BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Rundresa i östra Kanada

Storstäder, vackra landskap och de otroliga Niagarafallen

14 dagar från 11.995:-

Rundresa i östra Kanada

14 dagar från 11.995:-

Östra Kanada rundresa

En resa till det östliga Kanada har allt! Kör från Toronto till Nova Scotia och upplev den fantastiska kombinationen av storstad och naturupplevelser. Besök bl.a. Kanadas största stad Toronto och det välkända CN tower. Kom nära inpå det häpnadsväckande vattenfallet i Niagara Falls och ta en idyllisk kanottur i vackra omgivningar i Algonquin Park.

Kör vidare genom de vackra omgivningarna runt Kanadas huvudstad Ottowa som är hem till massor av spännande museum och historiska upplevelser, och fortsätt till det fransk inspirerande Montréal där ni kan frossa i kulturella upplevelser – besök bl.a. Notre-Dame Basilica. Fortsätt sedan till Québec och besök de gamla stadsdelarna. Ta därefter vidare mot Nova Scotia och Kandas vackra kustlandskap. Här finner ni storslagna klippor, mysiga fiskebyar och fyrar. Njut av en New England Clam Chowder i Halifax där turen slutar.

Föreslagen resplan
DAG 1 - 4: TORONTO

TorontoResan till det östliga Kanada börjar med 3 nätter i Toronto, Kanadas största stad. I staden finns massa kvarter, väldigt olika varandra, därför är det nästan som att besöka massa små städer på en gång genom att ta en promenad genom Torontos gator. Besök bl.a. Chinatown och smaka på de populära bubble tea milkshakes eller besök Spadina Avenue som är hjärtat av Chinatown. Se även till att svänga förbi Greektown, Little Italy eller downtown som präglas av skyskrapor och speciellt stadens kännetecken CN Tower.

Starta t.ex. resan med att få en överblick över staden uppifrån CN Tower som är 553 meter hög. Härifrån kan man på en klar dag se hela vägen till Niagara Falls. Är du en riktig våghals finns även möjligheten att komma ut och gå längs kanten av tornet på 356 meters höjd. Åk därefter ned till havskanten vid Lake Ontario där ni bl.a. kan ta en färja ut till Toronto Islands. Här råder bilförbud, vilket gör att om sommaren är detta en sann semester ö med cyklar och avslappning. Härute kan du under sommarhalvåret besöka Hanlan´s Beach eller ta en tur till Centreville Amusement Park, som dock mest är för yngre barn. Isär på Kanadas nationaldag är Torontos strandpromenad fyllt med festglada människor.

Toronto ha två olika sidor – om vintern är staden kall och stränderna helt öde, medans de varma somrarna lockar massor av folk till vattnet och öarna runt omkring. Det kan även vara idylliskt att gå en promenad ( i varma kläder ) om vintern längs de öde strandpromenaderna och ha havet helt för sig själv. Ni kan även besöka Torontos mest kända marknader – bl.a. St. Lawrence Market, där ni kan få massor av kvalitetsvaror – pröva isär det ”kanadensiska guldet” ahornsirup. Spendera kvällen med att uppleva äkta Kanadensisk sport i form av ishockey.

DAG 4 – 5: NIAGARA FALLS

(180 km/112 miles – 2 timmars bilresa)

Idag går resan vidare till Niagara Falls där ni har en enkel övernattning, vilket är passande då resan hit inte är så lång, ni är framme snabbt och klara att uppleva detta härliga ställe. Niagara Falls är Kanadas största turistattraktion och för många på nivå med att uppleva Grand Canyon eller pyramiderna i Egypten, och fallen är allra vackrast från den kanadensiska sidan. Ta en segeltur med Maid of the Mist ut till det 750 meter breda Horseshoe Falls, , men ta på er en regnjacka då ni på denna tur kommer väldigt tätt inpå detta stora vattenfall.

