BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Stor karibienkryssning med Florida

En kompromisslös kombinationsresa med bilsemester och en veckas lyxkryssning

18 dagar från 14.995:-

Stor karibienkryssning med Florida

18 dagar från 14.995:-

Upplev ett pärlband av karibiska paradisöar

Om ni vill njuta av en storslagen kryssning på Karibiska Havet är det här vårt förslag till er. På åtta dagar går ni iland på Turks- och Caicosöarna, i Puerto Rico, Västindien och Dominikanska republiken. Här väntar långa paradisstränder och spännande kulturer när ni inte är ombord på fartyget, där lyx, gourmetmat och njutning står i centrum. Innan kryssningen föreslår vi en rundresa full av upplevelser i fantastiska Florida.

Resplanen nedan är inte fast, utan kan anpassas efter dina önskemål.

Föreslagen resplan
DAG 1 - 3: MIAMI

Miami beach i FloridaResan startar i Miami, där ni redan vid landning kommer känna av den behagliga temperatur som kännetecknar ”the Sunshine State”, Florida. Här föreslår vi att ni använder de första dagarna till att njuta av värmen och se den berömda staden.

Vi rekommenderar att ni bor på Miami Beach, som egentligen är en egen liten stad på en udde utanför fastlandet, men som för de flesta är en del av Miami. Här hittar ni den långa livliga stranden med höga palmer, fin sand och inbjudande vågor som man känner igen från bilder av Miami.

Här väntar också pulserande storstadsliv med folk på allt från rullskridskor till stiletter. I Miami är det högt i tak, och det är underhållande att bara titta på människor och de vackra pastellfärgade husen som ligger längs med huvudgatan Ocean Drive som går ner mot stranden.

Utöver det rekommenderar vi ett besök i stadsdelen Little Havanna, där ni hittar ett litet kubanskt samhälle skapat av kubanska immigranter. Det är stämningsfullt att se skyltarna på spanska och kubanerna som rullar cigarrer i handen.

Om ni orkar kan det helt klart rekommenderas att uppleva Miami by night. Här spelar det ingen roll vilken veckodag det är – det är alltid liv och rörelse. Ta en drink på någon av stadens glamourösa barer där neonljusen tänds vid happy hour.

Därefter föreslår vi att ni kör längs med Overseas Highway till Key West (250 km/160 miles – 3,5 timmar)

DAG 3 – 5: KEY WEST

Redan nu får ni en försmak av det ljuva livet i Karibien. Trots att den långa ögruppen Florida Keys hör till USA påminner miljöerna och livsstilen mer om de karibiska grannarnas. Bara vägen hit är en storslagen upplevelse. För att komma till Key West, som är den sista ön i ögruppen, ska ni ta er över 42 broar och ett hav av öar – bokstavligt talat. Särskilt turen på 11 kilometer långa Seven Mile Bridge, med ständig utsikt över det vackra blå vattnet, är en oförglömlig färd.

På ön Key West väntar också massor av upplevelser, och vi föreslår att ni stannar här ett par dagar. Ni kan snorkla bland vackra fiskar, simma med delfiner eller hyra vattenskidor och ta er runt ön med en lokal guide.

Man får heller inte missa att ta en tur till USA:s sydligaste punkt, som är markerad med en stor betongboj. Att ta en bild här är en rolig souvenir från resan till Florida Keys. När solen går ner kan ni också ta fantastiska bilder från stadens hamn.

Därefter kan ni utforska huvudgatan Duval Street, som bjuder på massor av butiker, restauranger och barer. Den mest kända av de sistnämnda är Sloppy Joe’s, som var Ernest Hemingways stamställe på 1930-talet när han bodde på ön. Ni kan också besöka författarens hus, som idag är ett museum.

Härifrån kan ni köra tillbaka över Overseas Highway till Naples (380 km/240 miles – 5 timmar)

DAG 5 – 8: NAPLES

EvergladesPå väg till Naples passerar ni Everglades National Park, där ni kan stanna till för en stor naturupplevelse. Nationalparken består av enorma sumpmarksområden med ett rikt djurliv, i form av bland annat alligatorer, ormar och andra kräldjur. På en så kallad airboat-tur kan ni åka båt i området och se djuren på nära håll. Om ni vill kan ni få röra vid en alligator – och se en man brottas med en. Det brukar vara rolig underhållning för hela familjen.

Nästa stopp är ”Golf Capital of the World”, som Naples ibland kallas. Den härliga kuststaden i västra Florida är inte bara känd för sina underbara stränder mot Mexikanska golfen, men också sina 90 golfbanor. Här finns det stora, välskötta banor för alla nivåer, så om ni vill ta en runda befinner ni er på helt rätt plats. Servicen är i toppklass, och Floridas sol gör upplevelsen ännu bättre. USATours kan hjälpa er att boka tid på rätt banor och hyra utrustning, om det inte är något ni vill resa med.

Om golf inte är er kopp te kan ni njuta av stränderna och den trevliga staden, där ni hittar en blandning av charmiga, historiska hus och moderna, sofistikerade hotell och restauranger.

