BESTÄLL OFFERT
08-12454845

VACKRA OCH FÄRGGLADA NEW ENGLAND


RESEFÖRSLAG:

  New York till Key West

  På denna resa på den amerikanska östkusten kommer ni köra hela vägen från New York i nord till Key West i syd. På vägen så kommer ni uppleva några av de största och vackraste storstäderna men även små och unika kuststäder som alla bjuder på sin egen charm. Ni får med er kulturella upplevelser, natursköna sevärdheter och möjlighet att slappna av i det sköna vädret.

  På vägen kommer ni besöka inte mindre än 11 städer, förbered er på en härlig upplevelserik semester!

  Prisöversikt

  • Vär
  • Sommar
  • Höst
  • Vinter
  • 15.901 SEK
  • 20.008 SEK
  • 16.066 SEK
  • 15.376 SEK

  Priset är inkl flyg, hotell samt bilhyra när ni lämnar New York.

  Dagsprogram/rute

  DAG 1 - 4: NEW YORK

  Ni startar denna spektakulära och intressanta rutt i städernas stad, nämligen New York. Här har ni fyra dagar där ni har möjlighet för att uppleva det äkta New York. Ni bör naturligtvis besöka de mest kända och berömda sevärdheterna, en bra ide är att starta med Frihetsgudinnan. Här kan ni komma helt upp i kronan där ni får en fantastisk utsikt. Önskar ni inte detta kan ni ta Staten Island färjan som dessutom är gratis och seglar varje halvtimme och här seglar ni förbi Frihetsgudinnan där ni också får en riktigt bra utsikt.

  Ni kan ta en promenad till Wall Street där det berömda tornet står, rör man detta så sägs det att det bringar ekonomisk lycka. Härifrån kan ni gå till den nog mest kända bron i staden, Brooklyn Bridge. Gå en promenad över bron och njut även här av utsikten. När ni är i den sydliga delen av Manhattan bör ni göra er själva en tjänst och ta en rundtur i de olika områdena här bl.a. SoHo, Meatpacking District, Greenwich Village samt Chinatown och märk hur de unika stämningarna skiftar så snart ni kommer till ett nytt område.

  Gå upp på 5th Avenue, den världsberömda shoppinggatan där ni förutom att fynda god shopping kan besöka Empire State Building, som också är ett av stadens kännetecken. Vill ni ha den ultimata utsikten över New York så bör ni istället ta upp till toppen av Rockefeller Center, detta beskrivs med ett ord: FANTASTISKT!

  Om kvällen bör ni ta en tur till Times Square som är ett färgrikt mekka fyllt med neonfärgade, blinkande skyltar som liknar något som hör hemma i Las Vegas. Stämningen här är helt unik, och det finns goda möjligheter även här för shopping. Självklart skall ni heller inte missa att besöka den kända Central Park, en oas placerad mitt i det annars hektiska New york. Här möter ni trollkonstnärer, musikanter samt mängder av löpare på dagens springtur. Man kan enkelt spendera en hel dag i parken och bara njuta av den stämning som råder.

  New york är också känt för sina otaliga museum och det inte utan grund. Oavsett om ni är kulturella eller ej så bör ni besöka minst ett museum. Guggenheim, MoMa, The Met samt National history museum där ” en natt på museet” är inspelad är några av de mest kända. Det är en fascinerande upplevelse oavsett vilket museum ni väljer att besöka.

  I allt så har ni en hel del att välja mellan när ni skall planera era fyra dagar i New York. Vill ni göra det lite lättare för er själva så kan ni åka med på en Hop on Hop off buss som ger en god överblick av staden. Här kommer ni runt till de största sevärdheterna och kan hoppa av och på när ni har lust att åka vidare till nästa ställe.

  OBS: ni hämtar först er bil när ni lämnar New York, det passar sig inte att köra bil i staden.

  — — — — — — — Läs mer — — — — — — —

  DAG 4 – 6: WASHINGTON

  (180 km/112 miles – 2 timmars bilresa)
  Nu går resan vidare till Washington som är USA´s maktcentrum och beslutningshuvudstad, och även huvudstaden. Här har ni två dagar och ni märker med detsamma att Washington är en storstad på ett helt annat sätt än New York. Även om staden är stor och stress kan förekomma så är det inte alls på samma nivå. Här kan ni naturligtvis också besöka Det Vita Huset som är beläget rätt centralt i staden. Njut av den vackra, stora presidentbyggnaden och då därefter till monumenten som ligger en kort promenad härifrån. Mot väst finner ni Lincoln Memorial som naturligtvis hyllar den tidigare presidenten Lincoln som höll samman landet under inbördeskriget.

