BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Roadtrip på Route 66

Den ultimata bilsemestern längst den ikoniska landsvägen

21 dagar från 12.595:-

Roadtrip på Route 66

21 dagar från 12.595:-

Roadtrip på Route 66

En resa för livet!
En roadtrip på Route 66 är verkligen en resa för livet, den går igenom några av USA’s äldsta städer. Route 66 skapades under 1920-talet då det på allvar började att komma många bilar på vägarna. The Mother Road startade som en grusväg, men man började långsamt att asfaltera vägen och 1938 var underlaget fast mellan Chicago och Los Angeles. Under 40-talet och 50-talet hade Route 66 sin storhetstid då den bland annat fungerade som huvudled när man fraktade förnödenheter ut till västkusten i förbindelse med andra världskriget. Efter kriget blev vägen använd av privatpersoner, som nu hade råd till en egen bil och semester.

Trycket på vägen steg under 60 och 70-talet och till sist byggde man en ny motorväg för att avlasta den gamla landsvägen, och den äkta Route 66 blev därmed historia. Det finns alltså riktigt många olika historier och upplevelser längs landsvägen, när man tänker på att befolkningen har använt den under andra världskriget och semesterresor i USA. Det är därför såklart en väldigt speciell stämning här.

Börja i Chicago och kör hela vägen till Los Angeles på denna härliga väg, där ni bland annat kan uppleva Porten till västern, Cadillac Ranch och andra av Route 66 kända minnesmärken. Missa inte att köra av motorvägen och ner på den gamla grusvägen och upplev den äkta Route 66-stämningen och historia på någon av sträckorna.

Föreslagen resplan
DAG 1 - 4: CHICAGO

Ni börjar eran resa med tre nätter i Chicago – en livlig och grön stad som ligger vackert placerad vid Lake Michigan. Åk på sightseeing och besök bland annat Navy Pier, en mysig hamn som bjuder på många olika festivaler beroende på säsong, kombinerat med massvis av roliga aktiviteter och goda restauranger. Åk även förbi Millennium Park och upplev den spännande och gröna stadsparken med mysiga trädgårdar, vacker konst och fantastiska konserter på sommaren. Även Cloud Gate är en populär turistattraktion i Downtown, Cloud Gate är en stor bönformad skulptur som man kan spegla sig i.
När du är i Chicago borde du även åka förbi Magnificent Mile, som är det bästa och största shoppingområdet i Chicago, samt definitionen på downtown i staden. Magnificent Mile är Chicagos svar på Rodeo Drive i Los Angeles, och här hittar man många exklusiva butiker, och det är generellt väldigt mysigt att gå på en shoppingrunda här.

Upplev staden från ovan och betrakta Chicagos magiska skyline från USA’s näst högsta torn, Willis Tower, som är 443 meter högt – som gäst kan man dock ”bara” komma upp till 103.e våningen som är 412 meter högt. Om vädret är fint, kan man se fyra stater från toppen : Indiana, Michigan, Wisconsin och såklart Illinois.

DAG 4 – 6: ST. LOUIS

Mississippi River(477 km/297 miles – 4:25 timmars bilkörning)

Idag börjar eran resa på riktigt, när ni kör på Route 66 på väg mot St. Louis. På vägen kan ni göra ett stopp i Springfield, Illinois, som är huvudstaden i staten. Abraham Lincoln bodde här i över 20 år, och det är en rolig och gammal Route 66- stad även i dag. Ett lunchförslag på vägen, och samtidigt ett måste är att besöka Cozy Dog Drive, där ni kan smaka den kända Cozy Dogs – en korv på pinne, som är väldigt amerikanskt.

Kör vidare mot St.Louis som ligger precis där Missouri-floden rinner ihop med Mississippifloden. Upplev den ikoniska floden på en äkta, amerikansk ångbåt.

Upplev också stadens kännetecken, The Gateway Arch. Under den stora utvandringen från öst till väst kom stora grupper av nybyggare igenom St. Louis som låg som den sista staden innan ödemarken. Därför fick staden namnet ”Porten till väst”, och detta är markerat med den stora, vackra silverbåge som är ca 192 meter hög och byggd under 1960-talet. Här har man också möjlighet för att komma upp i toppen av bågen med en slags spårvagn. I toppen av bågen finns det små fönster som ger en fantastisk utsikt över staden.

DAG 6 – 7: TULSA

(637 km/395 miles – 5:30 timmars bilkörning)

Fortsätt längs Route 66 och kör in i nästa stat, Oklahoma. Oklahoma har upplevt USA’s mest dramatiska nybyggarfeber, då det inom endast ett dygn blev hem till fler än 10.000 invånare. Gör ett stopp i staden Catoosa som ligger innan Tulsa. Catoosa är nämligen hemstad för en mycket känd sevärdhet. Sevärdheten föreställer en blå val och kallas för The Blue Whale of Catoosa. Den ligger i en sjö och har också en liten rutchkana som leder ner i vattnet. Man kan dessvärre inte bada här mer, men det var riktigt populärt under 70 och 80-talet då många amerikanska familjer stannade här för att bada och ta en paus från vägen. Den har blivit en av de mest kända attraktionerna på den gamla Route 66.

