BESTÄLL OFFERT
08-12454845

HÄPNADSVÄCKANDE NATUR I ALASKA

Upplev häpnadsväckande natur i vilda Alaska

16 dagar från 14.995:-

HÄPNADSVÄCKANDE NATUR I ALASKA

16 dagar från 14.995:-

Upplev Alaskas storslagna natur

På denna resa är det en fascinerande natur och  ett vilt djurliv som är i fokus. Här har ni stora chanser för att få se björnar lista runt längs de små bäckarna för att fånga fisk, se älgar som släntrar runt i skogarna, och stöta på flockar med gätter mitt i det hela. Den natur och de upplevelser Alaska har att bjuda på, är till 100% något ni sent kommer glömma.

Resor till Alaska har en vädermässig säsong från maj till september – det är faktiskt fint väder i Alaska, vilket många inte tror.

Föreslagen resplan
DAG 1 - 3: ANCHORAGE

Ni börjar ert naturäventyr i Alaskas största stad, Anchorage. Här bor det ca 300.000 människor och all flygtrafik går genom staden, därför blir detta ett naturlig stopp på resan för alla. Staden ligger väldigt centralt och det är härifrån enkelt att komma vidare till de vackra naturområdena i närheten.
Anchorage är en mysig kuststad som ligger vid kusten, här har ni chansen att utforska staden de första dagarna, innan resan går vidare i naturens tecken. Om ni besöker staden på sommaren – som är den bästa tiden att vara här på, kan ni börja förbereda er på att solen är framme nästan hela dagarna och hela nätterna, och att vädret verkligen är helt fantastiskt! Vilket inte många tror när dom tänker på Alaska.
Ni borde åka på den prisbelönta cykelturen ” Tony Coastal Bicycle Trail” som går genom staden, du cyklar igenom vackra och helt unika omgivelser, detta är utan tvivel en av de vackraste cykelsträckor i hela världen. Om ni cyklar denna tur, borde ni göra det med några stopp på vägen, och i ett långsamt tempo så att ni kan uppleva allt det vackra på vägen. Ni kommer igenom vackra skogsterränger där ni har möjlighet för att se älgar, stanna längs kusten och blicka ut över havet och hålla tummarna för att få se en val eller två! Det är riktigt billigt att hyra en cykel här, så det finns inga bortförklaring till att gå miste om denna upplevelse.
Utöver det är Anchorage en fin storstad att uppleva då det kryllar av bra shopping och goda restauranger. Här finns även ett zoo ni kan besöka innan ni på riktigt ger er ut på äventyr i naturen.

DAG 3 – 6: DENALI NATIONAL PARK

Denali National Park(411 km/255 miles – 4:30 timmars bilresa)

Nu går resan vidare till en av Alaskas absolut vackraste nationalparker, ni ska nämligen till Denali Nationalpark. Parken är enorm och har ett djurliv som inte finns på många andra platser i världen. Denali nationalpark ruvar även på Nordamerikas största berg – Mount Denali eller Mount McKinley som det också kallas, berget ligger inte mindre än 6.168 meter över havsytan och står mitt i den fantastiska parken. Bergets namn betyder även ”The high one”, vilket såklart är väldigt passande. Här har ni chansen för att gå på vandringsturer på eller omkring berget, antingen på egen hand, eller på en guidad tur om ni känner att ni inte helt är bergsbestigare – än! Oavsett vad, måste ni nästan ut på en liten vandringstur här.
I Denali National Park bor det massor av unika och sällsynta djurarter, om ni har tur kan ni få se snöharar, rävar, hjortar, älgar, vargar och björnar – det sistnämnda visar sig dock inte så ofta som de första gör, men det finns absolut stora chanser för att uppleva dem. Parken i sin helhet består av enorma slättar och när ni kikar runt har ni det vackra landskapet så långt ögat kan nå, och även ett och annat djur såklart. Detta är helt unikt och inte minst en helt otroligt vacker plats.

