BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Pacific Northwest


Upplev en magisk natur längsmed kustenr

och avsluta i storstaden San Francisco!

RESEFÖRSLAG:

  USA´s nordvästliga kust

  Ockskå kallat Pacific Northwest av amerikanarna bjuder på en fantastisk kombination av storstad och natur – en väldigt annorlunda natur. Här kan ni nämligen uppleva allt från USA´s djupaste sjö vid Crater Lake till USA´s högsta träd i RedWood National Park. Det fuktiga och ibland grumliga vädret skapar nämligen perfekta levnadsförhållanden för de stora RedWood träden, även för den tempererade regnskog som ni finner i staten Washington.

  Det nordvästliga USA bjuder inte bara på fantastisk natur men också mängder med spännande storstäder bl.a i form av Seattle, Portland och San Francisco. Utöver detta så är staterna hemort för en fantastisk kuststräcka och goda möjligheter för shopping – isär i Oregon där de inte har någon ”sales tax”.

  Pacific Northwest har något för alla – vare sig man är till fantastisk natur, häpnadsväckande storstäder, en fantastisk kuststräcka och billig shopping.

  Prisöversikt
  • Vär
  • Sommar
  • Höst
  • Vinter
  • Från 10.395 SEK
  • Från 16.595 SEK
  • Från 10.995 SEK
  • Från 10.295 SEK

  Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum, inkl. flyg hotell och bil.

  Dagsprogram/rutt
  DAG 1 - 4 SEATTLE

  Ni startar er semester med 3 nätter i Seattle som bjuder på en fantastisk kombination av de bästa från västkusten med östkustens kultur. Starta er resa med att besöka downtown och stadens kännetecken Space Needle. Härifrån får ni en riktigt bra utsikt över staden – en bra startpunkt för att ge er en överblick över staden.

  Space Needle är 184,4 meter hög och 42 meter bred ( vid den bredaste punkten ). Man kan nå toppen genom att ta hissen upp som kör på yttersidan av tornet med en hastighet på 4,5 meter i sekunden, här skall man inte vara rädd för höjder.

  Åk härefter ned till Pike Place Market som är stadens mittpunkt för färska, lokalproducerade produkter. Detta blev upprättat 1907 för att sammankoppla bönderna och stadsborna och detta är nu en av USAS äldsta marknader. Kom isär ihåg att ta förbi Pike Place Fish som är känt för liv och glädje. Här kan ni uppleva ” flygande fisken” spelet och de glada medarbetarnas skådespel. På samma ställe kan ni besöka marknadens oofficiella maskot Rachel som är en bronz gris som väger 250kg.

  Det är även här som den allra första Starbucks ligger. Den öppnade år 1971 och ligger på 1st street samt Pike Street. Möblerna i kafféet är gamla och härstammar från tiden då butiken öppnade.

  Innan ni lämnar marknaden bör ni gå förbi The Market Theater Gum Wall som också ligger här. Detta är en stenvägg som är täckt av tuggummi – några ställen flera cm tjockt lager. Traditionen med väggen började då folk från teatern började att sätta sina tuggummin på väggen. Teaterarbetarna skrapade flera gånger bort detta men till sist gav de upp och det har nu blivit en populär annorlunda turistattraktion.

  — — — — — — — Läs mer — — — — — — —

  DAG 4 - 6: OLYMPIC NATIONAL PARK

  (178 km/111 miles – 2:15 timmars bilkörning)
  Efter 3 dagar kör ni vidare till en fantastisk naturupplevelse i USA´s mest kända tempererade regnskog: Olympic National Park som framstår avsides och exotisk. Det är en mycket grön park där allt växer helt vilt och fritt. Parken påminner om naturscener tagna från Jurassic Park filmerna.
  Börja med att köra upp till Hurricane Ridge som ger en fantastisk utsikt över parken. Härifrån kan man se Mount Olympus och den omgivande glaciären, det finns även goda chanser att se Olympic Marmots är, små varelser i storlek med en katt som visslar om man kommer nära.

  Kör vidare förbi Lake Sutherland och Lake Crescent som är kända för sitt azurblåa vatten. Dessa två sjöar är skapta av glaciärerna och var engång en sjö innan ett jordskalv delade på dem.

  Ta även förbi Hoh Rain Forest – en urskog som i stort sett är oberörd av människor. Träden och bergen här är enorma och stiger nästan ändlöst. Ta en vandringstur vid Hall of Mosses som är en 1,2 km lång vandringsstig med höga träd helt täckta av mossa. Här bor också många djur bl.a den knallgula Banana slug snigeln.

