BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Grand Canyon

USA's största underverk är Grand Canyon som endast kan upplevas med egna ögon!

Grand Canyon

Grand Canyon

Grand Canyon kan med sin längd på över 446 kilometer och ett djup på hela 1,6 kilometer erbjuda dig fantastisk utsikt och överväldigande upplevelser värda sitt pris!

Nationalparken har skapats av Colorado floden under miljoner år och imponerar tusenvis av turister varje år. Upplev den överväldigande klyftan på nära håll och förstå varför vi påstår att Grand Canyon är ett must-see. Grand Canyon kan faktiskt också ses från rymden, men det är såklart inte alla som har möjligheten att se klyftan på så långt avstånd.

Fakta om Grand Canyon
  • Area: 4.926 km²
  • Km. till storstad: Las Vegas (406 km)
  • Stat: Arizona
  • Säsong: Helårsdestination
  • Entréavgift: $35 per bil (läs mer..)
Upplev Grand Canyon

Hiking i Grand Canyon

Upplev det vackra Grand Canyon

Ligger i Arizona i södra USA. Med en längd på hela 446 kilometer, en bredd på 26 kilometer och ett djup på knappt 2 kilometer, blir det svårt att uppleva hela Grand Canyon, trots att det känns som om man kan se ut över hela klyftan om man står på rätt ställe. USATours vet vart man ska för att få ut så mycket som möjligt av upplevelsen och vi hjälper gärna till!

Upplev Grand Canyon i helikopter

Upplev Grand Canyon i helikopter

Du kan mer än bara titta ut över Grand Canyons massiva klyfta. Grand Canyon är idag en turistattraktion som årligen lockar miljoner och åter miljoner turister, vilket också innebär att det utvecklats flera olika sätt att uppleva detta naturliga underverk. Vad sägs om att till exempel klättra upp för klyftans väggar? Eller flyga runt i ett litet svävarflygplan, eller varför inte i en helikopter? Om du är tillräckligt modig, eller galen, kan du till och med kasta dig ned i Grand Canyons stora gap med en fallskärm. USATours rekommenderar verkligen en helikoptertur från Las Vegas. Om utflykten arrangeras på rätt sätt kan man få uppleva Grand Canyon i solskenet, se solnedgången från helikoptern och slutligen flyga till Las Vegas och se denna fantastiska stad med alla sina neonljus glittra i mörkret. Vi kan självklart hjälpa till att arrangera detta.

Djurlivet i Grand Canyon

Djurlivet i Grand Canyon

Många har en bild av Grand Canyon som ett dött och dammigt ställe. Det kan självklart vara svårt att se något annat på de gigantiska panoramabilderna man som regel ser av klyftan, men det finns faktiskt en hel del liv i och runt Grand Canyon. Många olika djurarter kallar klyftan sitt hem, till exempel finns här spännande djur såsom bergsgetter, fladdermöss, gnagare, ödlor och mycket annat.

Om du har tur kan du uppleva några av dessa djurarter på nära håll när du besöker den enorma klyftan som ligger strax öster om Las Vegas.

Cactus i Grand Canyon

Grand Canyon är mer än bara damm

Det finns också många växter som gör Grand Canyon till en unik plats. Grand Canyon bjuder självklart på andra förhållanden för växter än de flesta andra platser på jorden. Förhållanden som kan få de flesta växter att sjunka ihop, men trots det finns det nästan 2000 olika växtarter. Många av dem finns faktiskt endast i Grand Canyon och är verkligen något alldeles extra om man får syn på en av dessa unika blommor.

Camping i Grand Canyon

Övernattning i Grand Canyon

En nyare aktivitet som blir mer och mer populär i Grand Canyon är övernattningar. Man kan antingen som grupp eller på egen hand ta med sig ett tält eller en sovsäck och spendera en natt under stjärnorna. Att sova under öppen himmel i en av världens vackraste nationalparker mitt i den unika naturen är något helt annat än att campa hemma i Sverige. Det är verkligen svårt att beskriva känslan, den ska bara upplevas. Det finns inga tvivel om att detta är en upplevelse för livet och en historia värd att berätta för barn, barnbarn, vänner och bekanta.

Road Trip i USA

Kombinera med en rundresa i USA

Varje år ”räddas” hundratals turister från Grand Canyon då de har undervärderat värmen och den hårda vägen tillbaka upp ur klyftan. Med tanke på detta är det väldigt viktigt att du förbereder din utflykt till Grand Canyon noga. Det är nämligen en helt fantastisk plats och du bör verkligen inte gå miste om upplevelsen att gå ner i klyftan. Arrangera din tur till Grand Canyon tillsammans med USATours– vi har mycket erfarenhet av resor till Grand Canyon och kan anordna en behaglig resa utan alltför stora överraskningar. Vi rekommenderar alltid att man kombinerar sin resa till Grand Canyon med en resa till Kalifornien. Grand Canyon ligger i Arizona och om man startar sin rundresa i exempelvis San Francisco kan man uppleva Yosemite National Park, Death Valley, Los Angeles, San Diego och Las Vegas på sin resa till Grand Canyon.

Väder i Grand Canyon

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar
Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.