Ni kan ta er runt i parken på flera olika sätt allt efter vad ni har lust med. Om ni själva vill köra runt i bilen ni har hyrt, kan ni göra det, om ni vill följa med på en guidad tur kan ni åka på en bussutflykt, där ni har chansen att få en inblick i historian och naturen då de ytterst kompetenta guiderna visar er runt i parken. Om ni är lite mer äventyrliga, kan ni antingen vandra eller cykla runt för att få en lite mer ”äkta” upplevelse och bli ett med naturen. Nu är det bara naturen som är i fokus, och ni får här chansen till att uppleva den totala tystnaden helt lugnt och avsides, det är nästan på gränsen till att ensamheten tar över en på ett sätt som ni med garanti inte har upplevt förr. Njut av det – man kan inget annat!

DAG 6 – 8: FAIRBANKS

Fairbanks(438 km/272 miles – 5:15 timmars bilresa)

Idag åker ni vidare till Fairbanks, ”The Golden Heart City” som den också kallas, som är en av de lite större städerna i Alaska, och är bl.a. staden som har det äldsta universitetet – ”University of Alaska”. Staden var på 1900-talet en gulgruva, vilket den helt fram till i dag fortfarande präglas av. Förr lockades många människor till staden av just denna anledning, och den har fortarande en stor del i Alaskas ekonomi, militär och utbildning. Trots att Fairbanks ligger i det nordliga Alaska, är det faktiskt väldigt enkelt att ta sig hit på egen hand, och här bjuds det på riktigt många unika naturupplevelser. Fairbanks har ett ljus, en värme och en energi som man inte hittar på andra platser, vilket verkligen är charmerande, stämningen och atmosfären är något utöver det vanligt och helt enkelt unik.

Om ni skulle vilja uppleva den nordliga polarcirkeln kan ni åka på en dagsutflykt där ni får se natur så storlående att det inte går att glömma. På utflykten hämtas ni i bil och blir körda mot norr tillsammans med eran duktiga Alaska-guide – utflykten heter ”Dalton Highway”.
I Fairbanks har ni även chansen att uppleva det vackra, magiska och häpnadsväckande fenomenet Norrsken. Det gröna ljuset som ibland visar sig på den mörka natthimlen är helt oförglömligt och otroligt vackert. Fairbanks är den platsen i Alaska där det är störst chans att uppleva norrskenet. Fairbanks är rent geografiskt placerat under norrskensovalen som kan ses när solvinden är kraftigare än den normalt är, den utger stora elektriska stötar som slungar elektriskt laddade partiklar mot jorden. När partiklarna når atmosfären på hög höjd kolliderar de med molekyler, och atomer så att dessa hamnar i ett mera energirikt tillstånd, en del kollisioner leder också till jonisation av molekyler och atomer. När de sedan återgår till sitt normala tillstånd och avger den extra energin emitteras ljus i de olika färger vi ser i polarskenet, ljuset som vi känner till som norrsken. Chansen att se ett norrsken är dock störst på vintern, då det på sommaren nästan är ljust dygnet runt.

DAG 8 – 10: VALDEZ

(584 km/362 miles – 6:15 timmars bilresa)

Nu ska ni åka vidare till den lilla mysiga fiskestaden, Valdez, och här möts ni av en idyllisk och lugn stämning som omfamnar hela staden. Härifrån borde ni ta er till Prince William Sound som är en samling av glaciärer, regnskogar och berg. Här faller majestätiska vattenfall som kommer från den smältande snön på toppen, det här får ni inte missa! Några av glaciärerna går hela vägen ner till havet.

Valdez är staden i Prince William Sound med den största hamnen, det är därför helt perfekt att segla bland de storslagna omgivelserna. Ni kan själva välja om ni vill åka på en hel eller halvdagstur, där ni får utsikt mot de helt obeskrivligt vackra omgivningarna. På en segeltur har ni chansen att se valar, bergsgätter, sälar, sjölejon och mycket mycket mer.

Valdez har ett rikt fågelliv, och här bor även många andra vilda djur. Skogar och träd omringar Valdez och den unika naturen ger en känsla av skönhet och lugn men är samtidigt vild på grund av det rika djurlivet.