  — — — — — — — Läs mer — — — — — — —

  DAG 6 - 8: PORTLAND

  (260 km/162 miles – 3:00 timmars bilkörning)
  Kör vidare till en av de största städerna i Oregon, Portland. Staden är väldigt inspirerad av Europeiska storstäder som gör att staden är väldigt mysig och man upplever inte de stora skyskraporna som finns i många andra amerikanska storstäder. Gå en tur igenom det mysiga downtown och kör dagen efter en liten tur till Colombia Rivber Gorge som bjuder på många otroligt häfitga vattenfall, se bl.a. Multnomah Falls som ligger enbart 40 minuter från staden. Vattenfallet faller i två etager: Upper Falls på 165 meter och lower falls på 21 meter. Totalt är hela vattenfallet hela 189 meter högt och det gör det till det högsta vattenfallet i hela staten Oregon. Innan vattenfallet så kan man på Benson Footbridge stå och betrakta vattenfallet mitt på.

  Har ni lust att förnya garderoben så är Oregon och Portland rätt ställe. Oregon har nämligen ingen moms på sina varor vilket gör det extra billigt att shoppa här. Har ni ett intresse för böcker så besök Powell´s Books som är en av världens största bokbutik.

  Till eftermiddagskaffet så kan ni ta en tur till Voodoo Doughnut som gör goda Donuts med bl.a. bacon på.

  — — — — — — — Läs mer — — — — — — —

  DAG 8 – 10: CRATER LAKE

  (400 km/246 miles – 4:40 timmars bilkörning)
  Kör vidare till USA´s djupaste sjö, Crater Lake där ni har 2 nätter. Sjön är 655 meter djup och känt för sitt väldigt blåa, klara vatten och det är ingen annan sjö eller flod som hjälper till att fylla på sjön med vatten, allt vatten är nämligen regnvatten eller smält snö. Sjön har två öar, den största och mest kända heter Wizard Island och dens yngre bror heter Phanton Ship då den liknar ett sjörövarskepp.

  Crater Lake är ocksä känt för ” The Old Man of the Lake”, som är en trädstam som flyter vertikalt i vattnet. Det har den gjort i över ett århundrande vilket har gjort den helt vit i toppen av vind och väder. Ta därefter en båttur på sjön och kom tätare på ” The Old Man” och de två öarna.

  Crater Lake ligger högt beläget och i ett alpint klimat, därför faller här enorma mängder snö om vintern ( genomsnittligt 12 meter per år ) Snön smälter först i Juli månad, därför är det här nästan snö året runt.

  — — — — — — — Läs mer — — — — — — —

  DAG 10 - 11: CRESCENT CITY

  (315 km/195 miles – 4:00 timmars bilkörning)
  Beger er vidare mot Redwood National Park, se även till att stanna i Crescent City på vägen som ligger en knapp halvtimme från en av USA´s vildaste upplevelser: Trees of Mystery. Attraktionen ligger i Redwood- området och man kan därför även se dessa jätteträd just här. Trees of Mystery är bäst känt för den 15 meter höga staty av Paul Bunyan och den lite lägre Babe the Blue Ox som kan ses från Highway 101. Vid Trees of Mystery kan ni bl.a se flera träd som växer från samma rotstruktur och utgör det såkallade Cathedral Tree. Här finns även 12 träd som växer ut av samma stam som utgör en helt fantastisk syn. Här finner ni även små troll statyer av  dessa träd bl.a ”The Little People”. Här kan ni även köra igenom ”Tour Thru Trees som är så breda att ni helt enkelt kör igenom med er hyrbil.

  Ta en tur upp till trätopparna med Sky Trail där ni även får en fantastisk utsikt över skogen omkring, eller varför inte en avslappnande dag i Crescent City som är ett stopp för att dela av den långa körturen vidare mot Ferndale.

  — — — — — — — Läs mer — — — — — — —

  DAG 11 - 12: FERNDALE - REDWOOD NATIONAL PARK

  (167 km/104 miles – 2:10 timmars bilkörning)
  Idag går turen vidare mot Ferndale där ni har en natt för att uppleva denna spännande stad som ligger tätt på Redwood National Park.

  Spendera er första dag på att besöka Ferndale som är en spännande gammal stad. Här bör ni besöka Gingerbread Mansion – stadens äldsta hus som är byggt i äkta viktoriansk stil. Huset är helt oranget med mängder av vackra detaljer. Ferndale är en gammal dansk stad och många danskar immigrerade hit på 1800-1900 talet. Ferndale kan nästan kallas det nordliga Kaliforniens Solvang, dock utan dess turism. I staden finner ni en gammal dansk danshall, ett museum om staden och en massa danska namn på kyrkogården. En spännande för många okänd historisk pärla.

  — — — — — — — Läs mer — — — — — — —

  DAG 12 – 14: GARBERVILLE – REDWOOD NATIONAL PARK

  (91 km/57 miles – 1:00 timmars bilkörning)
  Nu har tiden kommit att uppleva de stora redwood träden, när ni kör från Ferndale till Garbeville. På vägen kommer ni nämligen precis igenom Redwood Humboldt parken. Redwood National Park är ett gemensamt namn för en mängder av mindre parker i det nordliga Kalifornien där ni kan uppleva dessa fantastiska jätteträd. Redwood Humboldt är en av dessa mindre parker som är den mest spännande.

