BESTÄLL OFFERT
08-12454845

VACKRA OCH FÄRGGLADA NEW ENGLAND


Från Chicago till Atlanta

Denna resa tar ni från Chicago i nord till Atlanta i Syd. På resan kör ni igenom några legendariska städer, storslagna stater och unika nationalparker, för att inte tala om att ni kör en del av den berömda Route 66 sträckan.

Resan bjuder på lite av varje och ni kommer uppleva storstadskänslan i Chicago som bjuder på kontrastet mellan intensiteten och den charmerande lugna stämningen som råder i sydstaterna, där musiken också spelar en stor roll. Upplev bl.a. en segeltur på hjulångare på Missisippi – floden. Elvis vackra hus Graceland och den häpnadsväckande naturen i Great Smoky Mountains.

Allt detta får ni uppleva på denna härliga resa och mera därtill.

Prisöversikt

  • Vär
  • Sommar
  • Höst
  • Vinter
  • 12.822 SEK
  • 15.038 SEK
  • 12.511 SEK
  • 12.313 SEK

Priset är ett från-pris, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum, inkl. flyg hotell och bil.

Dagsprogram/rute

DAG 1 - 3: CHICAGO

Ni startar denna spännande rundresa i Chicago som också går under namnet ” The Windy City”. Här möter ni från start en väldigt speciell arkitektur som är en sevärdhet i sig. Det var i Chicago skyskrapan blev uppfunnen och idag kan ni beundra det 443 meter höga Sears Tower som även är den näst högsta skyskrapan i världen. Som besökande kan ni komma upp till 412 meter där ni får en helt unik utsikt som sträcker sig långt längre än Chicagos stadsgränser.

Härefter bör ni gå ned till floden där ni kan åka på River Cruise segeltur. Från vattenbrynet kan ni njuta av arkitekturen från en annan vinkel och här kan ni ta riktigt fina bilder.

Ta härefter till millenium Park, en skön grön oas mitt i stadskärnan, här är det skönt att ta en promenad och bara njuta av lugnet bort från det lite mer stressande stadslivet. I Millenium park finner ni även den kända ” bönan”. Denna vackra silvriga skulptur påminner om en Georg Jensen design i gigantisk storlek. Folk från hela världen strömmar in för att ta bilder av denna skulptur som med sitt blanka yttre reflekterar folk och byggningar omkring sig. Den 110 ton tunga skulpturen har blivit ett landmärke för Chicago och är bestämt värd ett besök. Ett tips är att gå in i mitten, där är spegelbilden ganska rolig och ni kan lätt bli lite snurriga om ni står här för länge.

Känner ni för lite liv och rörelse så har Chicago ett fantastiskt nattliv och isär då blues & jazz, det är inte många orter i världen som kan mäta sig med Chicago på denna punkt. Lincoln Avenue samt Clark Street är blott två av de gator som ni kan besöka. Bägge ligger lite nordpå från Chicago River, här kan ni välja mellan mängder av barer, nattklubbar, teatrar, biografer, restauranger osv, och alla lever upp till förväntningarna på en tur ut i Chicagos nattliv. Drick en god drink eller bara njut av atmosfären som råder, det är något helt särskilt.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

DAG 3 – 5: ST. LOUIS

(478 km/297 miles – 4:25 timmars bilresa)
Nu går resan vidare till St. Louis, en lite översedd pärla som ligger i Missouri, här spenderar ni två dagar. Alla Sex And The City fans kommer nog ihåg staden som hemort för ” Louise from St. Louis”  som blir Carries medhjälpare i filmen. Staden är dock mer känd för att vara ”porten till västen” och på 1800-talet var stadens tågstation mycket trafikerad och det var även mycket trafik på Mississippi och Missourifloden som möts i staden. Ta en tur på hjulångare på Mississippifloden och få en helt annan syn på staden, där ni tar er en god bit ut på vattnet.

Uttrycket ” porten till västen” blev i 1965 slått fast då man byggde en 200 meter hög järnbåge i vattenkanten av floden. Här bör ni också ta förbi för att se detta kännetecken för staden som står som en jätteport från havet och är för staden en symbol för gästfrihet, liksom den idag är stadens högsta byggnad.  Inuti monumentet finns ett specialdesignat bergbaneliknande hissystem med vilket man kan ta sig upp till toppen där det finns en utkiksplats. Genom 32 små fönster kan man se över Mississippifloden, Södra Illinois och Saint Louis.

