BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Den stora Kanada rundresan

Storslagna landskap, vilda djur och multikulturella metropoler

21 dagar från 14.295:-

Den stora Kanada rundresan

21 dagar från 14.295:-

Upplev det vackra landet från väst till öst

På den storslagna rundresan i Kanada upplever ni det allra bästa USA:s norra granne har att erbjuda. I väster väntar Vancouver Islands blanka fjordar med valar och vackra kuster, medan nationalparkerna Banff och Jasper tar andan ur vilken naturälskare som helst med sina turkosa sjöar, majestätiska berg och vilda djurliv. I öst hittar ni kanotfärder och naturundret Niagara Falls i form av tre imponerande vattenfall. Utöver det bjuder den kompletta rundresan i Kanada på fantastiska storstadsupplevelser i Vancouver och Toronto.

Resplanen nedan är inte fast, utan kan anpassas efter dina önskemål.

Föreslagen resplan
DAG 1 - 4: VANCOUVER

Vancouver i KanadaVälkomna till Kanada! Ni landar i Vancouver, som är den kanadensiska västkustens huvudstad och en världens vackraste städer. Runt om höghusen och trafiken tornar höga berg upp sig, och det simmar valar i fjorden som omger staden. Ni kommer redan från början märka att Kanada är ett speciellt land, där naturen är i fokus – till och med i landets tredje största metropol. Vi rekommenderar tre övernattningar i Vancouver, så att ni hinner med alla de största sevärdheterna.

Många av stadens största attraktioner är just upplevelser i naturen. Ett exempel är stadsparken Stanley Park, som ligger på en halvö i förlängning av staden. Hit söker sig lokalbefolkningen så snart de får möjlighet för att njuta av långa cykelvägar längs med kusten, trevliga picknickområden, åkturer med häst och vagn och flera fina stränder. Här kan ni ta en titt på den berömda bron Lion Gate Bridge, och Kanadas kopia av statyn Den Lille Havfrue – Girl in a Wetsuit, som föreställer en flicka i våtdräkt.

Det är också populärt att ta linbanan till toppen av Grouse Mountain på stadens norra sida, där man får en otrolig utsikt över höghus, vatten och berg. På vägen dit kan ni stanna till vid Capilano-floden och gå över världens längsta hängbro. Capilano Suspension Bridge är 140 meter lång och sträcker sig över en djup dal som omges av regnskog.

Ni kan också njuta av storstadens många möjligheter, som shopping på Robsons Street, den stora matmarknaden Granville Island Public Market eller Chinatowns små butiker och härliga kinesiska restauranger.

På kvällen rekommenderar vi en tur i Gastown, som är stadens historiska kvarter. Här råder en trevlig och speciell stämning när mörkret faller, och de gamla lyktstolparna lyser upp området. Här är gatorna belagda med kullersten, husen är gamla och charmiga och i dem hittar ni massor av trevliga restauranger och barer. Här finns också Steam Clock, som är en av världens få fungerande klockor som drivs av ånga. Var femtonde minut tjuter den och släpper ut ett moln av ånga – som något hämtat ur en tecknad serie.

Vi föreslår att ni på den fjärde dagen kör till färjan och reser till Victoria på Vancouver Island (3 timmar)

DAG 4 – 5: VICTORIA

Victoria i KanadaTuren går vidare till fantastiska Vancouver Island, som ligger vid Stilla havets kust. Vancouver Island är den största av öarna på den här sidan av Nordamerikas kust, och har ett överflöd av vacker och skiftande natur att bjuda på. Vi föreslår att ni kör hyrbilen till hamnen Tsawwassen söder om Vancouver och tar färjan över, så att ni får med er bilen och kan färdas i den på ön.

Vi kan rekommendera en guidad tur genom staden för att få höra historien om det brittiska Kanada. Det är ett trevligt sätt att uppleva de charmiga gatorna och viktiga byggnaderna, där vackra British Columbia Parliament är den mest betydelsefulla.

Strax utanför staden ligger imponerande Butchart Gardens, som är en oas av exotiska blommor och träd som växer i välskötta trädgårdar. För romantiker och den med gröna fingrar är det ett måste – och för alla andra är det en härlig utflykt.

En annan möjlighet är att åka på valsafari. Fjorden mellan Vancouver Island och fastlandet drar till sig gråvalar, knölvalar och en och annan späckhuggare. Om ni reser mellan maj och oktober är chanserna som bäst för att få syn på en val, och omgivningen är väldigt vacker – ett perfekt ställe för safari. Många turistbyråer i Victoria har dessutom en valgaranti.