Härute kan ni dagligt uppleva regnbågar framför vattenfallet och de stora vattenmassorna, som forsar utför kanten. Den mängd vatten som varje minut forsar ut över kanten svarar till en miljon badkar fyllda med vatten. Se även vattenfallet från en annan synvinkel med Journey Behind the Falls. Ta hissen 38 meter ned under jorden, iförd i en gul regnjacka kan ni gå igenom tunneln bakom täcket av vatten och kom nära inpå de bullrande vattenmassorna. Spendera kvällen i härligt sällskap till Oh Canada Eh? Middagsshowen där ni möter de sjungande skogshuggarna och kanadensiska hockeyspelare i en underhållande musikal, medans ni njuter av er middag.

DAG 5 – 8: ALGONQUIN PARK

(280 km/174 miles – 3 timmars bilresa)

I dag går resan vidare mot östkanadas vackraste natur i Algonquin Parken. Njut av stillheten, de blanka idylliska sjöarna, doften av barrskog och kanske glimten av en björn. Denna lugna natur ligger bara 4 timmars körning från storstaden Toronto. Algonquin parken har fått sitt namn från Algonquin-indianstammen som bodde här ursprungligen i östkanadas vildmark. Tag på en kanottur i de stora, vackra sjöarna och håll ögonen öppna efter det spännande djurlivet omkring er. Canoe Lake och Opeongo Lakeer är isär väldigt bra för nybörjare. På en kanottur i Algonquin kan ni bl.a. möta älg som luskar bland trädstammarna, bävrar som bygger dämningar eller uttrar som plaskar runt i floden.

Är ni mer för att vandra finns det här över 140 kilometer vandringsrutter och hikes i olika svårighetsgrader för varje smak. Tag på kvällen med på en ”Varg- yltur ” med parkens duktiga guider som efterliknar vargens ylande, vilket får vargarna i parken att yla tillbaka. Samtidigt lär ni er massa intressant information om vargar och livet generellt i Algonquin parken.

DAG 8 – 10: OTTAWA

(381 km/237 miles – 4:39 timmars bilresa)

Resan går i dag till Ottowa som år 1857 utkonkurrerade både Montréal och Toronto som Kanadas huvudstad. Staden är väldigt inspirerad ifrån Frankrike och alla vägskyltar mm står både på franska och engelska. Ottowa bjuder om sommaren på marknader, uteliv från kafeér och butikerna längs gatan, medans vintern är lite lugnare och kyligare men ändå intressant. Här kan ni t.ex. besöka världens längsta skridskorink Rideau Canal, som är en flod som görs om under vintern.

Eftersom Ottowa är Kanadas huvudstad är det ett måste att besöka den extravaganta parlamentbyggnaden där ni för exempel kan få en guidad rundvisning. Besök även Peace Tower – stadens högsta torn och få här en god överblick över staden och dess omrkingliggande gröna områden. Under sommarhalvåret bör ni ta till Byward-Marknaden och smaka på några av Kanadas specialiteter – bl.a. Beavertails, en stor platt våffelliknande kaka med olika pynt ovanpå, eller poutine som verkligen är en kanadensisk klassiker, nämligen pommes frittes med ost och sås på.

DAG 10 - 11: MONTRÉAL

Montreal(150 km/93 miles – 2 timmars bilresa)

Res vidare till Montreal, en storstad som kombinerar den franska och engelska dåtiden. Tag ned till Vieux-Montréal som är den gamla stadsdelen. Särskilt om kvällen är här väldigt mysigt med de smala gatorna & belysningen på de gamla kalkstenshusen. Gå en tur igenom staden och besök den populära Basilisque Notre Dame, som blev byggd mellan 1824 – 1829. Kyrkan är fantastiskt vacker och bestämt ett måste när man besöker Montréal.

Old Port of Montréal är också ett besök värd. Hyr t.ex. cyklar eller låt transportera er med en av de små färjorna som tuffar runt i hamnen. Njut av kvällen med Cirque du Soleil den världskända akrobatik föreställning som härstammar från Quebec. I Montréal finns flera utgåvor av denna storslående show.

