BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till Valdez

Ett förtrollande islandskap i Prince William Sound

Resor till Valdez

Upplev lugnet på det spegelblanka vattnet

Valdez är en liten havsstad, belägen mellan gigantiska berg och den vackra fjorden Prince William Sound. Här bor bara runt 4.000 personer, men antalet oförglömliga vyer i naturen är däremot oändligt.

På en resa till Valdez kan du åka båt på fjorden, där du möter ett rikt djurliv och ser glaciärer, snö och stora isblock som får vyn att lika något som redigerats i ett bildprogram. Du kan också flyga, paddla kajak eller vandra i trakten – oavsett var du befinner dig är du omgiven av vackra vyer.

Fakta om Valdez
  • Invånare: 3.900
  • Tidsskillnad: -10 timmar
  • Bästa restid: Vår, sommar och höst
  • Visum: Nej, upp till 90 dagar
  • Resevägledning från UD: Klicka här..
Reseförslag till Alaska
Det ska du uppleva i Valdez

Prince William Sound

Kryssa på Prince William Sound

Vattnet i Valdez är fantastiskt vackert. Glaciärerna runt Prince William Sound förser fjorden med rent vattnet när isarna smälter och flyter ut i fjorden. När det är kallt ligger stora, blåaktiga isblock ligger sida vid sida med små isklumpar, och när det blir varmare har du möjlighet att se havsuttrarna som leker och simmar i området.

Större havsdjur som valar, sälar och sjölejon lever också i Prince William Sound, och om du har tur får du uppleva dem allesamman på din resa till Valdez. Det gör du bäst genom att åka på en kryssning genom fjorden, som ofta avgår från hamnen i Valdez – helt klart ett måste!

Heliski i Valdez

Trekka, kör eller flyg i bergen

I Valdez hittar du fler natursköna upplevelser i de lättillgängliga Chugach-bergen. Här kan du köra nästan helt fram till några av glaciärerna och vandra runt dem. Om du besöker Valdez på sommaren kommer du också få se vackra vattenfall på din trekkingtur, när snön smälter och blir till vackra vattenfall.

Om upplevelsen ska gå vildare till kan du flyga helikopter, som är Alaskas svar på turistbuss. På de sättet får du se fantastiska landskap från ovan och når områden som inte är tillgängliga genom körfordon. På vintern kan du pröva heliski-turer, där du får sätta dina egna spår i de snötäckta bergen.

Reseförslag till Alaska

Väder i Valdez

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.