Kör vidare och kom bland annat förbi Arcardia Round Barn, som är en rund lada och också en känd sevärdhet. Här ligger också Pops 66 Soda Ranch där man kan välja och vraka mellan 700 olika slags läskedrycker – prova bland annat en läsk med smak av Buffalo Wings eller Bacon.

Väl framme i Tulsa får ni inte missa stadens kända 23 meter höga staty, Golden Driller, som föreställer en oljearbetare. Statyn stod ursprungligen i Fort Worth men blev senare donerad till Tulsa som en present till det män som arbetade med att utvinna olja.

DAG 7 – 9: OKLAHOMA CITY

(170 km/106 miles – 1:30 timmars bilkörning)

Nästa stopp på resan är Oklahoma City där ni har två nätter till att uppleva denna roliga och trevliga sydstatsstad. Besök hjärtat av staden och det charmerande och vackra Bricktown, som tidigare var ett stort varuhusområde. Nu är området präglat av trevliga kanaler, bra restauranger och vacker konst. Gå längs de fina kanalerna eller ta en tur i Bricktown Water Taxis som inte bara är en resa från A till B utan också en guidad tur med duktiga guider, som berättar om stadens spännande historia, bästa matställen och sevärdheter. Man stiger på vid Bricktown Riverwalk och turen går var 10-15 minut och tar 40 minuter.

På turen kommer man förbi ett känt monument i staden, Centennial Land Run Monument. Den föreställer en flock människor med häst och vagn som rider runt och upptäcker Oklahoma.

På kvällen kan ni passa på att ta er ut och se stadens ikon Skydance Bridge vars utseende är inspirerat av The Scissor-tailed flycatcher som är Oklahomas nationalfågel. På kvällarna är här en vacker ljusshow och det finns många bänkar längs bron som man kan njuta ljushowen ifrån.

DAG 9 - 10: AMARILLO

(449 km/279 miles – 4:00 timmars bilkörning)

Resan går vidare till Texas Panhandle som beskrivs som det äkta Texas med dess öppna landskap, kilometerlånga godståg och gamla spökstäder.

På vägen till Amarillo där ni ska tillbringa en natt kommer ni förbi några av de mest autentiska delarna av Route 66. Här finns det god möjlighet för att köra av motorvägen och ner på de gamla grusvägarna som ligger parallellt med motorvägen. Förr i tiden kunde de gamla bönderna få för sig att gräva hål i grusvägen och fylla dem med vatten för att turisterna dagen efter skulle fastna i leran. Då kunde bönderna nämligen ta betalt för att hjälpa dem upp igen. De mindre städerna Alanreed och Groom bjuder också på äkta Route 66 upplevelser med gamla tankstationer och diners.

Efter den spännande bilresan ankommer ni till Amarillo, Texas. Denna lilla stad osar av Route 66-stämning med flera souvenirbutiker. Det är också här ni kan besöka den kända Cadillac Ranch som är ett av de populäraste Route 66 minnesmärkena. Cadillac Ranch är ett konstverk som föreställer 10 gamla Cadillac spraymålade bilar som alla står begravda i jorden.

På kvällen rekommenderar vi att ni besöker Big Texan Steak Ranch som serverar 2 kilos stekar och varje kväll håller i en underhållande ätartävling – för frivilliga. Kan man äta upp sin stek, en bakad potatis, en räkcocktail, en sallad och ett bröd med smör får man hela måltiden gratis. Tar man sig an utmaningen får man sitta uppe på en slags scen, samtidigt som en klocka räknar ner från 60 minuter. Det är alltid en festlig och rolig saloon-stämning här och även om man inte själv vågar delta är det alltid kul att se på när andra gör det.

DAG 10 - 12: SANTA FE

(449 km/279 miles – 4:10 timmars bilkörning)

Resan fortsätter längs The Mother Road mot Santa Fe i New Mexico och här kommer ni korsa punkten som markerar att ni nu har kört havla vägen från Chicago till Los Angeles. MidPoint Café i Texas markerar detta och serverar goda milkshakes och bakelser. Utanför cafét hittar ni den karakteristiska Route 66 stämpeln på asfalten samt en stor skylt som berättar att ni har nått halva vägen.

Framme i Santa Fe möts ni av en trevlig liten Flintstones liknande stad med gamla, karakteristiska lerstensbyggnader, torkad chili, blå dörrkarmar och en massa statyer. Det finns faktiskt också över 100 gallerier här.

