BESTÄLL OFFERT
08-12454845

VACKRA OCH FÄRGGLADA NEW ENGLAND


Kombi Kanada

På denna kombi-resa till Kanada får ni det allra bästa av öst – och västkanada i en och samma resa. Ni får en storslagen natur på västkusten, bergiga landskap, storslagna nationalparker och ett rikgt djurliv. På östkusten upplever ni också en unik natur, men på ett lite mer lugnt och idylliskt sätt. Denna resa är perfekt för er som önskar att uppleva både storslagen natur, vackra storstäder och ett rikt djurliv på samma resa.

Prisöversikt

  • Vär
  • Sommar
  • Höst
  • 15.194 SEK
  • 19.467 SEK
  • 14.389 SEK

Priserna är inkl. flyg t/r + inrikesflyg, hotell och bilhyra pr. person

Dagsprogram/rute

DAG 1 - 3: VANCOUVER

Ni ankommer till Vancouver som i sin tid blev grundat av kineserna, vilket gör att staden i dag är väldigt multikulturell och gör det till en väldigt modern stad som har allt vad en storstad skall ha och lite till.  Staden är placerad mot den västliga stillahavskusten vilket bidrar till att staden känns väldigt lugn.

Här bör ni helt klart besöka Stanley Park som faktiskt är Nordamerikas största stadspark. Här kan ni uppleva parken både till fots eller genom att hyra cyklar som ger er en annan upplevelse av staden och parken. Om ni önskar att slappna av medans ni njuter av naturen mitt i storstaden så kan ni njuta av en tur med häst & vagn. Genom parken kan ni inte undgå att se de många aktiviteterna som pågår överallt, och ni stödjer helt säkert gatumusikerna, konstnärerna och matstånden på vägen.

Besök också några av Vancouver karakteristiska sevärdheter, bl.a. Lions Gate Bridge och Vancouvers svar på Köpenhamns lilla sjöjungfru: Girl in a Wetsuit som föreställer en sittande kvinna i en våtdräkt. Därefter kan ni gå till Downtown där ni på shoppinggatan Robson Street bör smaka den mest kända läskedrycken i staden Bubble Tea som påminner om en blandning av te och milkshake, toppat med topika-bubblor och dricks genom ett tjockt sugrör.

Besök också Granville Island där ni kan gå på Granville Island Public Market där ni har möjlighet att köpa friska råvaror i form av fisk, frukt, bröd osv. där ni kan njuta av en sen frukost eller ett litet scnack. Dagen kan avslutas vid Gastown, där ni kan se Steam Clock som ångar och spelar musik varje timme.

Andra dagen kan ni spendera på att köra till Capilano Suspension Bridge, detta är världens längsta hängbro, inte mindre än 70 meter upp i luften. Den 140 meter långa hängbron er omgiven av vacker natur fyllt med regnskog och en otrolig utsikt. Härifrån kan ni köra vidare till Grouse Mountain där ni kan ta liften upp till 1200 meter upp på bergstoppen. På toppen kan ni uppleva det underhållande lumberjack show som går under sommarhalvåret, här blir ved hugget på tid och det klättras upp i toppen av träden. Här bor även två föräldralösa björnar, Grinder och Coola som ni kan besöka.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

DAG 3 – 4: VICTORIA

(70 km/114 miles – 3 timmars bilresa)
Nu går resan vidare till Vancouver Island där ni startar i staden Victoria som är huvudstaden i delstaten British Columbia. Som namnet antyder är det en ö det är tal om – faktiskt den största längst nordamerikas stillahavskust. Resan kräver en liten segeltur vilket gör att några struntar i det, vilket är ett misstag. Vancouver Island är en väldigt vacker plats, precis som segelturen med båten hit. Det är valuta för penngarna för er som väljer att besöka ön.

Victoria har – som namnet antyder brittiska rötter och är faktiskt den största engelska stad utanför England, och det råder engelsk stämning överallt där gamla dubbeldäckade bussar kör runt på gatorna, eftermiddagste avnjuts på Empress Hotel. Här finns i stort sett en bar i varje gathörn och engelska varor på hyllorna i butikerna.

Det brittiska skiner som sagt igenom , och om ni skall förbi Fort Victoria kommer ni heller inte vara i tvivel om det. Fortet byggdes år 1843 på Bastion Square i Victoria, namnet härstammar naturligtvis från den engelska drottningen. Här ses många amerikanska turister som är på endagsvisit för att shoppa med engelska varor med hem.

