BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Rundresa i USA från norr till söder

Från storstad till storstad på stämningsfulla vägar

14 dagar från 12.295:-

Rundresa i USA från norr till söder

14 dagar från 12.295:-

Upplev USA på en roadtripp från norr till söder

Den här turen tar er från Chicago i norr till Atlanta i söder – med en uppsjö av upplevelser där emellan. Ni kan bland annat spegla er i Chicagos ikoniska bönskulptur Cloud Gate, köra genom ”Porten till väst” i St. Louis, åka båt på Mississippi-floden, se Elvis Presleys Graceland i Memphis, lyssna på livemusik i Nashville, njuta av utsikten över Great Smokey Mountains och njuta av storstadspulsen i Atlanta.

Resplanen nedan är inte fast, utan kan anpassas efter dina önskemål.

Föreslagen resplan
DAG 1 - 3: CHICAGO

Chicago Sears TowerVälkomna till amerikanska mellanvästern! Den spännande rundresan startar i ”the Windy City”, Chicago, som har betydligt mer att bjuda på än vad smeknamnet antyder. Chicago är en pulserande storstad med arkitektoniska underverk och en utpräglad kultur, som vi föreslår att ni använder de första dagarna till att uppleva.

Chicago var den största staden i världen som fick en skyskrapa. Detta hände 1885, och byggnaden var 55 meter hög. Sedan dess har staden följt med i utvecklingen, och idag är Chicago känt för sin imponerande skyline. Ni kan betrakta den från gatunivå på en guidad tur, eller ta er 412 meter upp i Willis Tower och njuta av utsikten från landets näst högsta skyskrapa.

Ni kan också uppleva staden från vattnet, på en båttur på Lake Michigan. Eller så kan ni nöja er med att gå ned till vattnet där den populära stadsparken Millennium Park ligger. Den är ett måste på Chicago-resan, eftersom det är här den berömda bönformade skulpturen Cloud Gate finns. Det är roligt att spegla sig – och staden – i statyn, med den glänsande, runda ytan som förvränger spegelbilden.

Om ni vill shoppa hittar ni allt ni behöver, och lite till, på Magnificient Mile. Om ni vill lyssna på musik är Chicagos lokala scener och barer fulla av allt från jazz till hiphop. Vad sägs om en riktigt amerikansk sportupplevelse? Bears, Bulls, Blackhawks, Cubs och White Sox har alla sin hemarena i Chicago, och lokalbefolkningen är lojala med sina lag. Det gör upplevelsen på stadion till en oförglömlig upplevelse, oavsett vilken sport ni ser.

Härifrån föreslår vi att ni kör till St. Louis (480 km/300 miles – 4,5 timmar)

DAG 3 – 5: ST. LOUIS

St. LouisNästa stopp är St. Louis i delstaten Missouri. Staden var känd som ”Porten till väst”, eftersom det var en central knytpunkt för folk som reste västerut i hopp om en ljusare framtid under 30-talets depression i USA.

Sedan dess har staden fått en fysisk port som hälsar er välkomna när ni kör över bron som korsar Mississippi-floden och ankommer till St. Louis. Vid floden står nämligen den 192 meter höga bågen Gateway Arch, som har blivit stadens ikoniska kännetecken.

Vi kan rekommendera en tur med en gammaldags hjulångare på Mississippi, med vacker utsikt över staden och bågen – och det är dessutom roligt att kunna säga att man åkt båt på den berömda floden. Om ni hellre vill se det hela från ovan kan ni ta er till bågens topp, och få en vy långt över stadsgränsen.

På kvällen kan ni besöka stadens gamla tågstation Union Station, som är ombyggt till hotell och centrum för shopping, konst, kultur och restauranger. Den gamla delen av byggnaden är otroligt välbevarad, med vackra takmålningar och detaljerade fönsterpartier, och varje kväll är här en 3D-ljusshow, som gör det hela ännu vackrare med massor av färger och mönster.

