BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till Anchorage

Det bästa av Alaska samlat i en unik storstad

Resor till Anchorage

Fånga lax och träffar älgar mitt inne i stan

Anchorage är din inkörsport till Alaska, och du kunde inte få en bättre start. Utöver att vara en storstad med allt vad det innebär i form av restauranger, butiker och sevärdheter är Anchorage omgivet av storslagen natur och ett rikt djurliv.

Res till Anchorage för att vakna till synen av Chugach Mountains bergstoppar i horisonten, och cykla längs med kusten till den fridfulla bukten Cook Inlet. Om du har tur får du syn på en val på vägen. På eftermiddagen kan du fiska kungslax i bäcken som flyter genom downtown, och på kvällen kan du runda av med nyfångade skaldjur och en lokalbryggd öl.

Fakta om Anchorage
  • Invånare: 300.000
  • Tidsskillnad: -10 timmar
  • Bästa restid: Vår, sommar och höst
  • Visum: Nej, upp till 90 dagar
  • Resevägledning från UD: Klicka här..
Reseförslag till Alaska
Det ska du uppleva i Anchorage

Det handlar om läget

Anchorage är första stoppet på de flesta resorna till Alaska, eftersom det är här den internationella flygplatsen ligger – bara en kvarts körsel från downtown – och det är en fin start på resan. Anchorage har ett fantastiskt läge vid foten av de vackra bergen Chugach Mountains, och omges av det djupblå vattnet i havsbukten Cook Inlet.

Staden ligger lika långt norrut som Helsingfors, och lika långt västerut som Hawaii – du har med andra ord kommit riktigt långt bort. Det betyder också att du kan uppleva midnattssolen på sommaren och mörka dagar på vintern – två fantastiska naturfenomen. Även om du befinner dig långt hemifrån är du inom köravstånd till Alaskas övriga höjdpunkter, eftersom de flesta ligger i sydost, precis som Anchorage. Staden har alltså det perfekta utgångsläget för en rundresa.

En storstad präglad av mångfald

På resan till Anchorage kommer du få uppleva en annorlunda storstad. Staden är den absolut största i Alaska, med drygt 300 000 invånare som utgör nästan hälften av delstatens totala befolkning. Här talas det nästan hundra olika språk, vilket visar på hur multikulturellt Anchorage är.

Djurlivet är också oerhört rikt i området. Här kan du stöta på både älgar, björnar, valar, bävrar och 230 olika fågelarter, och om du vill gå på älgsafari är Kincaid Park i väst och Chugach State Park i öst rätt ställen att bege sig till.

Vägar för promenader och cykelturer

Med mer än 200 kilometer asfalterade vägar är Anchorage drömstaden för den som vill promenera, cykla, springa eller åka rullskridskor. Utöver det finns det nästan 500 kilometer naturstigar, där det finns gott om möjligheter att trekka, rida, köra mountainbike eller åka långfärdsskidor på vintern. En resa till Anchorage är med andra ord perfekt för dig som vill leva friluftsliv.

Om du bara ska välja en tur är det särskilt en cykelrutt som är känd för sin skönhet. Den heter Tony Knowles Coastal Trail, och det kan varmt rekommenderas att hyra cyklar och starta i downtown. Här fortsätter du längs med kusten och om du har tur får du syn på en val. Färden fortsätter genom Kincaid Park och lummiga skogar – och kanske stöter du på en eller annan älg på vägen.

Laks i Anchorage

Fiska i downtown

I Anchorage är det inte osannolikt att du får se en affärsman dra på sig stövlar och hiva fram fiskespöet. Fiske är en stor del av stadens identitet, och det finns gott om möjligheter att delta. Bäcken Ship Creek flyter genom downtown, och här samlas lokalbefolkningen för att fånga middagsmat eller bära iland en trofé.

Om du själv vill få en kungslax på kroken finns det flera ställen i staden som kan hjälpa till med utrustning, fiskelicens och matnyttiga tips. Om du har tur kan du få fångsten rensad, inpackad och hemskickad till Sverige, så att du kan avnjuta laxen i sällskap av familj och vänner. Du kan också nöja dig med att den läckra, nyfångade fisken på stadens restauranger.

Resor till Anchorage, Alaska

Alaskas kultur och historia

Alaska har en väldigt speciell historia, som du inte får missa att lära dig mer om på resan till Anchorage. Staden bjuder på många attraktioner som på ett spännande sätt berättar mer om delstatens förflutna och dess kultur.

Alaska blev USA:s fyrtionionde delstat så sent som 1959, men områdets historia går betydligt längre bak i tiden än så. Här har urbefolkningen bott i långa tider, och idag utgör de runt 15 procent av den samlade befolkningen. Lär dig mer om dem och deras historia på Alaska Native Heritage Center eller på Anchorage Museum, som berättar om det förflutna genom moderna och interaktiva utställningar.

Reseförslag till Alaska

Väder i Anchorage

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.