  Alla attraktionerna här är placerat längs den 600 meter breda och 3 km långa vägen, The Mall och det är därför enkelt för er då det är gångavstånd ifrån varandra. I mitten av det hela ligger Washington Monument som helt klart också skall besökas. Detta är det stora spetsiga monumentet som är omgivet av amerikanska flaggor hela vägen runt.

  Om ni går längs the Mall så kommer ni också gå förbi några av de mest kända museum som ligger i staden, bland annat, National Gallery of Art, Spy Museum samt National Air Space Museum som rekommenderas.

  Ni bör även ta en tur längs stadens shoppinggata som inte är helt så stressande som man är van vid. Besök området Georgetown där ni finner en härlig stämning och mängder av små restauranger, cafeér och butiker med goda shoppingmöjligheter. Önskar ni att uppleva staden på ett mer avslappnat sätt så kan vi rekommendera att åka med på de Hop on Hop off bussar som kör i staden. Här körs ni runt till de olika sevärdheterna medans ni kan slappna av. Ni kan stå av var ni önskar och även hoppa på igen för att köra vidare till nästa stopp. Om ni har lust att cykla kan ni också göra detta, det finns mängder med cykeluthyrare och cykelmöjligheterna i staden är goda. Enbart fantasin sätter begränsningarna för er vistelse i denna härliga stad!

  — — — — — — — Läs mer — — — — — — —

  DAG 6 – 7: NORFOLK

  (280 km/174 miles – 3 timmars bilresa)
  Från Washington så går resan vidare söderut mot Nofolk som är en mysig stad i staten Virginia som är omgiven av kust med Elizabeth River som ligger väst på staden samt Cheasepeake Bay norröver. Norfolk är en av de äldsta städerna i området och anses även vara center för både det kulturella och historiska området omkring.

  Norfolk är bl.a. innehavare av den största Navy Basen i världen, Naval Station Norfolk och staden kan även imponera med att ha två av Nato´s huvudkvarter som ni klart bör ta förbi och se.

  Ni bör också besöka Norfolk Botanical Garden som är en av de mest populära upplevelserna i staden där ni naturligtvis har möjlighet för att se massor med fina blommor. Staden bjuder också på mängder av konstmuseum som ni kan besöka om ni har lust att vara en smula kulturella på semestern. Annars finns det även många fina stränder, isär stranden vid Chesapeake Bay Beach som är riktigt populär. Staden zoo är också värt ett besök om ni har tid till det, annars kan ni bara njuta av stadens omgivningar.

  — — — — — — — Läs mer — — — — — — —

  DAG 7 – 9: KILL DEVILS HILLS

  (381 km/237 miles – 4:39 timmars bilresa)
  Idag ankommer ni till det vackra strandområdet, Kill Devils Hills. När ni ankommer till Kill Devils Hills bör ni se Wright Brothers National Memorial som hyllar den första lyckade resan med ett flygplan. Wilbur och Orville Wright kom hit  på 1900-1903 talet för att bygga samt öva, då det var så pass goda vindförhållanden ut mot kusten och på den tiden var detta ett väldigt avskilt och privat ställe att öva på. Här står nu en staty som bestämt är värd ett besök. Utöver det kan ni alltid njuta på stranden eller ta på fisketur eller varför inte pröva på yoga på stranden.

  På kvällen bör ni pröva den underhållande showen OBX Mystery Dinner, detta är en middag med skådespel omkring er så att ni själva blir en del av showen. Här är ni bjudna som gäster till ett bröllop där de andra gästerna och värdarna bjuder er välkomna. Här får ni serverat mat och under bröllopet sker et mord som ni skall försöka att klara upp tillsammans med de andra gästerna och lösa gåtan. Till sist får ni möjlighet att gissa vem ni tror är mördaren och då kan ni vinna en premie. Det är en annorlunda upplevelse som helt klart kommer ge er några härliga minnen med i bagaget hem.

  — — — — — — — Läs mer — — — — — — —

  DAG 9 - 10: WILMINGTON

  (150 km/93 miles – 2 timmars bilresa)

  Nu ankommer ni till Wilmington där ni har en enkel övernattning. På vägen till Wilmington bör ni besöka Pocosin Lakes National Wildlife Refuge som är en park för hotade djurarter som blev upprättad år 1990. Här kan ni bl.a. se den röda vargen och Red-cockaded Woodpeeker och njuta av de fina omgivningarna. När ni ankommer till Wilmington bör ni se Thalian Hall Center for the perfoming arts som är en teater i staden och verkligen rekommenderas. Ni bör även besöka Battleship North Carolina som även går under namnet USS North Carolina ( BB-5) som seglade under andra världskriget och som nu är ett skeppsmuseum där ni kan lära er om förhållanden under denna perioden.

