BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Yosemite National Park

Denna nationalpark är ett naturrike utan dess like

Yosemite National Park

Yosemite

Yosemite National Park är, om inte den allra vackraste, så i alla fall en av de vackraste nationalparkerna i USA – vilket inte är ett dåligt betyg med tanke på all konkurrens från de många nationalparkerna i landet.

Yosemite National Park ligger i Kaliforniens mittersta/nordligaste del och besöks årligen av väldigt många turister som kommer för att se den fantastiska naturen. Området i Yosemite är präglat av fina sjöar, höga klippor och vackra skogar som faller alla naturälskare i smaken! Yosemite Valley är den mest besökta platsen i parken och det är inte utan anledning!

Fakta om Yosemite
  • Area: 3.027 km²
  • Km. till storstad: San Francisco (265 km)
  • Stat: Kalifornien
  • Säsong: Vår, sommar, höst
  • Entréavgift: $30 per bil
Upplev Yosemite

Yosemite Half Dome

Yosemite betyder “Öppen mun”

Du hittar Yosemite National Park i den soliga staten Kalifornien i västra USA. Själva ordet ’Yosemite’ kommer från indianerna som bodde i parken och namngav den. De döpte parken till Yosemite som betyder ’öppen mun’ eller ’gapande mun’, vilket är vad parken med sina bergväggar liknar från en särskild vinkel. Parken skapades för miljoner år sedan när den sista istidens glaciärer drog sig tillbaka. Yosemite National Park sträcker sig över en yta på över 3000 kvadratkilometer, men nästan 95% av parken är betecknat som vildmark. De allra flesta av de nästan 4 miljonerna som besöker parken årligen nöjer sig med de 18 kvadratkilometerna som utgör dalen.

Mycket omväxlande natur i Yosemite

Det som gör Yosemite National Park speciellt är det väldigt varierande landskapet som parken består av. Det finns över 4000 olika växt- och djurarter i naturområdena som går från buskvegetation, nedre samt övre bergszon, en subalpinzon och sist, men inte minst, även en alpin zon. I alla dessa zoner hittar man granitklippor, vattenfall, vattendrag, skogar och ödemark. Man kan hitta nästan all natur man kan föreställa sig.

Yosemite Valley

Yosemite Valley

Åker du till Yosemite National Park kommer du troligtvis att besöka Yosemite Valley, då det är här man kan se några av de världsberömda vattenfallen, som faller ned i dalen från mer än hundra meters höjd. Det största vattenfallet, som är en del av Yosemite Falls, har en höjd på över 700 meter! Det är en imponerande syn 1:a, 2:a, 3:e och 4:e gången man ser det.

Yosemite tent

Övernatta i Yosemite National Park

Om du vågar, är det möjligt att övernatta i Yosemite Valley. Detta kan både göras i små hus, stugor och på tältplatser. På några ställen har du dessutom möjlighet att slå upp ditt eget medhavda tält. Vill du utnyttja ett av de redan uppsatta alternativen ska du vara ute i god tid och boka eftersom Yosemite Park under högsäsongen i sommarperioden har en hel del besökare, USAtours hjälper dig naturligtvis att boka din övernattning i parken. Om man hellre vill ha ett lite mer lyxigt övernattningsalternativ finns det fina hotell precis utanför parken. Om du reser med husbil i Kalifornien finns det dessutom många fina campingplatser i denna nationalpark.

Grand Canyon

Yosemite är väl värt ett besök

Om du kommer till Kalifornien är Yosemite definitivt en av de attraktioner som måste upplevas. Utöver Yosemite National Park kan du bl.a. också uppleva Grand Canyon, Death Valley och Alcatraz fängelset om du väljer en rundresa i Kalifornien. USATours kan hjälpa dig att planlägga din resa och köpa alla dina inträdesbiljetter så att du kan vara säker på att hela resan är under kontroll.

Läs mer om USAs nationalparker

Väder i Yosemite

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar
Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.