  Här kan ni se Avenue of The Giants som är en 50 km lång rutt. Här finns mängder med träd med en höjd på över 90 meter och en diameter på 6 meter. På denna vackra väg kan ni uppleva Immortal Tree – trädet som är odödligt. Detta träd har överlevt översvämningar, skogsbränder, åsknedslag och ett försök att fälla det. Men trädet har överlevt och har därmed fått sitt namn.

  Ni övernattar 2 nätter i Garberville på grund av stadens placering på den andra sidan av Redwood Humboldt parken, när ni kommer körande från Ferndale. Spendera dagarna i Garberville på att uppleva denna fantastiska park, kör även en tur förbi Confusion Hill som är ett väldigt häftigt ställe med ett litet hus byggt på en liten backe på ett väldigt speciellt sätt som gör att ni väl inne i huset kommer bli väldigt förvirrade när ni prövar på alla de olika illusionerna, det skall helt enkelt upplevas.

  — — — — — — — Läs mer — — — — — — —

  DAG 14 – 17: SAN FRANCISCO

  (333 km/207 miles – 4:50 timmars bilkörning)
  Resan avslutas i Stillahavets pärla, San Francisco där ni spenderar era 3 sista nätter. Upplev stadens färgstrålande kvarter i de homosexuellas stadsdel Castro, hippie stadsdelen Haight Ashbury samt Chinatown som är en av de största kinesiska kvarteren utanför Asien. Här kan ni smaka på kinesiska delikatesser så som ormhuvud eller gräshoppor, självklart finns här även autentiska goda kinesiska restauranger som serverar klassiska kinesiska rätter.

  Besök också den berömda fängelse ön – Alcatraz. Här kan ni besöka fängelsets gamla celler, matsal och mycket mer på en guidad audiotur. Besök även Fishermans Wharf och Pier 39 där ni kan träffa på sjölejon eller bara njuta vid vattenkanten.

  Ett måste i San Francisco är att ta en tur till byns kännetecken, nämligen Golden Gate Bridge. Upplev stadens häftiga gator genom en tur på spårvagn eller i de små knallgula go- cars som ni kan hyra med inbyggd GPS som berättar om de spännande ting ni kör förbi. San Francisco är oavsett ett perfekt ställe att avsluta sin semester på, vare sig man gillar avslappning, storstads-shopping eller en god middag.

  — — — — — — — Läs mer — — — — — — —

  Download forslaget 

  GODT AT VIDE

  • Stater: Californien, Arizona, Utah & Nevada
  • Nationalparker: Grand Canyon, Death Valley & Yosemite
  • Top Oplevelser: Alcatraz, Big Surf, The Strip & Golden Gate Bridge

  Beställ offert

  PERSONLIGA UPPLYSNINGAR
  BEMÄRKNINGAR

  VÄDER I FÖLJANDE STÄDER

  Seattle

  San Francisco

  OPLEVELSER PÅ REJSEN

  Se aktivitetsliste Download forslaget 

  Californien og de nærliggende stater byder på mange oplevelser i forskellige kategorier. Se her en liste over de mest populære, eller download vores aktivitetsliste for at tilkøbe de enkelte aktiviteter/oplevelser. Se her oversigten over alle oplevelserne:

  • Hop on – hop off bustur inkl. Alcatraz
  • Aquarium of the bay
  • San Francisco Gocar Tour
  • Monterey Bay Aquarium
  • Movie Stars’ Homes-tur
  • Seaworld
  • 25 minutters helikoptertur
  • Grand Canyon West Rim helicopter tour
  • Eiffel Tower experience at the Paris Las Vegas
  • Hoover Dam tour fra Las Vegas
  • Self-guided bike tour
  • San Francisco dungeon
  • Napa and Sonoma wine country tour
  • Monterey whale watching cruise
  • Disneyland
  • San Diego Zoo
  • Cirque de Soleil: “O”
  • Grand Canyon heli tour with west picnic
  • The mob museum
  • San Francisco citypass
  • Golden gate bay cruise
  • Yosemite National Park day trip
  • Universal Studios
  • Venice beach private surf lesson
  • USS Midway museum
  • Andre Cirque de Soleil shows
  • Ultimate Grand Canyon 4-in-1 Heli tour
  • The High Roller at the LinQ

  Galleri

  [envira-gallery id=”472″]

  PRISÖVERSIKT PÅ RESEFÖRSLAG

  Download forslaget 

  Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum, inkl. flyg hotell och bil.

  SÄSONGDAGARFRÅN-PRIS (PR. PERSON)
  Vår17 dagar10.395 SEK
  Sommar17 dagar16.595 SEK
  Höst17 dagar10.995 SEK
  Vinter17 dagar10.295 SEK
  Contact Us

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.