Destination

Island

Magisk natur format av eld och is

Resor till Island

Varma källor, frodiga landskap och brusande vattenfall är några av dem upplevelser du kan se fram emot när du reser till Island. Östatens geografiska plats i norr gör att du kan se midnattssolen på sommaren och norrsken på vintern. På samma gång ligger Island på ett geologiskt “hot spot” vilket skapar förutsättningar för vulkanerna, gejsrarna och de varma baden som landet är berömt för. Till Island reser du ifall du drömmer om att uppleva Nordatlantens vackraste och mest särpräglade natur.

Samtidig är det perfekt att stanna till på Island på din väg till USA, vilket bara får oss att älska detta vackra land i norr än mer. Kombinera t.e.x. med en storstadssemester i New York, en roadtrip i New England eller en solsemester i Florida.

Största stad
Reykjavik
Bästa restid
April - september
Tidsskillnad
-2 / -1 timmar
RING OSS PÅ

Våra resor till Island

Här kan du se våra förslag på de bästa resorna till Island. Kika på dem för att få inspiration till din egen resa men kom ihåg, vi kan också skräddarsy din resa precis som du vill.

rejser til island reykjavik
Icon / Gastronomi Created with Sketch.
Gastronomi
Icon / Kultur Created with Sketch.
Kultur
Icon / Sejlads Created with Sketch.
Segling

Reykjavik -  Islands huvudstad används ofta som bas när du reser hit. Här smälter modern arkitektur ihop med traditionella fiskehus i glada färger. Du kan köra ut och se öns vackra natur på dagen och äta utsökt mat på Reykjaviks restauranger på kvällen.

rejser til island golden circle geysir
Icon / koer-selv Created with Sketch.
Bilsemester
Icon / Must see Created with Sketch.
Must-see
Icon / Natur Created with Sketch.
Natur

Gyllene cirkeln - Ett måste på varje resa till Island är denna körtur. Den tar en hel dag och förbinder tre av de största attraktionerna på den sydostliga delen av ön: vattenfallet Gullfoss, gejsern Strokkur och Thingvellir nationalpark. På vägen susar du genom vackra, gröna landskap med obligatoriska fotostopp.

rejser til island kør selv ferie
Jesper Antonsen
Jesper Antonsen
Rejsekonsulent

Bila själv eller åk buss - “När du reser till Island på egen hand rekommenderar jag att du hyr en bil och kör själv. På så vis kan du upptäcka ön i det eget tempo och stanna på de platser som du själv vill. Men vill du inte köra själv kan vi arrangera en rundtur med buss.”

rejser til island og new york kombinationsrejse
Icon / Familie Created with Sketch.
Familj
Icon / Kombirejse Created with Sketch.
Komboresa
Icon / Storby Created with Sketch.
Storstad

Kombinera med USA - Island  ligger bokstavligen talat på vägen till USA och många gånger mellanlandar du här, när du exempelvis reser till New York. Därför är det som gjort för att kombinera Island och USA. Vi kan planera allt - berätta bara för oss vad du drömmer om så skräddarsyr vi det till dig.

Så kan vi hjälpa dig

Vill du ut och resa? Beställ ett erbjudande här eller ring oss på våra öppettider. Det gör ingenting om du inte har alla detaljer på plats - det hjälper vi dig med.

  1. Du beställer ett erbjudande - utan förpliktelser
  2. Vi ringer upp och frågar dig om dina önskemål
  3. Baserat på vårt samtal skräddarsyr vi ett erbjudande till dig
  4. Vi bokar hela resan åt dig, men inte förrän du är helt nöjd