BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Denali National Park

ALASKAS KRONJUVEL MED OTÄMJD NATUR OCH NORDAMERIKAS HÖGSTA BERG

Denali National Park

UPPLEV ALASKAS BERÖMDA VILDMARK

Denali National Park är för många höjdpunkten på resan till Alaska. Om inte annat väntar Nordamerikas fysiskt högsta punkt, Mount Denali, som helt klart kommer att göra dig imponerad.

Därutöver väntar stora vidder med utsikt över snötäckta berg, orörda slätter med vilda blommor, brusande floder i frodiga dalar och ett rikt djurliv bestående av älgar, vargar, örnar, renar och grizzlybjörnar. Denali National Park är ett måste på varje rundresa i Alaska.

Fakta om Denali
  • Area: 24.585 km²
  • Km. till storstad: Fairbanks (209 km)
  • Stat: Alaska
  • Säsong: Maj-September
  • Entréavgift: $10 per person
Reseförslag till Denali

[nationalpark_denali_rejseforslag_shortcode]

Upplev Denali

Denali nationalpark i Alaska

Om Denali

Varje år vallfärdar runt 400 000 naturälskare till Denali National Park i centrala Alaska, och vi har svårt att föreställa oss att någon kommer hem besviken. Åtminstone inte om de letade efter vildmark, frid och vandringsturer. Alaskas mest berömda nationalpark är ett fantastiskt stycke land där extremerna dominerar – man kan bara bli imponerad.

Parken är uppkallad efter berget Denali, som också kallas Mount McKinley. Berget är Nordamerikas största med sina 6168 meter. Den snöklädda toppen kan ses från de flesta platserna i parken, och skapar därmed fonden för perfekta naturbilder från Alaska.

Bergskedjan Alaska Range som sträcker sig genom parken bjuder också på en storslagen bergstopp. I dalarna mellan bergen väntar vackra sjöar, floder, barrträd, vilda blommor och det vilda djurliv som kännetecknar Alaska.

Denali berg

SÅ UPPLEVER DU DENALI

Genom parken går den långa grusvägen Park Road, som är huvudpulsådern för besökare i Denali National Park. Den sträcker sig från motorvägen och vidare in i parkens hjärta, och slingrar sig genom djupa dalar och förbi höga berg. Det finns möjlighet att köra själv här, men det kan också rekommenderas att använda shuttle-bussarna som kör genom parken och släpper av passagerarna på olika vackra platser och vid vandringsstråk.

Det är ett praktiskt sätt att se så mycket som möjligt och samtidigt ha möjlighet att stanna vid de vackraste platserna, med gott om tid att njuta av naturen i lugn och ro. På några platser finns det utmärkta vandringsleder, men på de flesta ”hållplatser” vandrar man bara i det öppna landskapet och vänder tillbaka till vägen när man ska vidare.

Det är också möjligt att boka en privat guidad tur genom parken, eller ta en ”flightseeing”-tur med ett litet flygplan. Det passar dig som vill uppleva vildmarken på ett mer spektakulärt sätt än att åka bil eller vandra, och dessutom får du uppleva betydligt mer av parken på mycket kortare tid.

denali national park

ÖVERNATTNING VID DENALI

Det finns flera olika möjligheter för övernattning inne i parken, om du vill uppleva den under en eller flera dagar. Längs med Park Road ligger några få hotell, stugor och campingplatser som gör att du kan övernatta mitt ute i vildmarken. Eftersom utbudet inte är så stort kan kostnaderna dock bli höga.

Därför kan vi också rekommendera att bo utanför parken, där det ligger fler hotell och campingplatser längs med motorvägen Parks Highway. Det beror helt på hur civiliserat ditt vildmarksäventyr ska vara, och hur stor din budget är. Det kan du diskutera med din resekonsulent, och så kan ni tillsammans välja vad som bäst passar dina behov.

Reseförslag till Denali

[nationalpark_denali_rejseforslag_shortcode]

Väder i Denali

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar
Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.