BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Niagara Falls State Park

VÄRLDENS MEST BERÖMDA VATTENFALL SKA UPPLEVAS PÅ NÄRA HÅLL

Niagara Falls State Park

KÄNN VATTENDISET FRÅN DE BRUSANDE FALLEN

I Niagara Falls State Park finns de tre vattenfallen som tillsammans utgör Niagara Falls. Att stå bredvid de mäktiga vattenmassorna som skiljer USA från Kanada är en naturupplevelse man aldrig glömmer…

…inte heller om man ser dem bakifrån från klippväggen eller åker båt på floden under dem. Det finns många olika sätt att uppleva Niagara Falls, och staden med samma namn bjuder på många familjevänliga upplevelser. På en resa till östra Kanada eller den amerikanska östkusten kan vi helt klart rekommendera en tur förbi fallen.

Fakta om Niagarafallen
  • Area: 1.76 km2
  • Km. till storstad: Toronto (133 km)
  • Stat: New York och Kanada
  • Säsong: Vår, sommar och höst
  • Båttur vid fallen: 19.25 USD per person
Reseförslag till Niagarafallen

[nationalpark_niagara_falls_rejseforslag_shortcode]

Upplev Niagarafallen

Niagarafallen båttur

OM NIAGARA FALLS

Man känner fallen innan man ser dem. De tre massiva vattenfallen Horseshoe, American och Bridal Veil Falls – som tillsammans utgör Niagara Falls – hörs på långt håll, och diset från bruset flyger i luften runt dem. Du får ett blött välkomnande, men det är en del av upplevelsen.

3160 ton vatten i sekunden forskar över klippkanten – vilket svarar till tre miljoner mjölkförpackningar per sekund. Fallen förses med vatten via Niagara River, som kommer från fyra av de fem sjöar som utgör the Great Lakes i mellanvästern.

Horseshoe Falls är precis som namnet antyder format som en hästsko, vilket gör synen ännu mer spektakulär. Det är också det största fallet, och det mest kända. De andra två ligger precis i närheten, så du behöver inte välja vilket eller vilka du vill se.

Niagarafallen i Kanada eller USA

UPPLEV NIAGARA FALLS UR ALLA VINKLAR

Man kan lägga mycket tid på att bara betrakta vattenfallen från de många utsiktsplattformerna, som finns på både den amerikanska och kanadensiska sidan av Niagara River. Man kan också ta sig nästan ända fram till ”kanten” av Horseshoe Falls utan att betala några avgifter.

Trots det kan det varmt rekommenderas att uppleva vattenfallen på fler sätt. Ta en tur med Maid of the Mist, som är stadens båt som tar sig fram på floden och låter besökarna komma nära det storslagna bruset – därifrån kan du verkligen känna vattnets kraft. Annars kan en Journey Behind the Falls rekommenderas, som tar dig ner i en tunnel under marknivå som leder till ett hål bakom vattenfallet. Därifrån strömmar vattnet precis framför näsan på besökarna.

Niagarafallen båttur

ÖVERNATTA I STADEN NIAGARA FALLS

Niagara Falls utgör gränsen mellan USA och Kanada, så länderna delar på det storslagna naturfenomenet. Det går också att övernatta på båda sidorna, men vi rekommenderar den kanadensiska sidan eftersom utsikten är bäst därifrån. Det är också här staden Niagara Falls ligger.

Här finns det gott om hotell, restauranger, butiker och nöjen för hela familjen, och därmed boenden för alla budgetar, mat för varje gom och underhållning för alla besökare.

Det går utmärkt att bo på den kanadensiska sidan även om ni kommer från den amerikanska. Allt det praktiska kan er resekonsulent bistå med.

Reseförslag till Niagarafallen

[nationalpark_niagara_falls_rejseforslag_shortcode]

Vädret vid Niagarafallen

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar
Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.