Därefter kan ni köra till Memphis (460 km/280 miles – 4 timmar)

DAG 5 – 7: MEMPHIS

Memphis Beale StreetNu har det blivit dags att besöka bluesens hemstad. Memphis i Tennessee är en charmig sydstatsstad som är känt för att ha uppfunnit genren, och musiken är fortfarande en viktig del av staden.

Det kan ni uppleva på livliga Beale Street, där vi rekommenderar att ni strosar på kvällen när neonskyltarna tänds och musik börjar strömma från barernas öppna fönster. Här får ni en trevlig avslutning på dagen med musik, barbecue och gemytlig stämning.

Dagen därpå kan ni besöka Graceland, som är stadens största dragplåster. Elvis Presleys hem, som idag är omgjort till museum, är efter Vita huset det näst mest besöka hemmet i USA. Oavsett om ni är stora eller små Elvis-fans är det en rolig upplevelse att se hur han bodde, var han spelade in sin musik, hans gravplats och dessutom hans iögonfallande scenkostymer, den rosa Cadillacen och privatflyget.

Ett annat museum som varmt kan rekommenderas i Memphis är National Civil Rights Museum. Det ligger i det som tidigare var Lorraine Motel, där Martin Luther King Jr. sköts till döds 1968. Idag kan man besöka platsen och lära sig mer om de medborgerliga rättigheter han kämpade för.

Från Memphis kan ni köra till Nashville (340 km/210 miles – 3 timmar)

DAG 7 – 9: NASHVILLE

Musiken fortsätter spela när ni anländer till Nashville – eller ”Music City” som staden kallas. Här är det framförallt country som står i centrum, eftersom Nashville har fostrat många countrystjärnor, men idag finns de flesta genrer representerade på stadens musikscener.

Börja till exempel med Country Music Hall of Fame, där ni får uppleva en musikhistorisk resa tillbaka till genrens födelse och utveckling. Efter det kan ni se den legendariska scenen Grand Ole Opry, som på 1950-talet besöktes av stjärnor som Dolly Parton och Johnny Cash. Scenen används fortfarande, så här kan ni själva gå på en konsert och höra dagens stjärnor spela.

Kvällen kan med fördel tillbringas på Wild Horse Saloon, där svängdörrarna står öppna för en fest med linedance, livemusik och amerikansk barbecue. I downtown finns det gott om stämningsfulla barer, restauranger och musikscener – särskilt vid Honky Tonk Highway, som alltid är fullt av liv.

Om ni vill ta en lugnare promenad i något av stadens charmiga kvarter kan ni bege er till Hillsboro, som ligger runt universiteten Vanderbilt och Belmont. Här väntar små trevliga gator med kaffebarer, pannkaksrestauranger, glassbutiker, cupcake-bagerier och andra amerikanska läckerheter att avnjuta efter att ni har strosat i området.

Därefter kan ni köra till Great Smoky Mountains (350 km/220 miles – 3,5 timmar)

DAG 9 - 11: GREAT SMOKY MOUNTAINS

Nästa stopp på rundresan gör ni i sydstaternas vackra natur. Det har blivit dags att uppleva USA:s mest besökta nationalpark, Great Smoky Mountains, som med elva miljoner gäster per år har knappt dubbelt så många besökare som Grand Canyon.

Det är inte konstigt att så många vill se ”the Smokies”, som är bergen på gränsen mellan Tenneessee och North Carolina. Här väntar storslagna landskap med majestätiska berg, oändligt många barrträd och den ikoniska dimman som gett bergen dess namn.

Vi rekommenderar att ni bor i Pigeon Forge eller i en annan närliggande bergsby, som gör det enkelt att köra till parken och uppleva naturen. Ni kan till exempel ta er till Clingmans’ Dome, som med en höjd på 2025 meter över havets yta är den högsta punkten i Tennessee. Här finns en spektakulär gångbro, som tar er upp till en utkikspost med 360 graders utsikt över hela nationalparken.

Ni kan också vandra på lägre höjd, där det finns massor av vandringsleder för alla nivåer. Här kan ni se både vattenfall och bäckar, och om ni har tur får ni en glimt av en björn, ett vildsvin eller en tvättbjörn, som hör till parkens vilda djurliv.