  Eftermiddagen kan ni spendera i Arlie Gardens som är en supertrevlig trädgård med massor av blommor och små åar där ni kan gå en promenad.

  — — — — — — — Läs mer — — — — — — —

  DAG 10 - 11: CHARLESTON

  (176 km/109 miles – 2:10 timmars bilresa)

  Idag skall ni besöka det charmerande Charleston och även här har ni en enkel övernattning. Stadens strandpromenad är riktigt mysig och här bör ni helt klart gå för att se de vackra strandhusen med balkongerna ut mot vattnet. Härefter kan ni ta till Rainbow Row som helt klart är ett MUST SEE. Detta är en rad med hus som är målade i färgglada pastellfärger och är nog stadens mest fotograferade hus. Ta härefter till King Street där ni finner mängder av modebutiker och restauranger samt bra shoppingmöjligher, här får ni en blandning av livlig och mysig stämning. Önskar ni kan ni även ta er runt i staden i hästvagn, detta är typiskt för Charleston.

  Ni bör också besöka Waterfront Park som är en park belägen ut mot vattnet med en fantastisk utsikt. Parken är idyllisk och charmerande och här finner ni den välkända fontänen som liknar en annanas. Den har stått i staden sedan 1990 och ananassen symboliserar den gästfrihet som finns i sydstaterna. När man i gamla dagar besökte en plantage och fick ananas serverat visste man att man var välkommen då detta symboliserade gästfrihet. Ni kan njuta av parken genom att gå en promenad eller bara slappna av på en bänk i skuggan om ni behöver lite lugn och ro.

  Ni kan också ta en tur till Fort Sumter som ligger en kort färjetur från Charleston. Fortet blev uppkallat efter den tidigare generalen Thomas Sumter och blev känt då det var här det första skottet under det Amerikanska inbördeskriget blev avfyrat och ni får lov att se delar av fortet som det ursprungligen såg ut medans ni blir visade runt av duktiga guider. Ni kan också besöka ett hus från 1818 som står intakt som stadhus där ni kan lära om det gamla livet i syden och se hur man engång bodde här.

  — — — — — — — Läs mer — — — — — — —

  DAG 11 - 13: HILTON HEAD ISLAND

  (399 km/249 miles – 4:45 timmars bilresa)
  Idag ankommer ni till Hilton Head Island där ni har två övernattningar. Hilton Head Island är det ultimata lyx och avslappningsplatsen som är perfekt mitt i semestern, där ni har tid att slappna av och suga in alla de häftiga upplevelser ni hittils har varit med om.

  Även om Hilton Island enbart är 19km lång och 8km bred så har ön allt ni behöver för en ultimat ö retreat.

  — — — — — — — Läs mer — — — — — — —

  DAG 13 - 15: JACKSONVILLE

  (113 km/70 miles – 1:50 timmars bilresa)

  Idag skall ni till Jacksonville som är en liten mysig stad ut mot Atlanten belägen i Florida. Staden går under namnet ” The River City by the Sea” och har 32km breda orörda stränder tätt på den 64 km långa Intracoastal Waterway kanalen som är den längsta och vackraste sträcka av St. Johns River som ni verkligen bör uppleva. Spendera en dag på stranden exempelvis Jacksonville Beach eller Atlantic Beach där ni kan kyla av er eller pröva på de olika vattensportaktiviteter som finns här, ni kan paddla kajak, kanot eller pröva på paddle boarding.

  På land är Jacksonville hemort för det största stadspark system i landet med över 10 statliga nationalparker. Här får ni se en lugnare del av staden, där ni kan besöka dessa parker. Jacksonville är också känt för sitt autentiska kök, det blomstrande hantverket och det fantastiska nattlivet som tillsammans gör Jacksonville unikt.

  Om ni vill kan ni även uppleva Jacksonville i ert eget tempo genom att hyra cyklar.

  — — — — — — — Läs mer — — — — — — —

  DAG 15 - 18: ORLANDO

  (113 km/70 miles – 1:50 timmars bilresa)

  Nu ankommer ni till Orlando som är nöjesparkernas huvudstad. Här har ni tre dagar och därmed rika möjligheter att utforska de många nöjesparkerna som staden bjuder på, och här finns något för alla åldrar. Ni finner både Sea World, Disney World samt Universal Studios som alla tre är jätteparker som bjuder på otaliga nöjen och adrenalinframkallande aktiviteter.

  Disney World i Orlando är det största Disney World i världen och besitter inte mindre än 4 parker med olika teman. Här finns 23 olika hotell inne i själva parken, och man kan spendera dagar på att leka disney prinsessa, pröva de olika aktiviteter och bergodalbanor som finns eller hälsa på Mickey Mouse och hans vänner. Oavsett ålder är detta en upplevelse för alla, inte enbart barn. Ni bör besöka åtminstone en park här under ert besök i Orlando. Man känner sig utan tvivel som en prins eller prinsessa mitt inne i ett äventyrsland.