Utöver ovanstående ligger Vancouver Island i ett vackert, naturskönt område där klimatet är väldigt behagligt. En plats som alla som har en kärlek till vild natur och djur – isär valar bör besöka en gång i livet. Ett måste är att ta på valsafari – Victoria är möjligtvis den perfekta platsen att utgå ifrån. Den bästa årstiden att observera valarna är från maj till oktober, där det finns rik möjlighet att få syn på många olika valarter. Redan från februari finns möjligheten att se gråvalar och ibland kan de även ses helt från kusten. På en tur ut från Victoria finns stor möjlighet att se späckhuggare och ibland även puckelvalar och gråvalar. På denna tur ser ni högst sannolikt även delfiner, sjölejon, örnar och sälar. Många av sällskapen i Victoria ger en val-garanti så att man erbjuds en ny tur ifall man har oturen och ej får syn på några valar.

Victoria är också den stad i Kanada som har det mildaste klimatet. Här är det genomsnittligt 6 timmars sol daglgit och Victoria har enbart 68 cm nederbörd om året. Temperaturen gör att invånarna i staden är mer avslappnade än många andra orter i Kanada.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

DAG 4 – 5: TOFINO

(317 km/196 miles – 4:22 timmars bilresa)
Tofino är en vacker kustbelägen by helt ut mot stilllahavet och det är nästan som att dyka ned i en ädelsten. Här är otroligt vackert och rika möjligheter för en rad aktiviteter och sevärdheter. En av de mest kända är Pacific Rim National Park, som är ett av British Columbias mest orörda vildmarks-reservat.

En helt unik upplevelse som man bör unna sig själv är ett besök vid Tofino Hot Springs Coves. Det är inte något som ni tillfälligt passerar då dessa helt orörda geotermiska varma källorna är belägna i Maquinna Provincial Park omkring 43 kilometer nordväst om Torfino, så beslutet att åka hit skall vara aktivt från er sida, det är dock ett väldigt klokt beslut som ni inte kommer ångra. Ta er hit antingen med båt som tar cirka en timma, eller tag en tur med vattenflyg på 20 minuter. Några sällskap kombinerar detta så att ni kan segla med båt dit och vattenflyg på hemvägen, för på det sättet få den fulla upplevelsen. När ni ankommer följer cirka 30 minuters promenad på cederträ stig genom tempererad gammal skog. När ni har nått fram till de varma källorna och alla bekymringar är bortblåsta så kan ni dyka in i känslan av att vara omgiven av sådan vacker natur. Vattentemperaturen är omkring 50 grader, men på grund av att ni är utomhus och den termiska värmen i kombination gör att det är behagligt och otroligt skönt och ej för varmt.
Om ni önskar kan ni även åka på en rad olika båtturer som tar er ut till det rika djurlivet i området. Det avgår både ” normala” båtturer och specifika valsafari båtturer precis som ifrån Victoria. Besök också Chesterman Beach, som passar perfekt för sol upp och nedgången.  Besök också det lilla mysiga Brewing Company, Tofino som är en liten bar där det serverar öl med ett leende på läpparna och det är beläget på en härlig plats. Tofino Botanic Garden är också helt klart värt ett besök, om ni har mer tid i programmet, här finns möjlighet att surfa, paddla kajak eller kanot. Tofino är isär känt för sina goda surfmöjligheter – så om det finns en våghals bland sällskapet kan ni här testa er talang och hyra all utrustning på plats.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

DAG 5 – 7: CAMPBELL RIVER

(270 km/167 miles – 3:20 timmars bilresa)

Nu går resan vidare till Campbell River som är ännu ett fantastiskt naturstopp på er resa. Campbell River ligger väl placerat på östsidan av Vanouver Island och det finns här massor för natur och djurälskaren. Något som Campbell river är väldigt känt för är sin lax – här finns nämligen alla fem slags stillahavslax som simmar upp i Campbell floden, därför går byn också under namnet ” Salomon Capital of the World”. En unik och mycket annorlunda möjlighet erbjuds där ni kan snorkla med laxen.

En annan helt unik och mycket annorlunda utflykt är björnsafari. Detta är en fullständigt unik möjlighet för att komma tätt inpå dessa jätteliknande djur i deras egna naturliga habitat. Kanske har ni tur och ser björnarna på jakt efter lax i floden, eller medans de gör sig klara inför vinteride. Håll ögonen öppna för det är inte enbart grizzlybjörnar ni kan se här, det finns mängder med intressanta djurarter.

