BESTÄLL OFFERT
08-12454845

USA:s västkust: Seattle till San Francisco

Enorma träd, dramatiska kuststräckor och storstäder fulla av frestelser

17 dagar från 10.295:-

USA:s västkust: Seattle till San Francisco

17 dagar från 10.295:-

Upplev stillahavskustens orörda natur

USA:s nordvästkust, Pacific Northwest, bjuder på en fantastisk kombination av storstäder och vacker natur – och oerhört skiftande natur därtill. Här kan ni uppleva allt från USA:s djupaste sjö, Crater Lake, till de högsta träden i Redwood National Park och den äventyrliga, tempererade regnskogen i Olympic National Park. Mellan naturupplevelserna väntar de härliga storstäderna Seattle, Portland och San Francisco med spännande sevärdheter, god mat och (momsfri) shopping i världsklass.

Resplanen nedan är inte fast, utan kan anpassas efter dina önskemål.

Föreslagen resplan
DAG 1 - 4 SEATTLE

Space NeedleVälkommen till Stilla havets kust. Den fantastiska rundresan i Pacific Northwest startar i Seattle i delstaten Washington. Vi föreslår att ni tillbringar resans tre första nätter här, så att ni får chansen att uppleva den charmiga storstaden.

Börja till exempel med en tur upp i stadens stora kännetecken Space Needle, som är det stora ikoniska tornet i stadens skyline. Ni kan komma upp i utkikstornet på 154 meters höjd, och få en storslagen utsikt över skyskrapor, vattnet i fjorden Puget Sound och Mount Rainiers snöklädda bergstoppar i horisonten.

Vid Space Needles fot avgår det elektriska tåget Monorail, som precis som ”nålen” är en symbol för Seattles status som högteknologisk storstad. Båda uppfördes i samband med Världsutställningen 1962, och representerade då framtidens teknologi. Idag hör de till stadens stora attraktioner.

Seattle var också först med den populära kaffekedjan Starbucks. 1971 öppnade tre vänner världens första Starbucks just här, och den kan ni självklart besöka. Kön är längre än på de andra kaffebarer som har tillkommit sedan dess, men det är roligt att se butikens originalinredning.

Vid den gamla kaffebaren hittar ni också populära Pike Place Market, där lantbrukare och stadsbor handlar med lokalt producerade varor. Särskilt fiskmarknaden är en speciell upplevelse, där säljarna slänger med fiskarna och ropar ut priser i ett livligt inferno. På väg därifrån kan ni gå förbi den märkliga attraktionen ”the Gum Wall”, som är en gränd där väggarna är täckta med använda tuggummin. Ni kan också tugga loss och lämna ert eget avryck på väggen.

Vi kan också rekommendera ett museibesök eller två på resan till Seattle. Museum of Pop Culture är ett berömt museum, som redan på utsidan är en upplevelse med sin färgstarka, skimrande fasad. Inuti berättar museet om stadens popkultur, som bland andra fostrat storheter som Nirvana och Pearl Jam. Flygplansfabriken Boeing strax utanför staden är också öppet för besökare, där ni kan se hur de gigantiska flygplanen byggs.

Efter en fin start i Seattle kan ni köra vidare till Olympic National Park (180 km/110 miles – 2 timmar)

DAG 4 - 6: OLYMPIC NATIONAL PARK

Nästa stopp på vårt reseförslag är Pacific Northwests största och mest kända nationalpark som bjuder på unik och skiftande natur. Olympic National Park består av över 100 kilometer vild kust, snötäckta berg och tempererad regnskog som för tankarna till en scen från Jurassic Park eller annan storslagen, otämjd natur.

Det finns med andra ord gott om saker att se, så vi föreslår att ni stannar två nätterna i någon av småstäderna som ligger i och runt omkring parken. Ni kan också ta en eller flera dagsturer från Seattle, om ni hellre vi bo i storstaden.

En av höjdpunkterna – bokstavligt talat – är en biltur till bergstoppen Hurricane Ridge. Härifrån kan ni se Mount Olympus som är parkens högsta berg, och de omgivande glaciärerna. Utsikten är minst sagt storslagen. Ni kan också stöta på några så kallade Olympic marmots, som är små gnagare som visslar till när man närmar sig dem.

Ni kan också köra förbi Lake Crescent och Lake Sutherland, som båda har klart, azurblått vatten eftersom de får sin vattentillförsel från de omgivande glaciärerna. En gång i tiden var de en och samma sjö, men en jordbävning delade den i två. Ni får heller inte missa att vandra i regnskogen. Hoh Rain Forest är en i stort sett orörd urskog inne i Olympic National Park, där ni kan vandra på leder mellan enorma ormbunkar och mossbelupna träd. Ta till exempel rutten Hall of Mosses på 1,3 kilometer som levererar just de naturupplevelser som namnet antyder.