I Pigeons Forge kan ni smälta naturupplevelserna med en rolig eftermiddag i Dollywood, som är Dolly Partons egen nöjespark – med country-tema, rutschkanor, shower och konserter. Ni kan också pröva det interaktiva Titanic-museet, där ni tilldelas en roll vid ingången och först i slutet får reda på om era karaktärer överlevde fartygets förlisning. Båda platserna bjuder på annorlunda familjeupplevelser, som definitivt kan rekommenderas.

Till slut föreslår vi att ni kör till Atlanta (280 km/170 miles – 3 timmar)

DAG 11 - 14: ATLANTA

Sista stoppet är Atlanta, Georgia. Precis som Chicago är Atlanta en förbisedd destination när det gäller spännande storstadssemestrar med kultur, shopping och gastronomi. Här föreslår vi att ni stannar de sista tre nätterna, så att ni har gott om tid till sevärdheter och att njuta av storstadspulsen innan resan vänder hem igen.

Om ni gillar läsk kommer hela familjen få en fest på det stora museet World of Coca-Cola. Den världskända läskedrycken har sitt huvudsäte i Atlanta, och på museet hyllas den på en mängd underhållande sätt. Här kan ni se hur Cola blir till, hälsa på Coca-Cola-isbjörnen, köpa merchandise och smaka på de över hundra drycker som Coca-Cola-koncernen producerar – eller låter publiken på World of Coca-Cola testa.

Ni kan också besöka ett annat viktigt huvudkvarter, nämligen CNN. Den amerikanska nyhetsstationen bjuder in folk utifrån och visar hur det hektiska men spännande livet ser ut på en enorm arbetsplats med livesändningar dygnet runt.

Om ni vill ta en utflykt utanför staden kan ni köra till Stone Mountain, som är världens största fristående granitsten, som i det närmaste liknar ett berg – och därför har fått sin namn efter båda delarna. Ni kan ta linbanan till toppen av den 205 meter höga stenen och få en fantastisk utsikt över området.

På marken kan ni se minnesmärkena på stenen, där tre av sydstaternas centrala män från inbördeskriget är ingraverade. Minnesmärket debatteras livligt, eftersom männen stöttade slaveriet, och många menar därför att det bör avlägsnas. Å andra sidan är det ganska svårt att ta bort något från den stora stenen, så tills vidare finns det möjlighet att se det med egna ögon.

Annars kan vi rekommendera att ni använder de sista dagarna till att äta god mat på stadens spännande restauranger, shoppa billiga amerikanska varor och kanske ta en drink i Atlantas pulserande nattliv.

Från Atlanta kan ni flyga hem till Sverige.

Prisöversikt
Säsong
Månader
Längd
Pris
Vår mar. – maj. 14 dagar från 12.795:- per person
Sommar jun. – aug. 14 dagar från 14.095:- per person
Höst sep. – nov. 14 dagar från 12.495:- per person
Vinter dec. – feb. 14 dagar från 12.295:- per person

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper.
Vid högtider och helgdagar bör ni räkna med högre priser än demonstrerat.

Resans innehåll
 • Flyg inkl. måltider och bagage
 • Medelklasshotell
 • Ford Escape eller liknande inkl. Alla nödvändiga försäkringar, skatter och fria mil.
 • Reseförsäkring (kan tillköpas)
 • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
 • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)

Våra reseförslag

Hawaii

Alaska

Mexiko

Prisöversikt

Säsong
Månader
Längd
Pris
Vår mar. – maj. 14 dagar från 12.795:- per person
Sommar jun. – aug. 14 dagar från 14.095:- per person
Höst sep. – nov. 14 dagar från 12.495:- per person
Vinter dec. – feb. 14 dagar från 12.295:- per person

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper.
Vid högtider och helgdagar bör ni räkna med högre priser än demonstrerat.

Resans innehåll
 • Flyg inkl. måltider och bagage
 • Medelklasshotell
 • Ford Escape eller liknande inkl. Alla nödvändiga försäkringar, skatter och fria mil.
 • Reseförsäkring (kan tillköpas)
 • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
 • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)
Beställ offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.