Destination

Östra Kanada

Storstadssemester med franska sensationer

Resor till östra Kanada

En resa till östra Kanada innebär den perfekta kombinationen av storstadsliv, historia och natur. I metropolen Toronto väntar skyskrapor, härligt folkliv, och stora sportevenemang med Toronto Maple Leafs och Toronto Raptors. I motsats till det finns också de mer avslappnade, romantiska orterna Montreal och Quebec City, vilka även är det mest franska som går att hitta utanför Frankrike. Det är också här i öst som du kan uppleva Niagara Falls och några av Kanadas mest imponerande landskap. Som du nu säkert har förstått har Kanada allt det du behöver och lite till!

Största stad
Toronto
Bästa restid
Hela året
Tidskillnad
-6 timmar

Våra resor till östra Kanada

Här kan du se våra bästa reseförslag till östra Kanada. Kika på dem och välj ett som du gillar. Och kom ihåg, vi kan skräddarsy din resa precis som du vill.

Toronto
Icon / Gastronomi Created with Sketch.
Gastronomi
Icon / Shopping Created with Sketch.
Shopping
Icon / Sport Created with Sketch.
Sport

Toronto - Kanadas största stad är som New York, fast i en mindre skala. Shoppa loss, ät mat från världens alla hörn och njut av stadens skyline från toppen av CN Tower. Addera lite kanadensisk poutine och en ishockeymatch och du kommer att förälska dig i Toronto.

Verdens vidunder, Niagara Falls
Icon / Aktiv Created with Sketch.
Aktiv semester
Icon / Natur Created with Sketch.
Natur
Icon / Sejlads Created with Sketch.
Segling

Niagara Falls - 2,8 miljoner liter vatten forsar varje sekund ut över kanten av Niagara Falls. Det dånar högt och det ser ännu vildare ut när man står och beundrar vattenfallen på nära håll. Niagara Falls är ett självklart val på en rundresa genom Kanadas östra delar.

Fyrtårn i Nova Scotia
Icon / Dyreliv Created with Sketch.
Djurliv
Icon / Historie Created with Sketch.
Historia
Icon / Natur Created with Sketch.
Natur

Nova Scotia - Naturen i denna kanadensiska provins är orörd och helt fantastiskt. Upptäck kustlandskapet med dess små fiskebyar och gamla fyrtorn. Åk ut på valsafari, paddla kajak eller prova på forsränning. Nova Scotia är lika förtrollande som vackert.

Quebec city
Icon / Historie Created with Sketch.
Historia
Icon / Kultur Created with Sketch.
Kultur

Quebec City - Den här lilla pärlan till stad grundades av franska kolonisatörer på 1600-talet och var även deras första. Gå längs den UNESCO-fredade stadsmuren och stanna till på ett av caféerna längs vägen för en café au lait och vila benen lite.

New York skyline
Andreas
Andreas Larsen
RESEKONSULT

“Önskar du att åka på en långresa kan du enkelt kombinera östra Kanada med New England-området eller New York i USA. Det är lätt att korsa gränsen och på andra sidan väntar många härliga upplevelser och sevärdheter.”

Ska du resa till östra Kanada? Få inspiration här

Nedanför har vi samlat några av våra bästa guider och artiklar. Låt dig inspireras och börja längta efter östra Kanada redan nu.

Så kan vi hjälpa dig

Vill du resa till USA? Beställ ett erbjudande här eller ring oss på våra öppettider. Det gör inget om du inte har alla detaljer på plats - det hjälper vi dig med.

  1. Du beställer ett erbjudande - utan förpliktelser
  2. Vi ringer upp och frågar dig om dina önskemål
  3. Baserat på vårt samtal skräddarsyr vi ett erbjudande till dig
  4. Vi bokar hela resan åt dig, men inte förrän du är helt nöjd