BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Olympic National Park

Fuktig regnskog, snöklädda bergstoppar och varma källor

Olympic National Park

Upplev Washingtons frodiga halvö

Olympic National Park ligger på Olympic-halvön på USAs mest fjärran, nordvästligaste kant, precis väster om Seattle. Parken är inte så känd, men det borde den vara. Här kan du nämligen utforska en mängd olika klimatzoner i en och samma park.

Mitt på halvön finner du enorma berg med storslagna utsikter, medan du längre ner i terrängen finner frodig regnskog och varma källor. Det är denna spännande mångfald som gör Olympic National Park så speciell. Dessutom slipper du trängas med en massa andra turister.

Fakta om Olympic
  • Areal: 3.733 km²
  • Km till storstad: Olympia (83 km)
  • Stat: Washington
  • Öppet: Hela året
  • Entré: $30 per bil (läs mer här)
Reseförslag till Olympic National Park
Upplev Olympic National Park

Olympic National Park

Om Olympic National Park

I Olympic National Park kan du uppleva vildmark på riktigt. Naturen här är ännu befriad från mänsklig påverkan och det märks tydligt att det är naturliga krafter som härskar. De karga kuststräckorna, den enorma mängden nederbörd och de stora höjdskillnader utgör fundamentet för ett äventyrligt landskap.

Där finns bara ett fåtal gator inne i nationalparken, men du kan köra längs huvudvägen som går hela vägen runt halvön. Denna rutt kallas Olympic Peninsula Loop, och via den får du uppleva de mest intressanta området på halvön. Du kan köra hela sträckan på ett par dagar eller spendera en hel vecka här och på så vis få med dig allt som parken har att erbjuda.

Hurricane Ridge i Olympic

Hurricane Ridge

I den centrala delen av halvön reser sig de vackra Olympic Mountains. Mount Olympus är med sina 2432 meter över havet det högsta berget. Men det står inte ensamt, hela vägen runtom böljar sig en bergsrygg på ett par tusen meters höjd.

De områden som är lättast att nå i bergen är Hurricane Ridge. Det ligger på 1598 meters höjd och bjuder på fantastiska utsikter över Olympic-bergen. Om sommaren kan du vandra längs de sceniska stigarna, njuta av den friska luften och de storslagna vidderna. Där finns ett litet besökscenter där du kan hämta broschyrer med mer information om området.

Lake Crescent

Sjöar, vattenfall och källor

Om du fortsätter motsols i loopen kommer du till Lake Crescent, som är en stor vacker sjö. Här är det populärt att fiska och åka båt, och runtom sjön finns flera fina vandringsleder. Till exempel kan du gå på en lätt rutt till de 27 meter höga vattenfallet Marymere Falls, som är ett fint utsiktsmål.

Inte långt från Lake Crescent finner du Sol Duc Hot Springs Resort som är känt för sina varma källor. De naturliga källorna är idag en del av resorten och har gjorts om till kakelklädda bassänger. Passa på att prova dem sent på eftermiddagen och låt dina ben vila efter en heldag ute i naturen.

Hoh Rainforest

Om du bara ska stanna till vid ett ställe på den västra sidan av halvön, ska du stanna vid Hoh Rainforest. Det är den mest kända delen av Olympic National Parks stora regnskog. Här väntar en närmast magisk syn av gammal, fuktig och tät skog som är grönare än på något annat ställe i USA.

Där finns ett besökscenter varifrån du kan bege dig ut på vandring. Det kan dock rekommenderas att avvika något från vägen och ta dig inåt vildmarken. Med mossklädda jätteträd, vildvuxna ormbunkar och rådjur är det inte svårt att föreställa sig att man är huvudpersonen i en äventyrsfilm när man promenerar här.

Port Angeles i Olympic National Park

Övernattning i Olympic

Det är svårt att ha en utgångspunkt i Olympic National Park, där du sover. Då parken är så stor, och där endast finns en väg runt halvön, kommer du behöva övernatta på flera olika ställen. Startar du i Seattle kan du ta en eller flera övernattningar på vägen. Var de ska vara, är helt avhängt på hur lång tid du har och på vad du vill spendera din tid.

Vill du uppleva de nordligaste delarna kan du sova i Port Angeles. Vill du njuta av skogarna och de varma källorna ska du stanna en natt på Sol Duc Hot Springs Resort. Är du mest intresserad av Hoh Reinforest ska du sova i Forks i den västligaste delen av parken eller Aberdeen i den sydligaste delen.

Vill du hellre campa, finns det också goda möjligheter för detta på flera ställen i området.

Reseförslag till Olympic National Park

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.