BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Roadtrip på Route 66

En historisk resa längs USA:s mest kända väg

Roadtrip på Route 66

Upplev det gamla USA på landsvägarna

Route 66 är inte bara en väg – det är en upplevelse för livet. På de 3 939 kilometrarna mellan Chicago och Los Angeles får du känna på det gamla USA genom traditionella diners, retromotell och drive in-restauranger. Allt i vackra, mångskiftande landskap.

En roadtrip på Route 66 tar dig genom åtta delstater, tre tidzoner och otaliga upplevelser. Vägen går genom Illinois, Missouri, Oklahoma, Kansas, Texas, New Mexico, Arizona och Kalifornien. Här kör du genom storstäder och reservat som tillhör den amerikanska ursprungsbefolkningen, och upplever naturfenomen som Grand Canyon och Petrified Forrest.

Vägen byggdes från öst till väst, så det är den traditionella riktningen – men resan kan också gå åt andra hållet.

Det ska du uppleva på Route 66

Den historiska vägen

Route 66 kallas också ”the Mother Road”, eftersom det var en av USA:s första huvudvägar. Den anlades på 1920-talet när bilismen växte fram, och 1938 blev Route 66 den första helt asfalterade huvudvägen. På den tiden drog många västerut för att pröva lyckan under kristider, och man på Route 66 där det så småningom växte upp städer, motell och restauranger längs med vägen.

På 1950-talet var det privatbilismen som intog vägen, när genomsnittsamerikanen fick råd med bil och semestrar. Det var då vägen hade sin storhetstid, och den nostalgiska 50-talskänslan går fortfarande att känna av.

Sedan dess har det tillkommit nyare och bättre motorvägar längs med sträckan, och därför är Route 66 inte bara en resa från A till B, men en upplevelse i sig själv.

Det gamla USA lever vidare

En tur längs med Route 66 är inte det snabbaste sättet att ta sig fram, men den ultimata roadtrippen för dig som vill smaka på det gamla USA. Historien lever nämligen vidare på de bevarade delarna av vägen, men du kan också köra på nyare vägar längs med Route 66.

Här hittar du stora neonskyltar som gör reklam för hamburgare på små drive in-syltor, amerikansk frukost på lokala diners och övernattningar på motell i form av låga tegelbyggnader, som ser ut precis som de gör på film.

Allt längs med vägen skapades för bilister. Därför kan du få syn på gamla drive in-biografer, dit folk vallfärdade för att se på film under bar himmel, och du kan tanka bilen och ta en kopp kaffe på gamla bensinmackar. Om du verkligen vill känna historiens vingslag kan du köra sträckan i en gammal amerikanare eller på motorcykel. USATours kan hjälpa dig att hyra rätt färdmedel.

Chicago

Starta i Chicago, sluta i L.A.

Den klassiska roadtrippen längs Route 66 startar – precis som vägen – i Chicago och slutar i Santa Monica i Los Angeles. Däremellan upplever du ödemark, öken och småstäder, så det kan varmt rekommenderas att lägga några extra dagar på storstäderna i var ände av roadtrippen.

Chicago bjuder på enastående arkitektur med en imponerande skyline och den ikoniska ’bön’-skulpturen Cloud Gate. Här hittar du spännande museer, trevliga restauranger, utmärkt shopping, stora sportlag och en intressant historia om den gamla gangsterstaden.

I Los Angeles är det särskilt den berömda filmstaden Hollywood som lockar många, men de glamourösa kvarteren Beverly Hills och de gyllene stränderna i förstaden Santa Monica väntar också i slutet av en oförglömlig bilsemester.

Sevärdheter längs med Route 66

Utöver den historia kulturen som du hittar längs vägen finns det också flera kända sevärdheter som inte får missas. I Illinois’ huvudstad Springfield kan du se var själva idén till Route 66 startade, och i St. Louis, Missouri, äntrar du ”the West” till synen av den 200 meter höga bågen som kallas ”Porten till västern”, och korsar Mississippi-floden.

I Amarillo, Texas kan du se den ovanliga konstinstallationen Cadillac Ranch från 1974. Här står 10 färgglada Cadillac-bilar på högkant, med nosen begravd i jorden. Inte långt därifrån hittar du Midpoint Café, som markerar att du har kommit halvvägs på Route 66. Här kan du köpa diverse souvenirer och fika i caféet.

Natur och ursprungsbefolkning i Arizona

I Arizona finns stora delar av den ursprungliga Route 66-vägen bevarad, så här kan du köra bortåt 160 kilometer utan att se de nyare vägarna. Stora naturupplevelser väntar också i Arizona. Först kan du uppleva förstenade träd som är flera miljoner år gamla, i den unika nationalparken Petrified Forest, och senare väntar storslagna Grand Canyon.

Arizona är dessutom hem för flera olika stammar från den amerikanska ursprungsbefolkningen. Här kan du besöka Hopi- och Navajo-reservaten, där du får se storslagna ökenlandskap och möter USA:s ursprungliga kultur.

Las Vegas

En avstickare till Las Vegas

Las Vegas ligger inte längs med den ursprungliga vägen, men det är ändå upplagt för ett besök i spelstaden på roadtrippen längs med Route 66. Från Arizona till Kalifornien är det inte en stor omväg att köra genom södra Nevada där Las Vegas ligger – speciellt inte om du också ska förbi Grand Canyon. Se fram emot enorma lyxhotell, casinos, blinkande neonljus på the Strip och shopping i den annorlunda storstaden.

VÄDER I FÖLJANDE STÄDER

Chicago

Los Angeles

Hitta din resa

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.