BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till Kanada

Från storstäder i öst till berg och björnar i väst

Resor till Kanada

Låt dig förtrollas av Kanadas storslagna natur

USA:s norra granne är lika fantastiskt som det är enormt. På en resa till Kanada får du unika naturupplevelser som inte kan upplevas längre söderut, och de kan också kombineras med spännande storstäder som Toronto, Vancouver och Montreal.

Kanada är världens näst största land, och är till större delen täckt av orörd, vild natur. Det är helt klart naturen som är huvudattraktionen på en resa till Kanada, där du kan vandra i de förtrollande nationalparkerna Banff och Jasper, känna de fina vattendropparna från Niagara Falls mot ansiktet och uppleva valar längs med Stillahavskusten.

Den största delen av den kanadensiska befolkningen bor i storstäderna vid gränsen till USA – antingen på öst- eller västkusten, två regioner som är så olika att de kunde ligga i olika länder.

Fakta om Kanada
  • Invånare: 36,3 miljoner
  • Valuta: Kanadensiska dollar
  • Tidsskillnad: -9 till -4,5 timmar
  • Bästa restid: Hela året
  • Visum: Nej, upp till 6 månader
  • Resevägledning från UD: Klicka här..
Det ska du uppleva i Kanada

Niagarafallen i Kanada

Östra Kanada – storstäder, fransk kultur och Niagara Falls

Delstaterna Ontario och franska Quebec ligger i östra Kanada, den region där det främst är storstäderna som lockar till sig flera miljoner turister varje år. Här finns också de tre vattenfall som utgör Niagara Falls, som helt klart är ett måste på Kanada-resan.

I Ontario kan du besöka landets största och mest pulserande storstad, Toronto, som med sin stora etniska mångfald erbjuder färgstarka kvarter och upplevelser för hela familjen och för dig som längtar efter storstadspulsen. På gränsen till Quebec hittar du huvudstaden Ottawa, som huserar parlamentet, museer i världsklass och världens största skridskobana.

Quebec bjuder på en inblick i Kanadas historia, där Montreal och Quebec City var några av de första franska bosättningarna i Nordamerika – två städer som fortfarande har en tydlig europeisk prägel.

Läs mer om östra Kanada

Västra Kanada – Vancouver och vildmark i the Rockies

Delstaterna British Columbia och Alberta ligger i västra Kanada, och hit reser du för att få de stora naturupplevelser som Kanada är känt för. Här hittar du majestätiska Rocky Mountains och North Shore-bergen, i vackra landskap bestående av sjöar, glaciärer, floder, björnar, älgar, renar och vidsträckta granskogar.

Naturen upplever du bäst i de berömda nationalparkerna Banff och Jasper, som båda ligger i ”the Rockies” – men också längs med kusten till Stilla havet och i vintersportorten Whistler.

På västkusten hittar du den vackra storstaden Vancouver, som helt klart är värt några dagar av din resa till västra Kanada. Här kombineras naturen med spännande stadsdelar, en mångkulturell befolkning, delar av Nordamerikas bästa kök, shopping och nattliv.

Läs mer om västra Kanada

VÄDER I FÖLJANDE STÄDER

Toronto

Vancouver

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.