BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Storslagen natur i västra Kanada

Oförglömliga naturupplevelser och storstadspuls i Vancouver

15 dagar från 11.095:-

Storslagen natur i västra Kanada

15 dagar från 11.095:-

Besök vilda och storslagna Rocky Mountains

För naturälskaren är västra Kanada nästan ett måste. I delstaterna British Columbia och Alberta upplever ni Rocky Mountains majestätiska bergstoppar, turkosa sjöar, djupa skogar och vilda djurliv, som bland annat bjuder på björnar, älgar och hjortar. Här har vi avsatt gott om tid till att vandra i de berömda nationalparkerna Jasper och Banff, och kryddat resan med sköna storstadsdagar i västkustens fantastiska metropol Vancouver.

Resplanen nedan är inte fast, utan kan anpassas efter dina önskemål.

Föreslagen resplan
DAG 1 - 5: VANCOUVER

VancouverVälkommen till Kanada! Ni landar i Vancouver, som ligger vid Stilla havets kust, precis vid gränsen mot USA. Vancouver är en världens vackraste belägna storstäder, och omges av vatten och med utsikt mot de höga bergen i bakgrunden. Samtidigt är det en livlig metropol med många höghus, moderna hamnkvarter och en multikulturell befolkning. Här finns det gott om upplevelser, så vi föreslår att ni stannar fyra nätter i Vancouver.

Nordamerikas största statspark, Stanley Park, är ett måste. Hit söker sig både lokalbefolkning och turister för den fridfulla naturen, som ligger i förlängning av staden. Här rekommenderar vi en tur med häst och vagn, eller på hyrda stadscyklar. På vägen får ni se en totempåle, en fyr, den berömda gröna Lions Gate Bridge och en staty som föreställer en kvinna i våtdräkt – med det passande namnet Girl in a Wetsuit.

Inne i stan kan ni besöka de många olika kvarteren och suga åt er av storstadspulsen. I downtown kan ni shoppa loss på Robson Street, i hamnen ser ni båtar och vattenflygplan längs med Seawall Water Walk, och i Chinatown upplever ni stadens stora kinesiska område, som präglats av Vancouvers relativa närhet till Asien.

På kvällen rekommenderar vi ett besök i de gamla kvarteren Gastown. Här är gatorna kullerstensbelagda, husen är över hundra år gamla och de romantiska gatlyktorna i järn lyser upp kvarterets trevliga restauranger och barer. Ni kan också charmiga Steam Clock – en världens få fungerande klockor som drivs av ånga. En gång i kvarten tjuter klockan och släpper ut ett moln av ånga.

Om ni inte kan vänta på naturen kan ni åka på valsafari i fjorden som ligger runt Vancouver, ta en tur till toppen av Grouse Mountain med utsikt över hela staden eller promenera över den 140 meter långa hängbron Capilano Suspension Bridge. Bron ligger strax utanför staden, och sträcker sig över floden med samma namn.

Därefter föreslår vi att ni kör till Kamloops (350 km/220 mil – 4 timmar)

DAG 5 – 7: KAMLOOPS

Kamloops är den enda stora staden i höglandet, som är ett område i västra Kanada, beläget mellan Coast Mountains och Rocky Mountains. Det är ett naturligt stopp på vägen mot nationalparkerna, och här får ni känslan av att befinna er i ett äkta cowboy-område. Kamloops omges nämligen av stora lantbruk och i trakten produceras mycket nötkött. Här är det stor chans att ni får se riktiga cowboys med hatt och stövlar.

Naturen består inte bara av kor och jordbrukslandskap. Här finns det också lägre berg och hedar där det är populärt att köra mountainbike, vilket kan rekommenderas för den äventyrslystne. Om ni föredrar en lugnare fisketur kan ni bege er till någon av de hundra sjöar som ligger en timmes körtur från staden. På grund av det stora öringbeståndet hör de hör till de bästa fiskesjöarna i Nordamerika. NI kan också nöja er med att äta nyfångad fisk på någon av stadens restauranger, och ladda upp för alla äventyr som väntar.

Härifrån kan ni köra till Jasper (440 km/270 miles – 4,5 timmar)

DAG 7 – 10: JASPER NATIONAL PARK

Jasper National ParkTuren går nu vidare till Jasper National Park, som ligger i den kanadensiska delen av bergskedjan Rocky Mountains. Här hittar ni vacker natur i form av dramatiska bergstoppar, brusande floder, blanka sjöar, björnar, vargar, älgar och mer än 120 mil av vandringsstigar som bara väntar på att intas. Mitt i parken ligger staden Jasper, där ni kan övernatta mellan utflykterna.

Ni kan ta linbanan Jasper Skytram från utkanten av staden upp till toppen av de omkringliggande bergsryggarna. Åkturen tar bara sju minuter, men tar er från 1258 meters höjd till 2263 meter med utsikt över ”the Rockies”, som bergskedjan kallas.

En annan höjdpunkt är Maligne Lake, som är en 22 kilometer lång, smal sjö. Vattnet är kristallklart, och omges av de vackra bergen. Här kan ni ta en tur på sjön i kanot eller kajak. Om det ska vara mer fart och fläkt kan ni pröva white water rafting – en form av forsränning – på Athabasca Rivers strömmande vatten.