I St. Louis bör ni klart avlägga den omtalade tågstationen, Union Station ett besök. Det låter kanske inte som en typisk attraktion men det är helt klart värt ett besök. Förutom att vara en tågstation så finns här även ett köpcentrum och utifrån liknar det mer ett slott som hör hemma i en temapark än en tågstation. Man kan enkelt förstå efter denna syn att staden har stor fokus på arkitektur.

Något som ni snabbt upptäcker när ni går runt på St. Louis gator är just denna spännande arkitektur som finns här. Den är inspirerad av romersk katolska amerikaner då staden är hem åt många européer isär från Tyskland, Italien och Frankrike som flyttade hit under 1900-talet. Det var också européerna som i sin tid grundade staden vilken man fortfarande ser tydligt. Ni bör gå runt i staden och märka av den goda stämningen, besök de gröna områden som avslappnande små oaser i staden som bjuder in er för en trevlig promenad.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

DAG 5 – 7: MEMPHIS

(456 km/284 miles – 4:10 timmars bilresa)
Nu har tiden kommit för att besöka musiken hemstad Memphis, en charmerande sydstatstad som andas musik och isär blues som faktiskt blev till just här. Ett självklart besök är Beale Street som är en av de mest kända områden i Memphis där neonskyltarna lyser upp nattlivet där ni finner blues barer så sida vid sida. Här kan ni inte undgå att uppleva den sköna sydstatsstämningen. Härefter bör ni naturligtvis besöka det Memphis är mest känt för, nämligen Graceland. Detta var Elvis tidigare hem under den större delen av hans liv och idag kan ni nu besöka det som numera är ett museum. Här berättas en ytterst intressant historia om Elvis, en av världens största sångare i sin tid. Ni kan bland annat se Elvis grav och få en inblick i hans populära och kända outfits, se hans kända rosa Cadillac samt hans privatflyg för att bara nämna några av de saker museet bjuder på. Oavsett om ni är små eller stora Elvis fans så är detta en upplevelse ni inte borde missa. Graceland är det andra mest besöka museet i USA, det som rankas nummer 1 är då Det Vita Huset vilket säger något om hur populärt detta är.

Har ni inte fått nog av Elvis kan ni besöka Sun Studio som också går under namnet ” The Birthplace of Rock`n`Roll som var Elvis gamla studio där han spelade in mängder av hans kända låtar.

Memphis är också staden där Martin Luther King Jr. Blev mördad. En mycket tragisk historia som tog plats på en terrass utanför ett motel i Memphis. Idag är motellet omgjort till museet ” National Civil Rights Museum. Ett besök här är rörande men också väldigt intressant. Därefter kan ni fortsätta till glaspyramiden ” The Pyramid som också är en av Memphis stora attraktioner. Pyramiden har genom tiden använts till att hålla stora events bl.a. konserter, sportevenemang och mycket mer.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

DAG 7 – 9: NASHVILLE

(341 km/212 miles – 3:10 timmars bilresa)
Resan fortsätter till ännu en tvättäkta sydstatstad, nämligen Nashville som är huvudstadefn i staten Tennessee. Nashville går under namnet Music City, vilket ni kommer märka, detta är nämligen ett musikmekka av en helt annan kaliber. Särskilt countrymusiken är stor här och ni bör besöka stadens mest kända konsert område Grand Ole Opry. Här spelade Elvis sin första konsert 1954. Dolly Parton var också på scenen för första gången här då hon lev introducerad av självaste Johnny Cash.

Ni bör också besöka Country Music Hall of Fame and Museum där ni får följa med på en historisk tidsresa med countrymusiken och där ni får en god inblick i musikgenrens historia genom tiden. Därefter kan ni fortsätta till Wild Horse Saloon där ni får uppleva linedance, när de slår upp dörrarna till en förgyllande kväll fylld med festligheter, musik, amerikansk barbeque. Här får ni garanterat en härlig kväll som ni sent glömmer och ni märker på allvar sydstatens charm.

I Nashville kan ni också besöka Hillsboro Village, beläget omkring det gamla universitetet Vanderbilt. Här är murstensbyggen omgjorda till moderna caféer & pannkaksrestauranger, äkta amerikanska cupcake bagerier och ett Ben & jerry´s iscafé. Ett väldigt mysigt område med goda shoppingmöjligheter och perfekt till att strosa runt.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

DAG 9 - 11: GREAT SMOKY MOUNTAINS

(341 km/195 miles – 3:15 timmars bilresa)

