bjuder på en vacker utsikten över staden. Precis bredvid hittar ni det chica området Le-Plateau-Mont-Royal, med konstnärlig street art på väggarna, spännande gallerier, trevliga matställen och stämningsfulla barer.

Om ni längtar efter musik och underhållning bjuder Montréal på många möjligheter. Staden är rik på kultur och kan bland annat stoltsera med världens största jazzfestival, som äger rum varje sommar. Den berömda akrobatikshowen Cirque de Soleil stammar också härifrån, så ni kan självklart se en av deras imponerande shower när ni besöker staden.

Härifrån föreslår vi att ni kör till Québec (250 km/160 miles – 2,5 timmar)

DAG 11 - 13: QUÉBEC

Rundresan fortsätter norrut till Québec City, som är en gammal europeisk stad i Nordamerika. Québec var den första staden som grundades av de franska kolonialisterna på 1600-talet, och är idag det allra franskaste som går att hitta utanför Frankrike.

Staden är något mindre än andra kanadensiska storstäder, så här går det fint att promenera mellan de flesta attraktionerna. Québec är uppdelat i två delar: Haute-Ville, som betyder den övre staden, och Basse-Ville, som är den nedre. Områdena förbinds av gamla branta trappor, och bergbanan Le Funiculaire. Det är en rolig och charmig upplevelse att ta den för att komma upp i den övre delen av staden.

Québec är den enda staden i Nordamerika som fortfarande har en stadsmur. Den ramar in stadens äldre del, och finns med på Unescos lista över världskulturarv på grund av sitt historiska värde och vackra arkitektur. Här ska ni helt klart promenera och njuta av den franska stämningen.

Härifrån kan ni köra till Edmundston (320 km/200 miles – 3 timmar)

DAG 13 - 14: EDMUNDSTON

Nästa stopp på resan är den lilla staden Edmundston, som ligger på vägen mot Halifax. Tanken med att stanna här är att ni inte ska behöva köra för länge när ni ska runda av resan i vackra Nova Scotia. Med sin gröna omgivning, idylliska floder och trevliga stadskärna är Edmundston är en utmärkt plats att samla krafterna. Här kan ni promenera i den rofyllda naturen, äta en god måltid på kvällen eller bara ladda upp inför morgondagen.

Nästa morgon kan ni köra till Halifax (700 km/430 miles – 6,5 timmar)

DAG 14 - 17: HALIFAX

Sista destinationen på er rundresa är kuststaden Halifax i provinsen Nova Scotia. Vägen hit är relativt lång, men den är mödan värd. Vi rekommenderar att ni tillbringar tre nätter här innan det är dags att åka hem. Nova Scotia betyder nya Skottland, eftersom de skotska immigranterna tillsammans med de engelska och franska spelade en viktig roll för att etablera samhället på 1600-talet.

Hela Atlantkusten runt Halifax är otroligt vacker, så vi föreslår att ni kör runt i området för att uppleva så mycket som möjligt. Ett förslag är Peggy’s Cove, som är ett berömt fiskarläge där Kanadas mest besökta fyr med samma namn är belägen. Det röd- och vitrandiga fyrtornet står på mjuka, grå granitklippor, som tillsammans utgör en idyllisk syn. Fiskebyn här ute är otroligt charmig med små segelbåtar i vattnet, vänlig lokalbefolkning och trevliga restauranger med färska skaldjur.

Ni kan också köra en timme söderut till Lunenburg, där ni hittar de karaktäristiska fiskarhusen med de speciella burspråk som kallas ”the Lunenburg Bump”. Det var här fiskarfruarna satt och spejade ut över havet för att se om deras äkta makar kom hem med livet i behåll. Det är en lite vemodig historia, men stämningen i byn är trevlig. Här finns det livliga marknader och hus i olika färger, som idag är Unesco-skyddade.

Det kan också rekommenderas att tillbringa lite tid i staden Halifax. På Maritime Museum of the Atlantic kan ni bland annat lära er om Titanics historia. Halifax var nämligen den närmsta hamnen när det mytomspunna skeppet förliste 1912, och några av dem som omkom fördes hit och begravdes i byn. Ni kan se deras gravar på Fairview Lawn Cemetary, dit folk fortfarande kommer med blommor. Ni får heller inte missa att njuta av Nova Scotias fantastiska kök med massor av nyfångade musslor, ostron och hummer.

Från Halifax kan ni flyga hem till Sverige.

Prisöversikt
Säsong
Månader
Längd
Pris
Vår mar. – maj. 17 dagar från 11.995:- per person
Sommar jun. – aug. 17 dagar från 16.995:- per person
Höst sep. – nov. 17 dagar från 12.395:- per person
Vinter dec. – feb. 17 dagar *

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper.
Vid högtider och helgdagar bör ni räkna med högre priser än demonstrerat.
* Vi rekommenderar inte att resa i vintersäsongen på grund av den stora mängd snö.

Resans innehåll
 • Flyg inkl. måltider och bagage
 • Medelklasshotell
 • Ford Escape eller liknande inkl. Alla nödvändiga försäkringar, skatter och fria mil.
 • Reseförsäkring (kan tillköpas)
 • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
 • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)

Våra reseförslag

Hawaii

Alaska

Mexiko

Prisöversikt

Säsong
Månader
Längd
Pris
Vår mar. – maj. 17 dagar från 11.995:- per person
Sommar jun. – aug. 17 dagar från 16.995:- per person
Höst sep. – nov. 17 dagar från 12.395:- per person
Vinter dec. – feb. 17 dagar *

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper.
Vid högtider och helgdagar bör ni räkna med högre priser än demonstrerat.
* Vi rekommenderar inte att resa i vintersäsongen på grund av den stora mängd snö.

Resans innehåll
 • Flyg inkl. måltider och bagage
 • Medelklasshotell
 • Ford Escape eller liknande inkl. Alla nödvändiga försäkringar, skatter och fria mil.
 • Reseförsäkring (kan tillköpas)
 • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
 • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)
Beställ offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.