BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Yellowstone National Park

Upplev en fantastiskt färgrik natur och vilt djurliv!

Yellowstone National Park

Yellowstone

Yellowstone är huvudsakligen beläget i Wyoming, medan resterande delarna ligger i Idaho och Montana. Redan detta vittnar om parkens enorma storlek.

Parkens areal är 8980 kvadratkilometer och den är full av upplevelser. Den är döpt efter Yellowstone River som rinner genom hela nationalparken. Parken har ett rikt djur- och växtliv med bland annat bisonoxar, vargar, björnar, hjortar och antiloper.

Fakta om Yellowstone
  • Area: 8.991 km2
  • Km. till storstad: Salt Lake City (437 km)
  • Stat: Wyoming, Idaho och Montana.
  • Säsong: Vår, sommar och höst
  • Entréavgift: 35 USD per bil
Upplev Yellowstone

Yellowstone National Park

Bisonoxar, gejsrar, björnar och klyftor – så långt ögat når

Två tredjedelar av världens gejsrar finns i Yellowstone, och bland dem är den kända gejsern Old Faithful. Det är parkens klart största attraktion, vilket beror på dess trofasta utbrott. Den sprutar i genomsnitt närmare 30 tusen liter kokande vatten 55 meter upp i luften varje halvtimme, vilket brukar exaltera turisterna som rest hit.

Förutom gejsrar ligger Mammoth Hot Springs, som är kalkstensterrasser skapade av varma källor, i norra delen av parken och präglar det omkringliggande landskapet. Vattenfallet Yellowstone Grand Canyon på närmare 94 meter är en fantastisk syn. Området präglas av ett diversifierat djurliv och den vulkaniska underjorden har skapat naturfenomen utan dess like.

Yellowstone

När ska du besöka Yellowstone?

Yellowstone präglas av otillgängliga areal på grund av sina många klyftor och skogar. De största sevärdheterna i området är dock relativt lätttillgängliga eftersom det finns en väg som leder till alla. Dock ska det nämnas att eftersom parken ligger långt norrut är den ofta täckt av snö, vilket gör att flera av de fem ingående vägarna är oanvändbara. Detta gör att sommaren är den bästa perioden att besöka Yellowstone, vilket resten av världens befolkning också har insett. Vill du därför undgå den värsta trängseln (som ju omöjligt kan bli för extrem med tanke på parkens storlek) är det en god idé att besöka parken under månaderna innan eller efter sommarperioden. Det är också oftast under våren som naturen är som vackrast. Vattenfallet i Yellowstone Grand Canyon är i alla fall vackrast under våren.

Vägen som leder dig runt till alla de viktigaste sevärdheterna och utsiktpunkterna i Yellowstone, heter Grand Loop Road och är, som namnet antyder, formad som en åtta. Vägen kopplar samman de fem vägarna in i parken. Tre av dessa ingångar ligger i Montana och de två sista i Wyoming. Vid dessa ingångar har det byggts hotell och motell så att man kan övernatta smidigt och tryggt. På några ställen är det också möjligt att campa eller övernatta i själva parken, men det är naturligtvis förbundet med viss risk eftersom det finns djur såsom björnar och vargar i parken som inte alltid skräms av manniskors närvaro.

Yellowstone National Park är helt enkelt värd ett besök. Dess rika natur får dig att tappa andan och man har utan tvekan massor av vackra bilder med sig hem som man kan visa när man ska berätta historier från resan.

Väder i Yellowstone

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar
Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.