Därefter kan ni köra till Portland, Oregon (260 km/160 miles – 3 timmar)

DAG 6 - 9: PORTLAND

Turen fortsätter tillbaka till en av regionens härliga storstäder – den här gången Portland, Oregon. Här väntar en annorlunda amerikansk storstad, som faktiskt påminner mer om Europa med sina gröna omgivningar, låga byggnader och moderna invånare som tar sig fram på cykel. Portland är både enkelt och trevligt att utforska till fots, så vi rekommenderar att ni strosar genom downtown utan särskilt mål och mening.

Ni kan till exempel låta er styras av aptiten. Portland har blivit en hipp stad bland foodies, eftersom många av landets bästa och mest nytänkande kockar söker sig hit då det är betydligt billigare att ta sig in på marknaden här än i exempelvis New York. Ni hittar spännande mat i allt från små street food-vagnar till gourmetrestauranger, som bjuder på mycket mer än klassisk amerikansk snabbmat.

Ett annat lokalt intresse är vinodling och att brygga öl och kaffe. Det fuktiga klimatet i Pacific Northwest skapar goda förutsättningar för att odla saker själv, så området bjuder på många mikrobryggerier och vingårdar som ni kan njuta av på resan.

Om ni vill shoppa är det här ni ska lämna extra plats i resväskan. Oregon har nämligen inte moms på varor, så allt är inte bara billigare på grund av att priserna är amerikanska – här är det extra billigt. Som alla storstäder av Portlands storlek finns det gott om märken för alla smaker, så här har ni goda möjligheter att utöka garderoben till fina priser.

En halvtimme utanför staden kan ni uppleva några av USA:s vackraste vattenfall i Columbia River Gorge. Multnomah Falls är nog det mest berömda, och är 186 meter högt och störtar ner mellan gröna, frodiga klippor. Ni kan stå på en liten bro under fallet och se det på nära håll – en upplevelse som varmt kan rekommenderas.

Härifrån kan ni köra till Crater Lake (400 km/250 miles – 4,5 timmar)

DAG 9 – 11: CRATER LAKE

Crater LakeNästa oförglömliga naturupplevelse väntar längre söderut i Oregon, nämligen vid USA:s djupaste sjö, Crater Lake. Här föreslår vi att ni stannar två nätter så att ni får njuta av sjön ur flera vinklar och koppla av i naturen.

Sjön är otroligt blå på grund av det rena regnet och snön som kommer från de omgivande bergen och förser sjön med vatten. Den har uppstått i kratern efter en gammal vulkan, och runt hela sjön går det att se vulkanens topp som sticker upp ur vattnet. Det kan rekommenderas att vandra längs med kanten och ned via kratern, så att ni kommer nära naturen på ett annat sätt.

Här kan ni också åka båt, så att ni får möjlighet att komma ut till Wizard Island som är en av de två öarna som sticker upp ur vattnet. Här kan ni bada, fiska eller gå till öns topp för en fantastisk 360 graders utsikt över kratern.

Därefter kan ni köra till Crescent City, Kalifornien (320 km/200 miles – 4 timmar)

DAG 11 - 12: CRESCENT CITY

Ni ankommer nu till norra Kalifornien, där ni börjar kunna se de enorma redwood-träden som området är berömt för. Crescent City är en liten hamnstad vid Stilla havets kust, där den stora attraktionen utöver naturen är stadens fyrtorn. Vi föreslår att ni stannar en natt, så att ni kan besöka den närliggande parken Trees of Mystery, som är en populär och lite annorlunda sevärdhet.

Vid Trees of Mystery blir ni mottagna av den 15 meter höga statyn av skogshuggaren Paul Bunyan och hans vän Babe the Blue Ox. I över 50 år har de stått på platsen, som har drivits av samma familj i över 70 år. Det är dock de enorma träden som är det mest imponerande i Trees of Mystery.

Dem kan ni se från ovan genom en tur i SkyTrail-linbanan som svävar över trädtopparna. Eller så kan ni uppleva dem nedifrån, på vandringsstigen Trail of Tall Tales, där ni kan se figurer skurna i trä och naturliga träd som växer i speciella former. Ni kan till exempel se Cathedral Tree, som är en halvcirkel bestående av nio träd som växer mot varandra så att de liknar ett altare i en katedral.

Härifrån föreslår vi att ni kör till Ferndale (170 km/110 miles – 2 timmar)

DAG 12 - 13: FERNDALE

På vägen till Ferndale kan ni se fler fantastiska träd i Redwood National and State Parks. De gamla träden kan bli över 100 meter höga, så man känner sig ganska liten när man vandrar mellan dem. Det är otroligt vackert när ljuset silas i smala strålar mellan trädkronorna, så lägg ett par timmar på ett vandra i de unika omgivningarna.