 

Om ni har lust att se det hela från en annan synvinkel så finns möjligheten för att åka på en helikoptertur från Campbell River. Här kommer ni upp i höjd och får en helt annan utsikt över denna fantastiska natur, de vackra glaciärerna och det unika djurlivet.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

DAG 7 - 8: KAMLOOPS

(583 km/362 miles – 7:25 timmars bilresa)

kamloops är nästa destination och det är höglandets ” huvudstad”. Här kommer ni få syn på äkta cowboys och om ni går på en av de många boskaps ranches som ligger här kan ni få den äkta känslan av att vara en cowboy för en dag. Lite syd om Kamloops ligger den största Ranchen i Kanada, Douglas Lake Ranch, som är större än Luxemborg – så att ni får en idé om hur stort det är. Här finner ni inte mindre än 20.000 nötkreatur! Här finns möjligheten att ta en tur på hästrygg för att få en autentisk upplevelse av omgivningarna.

Ni bör uppleva en kväll på ” Two-steps” bar som de lokala dansar på barerna. Här träder ni närmast in i en cowboy film och det är en väldigt speciell upplevelse. Skall ni passa in till 100% bör ni bära både cowboyhatt och stövlar, om inte så är det oavsett helt klart värt ett besök!

I Kamloops finns också stor möjlighet för att pröva något så unikt och annorlunda som flugfiske, där ni kan göra er egen fiskestång och fånga flugor. En mycket annorlunda attraktion som inte går att pröva på många ställen i världen, och detta områdes många sjöar gör det möjligt.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

DAG 8 - 11: JASPER

(441 km/275 miles – 4:40 timmars bilresa)

I dag skall ni verkligen mot vacker natur, turen går nämligen till Jasper National Park som är belägen i den kanadensiska delen av Rocky Mountains. Parken är fullständigt fantastisk och fylld med unik natur, här finns jättefloder, spegelblanka sjöar och ett rikt djurliv med björnar, älgar och vargar, och inte mindre än 1200 kilometer vandringsstigar runt om i parken som väntar på att bli utforskade.

Ni kan starta dagen med att ta Jasper Skytram till toppen av Whistler Mountain och se den helt otroliga utsikten härifrån. Linbanan tar er till toppen på enbart 7 minuter och på vägen kan ni njuta av den utsikt som bara blir bättre och bättre desto högre upp ni kommer. På toppen som är hela 2277 meter upp lover vi er att enbart utsikten är turen värd – oavsett om det är molnigt eller sol och klarblå himmel. Kör hit från staden Jasper som ligger mitt i parken. Staden har en del trafik då det är många som kommer hit med de störra tågsällskapen som gör stopp i staden.

Härefter kan ni åka vidare till Maligne Lake som är en väldigt smal och 22km lång sjö som är en av de vackraste platserna i parken – och en av de mest fotograferade sjöarna i världen. Ni kan kryssa sjön på en båttur eller i kanot. Efter turen kommer ni till halvön Spirit Island.

Om ni önskar lite mer adrenalinrus så är river rafting upplagt för er i Jasper. Det finns en rad olika svårighetsgrader så att det passar alla – både erfarna och nybörjare. Upplev allt ifrån Whitewater rafting som är det mest äventyrslustna, samt river floats på Athabasca River som är lite lugnare. Ta även förbi många av de fullkomligt enastående vattenfall och klyftor som finns i Jasper. Här bör ni bl.a. besöka Athabasca Falls och Maligne Canyon som bägge är oförglömliga.

Jaspers sydliga del bjuder naturligtvis också en en vacker natur. Besök här Athabasca Glacier som genomsnittligt flyttar sig 6 cm dagligt. Ta en busstur ut på glaciären där ni får en unik upplevelse när ni står mitt på glaciären och betraktar denna häftiga plats. Det betraktas som den största samling av snö och is syd för polarcirkeln, så det säger en del om hur stort och fantastiskt det är att uppleva detta. Är ni sugna på mer adrenalin kan ni ta er till Glacier Skywalk som är en bro belagd med glasgolv som hänger inte mindre än på 280 meters höjd över den glaciär skapta dalen under. Härifrån kan ni tänka er utsikten mot de brusande vattenfallen, den gröna barrskogen.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

DAG 12 - 14: BANFF

(590 km/366 miles – 7 timmars bilresa)

Resan går vidare från en vidunderlig nationalpark till en annan, nämligen Banff National Park som är Kanadas äldsta. Här finner ni igen postkortsliknande omgivningar fyllda med glaciärer, glaciärsjöar, som har helt turkosblått vatten, jättevattenfall och barrskog samt vackra bergstoppar. Gör er själva en tjänst och ta god tid på er när ni kör från Jasper till Banff, här kör ni nämligen längs den vackra Icefields Parkway som utan sammanlikning är en av de vackraste sträckorna i världen. Här ligger vackra utkikspunkter på rad efter varandra, och ni bör ge er själva tid att stoppa på vägen och observera denna vackra natur. Ni bör isär stoppa vid Peyto Lake och Bow Lake som bägge är bergsjöar med helt kristallklart vatten med bergstoppar och barrskog runt omrking, detta SKALL ses.

