BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till Fairbanks

Från hundslädar och norrsken till vandringar och midnattssol

Resor till Fairbanks

Se det magiska norrskenet dansa på himlen

En resa till Fairbanks är en resa till de oändliga, orörda vidderna i centrala Alaska. Det är den enda större staden på flera tusen mils avstånd, och är utgångspunkten för storslagna turer i den vilda naturen – och det sällsynta norrskenet.

Fairbank är Alaskas näst största stad, men det är inte så mycket staden i sig som den fantastiska omgivningens berg, tundra, floder, sjöar och varma källor som är den stora attraktionen. Det finns massor att göra i naturen, oavsett om du är utrustad med vandringsstövlar, kajak, snöskor eller med skidor på fötterna.

Fakta om Fairbanks
  • Invånare: 33.000
  • Tidsskillnad: -10 timmar
  • Bästa restid: Vår, sommar och höst
  • Visum: Nej, upp till 90 dagar
  • Resevägledning från UD: Klicka här..
Reseförslag till Alaska
Det ska du uppleva i Fairbanks

Fairbanks i Alaska

Extremernas natur

För de allra flesta är Fairbanks så långt norrut som man kommer på en resa till Alaska – eller någonsin. Här uppe är det naturen som härskar, och den är vild och orörd. Det är stor skillnad på att besöka Fairbanks på sommarhalvåret och på vintern.

På sommaren upplever du dagar som aldrig riktigt tar slut, eftersom solen kan skina upp till 22 timmar om dygnet – det speciella fenomen som kallas midnattssol. Då kan det bli härligt varmt, och du kan utöva utomhusaktiviteter i 20 graders värme. Vintern är mörk och kall, men i gengäld har du möjlighet att se det fantastiska norrskenet under de långa nätterna.

Upplev norrskenet i Fairbanks, Alaska

Upplev norrskenet

På din resa till Fairbanks kan du uppleva norrsken – det unika naturfenomen som bara existerar vid polcirklarna. Fairbanks är en av de platser där du har störst chans att uppleva det.

Perioden för norrsken i Farbanks pågår mellan den 21 augusti till den 21 april, men chanserna att uppleva den är störst under de månader som har flest mörka timmar, vilket är mellan november och februari. Det viktigaste är att utrusta sig med en portion tålamod. Om du tillbringar tre eller fler nätter i Fairbanks och går ut varje kväll eller natt har du 90 procents chans att uppleva det.

Ta på dig ordentligt med kläder och se fram emot att uppleva en imponerande himmel av främst gröna, men möjligen också gula, röda och lila ljusstrålar som dansar över dig. Det är väntan väl värt.

Ett drömland för friluftsmänniskor

Fairbanks är omgivet av vacker natur, och möjligheterna för att uppleva den är oändliga. På Chena-floden, som strömmar precis utanför staden, kan du paddla kajak, åka på fisketur eller pröva rafting, om det ska gå lite vildare till.

I bergen och på de snötäckta slätterna kan du åka långfärdsskidor eller slalom, vandra med snöskor eller ta en tur över isen i snöscooter – eller varför inte låta dig dras fram av Fairbanks berömda fyrbenta atleter? Turer med hundsläde är populära i trakten, och här finns det möjlighet att susa fram mellan tallarna med utsikt över bergen, i sällskap med människans bästa vän.

Självklart finns det också massor av möjligheter för allt från små vandringsturer till mer krävande treks, och efter en lång dag i friska luften kan du skämma bort dig själv med ett dopp i en av de varma källorna i närheten.

Reseförslag till Alaska

Väder i Fairbanks

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.