BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Florida rundresa med stopp i New York

FRÅN STORSTADSPULS TILL ÖSTKUSTENS KARIBISKA RYTMER

15 dagar från 10.095:-

Florida rundresa med stopp i New York

15 dagar från 10.095:-

FÅ DET BÄSTA AV TVÅ VÄRLDAR

På den här resan får ni det bästa av två amerikanska världar: storstaden av storstäder, New York, och det tropiska semesterparadiset Florida. Vi föreslår att ni börjar med några dagar i staden som aldrig sover, där ni får uppleva varför den kallas just det. Fortsätt resan under Floridas sol, där långa stränder och god mat väntar i semesterstaden Fort Lauderdale, golfstaden Naples, storstaden Miami och på Florida Keys tropiska öar.

Resplanen nedan är inte fast, utan kan anpassas efter dina önskemål.

Föreslagen resplan
DAG 1 - 4: NEW YORK

New YorkResan startar i New York – ”the Big Apple”, staden som aldrig sover. Den ikoniska storstaden har oändligt mycket att erbjuda, och ingen semester räcker för att se allt. På fyra dagar hinner ni ändå med mycket, och får massor av stora upplevelser med i bagaget.

Om ni aldrig tidigare har varit i New York väntar en mängd klassiska attraktioner. Times Square, Frihetsgudinnan, Central Park, Empire State Building och Brooklyn Bridge är bara en handfull av de största som man inte får missa på resan till New York.

Om ni har besökt New York tidigare kan man helt klart uppleva det hela igen – eller göra massvis av andra saker. Besök till exempel det världskända konstmuseet MoMa som alltid har nya utställningar, utforska de hippa kvarteren i Brooklyn, gå på gospelskonsert i Harlem eller besök det rörande 9/11 Memorial Museum bredvid det nya World Trade Center-tornet.

Om ni vill shoppa finns det något för varje smak i New York. Här hittar ni allt från stora lyxbutiker på glamourösa Fifth Avenue till originella secondhandbutiker i Williamsburg, via enorma outlet malls strax utanför staden.

Det är helt upp till er hur ni vill använda tiden. Vi hjälper gärna till med goda råd och bokning av aktiviteter.

Från New York kan ni flyga till Fort Lauderdale i Florida (3 timmar)

DAG 4 – 6: FORT LAUDERDALE

Fort LauderdaleTuren går vidare till Florida, där vi föreslår att ni startar med två nätter i semesterparadiset Fort Lauderdale. Staden är stor och modern, men charmig med sina många kanaler som gett den smeknamnet USA:s Venedig. Med en genomsnittstemperatur på 25-32 grader är vädret perfekt för ett par avkopplande dagar efter storstadens puls.

Ni kan njuta av värmen på den långa, breda sandstranden där palmer och parasoller står på rad, och promenera längs den trevliga strandpromenaden. Åk in och se stadens stora nät av kanaler, där flotta båtar ligger förtöjda utanför stora lyxhus. Besök också huvudgatan Las Olas Boulevard, som bjuder på mysiga caféer, butiker och stadsliv.

Om ni vill shoppa mer seriöst kan ni köra 25 kilometer från staden till Sawgrass Mills, som är en hel stad av outlets med alla kända märken till nedsatta priser.

Härifrån föreslår vi att ni kör till Naples (170 km/110 miles – 1,5 timmar)

DAG 6 – 9: NAPLES

Golf i Naples, FloridaI Naples upplever ni en annan del av Florida, som är en favorit bland både amerikaner och turister som letar efter sol, värme och ren njutning. Här hittar ni härliga stränder mot Mexikanska golfen, en stad med allt man kan önska och inte minst ett hav av golfbanor.

Naples har utnämnt sig själv till ”Golf Capital of the World”, och har runt 90 golfbanor i området. Om ni gillar golf finns det alltså goda möjligheter att spela under Floridas strålande sol på välskötta banor på alla nivåer. Er resekonsulent kan hjälpa er att boka tider och hyra utrustning.

Om ni föredrar natur och vilda djur är det inte långt till sumpområdet i Everglades National Park, som helt klart är värt ett besök. Här kan ni åka en guidad båttur genom mangroveträsken och komma nära vilda alligatorer – och om ni har tur får ni kanske röra vid en babyalligator. Här kan man också se ormar och exotiska fåglar. Det finns också möjlighet att få se en man wrestla med en alligator…

Från Naples kan ni köra till Key Largo (280 km/170 miles – 3 timmar)

DAG 9 – 11: KEY LARGO

Key LargoEfter att ha upplevt Floridas öst- och västkust har det blivit dags att uppleva Florida Keys i södern. Ögruppen består av över hundra små öar, som ligger på en linje ut i vattnet. Den första ön är Key Largo, där vi föreslår att ni lägger två dagar på att njuta av de fina, vita stränderna och den tropiska naturen.

