BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Kryssning från Alaska till Kanada

En veckas båtfärd med glaciärer, valar och guldgrävarbyar

13 dagar från 19.495:-

Kryssning från Alaska till Kanada

13 dagar från 19.495:-

Se Alaskas orörda natur från vattnet

En kryssning längs med Alaskas östkust är det perfekta sättet att uppleva vildmarken i USA:s största stat, utan att kompromissa med komforten. I en veckas reser du med det luxuösa kryssningsfartyget Celebrity Millennium från Seward i Alaska till Vancouver i Kanada. Under vägen lägger ni till i flera spännande städer med spår efter 1800-talets guldrusch och ursprungsbefolkningens tusenåriga historia. Avslutningsvis har ni ett par dagar i Vancouver, så att ni kan njuta av storstadslivet innan hemfärd.

Resplanen nedan är inte fast, utan kan anpassas efter dina önskemål. Kryssningen kan också starta i Vancouver och sluta i Seward, men rutten är densamma.

Föreslagen resplan
DAG 1 - 3: ANCHORAGE

Anchorage, AlaskaVälkommen till Alaska! Höga berg, blanka vatten och djupa skogar hälsar er välkomna när ni landar i USA:s största stat. Till och med delstatens största stad, Anchorage är omgiven av den enastående natur som Alaska är berömt för. Vi rekommenderar att ni spenderar ett par dagar på att ”landa” efter flygresan och utforskar staden innan ni beger er ut på kryssning.

I Anchorage möter ni en mångkulturell befolkning som talar mer än 100 olika språk, och får en introduktion till Alaskas historia. På Alaska Native Heritage Center kan ni se hur den infödda befolkningen har levt i området under tusentals år. Idag utgör ursprungsbefolkningen runt 15 procent av den totala befolkningen, och praktiserar fortfarande sina traditioner som kan ses i deras konst, klädsel och arkitektur.

Ni kan också pröva att fånga fisk mitt i storstan. Bäcken Ship Creek strömmar genom staden, och den lokala befolkningen försöker få bland annat kungslax på kroken. Många hyr ut fiskeutrustning, så att du själv kan pröva på att slänga ut betet och hoppas på fångst.

Omkring staden finns det hundratals kilometer av vackra stigar för vandring eller cykling. Särskilt en rutt, Tony Knowles Coastal Trail, är populär. Den startar i downtown och går längs med kusten och genom skogen som omger staden. Om ni är sugna på en cykeltur kan den varmt rekommenderas.

Den tredje dagen kan ni ta bussen till Seward (200 km/130 miles – 2,5 timmar)

DAG 3: OMBORD PÅ KRYSSNINGEN FRÅN SEWARD

Seward i AlaskaPå eftermiddagen kan ni ta en buss till hamnstaden Seward, där ert kryssningsfartyg stävar ut mot nya äventyr klockan 20.

Fartyget är det så kallade Celebrity Millennium, som är en luxuös båt med 12 däck och plats för 2000 passagerare. Här bor ni i en privat hytt som påminner om ett hotellrum, med eget badrum, bekväma sängar, umgängesyta, tv, minibar och smakfull inredning.

På båten finns det åtskilliga restauranger, spa, gym, butiker och loungeområden där ni kan koppla av och njuta av utsikten. På kvällen bjuds det på underhållning i form av musik, dans och teater.

Ni kan använda den första kvällen till att ta del av allt detta, eller bara komma tillrätta i hytten och varva ned medan skeppet för er genom Alaskagolfen till den norra delen av Stilla havet.

DAG 4: HUBBARD GLACIER (KRYSSNING)

På kryssningens första dag glider ni förbi den enorma glaciären Hubbard i den norra delen av Yakutat Bay. Glaciären är Alaskas största och är en mil bred, och startar långt inne på fastlandet och slutar ute i vattnet.

Synen av de enorma ismassorna som liknar en stelnad flod, är överväldigande. Vid mötet med havet bryts gigantiska isstycken av och flyter ut i bukten. På grund av de starka naturkrafterna är det inte möjligt att stiga iland vid glaciären, men båten stävar långsamt fram så att ni har gott om tid att njuta av utsikten från däcket.

Om ni har tur kommer ni kunna smaka på glaciären i en drink eller liknande. Ibland tar skeppets personal med sig en bit is ombord som används till isskulpturer eller istärningar.

DAG 5: JUNEAU (KRYSSNING)

Idag ankommer ni till Alaskas huvudstad Juneau tidigt på morgonen, och har hela dagen iland. Eftersom staden är omgiven av vatten, glaciärer och berg är det inte möjligt att köra till Juneau – hit måste man åka båt eller flyga.