Likaledes bör ni stoppa ca. 56 km nord för Banff, där Lake Louise ligger. Det är igen en fantastiskt belägen sjö. Här ligger också ett av Kanadas mest spektakulära hotell – Fairmont Chateau som ligger nere vid sjön.

Banff är blott en liten fläck med omkring 8.000 invånare, men det gör den också till en väldigt mysig stad, även ett bra centrum för att ta sig ut på utflykter runt omkring i parken. Staden ligger på 1.400 meters höjd och har därför en helt unik utsikt över bergen i Rocky Mountains. Här råder väldigt god stämning om sommaren och vintern där det är massa liv på gatan och ett rikt stadsliv med glada gäster.
Ni finner också mängder av goda restauranger och hotell i staden. Ni kan även ta en tur till Sulphur Mountain i gondol där man från toppen får en fantastisk utsikt över den dal Banff är placerad i. Från gondolen kan man ta en 20 minuters promenad upp på toppen, där ni kan njuta av en om möjligt finare utsikt.
Om ni önskar att slappna av och växla ner lite kan ni besöka några av de varma källor som ligger i området. Cave and Basin Centennial Center är en av dessa och här är källorna mellan 29-42 grader varma hela året. I centret finner ni även utställningar som berättar om nationalparkerna i Kanada genom de sista 100 åren. Upper hot Springs är också en möjlighet, badet ligger på Mountain Avenue, ca 3,5 km från centrum och det är en offentlig badhall. Här har ni utsikt över de snöklädda bergstopparna medans ni slappnar av i det varma vattnet. Vad mer kan man önska sig efter en lång intensiv natur-sightseeing-dag?

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

DAG 14 - 16: CALGARY

(125 km/77 miles – 1:25 timmars bilresa)

Nu ankommer ni till Calgary, som blir ert sista stopp i Västkanada – men resan är som tur är inte slut ännu. Calgarys centrum skjuter upp mitt i ödemarken där skyskraporna står klistrade vid sidan av varandra. Även om detta är en storstad så finns här vacker natur att se på. Njut av utsikten över staden från Calgary Tower, ett knappt 200 meter högt torn mitt i staden, 190 meter för att vara exakt. Här har ni en unik utsikt över landskapet omrking er. Calgary var i månda år Kanadas oljeindustri centrum, men på 70-talet tog köttindustrin mer och mer över. Idag förbinder många en stadig köttbit med staden, även om staden är väldigt företagsam så stöter ni ändå på företagsamma män och kvinnor i cowboystövlar och en Stenson hatt.

Om ni besöker Calgary under sommarhalvåret bör ni helt klart se de autentiska rode-showerna som ger en inblick i Calgarys historia.

Calgary Olympic stadion ligger i den västliga delen av staden och är bestämt värd ett besök. Här hölls vinter OS år 1988, en attraktion som gjorde Calgary känt på världskartan. På en timme kan ni komma till den gamla OS byn och se på 70-90 meter skidhopp backarna och bobsleddingbanan. Här finner ni höjdpunkter från OS samt en skidhoppssimulator, en kul och annorlunda attraktion att besöka, isär om ni är sportintresserade.

En annan annorlunda härlig attraktion är Calgary Chinese Cultural Centre som är belägen i Chinatown. Här finner ni en komplett kopia av ett äkta kinesiskt tempel på 6 våningar med ett blått torn på toppen. Här finns både utställningar, butiker med diverse örtmedicin, konst och handarbete samt restauranger och ett kulturmuseum.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

DAG 17 - 18: TORONTO

(3:50 timmars flygresa)

Ni ankommer med inrikesflyg från Calgary till Torono, där ni har er första dag. Här kan ni spendera dagen på att utforska Toronto som är Kanadas största stad. Staden är väldigt spännande och har en massa olika stadskvarter som ni bör utforska. Det känns nästan om man besöker massa olika städer när ni tar er runt om i staden. Ni bör besöka Chinatown där ni helt klart skall pröva på den populära bubble tea milkshake, och därefter kan ni gå till centrum av Chinatown, Spadina Avenue.

Ta en tur upp i de 553 meter höga CN tower, där ni på en klar dag kan se hela vägen till Niagara Falls. Är ni adrenalinsugna kan ni komma ut på kanten av tornet och gå på 356 meters höjd. Om inte så kan ni nöja er med utsikten från tornet som är inget mindre än fantastisk.