Från Victoria kan ni köra till Tofino (320 km/200 miles – 4,5 timmar)

DAG 5 – 6: TOFINO

Pacific Rim National ParkNästa stopp på Vancouver Island är Tofino, som ligger på andra änden av ön och längst ut mot Stilla havet. Här är det otroligt vackert, och det finns gott om möjligheter till friluftsaktiviteter.

Ett förslag är att besöka Pacific Rim National Park, som är ett orört område av kuststräcka och vildmark som sträcker sig 125 kilometer längs med västkusten. Här kan ni promenera på natursköna stränder där sjölejon håller till i vattenbrynet, och om ni har tur simmar en val förbi längre ut i vattnet. Här går det också att vandra i regnskogen på utmärkta vandringsleder.

I Maquinna Marine Provincial Park väntar fler oförglömliga naturupplevelser i form av varma källor. Det är lite längre utflykt, där ni antingen åker båt en timme eller flyger med vattenflygplan i tjugo minuter för att nå det speciella naturfenomenet. Här väntar varmt vatten som stiger upp ur underjorden och flyter ner i naturliga bassänger mellan de råa klipporna. Det är en både spektakulär och avkopplande upplevelse.

Härifrån kan ni köra till Campbell River (270 km/170 miles – 3,5 timmar)

DAG 6 – 8: CAMPBELL RIVER

Campbell River i KanadaVi föreslår ett tredje och sista stopp vid Campbell River, som ligger på östkusten och bjuder på ännu fler fantastiska naturupplevelser. Den ena är björnsafari, vilket är väldigt utbrett i Campbell River. Det är en unik möjlighet att komma nära de sällsynta grizzlybjörnarna i deras naturliga habitat, och med en erfaren guide lär ni er mer om deras tillvaro när ni ser dem på jakt efter föda eller när de gör sig redo för vinteride.

Campbell River är dessutom känt som ”Salmon Capital of the World” – här simmar alla fem typer av stillahavslax i floden med samma namn som staden. Ni kan själv pröva att fånga en, eller nöja er med att äta andras fångst. Stadens restauranger serverar givetvis den populära fisken.

Om ni är redo för mer actionfyllda upplevelser kan vi rekommendera en helikoptertur över Vancouver Islands unika natur, eller i det större områdets längs British Columbias kust. Här kan ni både se snötäckta bergstoppar, enorma glaciärer och Kanadas vilda djur, som björnar, älgar och renar.

Härifrån rekommenderar vi att ni kör tillbaka till färjan och åker vidare till fastlandet och Kamloops (580 km/360 miles – 7,5 timmar)

DAG 8 - 9: KAMLOOPS

Kamloops, KanadaEfter en vecka vid Stilla havet är det dags att köra inåt landet och nationalparkerna Jasper och Banff, som är resans nästa höjdpunkter. Vägen dit är relativt lång, så vi föreslår att ni stannar en natt i ”höglandets huvudstad” Kamloops.

Höglandet är det stora området mellan Coast Mountains i väst och Rocky Mountains i öst. Här är livet lantligt och det finns många rancher i området, och ni kan uppleva kanadensiska lantbrukare som liknar riktiga cowboys – komplett med hatt och stövlar.

Om ni ankommer tidigt på dagen så att finns tid för aktiviteter, finns det goda möjligheter att köra mountainbike i de lägre bergen omkring staden eller åka på fisketur i någon av de hundra sjöar som ligger en timmes körtur från staden. Här finns det gott om öring, vilket gör Kamloops till en populär plats för nöjesfiskare. Annars kan ni bara koppla av och smaka på fisken på någon av områdets trevliga restauranger.

Nästa morgon kan ni köra till Jasper (440 km/270 miles – 5 timmar)

DAG 9 - 12: JASPER NATIONAL PARK

Jasper National ParkHär möter ni den natur som de flesta kopplar till Kanada. Ni har nämligen ankommit till fantastiska Rocky Mountains, där oerhört vacker natur väntar. Bland de miljontals barrträd som brer ut sig över de majestätiska bergen finns ett rikt djurliv i form av björnar, älgar, vargar, renar och många andra varelser. Här hittar ni även 1200 kilometer vandringsstig som gör det möjligt att röra sig i området. Ni kan bo i staden Jasper som ligger centralt i parken, så att det är lätt att ta sig ut på upptäcktsfärd.

Oavsett var ni befinner er kommer naturen vara vacker, men det finns några höjdpunkter som är särskilt värda att utforska. Ett exempel är toppen av berget strax utanför staden, som ni kan ta er till via linbanan Jasper Skytram. Från 2263 meters höjd får ni en fantastisk utsikt, som får en att känna sig väldigt liten i den enorma naturen.

