BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Denali National Park

nationalparken i Alaskas vildmark är främst känd för naturen och de ståtliga bergen

Denali National Park

Denali

Denali National Park består av sex miljoner hektar vilt landskap genomskuret av vägar. När man ankommer till nationalparken möts man av den tundra och permafrost som härskar på dessa breddgrader.

Här kan man se de snöklädda berg som leder upp till Nordamerikas högsta berg, Mount McKinley, med en höjd på 6168 meter. Vilda djur, stora som små, vandrar ostörda runt i landskapet och lever som de har gjort genom alla tider. Ensamhet, stillhet, frihet och vildmark är vad som väntar er på den fantastiska resan till Denali National Park.

Fakta om Denali
  • Area: 24.585 km²
  • Km. till storstad: Fairbanks (209 km)
  • Stat: Alaska
  • Säsong: Maj-September
  • Entréavgift: $10 per person
Upplev Denali

Denali berg

Mer än bara ett berg

Grovt räknat är det runt 400 tusen fruktlösa resenärer som ställer in siktet på Denali National Park i Alaska varje år – merparten av dem reser hit mellan slutet av maj och början av september. De flesta kommer till parken för att uppleva vilda djur eller för att få en glimt av det 6168 meter höga berget Mount McKinley, taket på Nordamerika. Det är verkligen en fantastisk upplevelse och vi rekommenderar parken till alla som värdesätter frihet. lugn och vackra omgivningar. Vi uppfordrar resenärer att ta en av de många bussturerna som kör längs Denali Park Road – det är den enda transportformen som är tillåten i hjärtat av parken. Oavsett om du söker insikt i Denalis djurliv och natur eller bara är ute efter tid till dig själv, gemenskap eller något helt annat står vi färdiga att hjälpa dig att planera din resa till Alaska.

Denali nationalpark i Alaska

Möjligheterna i Denali National Park

Känd i hela världen för sin fantastiska natur och sitt djurliv är Denali en plats med spänning, inspiration och upptäcksfärder för resenärer.

Denali National Park har öppet året runt och här finns aktiviteter i alla svårighetsgrader och för alla smaker. De flesta besökare kommer under sommaren när man öppnar upp för bussresorna runt i parken, istället för när is och snö tar över landskapet under vintern. De riktigt hårdhudade som reser till Denali under vintern kan förvänta sig total stillhet, frihet och självklart alla de utmaningar som det extrema vädret innebär.

Om man tycker om lugnet, utmaningarna och livet i vildmarken ska man absolut besöka södra delen av parken. Här har ni möjlighet att ägna er åt bland annat bergsbestigning och trekking, som verkligen är något att bita i. Samtidigt finns är en form av frihet som du garanterat inte har känt förr. Dessutom finns det möjligheter till backpacking, där man reser på egen hand med total frihet att göra precis det man vill. Vi vill gärna hjälpa dig att planera din resa.

Om du däremot inte har åtskilliga dagar på dig att utforska det enorma området rekommenderar vi absolut att du tar en sightseeingtur med buss. Här ser du de vackraste delarna av parken och får ett intryck av den frihet och natur som den erbjuder. Dessutom kan man ta på långa vandrings- och cykelturer runt i parken, antingen på eller från huvudvägen – beroende på hur pass öde du vill att det ska vara. Man kan nämligen absolut ta en avstickare från turen för att upptäcka mer avskilda områden där den totala friheten och stillheten kan upplevas som aldrig förr.

Mount McKinley i Denali

Mount McKinley

Mount McKinley eller ’Denali’, som betyder ’The High One’ , är Nordamerikas högsta punkt med en höjd på 6168 meter (20237 feet) över havet. Berget ligger i den amerikanska staten Alaska, i princip mitt i Denali National Park and Preserve. År 1903 gjordes det första försöket att bestiga Mount McKinley, men det misslyckades. År 1906 hävdade Frederick Cook att han hade bestigit berget, men det visade sig senare vara en lögn. Frederick Cook var dessutom den som gav namn till Cook Inlet, bukten i närheten av storstaden Anchorage. Den första lyckade bestigningen registrerades först den 7:e juni 1913, då 4 bergsbestigare nådde toppen. Sedan dess har bergets bestigits otaliga gånger och folk använder fortfarande tid och kraft på att lyckas med detta idag.

Faktiskt är det så att berget har blivit mindre. Inte för att det har sjunkit eller fallit till marken utan för att man idag har bättre teknologi för att uppmäta höjden. År 1952 uppmättes berget till 6194 meter, men år 2013 uppmättes det till 6168 meter, hela 25 meter lägre än den första mätningen. Den nya höjden godkändes av ’U.S. Geological Survey’ och är nu bergets nya officiella höjd.

Bergsbestigarklubben Japan Alpine Club installerade en meteorologisk station på en bergsrygg nära toppen av Denali på en höjd av 5710 meter år 1990. År 1998 donerades denna väderstation till International Arctic Research Center vid University of Alaska Fairbanks. I juni 2002 flyttades väderstationen 90 meter längre upp till en nivå på 5800 meter. Väderstationen är designad för att i realtid skicka data som kan användas av offentliga klättringsgrupper och till vetenskap. Sedan den byggdes har årliga uppdateringar av utrustningen gjorts med specialdesignade instrument som ska klara de extrema väder- och höjdförhållandena. Denna väderstation är den tredje högst placerade i världen.

Väderstationen uppmätte en temperatur på -59,7 ° C den 1:e december 2003. Dagen innan, den 30:e november, uppmättes en temperatur på -59,1 ° C och kombinerat med en vindhastighet på 29,6 km/t slogs det köldrekord i Nordamerika med en ’windchills’ temperatur på hela -83,4 ° C. Till och med i juli har väderstationen registrerat så låga temperaturer som -30,5 ° C och ’windchills’ på -50,7 ° C.

Alaska

USATours vet allt om resor till Alaska

Om du går i tankar om en resa till Alaska så tveka inte att slå en signal till oss. Vi har planerat åtskilliga resor till Alaska och känner till de bästa ställena att bo, vad som är värt att uppleva och vilka turer som är ett måste i Alaska. Vi kan hjälpa till att planera och boka hela resan, så att du garanterat får en fantastisk och oförglömlig upplevelse.

Alaska är dessutom som gjort för en husbilssemester. Det finns massor av stora nationalparker och de få städerna i området har stora breda vägar som passar perfekt till husbilskörning. Vi har god erfarenhet av att planera den här typen av resor och vi vill gärna hjälpa dig att planera din!

Läs mer om Alaska

Väder i Denali

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar
Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.