Gå därefter ned till Lake Ontario som är stadens vackra hamn.

Härifrån kan ni ta en tur till Toronto Island som ligger cirka 25 minuters båttur från kusten. Ön är bilfri och om sommaren är detta ett väldigt populärt turistområde. Besök Hanlans Beach eller ta med barnen till Centreville Amusement Park.

Ni bör också besöka St. Lawrence Market där det finns möjlighet att köpa massor av goda och färska varor. Bl.a. finner ni ahornsirap som är känt som det kanadensiska guldet och är väldigt delikat. Kvällen kan ni spendera genom att upptäckta stadens nattliv eller kanske se en ishockeymatch.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

DAG 18 - 20: ALGONQUIN

(275 km/170 miles – 3 timmars bilresa)

Idag går resan vidare till algonquin National Park som ligger cirkat tre timmars körning från Toronto. Här finner ni den absolut vackraste och mest storslående naturen i Östkanada. Parken är fylld med idylliska, vackra sjöar med blankt vatten och en unik doft av barrskog. Har ni tur får ni glimt av en björn i fjärran.

Parkens namn kommer ursprungligen från Algonquin-indianerna som bodde här för länge sedan.

Om ni önskar att upptäckta naturen på ett litet annorlunda sätt så kan ni segla kanot på många av dessa sjöar. Rekommenderas gör Canoe Lake och Openongo Lake, isär om ni har god erfarenhet med att paddla kanot. Här finns goda möjligheter att möta många spännande djur bl.a bävrar som simmar och plaskar i vattnet eller är igång med att bygga sina dammar. Har ni tur så kan ni få syn på en björn eller en älg som luffar runt bland trädstammarna.

För er som gillar att vandra så finns här även möjlighet för detta. Här finner ni över 140 kilometer vandringsstigar och hikes i många olika svårighetsgrader, både för rutinerade och nybörjare. Om kvällen så kan ni följa med på en ”vargtur” där man kan höra vargarna yla. Här kommer ni lära er en massa om dessa vargar, livet och djuren i Algonquin och så tar guiderna er med på en helt unik varg – upplevelse.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

DAG 20 - 21: NIAGARA FALLS

(650 km/403 miles – 6:30 timmars bilresa)

I dag skall ni vidare till en av världens kändaste och mest storslagna naturfenomen: Niagara Falls, som är Kanadas största turistattraktion. Detta är för många ett MÅSTE och av samma kaliber som Pyramiderna i Egypten, Grand Canyon eller den kinesiska muren. Vattenfallet är vackrast att se från den Kanadensiska sidan – till er fördel på denna resa. Här bör ni helt klart ta med på en båttur ut på vattenfallet, exempelvis en tur med Maid of the Mist där ni kommer helt ut till det 750 meter breda Horseshow Falls. Tänk på att ta regnjackan på då ni utan tvivel kommer bli våta på turen – möjligtvis även om ni har regnjacka. Det är dock värt det, våt eller ej. Se vattenmassan som forsar ut över kanten, för att ni skall förstå mängden så motsvarar detta en miljon badkar fyllda med vatten varje minut.

Upplev vattenfallet bakifrån med Journey Behind the Falls, där ni kan ta en hiss 38 meter under jorden. Igen bör ni ta med era regnjackor, följ sedan med guiderna helt tätt inpå vattenmassorna, en helt unik upplevelse att se Niagara Falls på.

Om kvällen kan ni spendera kvällen på en magisk dinnershow där ni får se sjungande skogshuggare och kanadensiska ishockeyspelare som i blandning med en god middag ger er en underhållande kväll i form av en musikal.

Njut av den sista kvällen i kanada innan turen går mot Toronto igen där ni flyger vidare hem mot Sverige.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

Download forslaget 

GODT AT VIDE

  • Stater: Massachusetts, Maine, New Hampshire & Vermont
  • Top Oplevelser:

Beställ offert

PERSONLIGA UPPLYSNINGAR
BEMÄRKNINGAR

VÄDER I FÖLJANDE STÄDER

Vancouver, Kanada

Toronto, Kanada

Galleri

[envira-gallery id=”472″]

PRISÖVERSIKT PÅ RESEFÖRSLAG

Download forslaget 

Priserna är inkl. flyg t/r + inrikesflyg, hotell och bilhyra pr. person

SÄSONGDAGARFRÅN-PRIS (PR. PERSON)
Vår16 dagar12.400 SEK
Sommar16 dagar14.900 SEK
Höst16 dagar11.900 SEK
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.