BESTÄLL OFFERT
08-12454845

USA roadtrip från New York till Key West

En kompromisslös resa bland storstäder, stränder och enorma upplevelser

23 dagar från 15.295:-

USA roadtrip från New York till Key West

23 dagar från 15.295:-

Kör längs med USA:s fantastiska östkust

En resa på den amerikanska östkusten bjuder på en mängd olika upplevelser: från skyskrapor och sevärdheter i New York, till gammaldags charm och amerikansk historia i Charleston, och från politiska monument i Washington till avkopplande strandliv i Key West. Däremellan gör ni många stopp i mindre kända, men fantastiska kuststäder som ger er den kompletta rundresan med allt vad östkusten har att erbjuda.

Resplanen nedan är inte fast, utan kan anpassas efter dina önskemål.

Föreslagen resplan
DAG 1 - 4: NEW YORK

New YorkNi startar er spektakulära roadtripp i den fantastiska storstaden New York. Vi rekommenderar att ni stannar fyra dagar för att ha gott om tid att se er omkring och uppleva alla ikoniska sevärdheter. Börja med en båttur till Frihetsgudinnan, den ultimata symbolen för New York. Ni kan ta hissen upp i hennes krona och få en storslagen utsikt, eller nöja er med att åka förbi med färjan mot Staten Island. Därifrån får ni en fantastisk vy över stadens skyline.

Därefter kan ni promenera till affärskvarteret Wall Street, där den berömda tjuren Charging Bull sprider ekonomisk välgång till alla som rör vid den. Fortsätt vidare till Brooklyn Bridge, och ta er över den berömda bron som förbinder Manhattan med Brooklyn.

Tillbaka på Manhattan kan ni gå en tur upp mot Fifth Avenue, där lyxiga butiker med glamourösa skyltfönster ligger sida vid sida med enorma skyskrapor. Här hittar ni ett annat klassiskt kännetecken, nämligen Empire State Building, som ni kan ta er upp i och få en fantastisk utsikt över höghusen, Central Park och Hudson River. Ett annat alternativ är att åka upp i Rockefeller Center och få med Empire State Building i utsikten – det är nästan ännu bättre.

På kvällen rekommenderar vi att ni står på Times Square och ser det färgstarka ljushavet av neon och rörliga bilder på enorma reklampelare på husen. Här råder en speciell, elektrisk stämning, som typiskt för New York.

Andra självskrivna upplevelser i New York är en promenad i Central Park, det nya minnesmärket 9/11 Memorial och ett besök på något av stadens toppmuseer, som MoMa eller Guggenheim.

Därefter kan ni hämta er hyrbil och köra till Washington D.C. (360 km/230 miles – 4 timmar)

DAG 4 – 6: WASHINGTON D.C.

The White House i Washington D.C.Ni fortsätter storstadsupplevelsen med ett par dagar i huvudstaden Washington D.C. Trots att staden är stor och full av människor är stämningen mindre hektisk. Husen är heller inte lika höga som i New York, och stadsbilden präglas av lägre, klassiska byggnader som bidrar till den lugnare atmosfären.

Ni får inte missa Vita huset, som ligger centralt i staden. Det är en speciell upplevelse att betrakta den enorma byggnaden och veta att USA:s president bor bakom murarna. Därefter kan ni gå på ”the Mall”, som är en 600 meter bred och tre kilometer lång park med det officiella namnet National Mall. Här väntar en rad sevärdheter, som ni kan lägga en hel eller halv dag på att se.

I mitten står obelisken Washington Monument, som är välbekant från filmer och tv-serier som utspelar sig i Washington. I parkens båda ändar finns varsin stor byggnad; Lincoln Memorial och Capitol Hill. Mellan dem råder en fridsam parkstämning, men det är också här amerikanerna samlas vid stora nationella händelser – som när presidenter invigs och när Martin Luther King Jr. höll sitt klassiska tal ”I Have a Dream”.

Runt the Mall hittar ni många minnesmärken till ära för viktiga personer och stupade soldater i den amerikanska historien, samt många av stadens största museer. Washington är känt för att ha den högsta koncentrationen av fantastiska museer på samma plats, så här gäller det att välja klokt – National Museum of Natural History, Spy Museum och Air and Space Museum är bara några exempel.

Det kan varmt rekommenderas att hyra cyklar och utforska staden på två hjul. Det är både ett effektivt och trevligt sätt att ta sig runt – och Washington är en otroligt vacker stad, så det kommer finnas en hel del att se på vägen.