Här finns det massor att göra om ni tröttnar på att ligga på stranden. Det mesta sker på eller under vattnet i John Pennekamp Coral Reef State Park, som är en nationalpark under vattnet runt Key Largo. Här finns ett livligt korallrev med fiskar och växter, vars like man hittar på få andra platser i världen. Här finns till och med en staty av Jesus under vattnet, den så kallade Christ of the Deep, som är en 262 centimeter hög bronsfigur som sedan 1965 har stått på havets botten.

Det hela kan upplevas med snorkel i det klara vattnet. Ni kan också dyka, åka båt med glasbotten eller paddla kajak i mangroveträsken för att få se det exotiska livet ovanför vattenytan.

Härifrån kan ni köra längs med Overseas Highway till Key West (150 km/90 miles – 2 timmar)

DAG 11 - 12: KEY WEST

Key WestSjälva körturen till Key West är halva upplevelsen när man reser till Florida Keys. Här kör ni längs med berömda Overseas Highway, som förbinder alla öarna genom över 200 kilometer väg och broar som omges av vatten. Det är en vacker syn och en ganska speciell upplevelse att köra mitt ute på havet, så det är en körtur att se fram emot.

Resan dit är dock långt ifrån den enda anledningen att besöka Key West. När ni anländer till den sista ön på sträckan väntar en stämningsfull stad, som bjuder på kultur, sevärdheter, god mat och fantastiska solnedgångar. Även här kan ni ligga på stranden, men ni kan också uppleva några av Key Wests klassiska attraktioner. Besök till exempel Ernest Hemingways gamla hus, eller ta en bild vid landmärket Southernmost Point Buoy, som markerar USA:s sydligaste punkt (bortsett från Hawaii).

Härifrån kan ni köra tillbaka längs med Overseas Highway till Miami (270 km/160 miles – 3,5 timmar)

DAG 12 - 15: MIAMI

Miami South BeachVi föreslår att ni avslutar med tre nätter i Miami, så att ni får uppleva den kända staden där strand och storstad smälter samman i en unik kombination. Här rekommenderar vi att ni bor på Miami Beach, som är strandstaden som ligger på en udde utanför fastlandet. Allt det Miami är känt för hittar ni här: den långa stranden som är full av liv, Ocean Drive och dess lyxiga hotell, härliga restauranger och pastellfärgade byggnader i art déco-stil.

Allt är möjligt i Miami, så oavsett om ni vill njuta av de sista dagarna vid vattnet, fylla resväskan med nya kläder, äta god mat, festa hela natten, se amerikansk fotboll med Miami Dolphins eller besöka fascinerande stadsdelar som Little Havanna – så kan ni göra det. Vi hjälper gärna till med att arrangera aktiviteter som blir den perfekta avslutningen på den perfekta resan.

Från Miami kan ni flyga hem till Sverige.

Prisöversikt
Säsong
Månader
Längd
Pris
Vår mar. – maj. 15 dagar från 10.095:- per person
Sommar jun. – aug. 15 dagar från 13.595:- per person
Höst sep. – nov. 15 dagar från 10.795:- per person
Vinter dec. – feb. 15 dagar från 10.395:- per person

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper.
Vid högtider och helgdagar bör ni räkna med högre priser än demonstrerat.

Resans innehåll
 • Flyg inkl. måltider och bagage
 • Medelklasshotell
 • Ford Escape eller liknande inkl. Alla nödvändiga försäkringar, skatter och fria mil.
 • Reseförsäkring (kan tillköpas)
 • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
 • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)

Våra reseförslag

Hawaii

Alaska

Mexiko

Prisöversikt

Säsong
Månader
Längd
Pris
Vår mar. – maj. 15 dagar från 10.095:- per person
Sommar jun. – aug. 15 dagar från 13.595:- per person
Höst sep. – nov. 15 dagar från 10.795:- per person
Vinter dec. – feb. 15 dagar från 10.395:- per person

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper.
Vid högtider och helgdagar bör ni räkna med högre priser än demonstrerat.

Resans innehåll
 • Flyg inkl. måltider och bagage
 • Medelklasshotell
 • Ford Escape eller liknande inkl. Alla nödvändiga försäkringar, skatter och fria mil.
 • Reseförsäkring (kan tillköpas)
 • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
 • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)
Beställ offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.