Ni kan också uppleva Athabasca Glacier – en sex kilometer lång stelnad ”flod” av is, som hela tiden befinner sig i långsam rörelse. Ni kan åka buss ut till glaciären, och själva gå på den. Här finns det också möjlighet till en nervpirrande upplevelse på Glacier Skywalk, som är en bro med glasgolv som hänger 280 meter över glaciärdalen. Den adrenalinframkallande upplevelsen kommer ge er en vidunderlig utsikt över den gröna barrskogen och det brusande vattenfallet.

Härifrån kör ni vidare till Banff (290 km/180 miles – 3,5 timmar)

DAG 10 – 13: BANFF NATIONAL PARK

Banff National ParkNästa nationalpark är Kanadas första och allra mest kända – nämligen Banff National Park, som ligger i förlängning av Jasper National Park. Landskapen påminner därför om varandra, men här väntar unika höjdpunkter som ni inte får missa på resan till västra Kanada.

En av de största är Lake Louise, som man ofta ser på bilder från Kanada – och det är en spektakulär syn. Sjöns vatten har en unik turkosgrön nyans, som beror på det smältande glaciärvattnet. Här möts ni av en vy som är värdig ett vykort, eftersom sjön omges av bergstoppar, råa klippor och gröna skogar. Det är definitivt ett måste på resan, och här kan ni gå en härlig promenad runt den ena sidan av sjön eller besöka det berömda hotellet Fairmont Chateau.

Det finns fler vackra sjöar i området, som Lake Minnewanka och Moraine Lake, där ni kan ta er ut på det spegelblanka vattnet. Ni kan också åka linbana upp till Sulphur Mountain på 2281 meters höjd, där luften är tunn och kylig men med en fantastisk utsikt över Bow Valley. Den blir ännu bättre om ni promenerar den sista biten till bergets topp, vilket tar ungefär tjugo minuter.

Banff National Park är också hem till några av Kanadas mest sällsynta djur. Svartbjörnarna och grizzlybjörnarna är både de mest kända och sällsynta, och om ni har riktig tur får ni en glimt av dem på någon av parkens vandringsstigar som sträcker sig genom enorma skogsområden.

Banff är dessutom en trevlig liten bergsby, som påminner om europeiska skidorter. Här kan du dricka öl i eftermiddagssolen och pröva kanadensiska snacks som Beaver Tails – en våffelliknande friterad deg, formad som en bäversvans. Byn är ett utmärkt ställe att strosa runt i, shoppa souvenirer och äta god mat.

Härifrån kan ni köra till Calgary (110 km/70 miles – 1,5 timme)

DAG 13 - 15: CALGARY

Sista stoppet på rundresan i västra Kanada är storstaden Calgary. Vi rekommenderar att ni tillbringar två nätter här så att ni hinner uppleva staden innan det är dags för hemresa. Här befinner er nära traktens största internationella flygplats, men staden har betydligt mer att bjuda på än så.

Här kan ni få mer cowboy-stämning i Heritage Park Historical Park, som är Kanadas största levande museum. Här ser allt ut som det gjorde för hundra år sedan – hästekipage rullar fram på gatorna och ånglokomotiv gnisslar på tågspåren. Parken bjuder även på en bensinutställning där ni kan lära er mer om den teknologiska utvecklingen inom transportmedel.

Ni kan också besöka stadens zoo, se en kolgruva på Atlas Coal Mine National Historic Site, njuta av utsikten över staden och omgivningen från det 191 meter höga observationstornet Calgary Tower – eller något helt annat. Det viktigaste är att ni njuter av de sista dagarna i Kanada, som rundar av de fantastiska naturupplevelserna.

Från Calgary kan ni flyga hem till Sverige.

Prisöversikt
Säsong
Månader
Längd
Pris
Vår mar. – maj. 15 dagar från 11.595:- per person
Sommar jun. – aug. 15 dagar från 16.695:- per person
Höst sep. – nov. 15 dagar från 11.795:- per person
Vinter dec. – feb. 15 dagar från 11.095:- per person

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper.
Vid högtider och helgdagar bör ni räkna med högre priser än demonstrerat.

Resans innehåll
 • Flyg inkl. måltider och bagage
 • Medelklasshotell
 • Ford Escape eller liknande inkl. Alla nödvändiga försäkringar, skatter och fria mil.
 • Reseförsäkring (kan tillköpas)
 • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
 • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)

Våra reseförslag

Hawaii

Alaska

Mexiko

Prisöversikt

Säsong
Månader
Längd
Pris
Vår mar. – maj. 15 dagar från 11.595:- per person
Sommar jun. – aug. 15 dagar från 16.695:- per person
Höst sep. – nov. 15 dagar från 11.795:- per person
Vinter dec. – feb. 15 dagar från 11.095:- per person

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper.
Vid högtider och helgdagar bör ni räkna med högre priser än demonstrerat.

Resans innehåll
 • Flyg inkl. måltider och bagage
 • Medelklasshotell
 • Ford Escape eller liknande inkl. Alla nödvändiga försäkringar, skatter och fria mil.
 • Reseförsäkring (kan tillköpas)
 • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
 • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)
Beställ offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.