Från Naples föreslår vi att ni kör till Fort Lauderdale (170 km/110 miles – 1,5 timmar)

DAG 8 – 10: FORT LAUDERDALE

Fort LauderdaleSista stoppet innan kryssningen är Fort Lauderdale, som ligger strax norr om Miami. Här väntar en exklusiv strandstad, med en blandning av höghus och lägre byggnader runt kanalerna som flyter genom staden. De är faktiskt så många att Fort Lauderdale ibland kallas USA:s Venedig.

Kanalerna är också en attraktion i sig själv, så vi rekommenderar att ni bokar en guidad båttur. Här kan ni åka förbi ”Millionaires’ Row”, där den ena överdådiga villan efter den andra ligger längs med kajen, och dyra yachter ligger förtöjda.

Nere vid vattnet råder en trevlig stämning längs med strandpromenaden, där det är populärt att strosa under palmerna. Stanna vid ett café för en god glass, eller ta ett dopp vid den breda sandstranden.
Knappt en halvtimmes körsel från stadens centrum ligger en enorm outlet mall och lockar, nämligen Sawgrass Mills. Här hittar ni hundratals märkesbutiker med nedsatta priser, som tillsammans bildar en hel shoppingstad. Om ni är shoppingsugna är ni på rätt plats – här kan ni spara många slantar på kända märken.

Härifrån kör ni tillbaka till Miami, där kryssningen startar (50 km/20 miles – 1 timme)

DAG 10: OMBORD PÅ BÅTEN

Nu har det äntligen blivit dags för er storslagna karibiska kryssning. Ni kör tillbaka till Miami från Fort Lauderdale, där ni lämnar igen hyrbilen och blir körda till hamnen där det stora kryssningsfartyget väntar. Här checkar ni in, låter personalen ta hand om bagaget och går ombord på det enorma, flytande hotellet där ni ska tillbringa de kommande åtta dagarna. Här behöver ni inte lyfta ett finger – ni har nämligen äntrat en värld med service i världsklass.

Använd den första dagen för att komma tillrätta i hytten där bagaget väntar, och gå på upptäcktsfärd på fartyget. På den här blandningen av lyxhotell, nöjespark och sportklubb finns det plats för tusentals människor, så här finns det en hel del att se.

Vinka farväl till Miami, och låt er välkomnas av Karibiska havet.

DAG 11: AVKOPPLING PÅ BÅTEN (KRYSSNING)

Kryssningens andra dag tillbringar ni på sjön. Vägen till Turks- och Caicosöarna är ganska lång, men lyckligtvis finns det en hel del att göra ombord – vi garanterar att ni inte kommer ha tråkigt.

Ni kan ligga på däcket och njuta av den karibiska solen och det glittrande blå vattnet. Det finns gott om möjligheter till ett dopp; här finns nämligen flera lugna poolområden för vuxna och barnpooler med vattenrutschkanor och leksaker för de yngre. Om ni tröttnar på det går ni bara in, där ett hav av lyxiga nöjen väntar: biograf, spelrum, gym, spa – ja, allt man kan föreställa sig att det finns på ett kryssningsfartyg.

DAG 12: TURKS- OCH CAICOSÖARNA (KRYSSNING)

Den tredje morgonen vaknar ni med utsikt mot land. Ni har nått de vackra Turks- och Caicosöarna, som är en ögrupp under brittiskt styre. Här går ni iland på huvudön Grand Turk, där det finns massor av aktivitetsmöjligheter. Ni har hela dagen på er att uppleva ön. Rederiet arrangerar utflykter på varje destination som ni kan delta i, men ni kan också utforska platserna på egen hand.

I den gamla staden Cockburn Town kan ni gå mellan otroliga historiska byggnader och ruiner i kolonial stil. Runt om ön finns det möjlighet till valsafari och anda utflykter, där ni kan se majestätiska knölvalar, läskiga djävulsrockor och söta havssköldpaddor. Ni kan också uppleva mindre havsdjur och korallrev på en dyknings- eller snorkeltur.

DAG 13: PUERTO RICO (KRYSSNING)

Nästa ö som väntar på er är Puerto Rico. Här ankommer ni till huvudstaden San Juan, där ni kan gå iland och utforska det historiska området – något vi varmt kan rekommendera. Här möter den gamla spanska kulturen en ny, internationell värld i ljuv förening.

Arkitekturen stammar från den tid då spanjorerna grundade staden, och här kan ni se ruinerna efter storslagna fort från den tiden. I den gamla stadsdelen är de koloniala byggnaderna numera intagna av trendiga caféer, restauranger, butiker och gallerior. Här kan ni strosa runt och se de vackra gamla husen på kullerstensgator, köpa lokala souvenirer och sitta på en takterrass och njuta en kall dryck med utsikt över den förtjusande staden.

DAG 14: VÄSTINDIEN (KRYSSNING)

Kryssningens femte dag anländer ni till ett stycke skandinavisk historia mitt i Karibien – St. Thomas i Västindien. Ni går iland i huvudstaden Charlotte Amalie, som är uppkallad efter en tidigare dansk drottning. Ön var nämligen dansk koloni över tvåhundra år, fram till 1917. Därför finns här danska vägnamn och ni kan se ruinerna efter Fort Christian, där de danska kolonialisterna regerade.