Därefter kan ni köra till Norfolk, Virginia (310 km/190 miles – 3 timmar)

DAG 6 – 7: NORFOLK

NorfolkNästa stopp är Norfolk, Virginia – en stad få känner till men som det finns gott om skäl att besöka. 2018 blev Norfolk utnämnt till USA:s bästa stad av det erkända resemediet Travel + Leisure, på grund av sitt stora konst- och kulturutbud, den vänliga lokalbefolkningen, de rena gatorna och den goda maten.

Norfolk omges av vattnet i Chesapeake Bay, och har ett långt förflutet som viktig hamnstad. Därför kan man också skryta med världens största flottbas, Naval Station Norfolk. En del av den historien kan ni uppleva på det underhållande marincentret Nauticus, där ni bland annat kan se det stora krigsfartyget som användes i andra världskriget och Koreakriget.

Norfolk Botanical Garden är ett annat stort dragplåster, som lockar folk ut folk från downtown till en härlig grön oas full av rhododendron, rosor och andra vackra blommor. Om ni har barn eller djurälskare med på resan kan Virginia Zoo rekommenderas.

Ni kan också använda eftermiddagen och kvällen till att äta på Norfolks innovativa och kritikerrosade restauranger. Här är matkulturen viktig, och stadens kockar är skickliga på att skapa nya tolkningar av sydstaternas kulinariska klassiker.

Härifrån kan ni köra vidare till Kill Devil Hills, North Carolina (120 km/80 miles 1,5 timmar)

DAG 7 – 9: KILL DEVIL HILLS

Kill Devils HillsNi har nu kommit fram till North Carolina, där vi rekommenderar ett stopp i staden Kill Devil Hills. Man vet inte exakt hur den har fått sitt speciella namn, och det finns inget här som signalerar ondska och djävulskap. Kill Devil Hills är snarare en avkopplande plats med långa breda stränder, semesterbostäder och perfekta förhållanden för vattensporter som kitesurfing och paddle boarding.

Den stora attraktionen i Kill Devil Hills är Wright Brothers National Memorial, som är ett minnesmärke till ära av bröderna Wilbur och Orville Wright. 1903 var bröderna de första som lyckades genomföra en kontrollerad flygning med en motordriven flygmaskin, efter att ha övat sig i Kill Devil Hills perfekta vindförhållanden. I staden kan du lära dig mer om deras revolutionerande uppfinning.

Därefter föreslår vi att ni kör till Wilmington (390 km/240 miles – 4,5 timmar)

DAG 9 - 10: WILMINGTON

På väg till Wilmington kan ni göra ett besök i det stora reservatet Pocosin lakes National Wildlife Refuge, om ni vill uppleva vilda djur. Här lever svarta björnar, rödvargar och sällsynta fåglar, som ni kan ha turen att få se på nära håll.

I Wilmington väntar massor av aktiviteter. Det är en annan av North Carolinas stora semesterstäder, där ni både kan gå stranden, sporta, vara kulturella och shoppa. Den mest populära stranden är Carolina Beach, som också har en välbesökt strandpromenad – Carolina Beach Boardwalk – som är full av liv och trevlig att strosa på.

Ni kan också besöka stadens charmiga historiska centrum med hus byggda innan amerikanska inbördeskriget, eller promenera i den stora parken Airlie Gardens. Här simmar svanarna i sjön, och årstidens växter står i full blom tillsammans med ekar som är över fyrahundra år gamla.

Härifrån kan ni köra vidare till Charleston, South Carolina (280 km/190 miles – 3,5 timmar)

DAG 10 - 11: CHARLESTON

Nästa stopp är granndelstaten South Carolina, där den fantastiskt vackra staden Charleston väntar. Det var här det första skottet avfyrades i det amerikanska inbördeskriget 1861, och Fort Sumters ruiner, där slagen utkämpades, står kvar än idag. Det kan ni se på en båttur ut till fortet, som ligger i vattnet utanför staden.

Här hittar ni också trevliga Waterfront Park, där den berömda ananas-fontänen står. Ananas var en symbol för gästfrihet i sydstaterna, och man känner sig verkligen välkommen i härliga Charleston. Ta en promenad i parken och slå er ner i trädens skugga – kanske med en bit färsk ananas till.