DAG 10 - 11: WASILLA

(430 km/267 miles – 4:40 timmars bilresa)

Nu har det blivit dags att besöka den lilla mysiga staden Wasilla som ligger i dalen. Wasilla är mest känt för sin gamla guldgruva, som förr i tiden var en av de största i Alaska, Mine State Historical Park. Om ni vill kan ni få en rundvisning i gruvorna och lära er mer om hur det var att leva och bo i en guldgruva, ni får också gå runt i de museér som ruvar på massor av historia från denna tid. Ni kan göra detta på egen hand eller följa med på någon av de guidade turerna som finns.
Om ni gillar öl, har ni iallafall hamnat på helt rätt plats! Efter ett besök i gruvorna kan ni passande göra ett besök på Bearpaw River Brewing Company som ligger i vackra omgivningar nere i dalen. Själva området är bara det värt ett besök, och glöm nu inte ölen. Bryggeriet ägs och fyra bröder som kommer från området och gör äkta, hemmagjord Alaska-öl och Alaska-äventyr på flaska, Gör ett litet stopp och smaka en lokal öl bryggd med kärlek på bryggeriets fina terass med en utsikt av värlsklass.

DAG 11 - 13: HOMER

(423 km/263 miles – 4:50 timmars bilresa)

Homer, även kallad ”The Halibut Fishing Capital of the World” är ert nästa stopp. Staden är känd I världen på grund av sitt stora innehav av hälleflundra, fiskare från hela världen tar sig hit på grund av detta. En annan sevärdhet som gjort staden känd är den 7 km långa ”spit” som sträcker sig in i Kachemak Bay, även detta lockar folk till staden. En del av Homers charm är staden i sig själv och att det inte är så många invånare som bor här fast, det bor faktiskt bara 5.400 invånare här och de flesta lever efter mottot ”gör-det-själv”. Invånarna har nämligen skapat ett samhälle där alla från Sterling Highway till Kachemak Bay delar en gemensam passion ; dom är entreprenörer! Vare sig de är fiskare, hotellägare, författare, restaurangägare, konstnärer eller något helt annat så delar de denna passion.
Det finns vissa som påstår att den spektakulära och naturliga skönheten i staden inspirerar människorna till att bli entreprenörer, medans andra påstår att det bara har blivit så för att det har varit nödvändigt, om man skulle vilja bo här måste man själv hitta ett sätt att försörja sig på. Homer är en mysig och levande plats, så gör er själva en tjänst att prata lite med människorna som bor här, för på det sättet kommer ni att uppleva den autentiska charmen som staden är fylld av. Gillar ni att slappna av, vill komma bort från allt och åka på äventyr – så är Homer platsen för er. Ni har förhoppningsvis inte fått nog av naturen ännu, för Homer bjuder på några av de mest överdådiga omgivelserna i hela Alaska. Här ser ni isberg i horisonten, krystallklart och spegelblankt blått vatten i bukten och höga träd.

Här borde ni även passa på att besöka Kachamak Bay, förutom att det såklart är väldigt vackert, virvlar det här av fiskar i det iskalla vattnet. Staden är även känd som ”The Halibut Fishing Capital of the world” och fiskare från hela världen tar sig hit, här fångar de stora vita fiskar och tar med sig upp på land, spänningen i att fånga så pass stora fiskar är en av grunderna till att många hobbyfiskare kommer tillbaka hit år efter år. Varje sommar hålls det ett ”hälleflundre-derby” där de bästa fiskarna kan vinna en stor summa pengar, detta är en attraktion som varje år lockar många människor till staden, och detta är något ni verkligen borde överväga om ni är i Homer under derbyt.I Mars hålls det näst största fiskeventet som heter ”Winter Kind Salmon-turneringen” där man primärt försöker att få kung eller silverlax på kroken. Om ni själva skulle vilja fiska på en lite mindre profesionell nivå är detta såklart också möjligt, om ni skulle ha turen att få något på kroken kan ni antingen äta det på plats, eller få hjälp med att få det förberett och packat så att ni lagligt kan ta med det på hemresan.
En stor del av Homers DNA är alltså just fiske, och det är både en rolig och för vissa ett annorluna sätt att spendera en dag på där ni inte bara har chansen att fånga fisk, men även njuta av tiden tillsammans med familj och vänner i en unik natur som inte kan beskrivas, men helt enkelt måste upplevas.