En annan höjdpunkt är den 22 kilometer långa Maligne Lake. Det klara, blå vatten som speglar de omgivande bergstopparna har gjort det till en oerhört fotograferad sjö, som ni kanske känner igen från ett eller annat vykort. Det är en otroligt vacker plats, och vi kan rekommendera en liten kanottur på sjön för att få se omgivningen ur fler vinklar – och för att det är en trevlig och fridfull upplevelse.

För lite mer action kan ni prova forsränning på Athabasca River eller en busstur till Athabasca Glacier, där ni kan lämna fordonet och ta er ut på glaciären. I närheten finns också Glacier Skywalk, som bjuder på en nervpirrande promenad på en plattform av glas, som hänger fritt i luften, 280 meter över den dramatiska dalgången.

Därefter kan ni köra vidare söderut till Banff (290 km/180 miles – 3,5 timmar)

DAG 12 - 14: BANFF NATIONAL PARK

Banff National ParkFrån en vidunderlig nationalpark till en annan anländer ni nu till Banff, som är en trevlig bergsby i den stora nationalparken med samma namn. Den ligger i förlängning av Jasper National Park, och på vägen hit kör ni längs med vackra Icefields Parkway – en naturskön upplevelse i sig. Banff National Park bjuder på egna unika upplevelser, som vi rekommenderar att ni lägger ett par dagar på att utforska.

Den mest kända är Lake Louise, som ni med största sannolikhet har sett på bild. Sjön är dramatisk, och vackert inramad av orörda berg och stora granskogar. Vattnet är nästan onaturligt turkost, vilket beror på att sjön består av smält snö från bergen. Det är en enastående syn, som är ett måste på en resa till västra Kanada.

Ni kan komma högt upp med linbanan från staden, som går till Sulphur Mountains. Därifrån kan ni vandra i ytterligare tjugo minuter, och stå på toppen av berget med utsikt över ännu fler bergstoppar som sträcker sig så långt ögat kan nå.

Det finns också gott om tid att vandra i skogen på utmärkta vandringsleder och njuta av den friska bergsluften, medan ni spanar på parkens fascinerande djur. Här finns det möjlighet att få en glimt av en björn, och även om det inte sker kommer ni se söta gnagare, eleganta hjortar eller sällsynta fåglar. Efter en lång dag med många kilometer i benen kan ni skämma bort er själva med en tur till de varma källorna i Banff Hot Springs. Här ligger ångan som rök över vattenytan, och ni har en fantastisk utsikt över den storslagna omgivningen.

Härifrån föreslår vi att ni kör till Calgary (130 km/80 miles – 1,5 timme)

DAG 14 - 16: CALGARY

Calgary TowerSista stoppet i västra Kanada är Calgary – en storstad mitt ute i ödemarken. Med sitt läge 8 mil väster om Rocky Mountains är platsen en vallfärdsort för naturälskare och skidåkare, och nu har det blivit er tur att uppleva det.

Här får ni en känsla för storstadens isolation genom en tur upp i Calgary Tower, som tornar upp sig knappt 200 meter mitt inne i staden. Härifrån får ni en underbar utsikt och ser hur skyskraporna omges av ödsliga landskap och bergen i väst.

Ni kan också bege er till Calgary Olympic Stadium, där vinter-OS hölls 1988. Evenemanget satte Calgary på världskartan på allvar, och här kan ni se skidhoppsbackarna, bobsleighbanan och en ”Hall of Fame” med dåtidens stjärnor – och mycket mer.

Från Calgary kan ni ta ett inrikesflyg till Toronto (4 timmar)

DAG 16 - 18: TORONTO

Resor till Toronto, KanadaVälkommen till östra Kanada! Ni landar i Toronto, landets största stad, där vi rekommenderar att ni lägger ett par dagar på att uppleva den spännande storstaden. Toronto är en av världens mest multikulturella städer, där mer än varannan invånare är född utanför Kanada. Under årens lopp har det satt sin prägel på staden, där ni idag kan utforska kvarter som Chinatown, Little Italy och Little Portugal. Det är en rolig och annorlunda upplevelse att se och smaka på så många olika kulturer i en och samma stad.

Ni kan också få en överblick av staden som helhet genom en tur till toppen av berömda CN Tower, som kan betraktas som stadens mest ikoniska kännetecken. Här kan ni ta glasshissen upp till 346 meters höjd, och se hur människorna och bilarna blir allt mindre under er. Från toppen ser ni hela staden, och på en klar dag även Lake Ontario och Niagara Falls.

