BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Upplev Hawaiis öar

Ett oföprglömligt äventyr på tre av Hawaiis vackraste öar

14 dagar från 19.695:-

Upplev Hawaiis öar

14 dagar från 19.695:-

Åk på rundresa i paradiset

Att se Hawaiis öar är den perfekta resan för dig som längtar efter både badsemester och unika upplevelser. USA:s sydligaste delstat ligger mitt ute i Stilla havet, och har en fantastisk natur bestående vita sandstränder, vilda vulkaner och frodiga berg. Här väntar surfare och en gästfri lokalbefolkning på stränderna, fascinerande djur och imponerande korallrev, vandringsturer i dramatisk natur och shopping i livliga Honolulu.

Nedanstående resplan är inte fast, utan kan anpassas efter dina önskemål.

Föreslagen resplan
DAG 1 - 4: OAHU

Aloha, och välkommen till Hawaii. Det här reseförslaget startar i huvudstaden Honolulu, som ligger på ön Oahu. Honolulu är en miljonstad mitt i paradiset – här finns allt från skyskrapor, marknadsplatser och kritvita sandstränder, med klassisk, hawaiisk stämning till på köpet.

Vi föreslår att ni bor vid Waikiki Beach, som är ett långt strandområde söder om staden. Här smälter storstadspulsen samman med Hawaiis avkopplande strandparadis. På morgonen råder en nästan meditativ stämning, men under dagen blir det allt livligare, med turister och lokalbefolkning som ska ta ett dopp efter jobbet.

Här finns det gott om möjligheter för alla typer av vattensport: surfing, vattenskidor, parasailing eller jetski – om ni redo för lite action finns det en hel del att göra. Annars kan en tur till toppen av vulkankratern Diamond Head rekommenderas. Hit tar det ungefär en timme att gå, men ni kommer belönas med en storslagen utsikt över Honolulus höghus och Oahus frodiga natur.

Strax utanför stadens centrum ligger Pearl Harbor, som helt klart är värt ett besök. Den amerikanska flottbasen blev känd för det japanska angreppet 1941, som fick USA att på allvar ge sig in i andra världskriget. Basen är idag omgjord till minnespark, som på ett intressant och rörande sätt berättar om den dramatiska historien.

Oahus norra kust lockar till sig surfare från världens alla hörn. Här är vågorna perfekta för surfing, och många professionella övar i området. Om ni reser på sommaren kan ni själva pröva på att ”ride the wave”, men på vintern är vågorna högre och man får nöja sig med att se den internationella tävling som då äger rum här.

Därefter föreslår vi att ni flyger till Maui (40 minuter)

DAG 4 – 9: MAUI

Nästa stopp på vårt reseförslag går till Hawaiis ”magiska” ö, som Maui ofta kallas. Den näst största ön är särskilt känd för sina gudomliga stränder och exotiska natur, som helt enkelt är förtrollande.

Mauis stränder är inte som vanliga vackra stränder. Här finns stränder med både svart, vit och röd sand, som beror på den vulkaniska aktivitet som under miljontals år har skapat Hawaiis speciella naturförhållanden. Det kan därför rekommenderas att starta bilen och köra till flera olika stränder när ni befinner er här.

Naturen under havsytan är en av de stora attraktionerna, och en dyk- eller snorklingstur är därför ett måste. På vissa stränder behöver ni bara ta på dykglasögonen, och så väntar undervattensupplevelserna längs med kusten.

Annars rekommenderar vi en båttur till de stora korallreven längre ut till havs, till exempel vid Molokini-kratern. En halvcirkelformad bergsrygg från en utdöd vulkan sticker upp ur vattnet, och under ytan lever en hel värld av havssköldpaddor och fiskar i alla upptänkliga former och färger. Med sitt stilla, klara vatten är det här en fantastisk plats för stora snorklingsupplevelser.

Också på land bjuder naturen på oförglömliga utflykter. Ni kan gå upp tidigt och köra till den vilande vulkanen Haleakala, där ni kan se en av världens vackraste soluppgångar – ni kommer inte att ångra att ni inte tog sovmorgon.

Om ni är redo för äventyr kan ni ta en tur längs med ”Road to Hana”, som är en lång, krokig och berömd väg på öns nordöstra kust. Här kan ni se unika landskap med branta klippor, lummig regnskog, brusande vattenfall och ett storslaget panorama över Stilla havets vågor.

Därefter kan ni flyga till Big Island (40 minuter)

DAG 9 – 14: BIG ISLAND

Hawaii Big IslandSista stoppet är Hawaiis Big Island, som är den största av öarna – faktiskt större än alla de andra hawaiiska öarna tillsammans. Här väntar – utöver fler underbara stränder – stora upplevelser i den vilda naturen.

På Big Island bubblar den aktiva vulkanen Kilauea, som sedan 1983 har befunnit sig i ett konstant utbrott. Vulkanen ligger i Hawaii Volcanoes National Park, och ni kan till och med att få se hur den brännheta lavan flyter från vulkanen (när säkerheten tillåter nationalparken att hålla öppet i området). Utöver det bjuder nationalparken på stora slätter av torkad lava och bubblande svavel i jorden.

Det finns också flera inaktiva vulkaner på ön, dit ni kan ta er på sceniska vandringsturer och se vackraste solnedgångarna och den stjärnbeströdda himlen. Ni kan vandra genom tät regnskog, bland bambus och enorma ormbunkar, till det vackra Akaka-vattenfallet, som är över 100 meter högt. Annars kan ni ta en simtur bland djävulsrockorna, som lever i havet runt ön. Det sker på en guidad tur med snorkel eller dykarutrustning, och först efter mörkrets inbrott eftersom det är då rockorna är aktiva.

Big Island är med andra ord höjdpunkten för naturälskare, men ni kan också koppla av på stranden eller besöka små städer med lokala marknader, goda matställen och hawaiiansk gästfrihet.

Från Big Island kan ni flyga hem till Sverige eller stanna på vägen i Los Angeles, San Francisco eller Las Vegas.

Prisöversikt
Säsong
Månader
Längd
Pris
Vår mar. – maj. 14 dagar från 19.795:- per person
Sommar jun. – aug. 14 dagar från 23.995:- per person
Höst sep. – nov. 14 dagar från 19.695:- per person
Vinter dec. – feb. 14 dagar från 19.995:- per person

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper.
Vid högtider och helgdagar bör ni räkna med högre priser än demonstrerat.

Resans innehåll
  • Flyg inkl. måltider och bagage
  • Medelklasshotell
  • Reseförsäkring (kan tillköpas)
  • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
  • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)

Våra reseförslag

Hawaii

Alaska

Mexiko

Prisöversikt

Säsong
Månader
Längd
Pris
Vår mar. – maj. 14 dagar från 19.795:- per person
Sommar jun. – aug. 14 dagar från 23.995:- per person
Höst sep. – nov. 14 dagar från 19.695:- per person
Vinter dec. – feb. 14 dagar från 19.995:- per person

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper.
Vid högtider och helgdagar bör ni räkna med högre priser än demonstrerat.

Resans innehåll
  • Flyg inkl. måltider och bagage
  • Medelklasshotell
  • Reseförsäkring (kan tillköpas)
  • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
  • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)
Beställ offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.