BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Everglades National Park

I Florida finns träskmarken Everglades som är hem till de flesta amerikanska alligatorerna!

Everglades National Park

Everglades

Everglades National Park – beläget i södra Florida – rymmer ett helt fantastisk djurliv.

Tusentals alligatorer, sköldpaddor och andra kräldjur blandat med hundratals fågelarter, häribland flamingos och andra exotiska fåglar, skapar ramarna för en av Floridas största och mest besökta turistattraktioner, Everglades. Beläget i den södra delen av Florida erbjuder parken tropiskt klimat och spännande upplevelser.

Fakta om Everglades
  • Area: 6.104 km²
  • Km. till storstad: Miami (45 km)
  • Stat: Florida
  • Säsong: Helårsdestination
  • Entréavgift: $25 per bil
Upplev Everglades

Everglades National Park

Om Everglades National Park

Everglades National Park är en mycket särpräglad turistattraktion. Till skillnad från många av de andra amerikanska nationalparkerna finns det i Everglades inga berg, kullar eller något som överhuvudtaget liknar en upphöjning. Så långt ögat når finns det endast träsk, skog och ängar. Detta har medfört att området som är ungefär lika stort som Gotland har utvecklats till ett paradis för exotiska djurarter. Alligatorer har utsett nationalparken till sitt primära hem, vilket har resulterat i ett stort bestånd i området. Everglades National Park skapar också ramarna för ett ornitologiskt paradis med över 300 olika fågelarter som äter och lägger ägg i området.

Airboat i Everglades

Upplev Everglades i Florida

Genom parken har man byggt en ”huvudväg” som sträcker sig 61 kilometer. Ut från denna väg kan man ta mindre vägar in i landskapet runt 500 – 800 meter. Dessa vägar leder till mindre besökta naturområden med tät regnskog, träsk, ängar, slätter, tallskog, och mycket annat. Huvudvägen slutar i en mindre stad som heter Flamingo där det finns en liten kiosk, en tankstation och ett besökscenter. Härifrån går det guidade turer in i området, vilket vi varmt rekommenderar då du får ta del av de mest fantastiska naturområden du kan tänka dig och som du kanske inte hade hittat till själv.

De tre mest rekommendationsvärda naturlederna ligger vid Royal Palm, Pa-hay-okee Overlook och Mahogany Hammock. Den första rymmer ett träskområde, där alligatorer och flamingos lever livet. Den andra naturleden leder ut till en slätt där man kan blicka ut över hela området och det är en överväldigande syn som får en att verkligen tappa andan. Den sista naturleden leder till en tät regnskog full av mahognyträd.

Entrén per bil ligger på 10 dollar för en hel dag och vi rekommenderar verkligen att man spenderar en hel dag i nationalparken eftersom det finns så mycket att upptäcka och uppleva. Om du inte vill vara en hel dag i parken är det möjligt att ta en guidad tur som visar dig den norra delen. Turen tar runt 2 timmar och görs med buss. Har du istället lust att hyra en cykel och cykla runt är även det en möjlighet. Då kommer du ut i områden dit personbilar inte kan köra och du har möjlighet att få med dig några av de spännande upplevelser som “The Glades” har att bjuda på.

Alligator i Everglades

Övernattning i närheten av Everglades National Park

De flesta turister som åker till Everglades National Park kommer dit för att uppleva alligatorer på nära håll. Det är dock störst chans för detta vid soluppgången eller solnedgången. Detta betyder att det lätt skapas ett behov av att övernatta i närheten av nationalparken – Florida City är därför det naturliga valet. Staden ligger inte långt från nationalparken och den är fullspäckad med olika hotell och motell i alla prisklasser. Det är dock viktigt att nämna att Florida City ligger öster om nationalparken. Befinner man sig väster om parken är det smidigare att fortsätta västerut och övernatta i den mindre staden Everglades City. Tycker man inte om hotell och motell utan hellre vill leva i naturen finns det goda möjligheter att campa inne i själva nationalparken. Det är helt upp till dig, men det krävs att man är medveten om att det finns massor av kräldjur i området.

Miami beach i Florida

Kombinera med en rundresa i Florida

Om du tycker att Everglades National Park låter intressant rekommenderar USATours att du upplever parken under en rundresa i Florida. Florida bjuder på många spännande upplevelser och städer och det är därför perfekt att hyra en hyrbil och åka på en kör-själv-semester i Florida. Utöver Everglades National Park finns det spännande städer och attraktioner såsom Orlando, Naples, Miami och Key West.

Læs mere om Florida

Väder i Everglades

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar
Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.