BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till Hawaii

Förtrollande natur i stilla havets eget paradis

Resor till Hawaii

Se soluppgången från stranden och stjärnhimlen från en vulkan

En resa till Hawaii… Bara klangen av det för tankarna till kritvita stränder, surfare och exotiska blommor i håret. Och det är inte bara en fantasi – Hawaii är allt det, och mycket mera.

Den lilla ögruppen mitt i Stilla Havet bjuder på exklusiva badsemestrar med unika naturupplevelser. Hawaii består av åtta vulkanöar och mer än 100 småöar. På resan till Hawaii kan du besöka en eller flera av de största öarna. Här hittar du allt från idylliska strandresorts till storstadspuls i Honolulu – från snorkling vid korallrev under havsytan till vandringar på öns högsta vulkaner.

Fakta om Hawaii
  • Invånare: 1,4 miljoner
  • Tidsskillnad: -12 timmar
  • Bästa restid: Hela året
  • Visum: Nej, upp till 90 dagar
  • Resevägledning från UD: Klicka här..
Reseförslag till Hawaii
Det ska du uppleva på Hawaii

Oahu – Hawaiis hjärta

Geografiskt sett är Oahu Hawaiis tredje största ö, men när det kommer till liv och puls är den helt klart nummer ett. Här hittar du nämligen huvudstaden Honolulu som helt klart är värt ett besök på resan till Hawaii. Staden bjuder på en härlig blandning av urbana och tropiska miljöer, där moderna höghus möter vackra sandstränder.

Staden pulserar av liv, och här finns allt ifrån exklusiv shopping och sofistikerade restauranger till stora vattenland och intressanta museer där du kan lära dig mer om Hawaiis historia. Den mest berömda attraktionen är den historiska flottstationen Pearl Harbor, som angreps av Japan 1941. Idag är det en minnespark, som berättar om ett ödesdigert kapitel i USA:s historia.

Men Oahu bjuder givetvis även på vild natur och vackra stränder. Det populära resortet Waikiki är en förort till staden, där du hittar många härliga hotell mot den underbara sandstranden Waikiki Beach. Det är en livlig oas där du möter många surfare och glada strandgäster, som njuter av filosofin bakom ordet ’aloha’.

Nordkustens 11 kilometer långa strand bjuder också in till att lägga sig ner på en handduk i den mjuka sanden. Mellan maj och september är vädret perfekt för att simma, snorkla och lapa sol, medan du bör förbli på land i november och december. Här slåss världens bästa surfare om världens högsta vågor, och du kan få se dem tävla om du besöker Hawaii under den perioden.

Maui – med de vackraste stränderna

Maui är paradiset du drömmer om när du tänker på en resa till Hawaii. Den näst största ön är känd för sina många vackra stränder, som bjuder in till bad och avkoppling. Särskilt västkusten är fantastisk och här hittar du de flesta hotellen och resorterna. Men du kommer inte behöva tröttna på omgivningen när du ligger i det klara vattnet och betraktar ön. Här finns nämligen stränder med både vit, svart och röd sand – så att du kan prova lite av varje.

Om du trots allt tröttnar på att ligga på stranden finns det gott om saker att uppleva på Maui. Stilla havet är fullt av vackra korallrev som kan utforskas med snorkel direkt från stranden, eller på en båttur till den otroliga Molokini-kratern, som utgör toppen av en vulkan som sticker upp ur vattnet.

På land kan du vandra i lummiga Iao Valley eller bestiga den vilande vulkanen Haleakala. Där kommer du bli belönad med en storslagen utsikt – särskilt när solen går upp eller ner. Du kommer inte att ångra att du valde bort din sovmorgon!

Ett annat alternativ är att köra ut på berömda ”Road to Hana”, som är en krokig väg på nordöstkusten, med mer än 600 hårnålskurvor och 54 smala broar. Det är inte en helt okomplicerad körtur, men till gengäld kommer du att få se allt från branta kustklippor och Stilla havets djupblå horisont till tät regnskog och brusande vattenfall.

Big Island – vulkaner och vattenfall

Det räcker med att vara lite naturintresserad för att man inte ska missa den största ön på resan till Hawaii. Big Island, som den lämpligt nog kallas, kommer att ge dig en inblick i naturens enorma krafter och förunderliga liv.

I Hawaii Volcanoes National Park kan du se hur vulkanisk aktivitet genom miljoner år har skapat den vackra ögruppen i Stilla havet. Du kan se flytande lava i den aktiva Kilauea-vulkanen, gå över stelnad lava på torra slätter, se svavlet bubbla i jorden och vandra i regnskogen bland sällsynta djur och växter.

På en annan vulkan, Mauna Kea, får du en oförglömlig upplevelse under stjärnhimlen. På grund av Hawaiis isolerade belägenhet finns det väldigt lite artificiellt ljus som påverkar natthimlen, så du kommer få njuta av en fantastisk stjärnhimmel.

I Akaka Falls State Park vandrar du i den frodiga regnskogen omgiven av bambu, tropiska blommor och jätteormbunkar tills du kommer till de vackra vattenfallen, där vattnet forsar ut över kanten på skogens 100 meter höga klippor.

Och så kan du självklart njuta av naturen vid havet, för Big Island har också stränder som ser ut att vara hämtade från ett vykort i souvenirbutiken.

Reseförslag till Hawaii

VÄDER I HONOLULU

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.