  Om ni tar en halvtimme syd på Orlando kan ni besöka Legoland som öppnade 2012. Parken här är mest för barn under 12 år, men bestämt ett trevligt stopp.

  Om ni har lust att uppleva hur det var då de första rymdraketerna blev uppskjutna så bör ni ta en tur till Kennedy Space Center där ni i Rocket Garden kan se olika raketer i olika storlek, och om ni har tur kan ni här träffa en tvättäkta astronaut, detta är definitivt en speciell upplevelse.

  Något ni även finner i Orlando är inget mindre än världens största McDonalds kombinerat med lekland. Här kan hela familjen slappna av och få en paus från stress medans barnen njuter av de uppträdanden  som utspelar sig här med en rad Disney figurer.

  — — — — — — — Läs mer — — — — — — —

  DAG 18 - 20: MIAMI

  (113 km/70 miles – 1:50 timmars bilresa)

  Nu går turen till Miami som är erat näst sista stopp på resan, en färgrik pärla utan dess like. Staden går under namnet ” Den magiska staden” och det inte utan anledning. Här finns nämligen möjlighet att vara både kulturell, festlig, avslappnad eller helt vild – enbart era begränsningar sätter gränserna!

  Här kan ni njuta av storstadens sus, den härliga värmen som genomsnittligt ligger på 25-33 grader året runt och njuta av stadens festligheter. Besök området Coconut Grove och ta en tur till Little Havana som namnet antyder är det cubanska kvarteret i staden. Här blir det rullat cigarrer på varje gatuhörn och mosaik konst finns på samtliga väggar. Området här är verkligen en syn. Ni bör även besöka det populära South Beach där ni finner Ocean Drive och Art Deco byggningarna som är väldigt kända i området.

  Om ni önskar att shoppa så finns det goda möjligheter för detta i Miami, rekommenderas är ett besök till Floridas största outlet nämligen Sawgrass Mills. Här finns massor av fynd så se till att ha plånboken redo!

  Under er tur till Miami bör ni besöka Fort Lauderdale som ligger en kort körtur från Miami. Fort Lauderdale går också under namnet ” USA´s Venedig” på grund av de många kanalerna här. Totalt har staden mer än 450 km kanaler och därför är det många som associerar det med Venedig. Ett måste är ett besök på Las Olas Boulevard.

  — — — — — — — Läs mer — — — — — — —

  DAG 20 - 23: KEY WEST

  (113 km/70 miles – 1:50 timmars bilresa)

  Resan har nu kommit till sitt slutskede, Key West. Här spenderar ni era sista tre dagar där ni kan njuta av detta fantastiska karibiska paradis. The Keys som är namnet öarna går under är den sydligaste punkten i Florida. Key West är nog den mest populära av öarna och inte utan anledning. Ett måste när ni är här är ett besök på Ernest Hemmingways hus där han bodde i över 10 år. Gå långa promenader längs de kritvita sandstränderna där sanden killar er mellan tårna och ett helt kristallblått vatten plaskar upp mot strandkanten. Här finns det goda möjligheter för avslappning och att bara njuta av den sista tiden på er semester.

  Även om Key West är den mest populära ön i området så bör ni helt klart också besöka ett par av def andra, exempelvis Key Largo som är minst lika härligt och paradis-aktigt. Här är det en smula mindre turistigt och här finns massor att uppleva både ovan och under vattenytan. Ni kan exempelvis besöka John Pennecamp State Park där ni kan uppleva den underjordiska mangrove och korallreven.

  — — — — — — — Läs mer — — — — — — —

  Download forslaget 

  GODT AT VIDE

  • Stater: Massachusetts, Maine, New Hampshire & Vermont
  • Top Oplevelser:

  Beställ offert

  PERSONLIGA UPPLYSNINGAR
  BEMÄRKNINGAR

  VÄDER I FÖLJANDE STÄDER

  New York, New York

  Washington, District of Columbia

  Miami, Florida

  Key West, Florida

  Galleri

  [envira-gallery id=”472″]

  PRISÖVERSIKT PÅ RESEFÖRSLAG

  Download forslaget 

  Priset är inkl flyg, hotell samt bilhyra när ni lämnar New York.

  SÄSONGDAGARFRÅN-PRIS (PR. PERSON)
  Vår23 dagar15.901 SEK
  Sommar23 dagar20.008 SEK
  Höst23 dagar16.066 SEK
  Vinter23 dagar15.376 SEK
  Contact Us

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.