Destination

Reykjavik

Världens nordligaste huvudstad

Resor till Reykjavik

Reykjavik är perfekt att ha som bas för en semester på Island. Huvudstaden är hemort för nästa 2/3 av landets befolkning på 360.000 invånare, och trots sin lilla storlek bjuder den på stora upplevelser. Här bor traditionella fiskare klädda i isländska tröjor sida vid sida med modeintresserade unga, som arbetar med konst och kultur. Staden har ett par måste-se attraktioner men annars är det den signifikanta atmosfären och det isländska köket du ska se fram emot. Om du planerar för en långweekend på Island eller ett par dagars övernattning på vägen till USA, rekommenderar vi att bo i Reykjavik.

Land
Island
Bästa restid
April - september
Tidsskillnad
-2 / -1 timmar
RING OSS PÅ

Våra resor till Reykjavik

Här kan du se våra förslag på de bästa resorna till Reykjavik. Kika på dem för att få inspiration till din egen resa, men kom ihåg, vi kan skräddarsy din resa precis som du vill.

rejser til reykjavik blå lagune
Icon / Natur Created with Sketch.
Natur
Icon / Pool Created with Sketch.
Pool
Icon / Romantik Created with Sketch.
Romantisk

Blå lagunen - När du reser till Reykjavik får du inte missa att uppleva Blå lagunen. Bara 45 min från staden ligger det varma badet, perfekt att stanna till vid påväg till eller från flygplatsen i Keflavik. Sjunk ner i det varma, mineralrika vattnet och låt det göra susen för kropp och knopp!

rejser til reykjavik restauranter
Jesper Antonsen
Jesper Antonsen
Rejsekonsulent

Det isländska köket - “Jag blev överraskad över hur många bra restauranger som det finns i Reykjavik. Tillgången till lokala råvaror som vilt, fisk och skaldjur gör det isländska köket väldigt spännande! Det finns allt från små, mysiga fiskrestauranger till mer ambitiösa gourmetrestauranger.”

arbær outdoor museum
Icon / Familie Created with Sketch.
Familj
Icon / Kultur Created with Sketch.
Kultur
Icon / Natur Created with Sketch.
Natur

Arbær Open Air Museum - I utkanten av byn finns det populära utomhusmuseet Arbær, var du kan lära dig mer om det traditionella livet i Reykjavik. Temaklädda guider visar dig runt bland mossbeklädda, gamla hus medan kor och getter går och betar i gräset på markerna runt omkring.

rejser til reykjavik islandsk hest
Icon / Aktiv Created with Sketch.
Aktiv semester
Icon / Dyreliv Created with Sketch.
Djurliv
Icon / Familie Created with Sketch.
Familj

Dagstur för hela familjen - Något av det bästa med Reykjavik är att det är så enkelt att göra dagsutflykter från staden. Du kan t.e.x. se attraktioner som Gyllene cirkeln, köra snöscooter på Langjokull-glaciären eller rida på isländska hästar längs med kusten.

Så kan vi hjälpa dig

Vill du ut och resa? Beställ ett erbjudande här eller ring oss på våra öppettider. Det gör ingenting ifall du inte har alla detaljer på plats - det hjälper vi dig med.

  1. Du beställer ett erbjudande - utan förpliktelser
  2. Vi ringer upp och frågar dig om dina önskemål
  3. Baserat på vårt samtal skräddarsyr vi ett erbjudande till dig
  4. Vi bokar hela resan åt dig, men inte förrän du är helt nöjd