Besök också Bandelier National Monument som ligger precis utanför staden. Här möts ni av vackert landskap med gamla indianruiner som är riktigt välbevarade. The Ancestral Pueblo People bodde här för över 11.000 år sedan och idag finns det en värld av vandrarleder och man kan via dessa stigar klättra upp i indianruinerna som finns vid bergssidan och komma in och se bland annat matkammaren och platsen där man höll ceremonier.

DAG 12 - 14: HOLBROOK

(473 km/294 miles – 4:15 timmars bilkörning)

Kör vidare och gör ett stopp i Albuquerque i New Mexico och upplev de gamla vackra sandstenshusen med platta tak. Natten ska spenderas i Holbrook och det passar perfekt att vakna upp och ta en tur till Petrifield Forest – den förstelnade skogen – som ligger ca 20 minuter härifrån. Parken är känd för sin stora koncentration av 225 miljoner år gamla förstelnade träd. Här kan ni ta på flera spännande vandrarturer, bland annat Giant Logs turen på 0,6 km eller Long Logs som är 2,5 km. Träden är skapta på grund av översvämmning av lava och vulkaniska aktiviteter, som långsamt gjorde att kristaller ersatte trädens organiska materialer.

DAG 14 - 16: GRAND CANYON

Grand Canyon(284 km/177 miles – 2:45 timmars bilkörning)

Resan fortsätter mot Grand Canyon – ännu en fantastisk naturupplevelse. På vägen kan ni göra ett stopp vid Meteor Crater, som ligger vid staden Winslow och kallas ”den bäst bevarade meteor krater på jorden”. Kraeret är ca 1,2 km brett och 170 meter djupt och är omringat av en förhöjd kant på ca 45 meter. Krateret blev till för ca 50.000 år sedan då en meteor bestående av nickel och järn träffade jorden med ca 20 km per sekund. Krateret är idag en välbesökt turistattraktion och NASA har bland annat använt den under 1960-talet för att träna en Apollo månlandning.

Kör därefter vidare till en äkta gammal Route 66 spökstad kallad Two Guns. Two Gruns var förr i tiden en plats där många turister stannade under sin Route 66 resa. Här fanns tankstationer, butiker, restauranger och till och med ett zoo. Idag är allt öde och därför lite av ett spännande stopp.

Härifrån kör ni vidare till Grand Canyon och har en hel dag till att uppleva detta fantastiska naturfenomen. Klyftan vid Grand Canyon är 1800 meter djupt och upplevs bäst från ett av det många utsiktsplatserna eller på en vandrartur ner längs canyonen. Vill ni verkligen få en upplevelser som är svårt att glömma kan man ta en helikoptertur över Grand Canyon – helt fantastiskt och oförglömligt. Grand Canyon är oavsett en upplevelse för livet.

DAG 16 - 18: LAS VEGAS

Las Vegas The Strip(442 km/275 miles – 4:20 timmars bilkörning)

Fortsätt till färgstårlande och neonbelysta Las Vegas och upplev huvudgatan The Strip. Las Vegas upplevs som en glimtande juvel mitt i öknen och bjuder på en värld av överdådliga hotell. Njut värmen vid poolen, besök ett casion eller ta på en shoppingtur på Premium Outlets. Besök New York, Venedig och Paris på en och samma dag och se staden från ovan från parishjulet High Roller som ligger vid The Linq hotell. Härifrån kan man också ta en dagstur till Hoover Dam och se den vackra dämningen som är byggd på 1930-talet, eller varför inte till Death Valley National Park och upplev fantastisk natur och USA’s lägsta punkt där några av världens högsta temperaturer är mätta.

DAG 18 - 21: LOS ANGELES

(434 km/270 miles – 4:10 timmars bilkörning)

Route 66 äventyret slutar i Los Angeles på piren i Santa Monica, där en skylt markerar slutet på denna legendariska väg. Passa på att ta en minnesvärdig bild här som ni kan titta tillbaka på och minnas denna resa. Upplev Santa Monica Beach och grannstranden Venice Beach som har äkta kalifornisk strandstämning. Tillbringa en dag på Universial Studios, en nöjespark fylld av attraktioner och filmscener. Upplev bland annat scenerna från King Kong, Hajen och Simpsons mm. I Hollywood kan ni gå längs Walk of Fame bland de ikoniska stjärnorna på marken. Ta en tur upp mot Hollywoodskylten och ta en promenad hela vägen upp, där ni kan se Griffith Observatory och framför allt en fantastisk utsikt ut över denna storslagna stad.

PRISÖVERSIKT

VÅRSOMMARHÖSTVINTER
21 dagar21 dagar21 dagar21 dagar
från 13.995:-från 16.595:-från 14.895:-från 12.595:-

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.

Resans innehåll
Inkluderat
  • Flyg inkl. måltider och bagage
  • Medelklasshotell
  • Ford Escape eller liknande inkl. Alla nödvändiga försäkringar, skatter och fria mil.
Inte inkluderat
  • Reseförsäkring (kan tillköpas)
  • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
  • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)

Våra reseförslag

Beställ offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar
Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.