BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till östra Kanada

Kulturella metropoler och tre världsberömda vattenfall

Resor till östra Kanada

Åk på kanadensisk storstadssemester I höst

Resor till östra Kanada bjuder på två av landets största städer; Toronto och Montreal, huvudstaden Ottawa och historiska Quebec City – det närmsta du kommer Frankrike utan att lämna Nordamerika. Det är också i östra Kanada som du hittar de storslagna vattenfallen Niagara Falls – ett måste på resan.

Ontario och franska Quebec är de två delstater i östra Kanada som tillsammans har tillräckligt mycket att erbjuda för att du ska åka på rundresa bara där. Här får du äkta storstadskänsla med shopping och stora sportevent i pulserande Toronto, medan du lär dig mer om Kanadas historia i de mer europeiskt präglade storstäderna.

Men – det är även perfekt läge för att kombinera östra Kanada med en avstickare till New York som ligger en och en halv timmes flygtur från Niagara Falls. Ett annat alternativ är att hyra bil och köra till New England som ligger precis på andra sidan gränsen till USA.

Det ska du uppleva i Östra Kanada

Toronto

Toronto – multikulturell monopol

Kanadas största stad, Toronto, är känd som en av världens mest multikulturella städer. Här bor hundratals olika nationaliteter i en modern storstad med mängder av olika kvarter och stadsdelar som alla har något speciellt att erbjuda. Downtown bjuder på skyskrapor och New York-stämning, i Chinatown får du kinesisk kitsch, på Queen Street West shoppar du för allt vad tygen håller i Kensington Market njuter du av coola caféer. Du kan också se en ishockeymatch med Maple Leafs, åka upp i ikoniska CN Tower och se stadens skyline i solnedgången från Toronto Island.

Läs mer om Toronto

Niagara Falls

Niagara Falls – vilda vattenfall

Någon gång i livet bör alla uppleva de tre majestätiska vattenfall som utgör Niagara Falls. 2,8 miljoner liter vatten i sekunden forsar över kanten på ett 50 meter högt stup, och skapar detta kraftfulla och ofattbart vackra naturfenomen. Vattenfallen kan upplevas med ett besök i staden Niagara Falls, där du kan se dem från olika utsiktsposter och genom en båttur på floden under fallen. Vattenfallen bör inte missas på en resa till östra Kanada!

Läs mer om Niagara Falls

Montreal

Montreal – en fransk kulturstad

I den franska delstaten Quebec hittar du den väldigt europeiska storstaden Montreal. Här hör du lokalbefolkningen tala franska och ser hur arkitekturen skiljer sig markant från t.ex. Toronto, där byggnaderna är mera amerikanska. Promenera på kullerstensgator i de gamla stadsdelarna, och se det vackra kanadensiska Notre Dame, som lika gärna hade kunnat ligga i Paris.

En annan rekommendation är att röra dig ut ur det historiska centrumet och mot stadens charmiga kvarter Le Plateau-Mont-Royal och Mile End, där du hittar konst- och musikscener i världsklass, hippa barer och restauranger som skulle göra även en äkta fransman glad. Utöver det är staden försedd med Kanadas ståtliga natur, som du kan njuta av från det lilla ”berget” Mont Royal – en populär park med vacker utsikt.

Ottawa

Ottawa – Kanadas vackra huvudstad

Kanadas huvudstad är dess fjärde största stad, Ottawa, som ligger vid gränsen mellan Ontario och Quebec, där man talar både engelska och granska. Här kan du uppleva en historisk stad som präglats av både engelskt och franskt inflytande, vilket tydligt ses i gatubilden. Besök t.ex. parlamentsbyggnaden, som är byggd i gotisk stil från Europa, eller lär dig mer om historien på spännande och moderna Canadian Museum of History – bara ett exempel på stadens många välgenomtänkta museer.

Om du reser till Ottawa på vintern finns det goda chanser att åka skridskor på kanalen Rideau Canal, som går rakt genom staden och som på vintern förvandlas till världens längsta skridskobana – när det fryser till förstås, vilket det gör i Kanada. Om du däremot besöker staden på sommaren kommer du uppleva en blomstrande, grön stad som vackert ramar in sin långa och intressanta historia.

Quebec

Quebec City – en historisk pärla

I den franska delstaten Quebec ligger huvudstaden med samma namn, som du också bör ha vägarna förbi om du är intresserad av kultur och historia. Quebec City var den första staden som grundades av franska kolonier på 1600-talet, och är än idag den allra franskaste stad du kan hitta utanför Frankrike.

Du kan uppleva de historiska lämningarna genom ett besök i den gamla delen av staden, som är en liten men fantastiskt välbevarad stadsdel som finns upptagen på UNESCO:s kulturarvslista. Du kan också promenera längst med den historiska stadsmuren som omgärdar den gamla staden – den enda stadsmuren i Nordamerika. Ett annat förslag är att vandra i stadens gamla kajområde, och dricka en café au lait och äta en croissant tillsammans med de lokala franskkanadensarna.

Väder i Toronto

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.