BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Niagara Falls

Världens mest imponerande vattenfall - där ni kan ta båten över till Kanada

Niagara Falls

Niagarafallen

Niagarafallen är faktiskt tre vattenfall som tillsammans bildar ett stort och fantastiskt vattenfall som minst sagt är ett av de mest kända i världen. Hit strömmar 12 miljoner besökare för att beundra vattnets mäktiga krafter varje år.

Niagarafallen ligger på samma lista som Grand Canyon och Pyramiderna när det kommer till fantastiska naturfenomen runt om i världen. Här kan du uppleva när 2.8000.000 liter vatten strömmar ut i sekunden, så det är minst sagt en syn man sent kommer glömma. USA delar berömmelsen med Kanada då fallen ligger precis vid gränsen mellan dessa två länder.

Fakta om Niagarafallen
  • Area: 1.76 km2
  • Km. till storstad: Toronto (133 km)
  • Stat: New York och Kanada
  • Säsong: Vår, sommar och höst
  • Båttur vid fallen: 19.25 USD per person
Upplev Niagarafallen

Niagarafallen i Kanada eller USA

Kanada eller USA?

Niagarafallen kan man uppleva från två olika länder, och finns tiden rekommenderar vi såklart att ni besöker fallen från båda sidorna. På den amerikanska sidan kommer man närmare vattnet och tätt på alla tre fallen, Horseshoe Falls, Bridal Veil Falls och American Falls. Eftersom man vanligtvis kommer körande från USA kan det kännas mest naturligt att stanna här och beundra fallen. Men tar man turen över till Kanada inser man snart att det var värt besväret. Här får man nämligen en mycket större överblick och helt klart bäst bilder att ta med sig hem till Sverige igen. På den kanadensiska sidan ska du också tänka lite mer på vad du har på dig, då det har en förmåga att komma in en hel del vatten över utkiksposterna.

Niagarafallen båttur

Upplev fallen från vattnet

Kan du inte få nog av Niagarafallen från sidan utan vill uppleva dem helt optimalt, finns möjligheterna för detta. Det går nämligen båtar var 15.e minut från både den amerikanska och den kanadensiska sidan som seglar ut till fallen. När du köper din biljett till båten blir du också tilldelad en regnponcho som kan hålla dig någorlunda torr. En rolig sak är att åker du från den amerikanska sidan är din rengponcho blå och kommer du ifrån den kanadensiska är den röd.

Det finns också möjlgheter att ta sig in bakom fallen! Biljetter finns att köpa på den kanadensiska sidan och varför inte passa på att få den ultimata upplevelsen när man ändå är här!

Niagara Falls

När ska du besöka Niagafallen?

Niagarafallen går att besöka året om, och alla årstider bjuder på sin prägel. Om sommaren är det såklart perfekt att bli svalkad av vattnet som kommer in över kanten. Det är också den populäraste och bästa perioden att komma hit. På vintern får fallen en helt annan form och är det kallt ligger det både is och snö runt om, som ger en extra häftig upplevelse.

Vädret vid Niagarafallen

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar
Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.