BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Rundresa på Hawaiis öar

En oförglömlig resa på Hawaiis 3 största öar

14 dagar från 15.995:-

Rundresa på Hawaiis öar

14 dagar från 15.995:-

Ö-hopp på vackra Hawaii

Hawaii är den yngsta av USAs 50 stater och har enbart varit en del av landet sedan 1959. Öarna är belägna ca. 3700 km sydväst från USAs västkust i Stilla havet, och det gör Hawaii därmed till USAs sydligaste stat.

Tillförandet av Hawaii har givit USA en av världens mest dramatiska natur som konstant används i film och Tv-serier. Öarna bjuder också på otroligt fina sandstränder, med mjuk sand och klart turkosblått vatten. De två officiella språk som talas på öarna är engelska och hawaiiska.

Trots sin storlek så finns här något för alla, vare sig du är på familjeresa, reser med vänner, som par eller annat så finns det något för alla att hitta på. Pröva exempelvis vattensport, naturupplevelser och vandringar, möten med fascinerande djur, avslappning på de många stränderna eller shopping i Honolulu. Utöver detta kan du inte undgå att uppleva den spännande historien som Hawaii bjuder på. Det var den engelska äventyraren James Cook som 1788 var den första från Europa som satte sin fot på öarna.

Föreslagen resplan
DAG 1 - 4: WAIKIKI BEACH

Ni har fyra dagar på sköna Wakiki Beach, som ligger sydpå i Honolulu och som är en tre kilometer lång sandstrand, som bara väntar på att ni lägger er i en skön solstol och pimplar på en paraplydrink i handen. Det är en helt unik och meditativ  stämning här på morgonkvisten, och från middagstid är det fyllt med folk. Här finns också bra möjligheter för vattensport av olika typer, så vare sig ni gillar vattenskidor, parasailing eller jetski finns det möjlighet att uppfylla era önskemål, och om ni är mer till snorkling och avslappning finns det också stora möjligheter för detta. Honolulu är en miljonstad, som bjuder på stora skyskrapor, marknadsplatser och naturligtvis de fina stränderna.

Här finner ni också Pearl Harbour som 1941 blev angripet av japanerna, och som drog amerikanerna med in i andra världskriget. Man kan gå på rundvisning på museet som fortfarande är en aktiv bas idag och detta är helt klart värt ett besök.

Ett annat kännetecken för Honolulu är Aloha Tower, ett 56 meter högt torn som hade en stor roll under Pearl Harbour -angreppet. Tornet rymmer idag ett museeum och agerar centrum för en stor marknadsplats. Detta är alltså också ett besök värt, om man har orken att ta sig upp från strandstolarna och in i skuggan. Här finns massor att hitta på och dagarna går snabbt när man befinner sig i paradiset.

DAG 4 – 9: MAUI

(Flygtid mellan öarna: 40 minutter)

Efterföljande har ni fem dagar på Maui, som har fått smeknamnet ” den magiska ön”. Ön har en kustlinje på inte mindre än 200 km, och har hela 50km strand.  Här finns lite av varje, vita sandstränder, röda stränder och stränder med svart sand – Ni hörde rätt, röd och svart sand! Alla är värda att uppleva, och alla lika vackra på sina egna vis. Även här finns massor av aktiviteter att ta sig till, allt efter vilken strand ni väljer att besöka. Här finns nämligen stränder som är perfekta till surfing, och stränder som bjuder på bra snorkling- allt efter vad ni känner den dagen. Om ni gillar mer actionfyllda aktiviteter så kan ni kasta er i böljan blå med Jetski och annat ni har mod till.

Varför inte stå över ett hav av moln högt upp på Haleakala. Titta på en 14 meters val bryta mot kusten av Lahaina. Tappa räkningen av de fina vattenfall längs vägarna, när ni kör längs Hana Highway. Ett besök på Maui och ni vill garanterat tillbaka.

DAG 9 – 14: BIG ISLAND

Hawaii Big Island(Flygtid mellan öarna: 45 minutter)

Ert sista stopp på semestern är Big Island, som har fått sitt namn på grund av sin storlek helt enkelt. Faktiskt är ön större än resterande öar tillsammans. Det berömda kaffet; Kona stammar härifrån. Ön rymmer även två stora överväldigande vulkaner, men bara lugn, dessa är inaktiva. Mauna Kea och Mauna Loa som helt klart är värt ett besök. På ön finns också en annan vulkan, nämligen en av de mest aktiva i världen, Kilauea som sedan 1983 mer eller mindre har varit i konstant utbrott. Utbrottet är inte explosivt men det löper lugnt och fint ner över asfaltsvägar och ner i vattnet. Detta kan ses från en båttur, men man kan även åka på en helikoptertur över vulkanerna och stilla sitt adrenalinbehov.

På Big Island kan man även simma med stingrockor – inte farliga som Stewe Irwin på sin tid dog av, men den söta sorten. Det är en häftig upplevelse, men som naturligtvis tas omhand av proffs.

Njut av er sista tid på Hawaii på Big Island med avslappning, sol och äkta Hawaiiansk stämning innan turen går hem igen till Sverige.

PRISÖVERSIKT

VÅRSOMMARHÖSTVINTER
14 dagar14 dagar14 dagar14 dagar
från 16.195:-från 19.495:-från 15.995:-från 16.595:-

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.

Resans innehåll
Inkluderat
  • Flyg inkl. måltider och bagage
  • Medelklasshotell
Inte inkluderat
  • Reseförsäkring (kan tillköpas)
  • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
  • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)

Våra reseförslag

Beställ offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar
Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.