Nu har tiden kommit till att besöka USA´s mest besöka nationalpark, Great Smoky Mountains. Denna park har faktiskt dubbelt så många besökare per år som Grand Canyon och det säger en hel del. Parken blir besökt av mer än 10 miljoner gäster VARJE år. Parken kallas av de lokala för ”the smokies” då molnen ofta hänger långt ned över parkens backar och berg. Parken har en ovanlig blandning av överträffande natur och ett rikt djurliv samt spännande kulturhistoria. Rent geografiskt är parken belägen över gränsen mellan North Carolina och Tennessee och ni kan märka skillnaden när ni är i parken. I den östliga delen är parken väldigt bergig där ni finner många goda utkikspunkter och isär den högsta punkten som är Clingmans Dome, som ni bör besöka. Här får ni en riktigt vacker utsikt över stora delar av parken. I den motsatta delen av parken finner ni Cades Cove, ett mysigt skogsområde som är fyllt av små hytter, gamla kyrkor och en unik natur. Ni bör ta ut på en promenad i detta område där ni får syn på små vattenfall, vacker natur och kanske ett vildsvin eller en björn om ni har tur.

Utanför ingången till Great Smoky så finner ni Dolly Partons födelsestad Pigeon Forge. Detta är helt klart värt ett besök och det sker mycket här. Utöver att Dolly Parton är född här så kan man besöka nöjesparken Dollywood som namnet kanske antyder är ägt av självaste Dolly Parton. Utöver att vara en nöjespark så hålls här årligen mängder av konserter och shower, däribland några som Dolly Parton utför själv.

Härefter kan ni ta vidare till det interaktiva Titanic-museet, vid ingången får alla tilldelad en roll och först vid utgången av museet får ni reda på om ni överlevde eller ej. En rätt intressant och annorlunda attraktion som väcker tankar samtidigt som den är underhållande. Är ni i behov av lite adrenalin och action att avsluta dagen med kan ni pröva på Gatlinburg Mountain Coaster som är en stor och lite skrämmande bergodalbana i bergen. Här får ni pröva på en vild tur som tar er runt det fina landskapet i utkanten av parken innan ni når Piegon Forge.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

DAG 11 - 14: ATLANTA

(277 km/172 miles – 3:15 timmars bilresa)

Så har ni kommit till ert sista stopp på denna resa. Tursamt nog har ni tre dagar kvar i Atlanta där ni har möjlighet för att njuta av de sista dagarna på semestern. Atlanta är först och främst en storstad med fart på, skyskraporna med sina glasfacader och en av världens mest trafikerade flygplats Atlanta International Airport. Utöver detta så är staden hemort för de världskända företagen CNN och Coca Cola.

Helt klart värt ett besök är just hos Coca Cola som ni säkert vet producerar världens mest berömda läsk och har huvudkontor i Atlanta. Här kan ni följa med på en rundtur där ni får höra mer om Coca Colas historia och hur det hela startade när apotekaren John Pemberton experimenterade i år 1886. Utöver detta får ni självklart också smaka på allt som inte nått hyllorna i butiken. Efter rundturen får ni nämligen ett glas och sedan är det bara att dricka tills ni spricker!

En annan sak som ni klart bör se är Stone Mountain. Detta är den största fristående granitstenen i världen och med sin storlek borde man nog säga berg. Ta en gondol till toppen där ni får lov att gå runt på stenen och där ni bland annat kan se de tre ingraveringar på stenens ena sida. Dessa föreställer porträtt av Presidenten Jefferson Davis, General Robert E. lee och Thomas Jackson.

Det finns också något för er sportintresserade i staden. Ta exempel en närmare koll på OS- staden från 1996 där staden höll Olympiska spelen. Parken Centennial Olympic Park blev byggd i förbindelse med OS och i parkens ena hörn är alla vinnarnas namn ingraverat i sten. Parken är ett trevligt stopp  oavsett om ni gillar sport eller inte. Om ni vill har ni även möjlighet att se Atlanta Hawks som garanterat ger er en nervkittlande upplevelse. På med ert bästa hejar humör och känn av den goda stämningen som råder.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

Download forslaget 

GODT AT VIDE

  • Stater: Massachusetts, Maine, New Hampshire & Vermont
  • Top Oplevelser:

Beställ offert

PERSONLIGA UPPLYSNINGAR
BEMÄRKNINGAR

VÄDER I FÖLJANDE STÄDER

Chicago, Illinois

Memphis, Tennessee

Galleri

[envira-gallery id=”472″]

PRISÖVERSIKT PÅ RESEFÖRSLAG

Download forslaget 

Priset är ett från-pris, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum, inkl. flyg hotell och bil.

SÄSONGDAGARFRÅN-PRIS (PR. PERSON)
Vår14 dagar12.822 SEK
Sommar14 dagar15.038 SEK
Höst14 dagar12.511 SEK
Vinter14 dagar12.313 SEK
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.