BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till USA:s Midwest

Autentiska amerikanska upplevelser bland skyskrapor och ödemark

Resor till USA:s Midwest

Kör själv på äventyr genom storstäder, berg och öken

Resor till mellanvästern i USA bjuder på typiskt amerikanska kulturmöten. På den ultimata roadtrippen på Route 66 väntar diners och motell längs med landsvägen. I Chicago och Denver hittar du amerikanska sportlag, skyskrapor, malls och fast food.

Mellanvästern i USA betecknar de tolv delstaterna mellan bergskedjorna Rocky Mountains i väst och Appalacherna i öst. Det stora området präglas av orörd natur och en lång historia, och är en garanti för storslagna upplevelser – oavsett om du vill uppleva en kulturell storstadsresa, aktiv semester i bergen, köra bil genom vilda västern eller en kombination av alltihop.

Fakta om Midwest
  • Bästa restid: Hela året
  • Tidsskillnad: -7/-8 timmar
  • Visum: Nej, upp till 90 dagar
  • Resevägledning från UD: Klicka här..
Det ska du uppleva i Midwest USA

Route 66

Route 66 – en legendarisk roadtrip

En roadtrip längs med Route 66 är den mest kända bilsemestern du kan ge dig ut på. Turen från Chicago till Los Angeles via några av USA:s äldsta vägar är en resa tillbaka i tiden – när bilismen var på uppgång och moteller, drive in-biografer och diners blommade upp i ödemarken.

Många av 1950-talets attraktioner finns kvar, och du kan själv uppleva dem på resan längs med vägarna. Samtidigt njuter du av ett vackert landskap som hinner skifta många gånger innan du är framme, i form av storstäder, reservat som tillhör den amerikanska ursprungsbefolkningen och mycket, mycket mer.

Läs mer om Route 66

Chicago

Chicago – arkitektur och kultur

USA:s tredje största stad bjuder på kulturupplevelser för alla, och är helt klart en underskattad storstad. Chicago är väl värt att utforskas under en hel vecka, eller ett par dagar som en del av en längre resa i mellanvästern.

En resa till Chicago bjuder först och främst på fantastisk arkitektur, som kan betraktas från taken till de enorma skyskraporna eller ses återspeglas i den ikoniska bön-skulpturen. Utöver det är Chicago känt för sin nyskapande musik-, sport- och matkultur. Ett plus i kanten är att du kan uppleva det hela utan alla de turister som du möter i andra storstäder.

Läs mer om Chicago

Denver

Denver – aktiv semester i storstaden

Resor till Denver har ofta varit synonyma med resor till Rocky Mountains, eftersom byn är belägen vid foten av den storslagna bergskedjan. Men Denver är i sig en attraktiv storstad, som är värt ett besök i sin egen rätt.

Natur och utomhusaktiviteter står i fokus i staden med de vackra omgivningarna, men Denver är också späckat med supershopping, välrenommerade matställen, trevliga parker, stora sportlag och attraktioner för hela familjen.

Läs mer om Denver

VÄDER I FÖLJANDE STÄDER

Denver

Chicago

Hitta din resa

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.