DAG 13 - 15: SEWARD

(270 km/168 miles – 3:00 timmars bilresa)

Staden Seward blir erat nästa stopp. Seward är känd för att ha många stora kryssningsfartyg som både lägger till och utgår härifrån. Staden har ca 3000 invånare och de flesta arbetar inom turismen, här finns det något för alla som älskar äventyr i naturen så som kajaksegling, vandringsturer, fiske, valsafari och turer på glaciärerna. Seward har även en av Alaskas mest berömda löptävlingar, som år 1909 bara började med några som slog vad, loppet har senare blivit en tradtition. Loppet består av en 5 kilometers sträcka som går hela vägen upp till toppen av Mount Marathon på 3.022 meters höjd. Loppet lockar år efter år profesionella löpare från hela världen och är helt klart en av höjdpunkterna på Sewards livliga 4.e Juli-fest som även är den festligaste i hela Alaska.

Utöver det agerar staden ”dörr” till den berömda Kenai Fjords Nationalpark. Kenai Fjords är hela 587.000 hektar och som grädde på moset finns här det massiva Hardin – isfjället där glaciärerna rinner ner i fjordarna vid kusten.Landskapet är otroligt imponerande och det rika djurlivet gör parken till en stor turisattraktion där många av besökarna tar sig till den sydliga kusten där glaciärerna går direkt ner i havet. Ni har här alltså stora chanser för att se många djur som b.la sälar, sjölejon och valar. Exit Glacier som ligger norr om staden är även den väldigt populär eftersom den bjuder på en utsikt på nära håll över glaciären, samtidigt som den är lättillgänglig. Här finns det även ett hav av vandringsleder för alla nivåer vare sig man är ett proffs på vandring eller om man vill gå en enkel promenad i den vilda och vackra naturen.

DAG 15 - 17: GIRDWOOD

(144 km/90 miles – 1:36 timmars bilresa)

Nu går resan vidare mot Girdwood som är den sista anhalten. Här är det såklart naturens skönhet som står på schemat. I Girdwood bor ni på Aleyska Resort som nästan är det enda och framförallt mest kända i området. Det ligger i vackra omgivningar, på vintern används det som ett skidresort och på sommaren till unika upplevelser.
Ni borde helt klart åka med Alyeska Aerial Tram till toppen av berget där ni får utsikt över glaciärer, fjordar och bergstoppar, om ni vill kan ni även gå ytterligare 300 meter för att få en ännu häftigare utsikt från höjderna.

I Girdwood kan ni se staden och områdena runt omkring genom att hyra en cykel. Det är både en skön och vacker upplevelse med cykelstigar hela vägen. Ni kan cykla hela turen, eller bara halva om ni önskar det, men ni kommer helt klart att uppleva unika och vackra platser på vägen. En cykeltur ger en helt annan och mer intens upplevelse av naturen och ni kan stanna precis när det passar er, ni kan på detta sätt inte missa något och kommer helt nära både djur- och naturlivet. På sommaren är det att segla kajak och fiska som gäller,och om ni är här på sommaren kan ni nästan inte undgå att göra er bekanta med detta.
I den idylliska och vackra omgivningen får ni det bästa slutet på er resa. Njut av naturen in i det sista innan ni åker tillbaka till Anchorage igen, och tar flyget hem mot Sverige.

PRISÖVERSIKT

VÅRSOMMARHÖSTVINTER
16 dagar16 dagar16 dagar16 dagar
från 14.995:-från 21.395:-från 15.895:-från *

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.

Vi rekommenderar inte att åka på denna resa under vinterhalvåret.

Resans innehåll
Inkluderat
  • Flyg inkl. måltider och bagage
  • Medelklasshotell
  • Ford Escape eller liknande inkl. Alla nödvändiga försäkringar, skatter och fria mil.
Inte inkluderat
  • Reseförsäkring (kan tillköpas)
  • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
  • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)

Våra reseförslag

Beställ offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar
Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa blir bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.