Ferndale, som ligger en bit längre ner längs kusten, är en charmig liten stad där vi föreslår att ni stannar en natt. Centrumet består av gamla byggnader i viktoriansk stil, som ger en trevlig inramning till en avkopplande dag på resan. Ferndale bjuder dessutom på en historia som är särskilt underhållande för skandinaver.

På 1870-talet flyttade en del danskar till staden och tog med sin egen mejerikultur, vilket gjorde staden till hem för många små mejerier. Smöret från Ferndale ansågs vara det finaste i hela delstaten. Här finns det fortfarande spår efter danskarna; ni kan till exempel se danska namn på gravstenarna på stadens vackra kyrkogård.

Härifrån kan ni köra till Garberville (90 km/60 miles – 1 timme)

DAG 13 – 14: GARBERVILLE

Mellan Ferndale och Garberville kan ni ännu en gång uppleva redwood-träden. Ni kör genom Humboldt Redwoods State Park, som har en berömd sträcka på 50 kilometer som kallas Avenue of Giants. Här kan ni ta fina semesterbilder av vägen och er själva bredvid de gigantiska träden.

Många av trädens längs med vägen är över 90 meter höga och upp till sex meter i diameter. Det mest berömda är Dyerville Giant, som dessvärre välte 1991 – men som fortfarande är intressant. Ni kan se de enorma rötterna och gå längs med den 110 meter långa stammen, vilket svarar till en byggnad med 30 våningar. Ni kan också se Immortal Tree, som beräknas vara cirka tusen år gammalt, och har fått sitt namn efter att ha överlevt blixtnedslag, en skogsbrand och en översvämning.

Senare anländer till ni till Garberville, där ni kan stanna en natt, innan ni kör den sista biten till San Francisco.

Därefter kan ni köra till San Francisco (330 km/200 miles – 4,5 timmar)

DAG 14 – 17: SAN FRANCISCO

Alcatraz

Ni kan till exempel hyra cyklar och ta er runt på två hjul mellan de största attraktionerna. Börja i de populära hamnkvarteren Fisherman’s Wharf och Pier 39, där sjölejonen ligger och badar i solen och blixten från turisternas kameror. Därifrån kan ni ta er vidare till stadens kännetecken Golden Gate Bridge, som ni kan cykla över för att få en fin utsikt över bukten.

Senare kan ni besöka ett eller flera av stadens unika kvarter. Castro är ett förslag, och det var där man gick först i kampen för homosexuellas rättigheter på 70-talet, och som fortfarande är en miljö präglad av mångfald och regnbågsflaggor. Eller så kan ni se det andra historiska kvarteret Haight-Ashbury, där hippies från ”Summer of Love”-generationen har satt sin prägel på byggnaderna med massor av färger, fredstecken och kärlek.

En annan dag kan det varmt rekommenderas att ta en tur ut till den legendariska fängelseön Alcatraz. Här har de mest hårdkokta kriminella suttit av tiden, som till exempel Al Capone, och platsen är full av dramatiska och mystiska historier. Det sägs att många har försökt fly därifrån, men att ingen fånge lyckats lämna fängelset med livet i behåll.

Annars föreslår vi att ni använder de sista dagarna till att promenera längs med San Franciscos branta gator, shoppa, ha det trevligt, äta god mat och njuta av semestern.

Från San Francisco kan ni flyga hem till Sverige.

Prisöversikt
Säsong
Månader
Längd
Pris
Vår mar. – maj. 17 dagar från 10.395:- per person
Sommar jun. – aug. 17 dagar från 16.595:- per person
Höst sep. – nov. 17 dagar från 10.995:- per person
Vinter dec. – feb. 17 dagar från 10.295:- per person

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper.
Priserna är beräknade utifrån bokningar gjorda ca. 10 månader innan avresa.
Vid högtider och helgdagar bör ni räkna med högre priser än demonstrerat.

Resans innehåll
 • Flyg inkl. måltider och bagage
 • Medelklasshotell
 • Ford Escape eller liknande inkl. Alla nödvändiga försäkringar, skatter och fria mil.
 • Reseförsäkring (kan tillköpas)
 • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
 • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)

Våra reseförslag

Hawaii

Alaska

Mexiko

Prisöversikt

Säsong
Månader
Längd
Pris
Vår mar. – maj. 17 dagar från 10.395:- per person
Sommar jun. – aug. 17 dagar från 16.595:- per person
Höst sep. – nov. 17 dagar från 10.995:- per person
Vinter dec. – feb. 17 dagar från 10.295:- per person

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper.
Priserna är beräknade utifrån bokningar gjorda ca. 10 månader innan avresa.
Vid högtider och helgdagar bör ni räkna med högre priser än demonstrerat.

Resans innehåll
 • Flyg inkl. måltider och bagage
 • Medelklasshotell
 • Ford Escape eller liknande inkl. Alla nödvändiga försäkringar, skatter och fria mil.
 • Reseförsäkring (kan tillköpas)
 • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
 • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)
Beställ offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.