Idag är staden modern och full av frestande erbjudanden i form av butiker, restauranger och caféer – och så är varorna momsfria, vilket har gjort Charlotte Amalie till något av ett shoppingparadis. Det är väl värt att ta en titt på efter en dag på öns fantastiska stränder eller i stadens historiska stadsdelar.

DAG 15: DOMINIKANSKA REPUBLIKEN (KRYSSNING)

Sista stoppet gör ni i Dominikanska republiken, som är ännu en fantastisk paradisö. Här går ni iland i den nybyggda kryssningshamnen Amber Cove på nordkusten, där ni kan njuta av den livliga hamnstaden eller åka på utflykter i de exotiska omgivningarna.

Ni kan ta en äventyrlig tur till Damajuga-vattenfallen, som är 27 vattenfall som löper genom den lummiga regnskogen. På en guidad tur kan ni följa vattenfallen uppåt, för att därefter hoppa ner i de uppfriskande vattenbassängerna. Om det inte ska gå fullt så vilt till kan ni koppla av på öns berömda stränder eller spela golf på en härlig bana i tropisk omgivning.

DAG 16: AVKOPPLING PÅ BÅTEN (KRYSSNING)

Efter fyra fantastiska och sinsemellan olika dagar i några av Karibiens vackraste och mest spännande länder har det blivit dags att komma ner i varv och njuta av kryssningsfartygets många möjligheter. Den sjunde dagen åker ni nämligen tillbaka mot Miami, så ni har en hel dag av förlustelser ombord.

Ni kan till exempel skämma bort er med massage på båtens spa, utmana familjen eller nya bekantskaper på bollplanen eller bara njuta av utsikten och en god bok på en solstol vid poolen. På kvällen rekommenderar vi att ni upplever den sista solnedgången ombord – utsikten blir sällan bättre än från toppen av ett kryssningsfartyg i Karibien, med en kall drink i handen.

DAG 17 – 18: MIAMI

Miami BeachNi anländer till Miamis hamn på morgonen efter den sjunde och siste natten på Karibiska havet. För att slippa stressa föreslår vi att ni övernattar i Miami, så att ni inte behöver röra er mot flygplatsen direkt när ni går iland.

På det sättet hinner ni shoppa några sista souvenirer, bada ännu en gång under Floridas sol och se de delar av Miami som ni inte hann med er tidigare.

Därefter kan ni köra till flygplatsen och flyga hem från Miami.

Prisöversikt
Säsong
Månader
Längd
Pris
Vår mar. – maj. 18 dagar från 15.595:- per person
Sommar jun. – aug. 18 dagar från 21.995:- per person
Höst sep. – nov. 18 dagar från 14.995:- per person
Vinter dec. – feb. 18 dagar från 16.295:- per person

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper.
Vid högtider och helgdagar bör ni räkna med högre priser än demonstrerat.

Resans innehåll
 • Flyg med mat och dryck samt bagage
 • Hotell i mellanklass i samtliga städer
 • Ford Escape eller liknande med samtliga nödvändiga försäkringar, fria mil och skatter
 • Åtta dagar kryssning i Karibien, som inkluderar:
  • Insideshytt (möjlighet att uppgradera)
  • Helpension med tillgång till flera olika restauranger
  • Tillgång till gym, spa, pooler, bollplaner, casino, diskotek, biograf m.m.
  • Rumservice dygnet runt
 • Reseförsäkring (kan köpas till)
 • Avbeställningsskydd (kan köpas till)
 • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)
 • Dryck (dryckespaketet på kryssningsfartyget rekommenderas)
 • Utflykter

Våra reseförslag

Hawaii

Alaska

Mexiko

Prisöversikt

Säsong
Månader
Längd
Pris
Vår mar. – maj. 18 dagar från 15.595:- per person
Sommar jun. – aug. 18 dagar från 21.995:- per person
Höst sep. – nov. 18 dagar från 14.995:- per person
Vinter dec. – feb. 18 dagar från 16.295:- per person

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper.
Vid högtider och helgdagar bör ni räkna med högre priser än demonstrerat.

Resans innehåll
 • Flyg med mat och dryck samt bagage
 • Hotell i mellanklass i samtliga städer
 • Ford Escape eller liknande med samtliga nödvändiga försäkringar, fria mil och skatter
 • Åtta dagar kryssning i Karibien, som inkluderar:
  • Insideshytt (möjlighet att uppgradera)
  • Helpension med tillgång till flera olika restauranger
  • Tillgång till gym, spa, pooler, bollplaner, casino, diskotek, biograf m.m.
  • Rumservice dygnet runt
 • Reseförsäkring (kan köpas till)
 • Avbeställningsskydd (kan köpas till)
 • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)
 • Dryck (dryckespaketet på kryssningsfartyget rekommenderas)
 • Utflykter
Beställ offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.