I stadens historiska kvarter French Quarter kan ni se hästekipage köra på gatorna, och på kända Rainbow Row står gamla pastellfärgade hus på rad och har blivit ett populärt fotomotiv. Det kan rekommenderas att strosa i området och ned för sidogatorna, där det ligger många vackra gamla hus med verandor som är så typiska för sydstaterna. Ni kan också själva ta en tur med häst och vagn.

Det finns ett helt område i staden, som heter Museum Mile, där kan ni lära er mer om inbördeskriget och slaveriet på de sex museer, fem nationalhistoriska hus och fyra parker som hör till området.

Därefter föreslår vi att ni kör till Hilton Head Island (160 km/100 miles – 2 timmar)

DAG 11 - 13: HILTON HEAD ISLAND

South CarolinaNästa pärla i vackra South Carolina är Hilton Head Island. Ön ligger strax utanför kusten och är en liten oas med ljuvliga stränder, fina cykelleder, frodiga golfbanor och många andra aktivitetsmöjligheter. Därför föreslår vi att ni stannar två nätter, för att få lite avkoppling mitt i rundresan.

Vi kan rekommendera att njuta värmen på stranden och ta ett dopp i Atlanten, köra runt på hyrda cykler eller ta en kryssning på Broad Creek, där ni kan se delfiner, pelikaner, uttrar och andra havsdjur.

Efter ett par avkopplande dagar kan ni köra till Jacksonville, Florida (280 km/170 miles – 2,5 timmar)

DAG 13 - 15: JACKSONVILLE

Jacksonville, FloridaVälkomna till Florida, ”the Sunshine State”, där ni kommer tillbringa resten av resan. Första stoppet är Jacksonville, som bjuder på en perfekt kombination av storstad och natur. Här finns det gott om möjligheter för alla smaker. I centrum väntar höghus och ett stort utbud av restauranger, trevliga barer, färgstarkt nattliv, konstgallerier och supershopping i allt från stora designbutiker till originella loppmarknader och vintage-butiker.

Ni är dock inte långt borta från naturen. Jacksonville – eller Jax, som staden ibland kallas – har landets största parksystem med tio nationalparker och många stadsparker fulla av aktiviteter. Här finns skogar, våtmarker, marskland och kustområden, som alla bjuder på möjligheter att aktivera sig i vackra omgivningar. Ni kan paddla kajak på St. Johns River, yoga i en stadspark, cykla runt staden och mycket mer – det är helt upp till er.

Ni kan också ta på er badkläder och pröva de 35 kilometer strand som ligger runt staden. De är inte bara vackra med finkornig sand, men bjuder också på många trevliga hotell och matställen. Pröva till exempel de berömda Mayport-räkorna på Mayport Beach – mer nyfångat än så blir det inte.

Härifrån kan ni köra till Orlando (230 km/140 miles – 3 timmar)

DAG 15 - 18: ORLANDO

Universal StudiosResan går vidare i Florida, och nu har turen kommit till Orlandos nöjesparker. Staden har en mängd olika nöjesattraktioner att bjuda på, så om ni har ett (inre) barn med på resan kan de följande dagarna bli höjdpunkten. Att se de imponerande nöjesparkerna är dessutom även en stor upplevelse för vuxna…

Orlando är hemstaden till världens största nöjeskomplex, Walt Disney World Resort, som består av fyra nöjesparker, två vattenland, hotell, golfbanor och mycket mer. Det är himmelriket för barn i alla åldrar. Det finns dock mer än så – det gigantiska vattenlandet och marinparken SeaWorld, där ni kan se shower med sjölejon, späckhuggare, delfiner och många andra djur som lever i havet.

Om ni är mer intresserade av rymdfarkoster och historia är det Kennedy Space Center ni ska bege er till. Här kan ni träffa en astronaut, se Saturn V och andra kända rymdskepp i full storlek och lära er mycket mer om USA:s rymdhistoria. Det är en upplevelse som kan rekommenderas för alla åldrar.

Ni kan också besöka någon av alla de outlets som finns runt Orlando, där ni kan fynda designvaror till nedsatta priser. Det är en bra idé att fylla på resväskan här, för här finns det många kronor – eller dollars – att spara.

Från Orlando kan ni köra till Miami (380 km/240 miles – 3,5 timmar)

DAG 18 - 20: MIAMI

Miami beach i FloridaI södra Florida hittar ni den berömda metropolen och strandstaden Miami, som helt klart är ett måste på resan till solskensstaten. Här väntar en stad med många ansikten, men de har en sak gemensamt: det blir aldrig tråkigt i Miami.

