BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Zion National Park

Det bästa av Utahs spektakulära klipplandskap

Zion National Park

Hänförs av Zions ändlösa skönhet

Zion National Park ligger i en klyfta i det sydligaste Utah. Ett relativt litet område som likväl bjuder på stora naturupplevelser. Här väntar bland annat berömda vandringsturer, ett naturligt tempel och gråtande klippor.

Med vattnet i Virgin River, som skär genom de höga, röda klipporna, är denna kanjon frodigare än de som finns i västra USA. Därför kan du här uppleva unika vyer över klippor, vatten och vegetation som tillsammans skapar en fantastisk vacker bild. Dessutom är det enkelt att ta sig runt området på egen hand.

Fakta om Zion
  • Areal: 593 km²
  • Km till storstad: Las Vegas (258 km)
  • Stat: Utah
  • Öppet: Hela året
  • Entré: $35 per bil (läs mer här)
Reseförslag till Zion National Park
Upplev Zion National Park

Zion National Park

Om Zion National Park

I Zion National Park finns en väg som går hela vägen genom den smala klyftan längs Virgin River. Den heter Zion Scenic Drive – och scenisk är den! De röda klipporna, som Utah är känt för, reser sig på båda sidor längs vägen som snor sig genom landskapet. En tur längs denna väg är det bästa sättet att uppleva parken på.

Det kör gratis shuttle bussar längs vägen. Faktiskt är det så att du själv inte kan köra på vägen mellan april och oktober. Men bussen stannar på flera ställen längs vägen så du enkelt kan hoppa av och på vid alla intressanta platser. Bilturen fram och tillbaka tar cirka en halvtimme utan stopp.

Naturliga attraktioner

Landskapen längs vägen är generellt sett mycket vackra. Men där är några särskilda ställen som du bör stanna vid och njuta av lite extra. En av ”attraktionerna” är Court of the Patriarchs som är tre höga branta klippor som står vid sidan om varandra. Formationen är ett ikoniskt motiv som kan ses på flera av bilderna från Zion National Park.

En annan viktig sevärdhet är Weeping Rock, som är parkens berömda gråtande klippa. Det är en böjd klippvägg, klädd i gröna växter, där vatten droppar längs väggen uppifrån. Du kan till exempel promenera dit längs den tre kilometer långa stigen Weeping Rock Trail, som startar vid huvudvägen.

Zion National Park

Häftiga vandringsstigar

Zion National Park är populär bland vandringsentusiaster, då där finns flera häftiga rutter i olika längd och svårighetsgrad. Reser du med barn är turer som Weeping Rock Trail och Riverside Walk att föredra. På den sistnämnda kan du också se Temple of Sinawava som är allt annat än ett klassiskt tempel. Det är där som klyftan börjar – en fascinerande syn.

För hardcore-vandrare finns två kända leder: Angels Point och Observation Point. Den förstnämnda är nästan omöjlig för gemene man att klara av, medan den andra är möjlig, men tuff.

Båda lederna slutar på toppen av några av de högsta klipporna och belönar din ihärdighet med en helt fantastisk utsikt. Har du starka lår och inte lider av höjdskräck, är det bara till att njuta av belöningen som väntar uppe på toppen.

Övernattning vid Zion National Park

De flesta som besöker Zion National Park bor i Springdale. Denna lilla by ligger vid nationalparkens sydligaste ingång och bjuder på ett varierat utbud av hotell och lodges. Men om det inte finns plats på de relativt få inkvarteringsställena kan du istället bo i den lite större byn Saint George, cirka en timmes körning därifrån.

Las Vegas är annars den närmsta staden. De tar hela 2,5 timmar att köra dit, så det är inget man bara råkar köra förbi, men du kan gott besöka Zion National Park på vägen till och från spelstaden.

USATours kan hjälpa dig med att planera upp rutten, så du får ut mesta möjliga av din tid.

Reseförslag till Zion National Park

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.