Om ni vill shoppa befinner ni er på rätt ställe. I Toronto hittar ni alla stora, kända kedjor i downtown och på Queen Street, och ju längre väst ni rör er på Queen Street desto fler små, trendiga butiker hittar ni sida vid sida med trevliga kaffebarer. De brokiga kvarteren Kensington Market är också perfekta att strosa i, där ni hittar roliga butiker och äter god mat på någon av restaurangerna från världens alla hörn.

För sportälskaren finns det goda möjligheter att se en livematch. Särskilt ishockey är stort i Kanada, och Toronto är inget undantag. Här hejar lokalbefolkningen på Maple Leafs, och en tur till stadion under en av deras matcher kommer helt klart vara en stämningsfylld och annorlunda upplevelse. Om ni hellre vill se basket är NBA-laget Raptors som gäller, medan Blue Jays är stadens baseball-lag i den bästa nordamerikanska ligan.

Härifrån kan ni köra till Algonquin Provincial Park (280 km/170 miles – 3,5 timmar)

DAG 18 - 20: ALGONQUIN PROVINCIAL PARK

Algonquin ParkTillbaka till naturen! I Algonquin Provincial Park väntar den vackraste naturen som östra Kanada har att erbjuda. Parkens namn stammar från Algonquin-folket, som levde i området för hundratals år sedan. Idag finns här ett rikt, kanadensiskt djurliv bestående av bävrar, björnar, vargar och älgar – och det är stor chans att stöta på något av dem på vandringar mellan lönnträden och blåbärsbuskarna.

Det är dessutom ett perfekt ställe för att paddla kanot. Här hittar ni många sjöar och utmärkta leder att följa. Ni kan också nöja er med att promenera längs med vandringsstigarna som slingrar sig fram genom de fridfulla skogarna.

På kvällen kan det rekommenderas att ta sig ut på varg-yls-tur, där en guide från parken tar er med till platser där ni kan höra vargarna yla. Det är en väldigt speciell upplevelse som det är väl värt att hålla sig vaken för.

Härifrån kan ni köra till Niagara Falls (380 km/240 miles – 3,5 timmar)

DAG 20 - 21: NIAGARA FALLS

NiagarafallenSista anhalten på den stora kanadensiska rundresan är Niagara Falls, och som tur är har vi sparat det bästa tills sist. De tre vattenfall som tillsammans utgör Niagara Falls är ett av världens mest berömda naturfenomen. Det är en fantastisk syn att se hur 3160 ton vatten i sekunden forsar över klipporna, medan röken av vattenångan ligger i luften. Om man dessutom har turen att se en regnbåge över vattenfallen kan man stå ut med att bli lite blöt…

Ni kan både betrakta vattnet från utkiksposterna och ”bakifrån”, genom en ”Journey Behind the Falls”-tur. Man tar då en hiss ner under jorden och går genom en liten tunnel till klippsidans kant, där man genom ett hål kan betrakta hur vattnet strömmar precis alldeles framför näsan. Det går också att se vattenfallen nedifrån, genom en båttur på Niagara-floden.

Det tycker vi är en passande avslutning på en storslagen tur i ett land med storslagen natur.

Från Niagara Falls kan ni köra till flygplatsen i Toronto (120 km/75 miles – 1 timme)

Section
Prisöversikt
Säsong
Månader
Längd
Pris
Vår mar. – maj. 21 dagar från 15.195:- per person
Sommar jun. – aug. 21 dagar från 19.395:- per person
Höst sep. – nov. 21 dagar från 14.295:- per person
Vinter dec. – feb. 21 dagar *

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper.
Vid högtider och helgdagar bör ni räkna med högre priser än demonstrerat.
* Vi rekommenderar inte att resa i vintersäsongen på grund av den stora mängd snö.

Resans innehåll
 • Flyg inkl. måltider och bagage
 • Medelklasshotell
 • Ford Escape eller liknande inkl. Alla nödvändiga försäkringar, skatter och fria mil.
 • Reseförsäkring (kan tillköpas)
 • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
 • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)

Våra reseförslag

Hawaii

Alaska

Mexiko

Prisöversikt

Säsong
Månader
Längd
Pris
Vår mar. – maj. 21 dagar från 15.195:- per person
Sommar jun. – aug. 21 dagar från 19.395:- per person
Höst sep. – nov. 21 dagar från 14.295:- per person
Vinter dec. – feb. 21 dagar *

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper.
Vid högtider och helgdagar bör ni räkna med högre priser än demonstrerat.
* Vi rekommenderar inte att resa i vintersäsongen på grund av den stora mängd snö.

Resans innehåll
 • Flyg inkl. måltider och bagage
 • Medelklasshotell
 • Ford Escape eller liknande inkl. Alla nödvändiga försäkringar, skatter och fria mil.
 • Reseförsäkring (kan tillköpas)
 • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
 • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)
Beställ offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.