På South Beach kan ni se glamourösa hotell och välmående badgäster, som njuter av stranden tillsammans med beachvolleyspelare och folk som rastar sina hundar. Strax bakom stranden, på Rodeo Drive, kan ni se Miamis kända art déco-byggnader i 30-talsstil. När skymningen faller kan ni också uppleva stadens färgstarka nattliv. När neonljusen tänds och barerna slår upp dörrarna kommer ni förstå varför Miami-borna är evigt unga.

Ett annat Miami väntar i Little Havana, som helt klart är värt ett besök. Runt Calle Ocho (SW 8th Street) hittar ni en liten stadsdel där språket är spanska och där man kan köpa cubanska cigarrer i butikerna. Det är en rolig upplevelse och ett fint exempel på det multikulturella livet i Miami.

Därefter kan ni köra längs med Overseas Highway till Key West (270 km/160 miles – 3,5 timmar)

DAG 20 - 22: KEY WEST

Key WestSista stoppet på resan är också det sista stoppet ni kan göra i kontinentala USA. Ni kommer nämligen till Key West, den sista av öarna i ögruppen Florida Keys, som är USA:s sydligaste punkt (bortsett från Hawaii, vill säga). Bara vägen hit är fantastisk och säger en hel del om vilken exotisk plats Key West är. Ni kör längs med berömda Overseas Highway, som är runt 100 kilometer lång och sträcker sig över små öar och Karibiska havets turkosa vatten.

I slutet av vägen hittar ni Key West, där ni kan slappna av, njuta av livet och runda av den långa resan. Stränderna är fantastiska, liksom solnedgångarna. Här råder dessutom en speciell karibisk stämning. Efter en dag i den mjuka sanden kan ni promenera längs med huvudgatan Duval Street, som bjuder på livliga barer, roliga butiker och gott humör. Sloppy Joe’s är namnet på Ernest Hemingways gamla stambar, när han bodde på ön på 30-talet. Här kan ni få en mojito som han drack dem, och ni kan besöka hans hus som idag är museum.

Det finns också fantastiska möjligheter att snorkla, eller uppleva den färgstarka undervattensvärlden med fiskar och koraller från en båt med glasbotten. Oavsett hur ni får tiden att gå kommer Key West vara den perfekta avslutningen på en storslagen semester.

Från Key West kan ni köra tillbaka längs med Overseas Highway till Miami (270 km/160 miles – 3,5 timmar)

DAG 22 - 23: MIAMI

Dag 22 – efter tre fantastiska veckor från norr till söder – föreslår vi att ni kör tillbaka till Miami för att övernatta där. På det sättet slipper ni stressa på hemvägen från Key West, och har gott om tid att hinna till flygplatsen. Ni hinner köpa en souvenir eller present till familj och vänner, och njuta av en god avslutningsmiddag i den stämningsfulla storstaden.

Nästa dag kan ni flyga hem till Sverige från flygplatsen i Miami.

Prisöversikt
Säsong
Månader
Längd
Pris
Vår mar. – maj. 23 dagar från 15.895:- per person
Sommar jun. – aug. 23 dagar från 19.995:- per person
Höst sep. – nov. 23 dagar från 16.095:- per person
Vinter dec. – feb. 23 dagar från 15.295:- per person

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper.
Vid högtider och helgdagar bör ni räkna med högre priser än demonstrerat.

Resans innehåll
 • Flyg inkl. måltider och bagage
 • Medelklasshotell
 • Ford Escape eller liknande inkl. Alla nödvändiga försäkringar, skatter och fria mil.
 • Reseförsäkring (kan tillköpas)
 • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
 • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)

Våra reseförslag

Hawaii

Alaska

Mexiko

Prisöversikt

Säsong
Månader
Längd
Pris
Vår mar. – maj. 23 dagar från 15.895:- per person
Sommar jun. – aug. 23 dagar från 19.995:- per person
Höst sep. – nov. 23 dagar från 16.095:- per person
Vinter dec. – feb. 23 dagar från 15.295:- per person

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper.
Vid högtider och helgdagar bör ni räkna med högre priser än demonstrerat.

Resans innehåll
 • Flyg inkl. måltider och bagage
 • Medelklasshotell
 • Ford Escape eller liknande inkl. Alla nödvändiga försäkringar, skatter och fria mil.
 • Reseförsäkring (kan tillköpas)
 • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
 • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)
Beställ offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.