Staden är en gammal guldgrävarby, som grundades 1880 efter guldfebern i Kalifornien. Lycksökare drog sig allt längre upp på västkusten och hittade stora mängder guld i området runt det som idag är Juneau.
Dagens attraktion är den omgivande naturen. Här kan ni åka på valsafari och kanske får ni se både enorma knölvalar och späckhuggare, som simmar i det lugna vattnet kring staden.

Ett annat alternativ är att vandra till berömda Mendenhall Glacier, som hela tiden befinner sig i rörelse – men som givetvis är lika spektakulär varje dag. Om ni går till vattenfallet Nugget Falls kommer ni få se hur vattenmassorna faller ner i sjön, omgiven av den storslagna glaciären.

Senare på dagen kan ni besöka Red Dog Salon, som hälsar alla gäster välkomna med gammaldags svängdörrar och hembryggd öl. Inrättningen har funnits här ända sen de gyllene år när guldgrävarna var stamgäster – känn historiens vingslag och den gamla pionjärandan som fortfarande ligger i luften.

DAG 6: SKAGWAY (KRYSSNING)

När ni har smakat på guldfebern i Juneau ankommer ni till den lilla byn Skagway, som en gång i tiden var guldgrävarnas huvudstad. Här samlades gruvarbetarna i stora flockar, och gjorde Skagway till dåtidens största stad i Alaska. Idag bor här bara 800 människor, och trottoarerna är fortfarande gjorda av trä och hästvagnarna rullar på gatorna.

Ni kan lära er mer om historien på Skagway Museum och följa med på en tur till några av stadens mer än 20 historiska byggnader, som är en del av Klondike Gold Rush National Historical Park. Här berättar byggnaderna många olika historier om det förflutna – allt från salooner till familjeliv i Skagway.

Det är också möjligt att ta tåget samma väg som guldgrävarna gjorde för över 100 år sedan. Yukon Railroad byggdes 1898 och kallas ”The Railway Built of Gold”, och här färdas ni mellan höga berg, förbi branta klippor och genom snäva kurvor – det är med andra ord inte bara en historisk men också oerhört vacker tur.

DAG 7: ICY STRAIT POINT (KRYSSNING)

Glacier Bay National ParkKryssningens nästa stopp är Icy Strait Point, som är ett område fullt av aktiviteter på en ö i norra delen av farvattnet Inside Passage. Icy Strait Point ägs och drivs av ursprungsbefolkningen Tlingit, som bor i området.

Här finns det goda möjligheter att komma ut och röra på sig i den vackra naturen, som trots sitt namn är grön och frodig. Om ni är modiga kan ni flyga från en bergstopp över byn och ned till botten med den gamla linbanan ZipRider. Det är inte något för den höjdrädda, men det ger ett oförglömligt sug i magen och en fantastisk utsikt över skogen och vattnet.

Om ni vill se Alaskas vilda djurliv kan ni följa med på valsafari eller gå en guidad tur till Spasski River Valley, där det bor många brunbjörnar. Ni kan också cykla, paddla kajak eller köra ATV i naturen – oavsett hur ni väljer att ta er runt kommer utsikten vara fantastisk.

DAG 8: KETCHIKAN (KRYSSNING)

Cruise i AlaskaDen sista staden ni går iland i är Ketchikan. Den lilla staden, som betraktas som Alaskas första riktiga stad, är belägen allra längst söderut i Alaska. Platsen präglas av sin spännande historia, och berättar mycket om de olika ursprungsfolk som bodde i området innan de västerländska bosättarna upptäckte de vackra omgivningarna.

I Ketchikan kan du se världens största samling av totempålar, som bland annat finns på Totem Heritage Center och Tongass Historical Museum. Några av dem är över hundra år gamla, och fortfarande vackert dekorerade.

På museet kan du lära dig mer om stadens förflutna som centrum för fiskare, guldgrävare, timmermän och fabriksanställda, som producerade lax på burk och gav staden det inofficiella smeknamnet ”Canned Salmon Capital of the World”.

Här finns det möjlighet att själv fånga lax på en båttur eller med sjöflygplan. Eller så kan ni upptäcka stadens konstnärliga sida på någon av de lokala gallerierna, som är fulla av smycken, målningar, skulpturer och traditionella hantverksföremål. När ni blir hungriga kan upplevelserna kombineras med stora krabbor eller nyfångad lax eller hälleflundra.

