BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till Seward

Dramatiska glaciärer och fridfulla fjordar

Resor till Seward

Segla mellan valar, sälar och lunnefåglar

Den lilla kustbyn Seward på Kenai-halvöns östra sida är din utgångspunkt för att uppleva den förtrollande Kenai Fjords National Park, som är en populär attraktion bland naturälskare. Här väntar dramatiska landskap i form av enorma glaciärer och spegelblankt vatten med ett rikt djurliv både under och ovanför vattenytan.

På din resa till Seward ska du uppleva naturen från vattnet, där du bland annat kan se valar och sjölejon. Det gör du bäst genom en kryssning på fjordarna, som startar i Seward. Om du vill vandra kan du uppleva Kenai Fjords National Park från land, som bjuder på vackert belägna stigar omkring de närliggande glaciärerna.

Fakta om Seward
  • Invånare: 2.800
  • Tidsskillnad: -10 timmar
  • Bästa restid: Vår, sommar och höst
  • Visum: Nej, upp till 90 dagar
  • Resevägledning från UD: Klicka här..
Reseförslag till Alaska
Det ska du uppleva i Seward

Exit Glacier

Fjordar och glaciärer

När du reser till Seward är det för att uppleva Kenai Fjords National Park som omger den lilla staden. Nationalparken är särskilt känd för sina många glaciärer, som för tankarna till en istid många miljoner år tillbaka i tiden. Nästan 40 glaciärer böljar ned från det stora islandskapet Harding Icefield i bergen, där vattnet från glaciärerna skapar de vackraste fjordarna runt Kenai-halvön.

På resan till Seward kommer du helt nära extrema naturfenomen. Den mest kända glaciären är Exit Glacier, som ligger strax norr om Seward. På sommaren kör du enkelt dit och vandrar på små stigar omkring glaciären. Mer seriösa vandrare rekommenderas rutten Harding Icefield Trail, för en heldags vandringstur upp över trädgränsen där du får en oförglömlig utsikt över enorma mängder is som sträcker sig så långt ögat når.

Humpback Whale

Kryssa bland det rika djurlivet

Fjordarna i nationalparken är en lika stor attraktion som glaciärerna – missa inte att komma ut på vattnet och uppleva naturen därifrån. På en kryssning kan du både se den fantastiska omgivningen – och höra den, när ismassorna lossnar från glaciärerna och faller ned i vattnet. Här kan du också njuta av det rika djurliv som finns i trakten.

Knölvalar, gråvalar och vikvalar simmar i de näringsrika fjordarna, medan sälar och sjölejon solar sig på klipporna och havsuttern plaskar och leker runtomkring dem. Som en sällsynt bonus kan du också få syn på de kända lunnefåglarna med sina stora, flerfärgade näbbar. Att komma så nära så många vilda djur i sin naturliga miljö är en fantastisk upplevelse – glöm inte kameran!

Reseförslag till Alaska

Väder i Seward

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.