DAG 11 - 13: QUÉBEC

(176 km/109 miles – 2:10 timmars bilresa)

Fortsätt nordpå till Québec City som är en gammal europeisk stad mitt i Nordamerika. Staden är lite mindre än östkanadas storstäder och här kan man gå till de flesta attraktionerna om man bor centralt. Staden delas upp i Haute Ville ( övre staden ) och Basse Villle ( nedre staden ) som förbinds av branta trappor eller kabelbanan, Le Funiculaire. Kabelbanan är spännande att pröva på och bjuder samtidigt på vacker utsikt på vägen ned, helt klart ett besök värt.

Québec är den enda staden i Nordamerika som fortsatt har en stadsmur. Gå en promenad på muren som har utsikt över St. Lawrence-floden och avlägg även stadens många spännande museum ett besök, t.ex. Musée de la civilisation.

DAG 13 - 14: EDMUNDSTON

(399 km/249 miles – 4:45 timmars bilresa)

Ta resan vidare nordpå längs Le Fleuve Saint-Laurent floden och stanna vid några av de vackra utkikspunkterna. Resan går vidare mot Halifax med ett stopp i Edmundston som ligger vid den amerikanska gränsen. Stoppet i Edmundston är inlagt för att dela upp den annars väldigt långa körningen. Spendera dagen på att slappna av i denna lilla stad, besök New Brunswick Botanical Garden eller tag in till Petit-Sault Brewers bryggeriet. Imorgon går resan vidare till staten Nova Scotia och staden Halifax.

DAG 14 - 17: HALIFAX

(113 km/70 miles – 1:50 timmars bilresa)

Idag väntar en längre körning resten av vägen till Halifax, men det är en vacker och spännande resa. Upplev bl.a. de idylliska fiskelägen, och de många vackra bukterna med sina fyrar. Här övernattar ni 3 nätter i Halifax som är östkustens huvudstad. Upplev själva staden men ta också en utflykt till några av de närliggande områdena som Peggys Cove, där ni kan se Kanadas mest besöka fyrtorn och fiskeområde. Det rödvita tornet står idylliskt på de gråa granitklipporna, och här kommer ni helt tätt inpå. Fiskebyn är helt otroligt mysig och här existerar den klassiska kuststämningen med vippande segelbåtar på vattnet, god seafood och restauranger med vänlig personal.
Kör en timme sydpå till Lunenburg och lägg här märke till de karakteristika fiskehusen som har ett femsidigt fönster kallat ” The lunenburg Bump”. Dessa har en lite trist historie då det var här fiskefruarna satt och spanade efter fiskeskepp nede i hamnen och höll öga med om skeppen kom in med vit flagga som då indikerade att deras man hade dött till sjöss. Lunenburg är annars en klassisk och otroligt mysig fiskestad med allt vad det hör till. Bl.a. också mängder med livliga marknader.

Spendera en dag i Halifax stad där hamnpromenaden är ett måste med sina måsskrik och små färjor som korsar bukten. Tag också in och se Maritime Museum of the Atlantic som levande berättar historien om Titanic med olika artefakter som härstammar från orten. Halifax var nämligen den närmsta hamnen till olycksplatsen och blev bett om att sända skepp för att frakta människorna ombord hem. Det var väldigt många som omkom, då många blev kvar till sjöss, men 150 personer blev fraktade iland och begravda här i Halifax. Tag även en tur till Fairview Lawn Cemetary och se gravarna, här ligger bl.a. en J. Dawson, som många tror er Jack Dawsan från Titanic filmen. Här ligger extra många blommor. Kom även ihåg att smaka på Nova Scotias kök, som bjuder på hummer, blåmusslor och ostron fångade i Atlanten.

PRISÖVERSIKT

VÅRSOMMARHÖSTVINTER
14 dagar14 dagar14 dagar*
från 11.995:-från 16.995:-från 12.395:-

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.
* Vi rekommenderar inte att resa i vintersäsongen på grund av den stora mängd snö.

Resans innehåll
Inkluderat
  • Flyg inkl. måltider och bagage
  • Medelklasshotell
  • Ford Escape eller liknande inkl. Alla nödvändiga försäkringar, skatter och fria mil.
Inte inkluderat
  • Reseförsäkring (kan tillköpas)
  • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
  • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)

Våra reseförslag

Beställ offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar
Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.