BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till Homer

En fiskeby med fantastiska vyer

Resor till Homer

Stora naturupplevelser i ett litet samhälle

Om du kör söderut från Anchorage och fortsätter så långt du kan hamnar du så småningom i Homer. Det är en liten by med bara 5.000 invånare, men med ett rikt djurliv som lever i och runt omkring Kachemak Bay som lever upp på sommaren.

Byn är bäst känd som världens bästa ställe för att fiska hälleflundra, och på din resa till Homer kan du ansluta dig till lokalbefolkningen ute på havet. Även om du aldrig har stått med ett fiskespö förr är det en rolig och autentisk upplevelse. Andra alternativ är valsafari, vackra vandrings- eller kajakturer – eller en ”flightseeing”-tur som bjuder på glaciärer, vattenfall och björnar.

Fakta om Homer
  • Invånare: 5.600
  • Tidsskillnad: -10 timmar
  • Bästa restid: Vår, sommar och höst
  • Visum: Nej, upp till 90 dagar
  • Resevägledning från UD: Klicka här..
Reseförslag till Alaska
Det ska du uppleva i Homer

Fisk i Homer, Alaska

Hälleflundror, valar och havsuttrar

Homer ligger i slutet av motorvägen på den vackra halvön Kenari, och är omgivet av vattnet i Kachemak-bukten. Här stimmar enorma mängder hälleflundror, som gett staden smeknamnet ”the Halibut Fishing Capital of the World”. Lokalbefolkningen lever i hög grad av fiske, och nöjesfiskare från när och fjärran strömmar till staden för att pröva lyckan med de stora, vita fiskarna. Du kan själv pröva krafterna på någon av de organiserade turerna som anordnas.

Det finns många andra sätt att utforska den intagande bukten än genom fiske. I det iskalla vattnet lever det nämligen späckhuggare, valar och havsuttrar, som du kan se på valsafari eller en kajaktur på egen hand. För en upplevelse utöver det vanliga rekommenderas en ”flightseeing”, där du flyger i området och ser glaciärer, berg och kanske en eller annan björn.

Homer split

Homer Spit – en livlig landtunga

På resan till Homer kommer du med största sannolikhet uppehålla dig på den så kallade Homer Spit, som är en smal udde som löper ungefär sju kilometer ut i vattnet i Kachemak Bay. På sommaren är udden full av liv, när många fiskar och campar i trakten, och det är otroligt vackert att slappna av genom en promenad längs med stranden. Här hittar du också små restauranger som serverar nyfångad fisk som du avnjuter till den fantastiska utsikten, och om du har tur får du syn på en val eller örn.

Om du är mer äventyrslysten kan du ta en vattentaxi över till den andra sidan av bukten, där den 1400 kvadratkilometer stora nationalparken Kachemak Bay State Wilderness Park är belägen. Här kan du paddla kajak i någon av de fridfulla lagunerna eller gå på hajk i den kuperade skogsterrängen som bjuder på storslagna vyer.

alaska homer kodiak bjørn

Besök björnön

Från Homer, eller från Seward, kan du åka ut till Kodiak Island. Ön, som ligger sydväst om Homer, är känt för sina många brunbjörnar. Där råder ett alldeles särskilt ekosystem med lax i överflöd, perfekta villkor för en björn med andra ord.

I nationalparken Kodiak National Wildlife Refugee lever också den speciella Kodiak-björnen, närmre 3500 stycken, så chansen att få en glimt av en är mycket god. Med guide kan du också segla längs Frazer River och komma björnarna riktigt nära, då det de brukar flockas längs flodbanken. USATours hjälper dig att boka din tur.

Reseförslag till Alaska

Väder i Homer

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.