BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Klassisk rundresa i Florida

Fantastisk underhållning och karibisk atmosfär i solskensstaten

14 dagar från 10.795:-

Klassisk rundresa i Florida

14 dagar från 10.795:-

Rundresa i Florida

Florida är fantastiskt och har något för alla smaker, vare sig du är ute efter avslappning, sol och strand, upplevelser, action eller en god blandning av det hela. Det är heller inte utan grund som staten är en av USAs mest populära resmål. Här finner du bland annat de vildaste adrenalinframkallande nöjesparkerna i Orlando, färgrika fester i Miami och den karibiska stämningen på Key West, USAs sydligaste punkt.

Gå exempelvis i Hemmingways fotspår på den amerikanska sydspetsen, Key West, som ligger enbart 14 mil från Kuba. Hoppa i det turkosblåa vattnet och ta en snorkeltur vid John Pennecamp, eller varför inte simma med delfiner vid Key Largo. Möjligheterna är många! Du kan också följa med på en rundvisning vid NASAs uppskjutningsanläggning, Kennedy Space Center och uppleva platsen där de berömda Apollo farkosterna till månen blev uppskickade.

Floridas vackra västkust ligger ut till den Mexikanska Golfen och här finner du några av USAs absolut bästa stränder samt golfresorts och mysiga städer så som Naples och Fort Myers. I ”the sunshine state” Florida så har ni nästan solgaranti året om.

Föreslagen resplan
DAG 1 - 4: MIAMI

Miami skylineSå har dagen kommit för ert äventyr i Florida! Ni flyger från Sverige till Miami med en enkel mellanlandning och är snart framme. Här kan ni slappa av och njuta av Floridas varma vindar och njuta av att er semester precis har börjat. Belägenheten i det sydliga USA gör att vädret alltid är fint – genomsnittligt ligger temperaturen mellan 25-33 grader året runt, vilket även gör Florida till ett väldigt populärt resmål. Ni kan eventuellt gå en kvällspromenad längs Ocean Drive och njuta av den fina stranden, de goda restaurangerna samt det livliga nattlivet på er första kväll.

När ni är i Miami kan ni också utan problem ta en avstickare till Fort Lauderdale, som kallas för USAs Venedig på grund av de många kanalerna runt om i staden. Det finns totalt över 450 kanaler i staden, så det är inte så konstigt att staden förknippas med just Venedig.

Fort Lauderdale kan ni besöka huvudgatan, Las Olas Boulevard som är den centrala knytpunkten i staden. Gatan går också ut mot strandpromenaden Ocean Boulevard där ni verkligen kan njuta av det fina vädret, stranden och havet.

Om det skal shoppas skall man inte missa ett besök på Floridas största outlet, Sawgrass Miles – men ha plånboken fylld då det kan bli ett dyrt besök.

DAG 4 – 8: ORLANDO

Volcano Bay i Orlando(379 km/236 miles – 3:30 timmars bilkörning)

Nu har vi tagit oss lite längre nordpå till Orlando – nöjesparkernas huvudstad. Här är 4 dagar passande, i alla fall om man har en ung själ som njuter av ett besök på de många nöjesparkerna som ni finner här. Här finns både Sea World, Disney World samt Universal Studios som alla bjuder på vilda och adrenalinfyllda nöjen samt spännande aktiviteter för alla åldrar.

Spendera exempelvis en dag på Disney World, Orlando som inte är den enda Disney World i världen, men till gengäld den största och faktiskt den största nöjesparken i världen! Disney World i Orlando har nämligen 4 olika nöjesparker med olika teman. Det är dessutom inte mindre än 23 hotell inne i parken. Här kan man spendera timmar och dagar på att leka Disney – prinsessa, hälsa på Musse Pigg och hans vänner, eller pröva de många åkattraktionerna – och det är bestämt inte enbart för barn.

Universal Studios bjuder också på lite av varje. Upplev bland annat ett mini Hollywood placerat mitt i Florida, eller scener från Filmvärlden som bland annat ”Shrek”. Upplev också City Walk tätt på Universal Studios, som är en gågata med massor av butiker och restauranger. Om ni är i behov av avslappning och nedkylning så finns även världens största vattenland i Orlando.

Sist men inte minst har ni Sea World som bjuder på ett hav av olika marinshower med både delfiner, späckhuggare och mycket mer.

DAG 8 – 11: FORT MYERS

Fort Myers(240 km/150 miles – 3:00 timmars bilkörning)

Nu går resan vidare till Fort Myers som har några av USAs finaste stränder, en trevlig stadskärna, fina restauranger och spännande butiker. Tillbringa dagen i den mjuka vita sanden under palmerna och njut av det härliga varma vattnet från den Mexikanska Golfen. Har ni lust för något mer aktivt kan ni alltid ta en dagstur till Marco Island, Sanibel Island eller Captiva Island, som alla är sköna paradisöar med vackra stränder och ett rikt djurliv.

DAG 11 – 13: KEY WEST

Ernest Hemingway(242 km/150 mil – 2:32 timmars bilkörning)

Turens nästa stopp är den vackra sydspetspärlan Key West. Key West är den sydligaste punkten på fastlandet i USA ( Hawaii ligger sydligare som enda stat ). Här kan man uppleva äkta Karibisk stämning. Det tropiska klimatet gör att här i stort sätt alltid är bra väder. Key West bjuder även på kultur, fina stränder, historiska monument, suverän dykning & snorkling.  Kör även förbi Hemingways hus, som han bodde i, i över 10 år. Med andra ord, här finns tillräckligt att ägna sig åt och stämningen är helt unik & speciell.

DAG 13 - 14: MIAMI

Miami beach i Florida(116 km/74 mil – 1:20 timmars bilkörning)

Nu kör ni vidare till Miami. Miami är en av USAs största städer och har bland annat tack vare sin spännande kultur utvecklat sig till en av världens mest populära städer. Detta beror också på den evigt skinande solen, de många fina stränderna, den unika storstadsatmosfären trots strandläget, och många andra saker – Miami är något av det bästa USA har att erbjuda. Här kan man kombinera storstadssemester med sol och strand.

PRISÖVERSIKT

VÅRSOMMARHÖSTVINTER
14 dagar14 dagar14 dagar14 dagar
från 10.995:-från 14.295:-från 13.295:-från 10.795:-

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.

Resans innehåll
Inkluderat
  • Flyg inkl. måltider och bagage
  • Medelklasshotell
  • Ford Escape eller liknande inkl. Alla nödvändiga försäkringar, skatter och fria mil.
Inte inkluderat
  • Reseförsäkring (kan tillköpas)
  • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
  • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)

Våra reseförslag

Beställ offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar
Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa blir bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.