DAG 9: INSIDE PASSAGE (KRYSSNING)

Resor till AlaskaDen sista dagen ombord på Celebrity Millennium består av en båtfärd genom fantastiskt vackra landskap, som är omöjliga att tröttna på. Ni passerar genom den södra delen av farvattnet Inside Passage, som går längs med Kanadas västkust till delstaten Washington i USA. Ni kommer dock inte så långt – kryssningen slutar i Vancouver, precis vid gränsen mellan USA och Kanada.

Naturen längs med Kanadas västkust består av enorma glaciärer, som bildats för miljoner år sedan och skapat den otroliga kombinationen av majestätiska berg, stilla fjordar och gröna öar som finns kvar än idag.

Vi kan helt klart rekommendera dig att hitta en bra plats på däck och bara njuta av utsikten. Om du har tur får du se en späckhuggare tumla genom vattnet, eller en havsörn i skyn.

DAG 10–13: VANCOUVER

Vancouver i KanadaTidigt på morgonen dag 10 anländer ni till den kanadensiska storstaden Vancouver, där vi rekommenderar att ni stannar ett par dagar och njuter av storstadens frestelser i de natursköna omgivningarna.

Vancouver är en multikulturell metropol, där ni möter många olika människor och äter fantastisk mat på restauranger med menyer från hela världen. Ni kan äta autentisk kinesisk mat i stadens stora Chinatown, dricka kaffe i de moderna hamnkvarteren och äta middag i den historiska stadsdelen Gastown, där gatlyktorna lyser upp kullerstensgatorna när skymningen faller.

Om ni inte har fått nog av naturupplevelser kan ni ta en tur i den kända stadsparken Stanley Park, ta linbanan till Grouse Mountain med panorama över hela staden eller besöka någon av de lokala vingårdarna i Fraser Valley.

Om ni vill ha med er ett materiellt minne tillbaka från den storslagna resan kommer ni hitta den rätta souveniren i Vancouvers shoppingområden. På Robson Street ligger alla de kända amerikanska märkesbutikerna, på Commercial Drive finns Vancouvers alla etniciteter representerade i små, finurliga butiker och i Gastown hittar ni klassiska souvenirer och lokala formgivare.

Det här är bara förslag – det är helt upp till dig och ditt sällskap vad ni vill använda tiden till när ni går iland.

Från Vancouver kan ni flyga hem till Sverige eller fortsätta ut i västra Kanadas vackra natur.

Prisöversikt
Säsong
Månader
Längd
Pris
Vår mar. – maj. 13 dagar från 19.495:- per person
Sommar jun. – aug. 13 dagar från 24.595:- per person
Höst sep. – nov. 13 dagar *
Vinter dec. – feb. 13 dagar *

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper.
Vid högtider och helgdagar bör ni räkna med högre priser än demonstrerat.
* Kryssningar avgår inte under denna period

Resans innehåll
 • Flyg inkl. måltider och bagage
 • Medelklasshotell i Anchorage och Vancouver
 • Åtta dagars kryssning med Celebrity Millennium, som inkluderar:
  • Invändig hytt med dubbelsäng, bäddsoffa, skrivbord, privat badrum, plattskärms-tv, värdebox och minibar
  • Helpension med tillgång till flera restauranger och caféer ombord
  • Rumservice dygnet runt
  • Skatter och hamnavgifter
 • Reseförsäkring (kan tillköpas)
 • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
 • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)

Våra reseförslag

Hawaii

Alaska

Mexiko

Prisöversikt

Säsong
Månader
Längd
Pris
Vår mar. – maj. 13 dagar från 19.495:- per person
Sommar jun. – aug. 13 dagar från 24.595:- per person
Höst sep. – nov. 13 dagar *
Vinter dec. – feb. 13 dagar *

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper.
Vid högtider och helgdagar bör ni räkna med högre priser än demonstrerat.
* Vi rekommenderar inte att utföra denna resa under vintermånaderna.

Resans innehåll
 • Flyg inkl. måltider och bagage
 • Medelklasshotell i Anchorage och Vancouver
 • Åtta dagars kryssning med Celebrity Millennium, som inkluderar:
  • Invändig hytt med dubbelsäng, bäddsoffa, skrivbord, privat badrum, plattskärms-tv, värdebox och minibar
  • Helpension med tillgång till flera restauranger och caféer ombord
  • Rumservice dygnet runt
  • Skatter och hamnavgifter
 • Reseförsäkring (kan tillköpas)
 • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
 • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)
Beställ offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.