BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Jasper National Park

Rocky Mountains största naturpark

Jasper National Park

Åk på äventyr i bergens land

Jasper National Park är den största av sitt slag i hela Rocky Mountains bergskedja. Här får du utsikt över svävande bergstoppar och spegelblanka sjöar.

Och du kan utforska naturen på alla tänkbara sätt: till fots, på cykel, i kajak, på hästryggen, eller varför inte med pjäxorna på? Oavsett vad du föredrar kommer du på en resa till Jasper National Park få se några av de vackraste landskapen i ditt liv. Med sin placering lite norr om Banff nationalpark, är det som upplagt för att kombinera ett besök i de båda parkerna under samma resa.

Fakta om Jasper
  • Areal: 10.878 km²
  • Km till storstad: Edmonton (370 km) og Calgary (404 km)
  • Provins: Alberta, Canada
  • Öppet: Hela året
  • Entré: $19.60 per bil (läs mer här)
Reseförslag till Jasper National Park

[nationalpark_jasper_rejseforslag_shortcode]

Upplev Jasper National Park

Icefield Parkway i Jasper National Park, Kanada

Om Jasper National Park

En 11.000 kvadratkilometer stor, naturlig skönhet är vad du får på en resa till Jasper nationalpark. Den kanadensiska naturparken är inte bara den största i hela Rocky Mountains – den är också en av de allra vackraste.

Parken ligger omkring två timmars körning från Calgry flygplats, som har flera internationella avgångar. Det betyder att det är väldigt enkelt att komma till nationalparken i förhållande till hur långt ute i vildmarken den ligger. Många känner till grannparken Banff, men Jasper är minst lika vacker, så varför inte besöka båda? Körturen mellan de två parkerna – på den kända Icefields Parkway – är också en upplevelse i sig själv.

Rocky Mountains

Häftig utsikt

Oavsett vilket håll du vänder blicken åt kommer du mötas av fantastisk natur. Det kan vara enorma glaciärer, stilla insjöar, oändlig barrskog, brusande vattenfall eller kanske någon av de många vilda djur som lever i parken så som björn, älg eller bäver.

Vill du få en bra överblick över parken – och känslan av att själv vara mycket liten – ska du ta linbanan från Jasper till toppen av Whistler Mountain. Du lyfts 2300 meter upp till toppen och får en fantastiska panoramavy över hela området. På en klar dag kan du se toppen av Rocky Mountains högsta berg, Mount Robson, som ligger knappt 100 kilometer bort.

Lake Maligne i Jasper

Lake Maligne

Ståtliga barrträd sträcker sig hela vägen ner till sjön och vattnet är lugnt med ett turkosblått skimmer över sig. Sjön kantas av karga bergssidor med snö längst upp på toppen. Lake Maligne är den största issjön i Rocky Mountains. Den är 22,5 kilometer lång och otroligt vacker.

Du kan åka ut och segla på den, antingen genom att ro själv eller på en arrangerad båttur. Ute i sjön finns en liten ö, den så kallade Spirit Island, som är som tagen ur en saga. Det är en mycket speciell upplevelse, som du också kan få med dig på din båttur.

På tur i naturen

Utöver linbanan och båtturen till Spirit Island finns där flera utflyktsmöjligheter i Jasper National Park.

Vill du se en glaciär på nära håll kan du åka ut och köra med ett särskild is-fordon på den stora Athabasca Glacier. Du kan också prova att gå på Glacier Skywalk, som är en glasbro som hänger ut 280 meter fritt över dalen och de oändliga snömassorna därunder.

Föredrar du fast mark under fötterna kan du istället utforska den stora kanjonen Maligne Canyon och promenera mellan häftiga klippformationer och vattenfall. Du kan också åka skidor, åka på vildmarkssafari eller flyga helikopter över området.

Övernattning i Jasper

I hjärtat av nationalparken ligger byn med samma namn. Jasper är en mysig by, som kan liknas vid en skidort i Alperna. Här finns hotell i alla tänkbara standard, där du kan övernatta för direkt åtkomst till den enastående naturen. Det är också i staden som du kan hyra cyklar, köpa utrustning, och få tips på bra vandringsleder.

Vill du hellre campa, finns det naturligtvis även möjlighet att göra det i Jasper National Park.

Reseförslag till Jasper National Park

[nationalpark_jasper_rejseforslag_shortcode]

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.