BESTÄLL OFFERT
08-12454845

DEATH VALLEY NATIONAL PARK

DEN STÖRSTA, VARMASTE OCH TORRASTE NATIONALPARKEN UTANFÖR ALASKA

DEATH VALLEY NATIONAL PARK

UPPLEV DEN EXTREMA NATUREN I DÖDENS DAL

Death Valley National Park är just det namnet antyder: barsk, torr och i nästan död. Men parken lever – här väntar USA:s torraste områden, dess lägsta punkt och platsen där världens högsta temperatur har uppmätts.

I Death Valley upplever du helt unika naturfenomen, och landskapet är otroligt vackert med höga berg som omger en oändligt stor dal, mjuka sandbankar, vilda ökenväxter och Badwater Basin, som befinner sig under havets yta. Därför rekommenderar vi ett besök här på en rundresa i Kalifornien – se till att komma ihåg vattenflaskan.

Fakta om Death Valley
  • Areal: 13.628 km2
  • Km till storstad: Las Vegas (199 km)
  • Stat: Kalifornien och Nevada
  • Öppet: Hela året
  • Entré:  Gratis (läs mer här)

Death Valley

Om Death Valley

Death Valley National Park ligger i Mojave-öknen i Kalifornien, och är den största nationalparken i USA utanför Alaska. Den är mest känd för sin extrema värme. På sommaren kan det bli upp till 50 grader, och dalen är känd för att vara den plats där världens högsta temperatur har uppmätts. Det hände 1913, när termometern visade 57 grader.

På våren växer vilda blommor och kaktusar i området, vilket är imponerande med tanke på hur torr jorden är. Här finns också områden som allra mest liknar ett livlöst månlandskap. Därför används Death Valley ofta för att spela in filmer som utspelar sig på andra planeter – flera scener från de gamla Star Wars-filmerna har upptagits just här.

Badwater Basin i Death Valley

Badwater Basin

Death Valley ståtar också med ett annat rekord: det är nämligen den lägsta punkten i USA. Den befinner sig 86 meter under havets yta, vilket bidrar till den extrema värmen. Platsen heter Badwater Basin, och har ser det ut som att det har snöat. I själva verket är marken täckt av salt, som uppstått för att det lilla vatten som funnits i bassängen har förångats och ombildats till saltkristaller i värmen.

Det ser helt otroligt ut, men är helt verkligt – och du kan se det med egna ögon. Man har byggt en träbro över det hårda saltunderlaget, så det är möjligt att gå ut på den och stå på den lägsta punkten och se saltkristallerna på nära håll. Det kan helt klart rekommenderas att köra förbi här när du befinner dig i Death Valley.

Övernatta vid Death Valley

På grund av den extrema värmen finns det få övernattningsmöjligheter i nationalparken. Som regel rekommenderar vi att du upplever Death Valley genom att köra igenom parken, till exempel på vägen mellan Las Vegas eller Grand Canyon och Yosemite National Park, eller via andra städer och nationalparker i östra Kalifornien.

Om du gärna vill bo inne i parken finns det dock möjlighet i turistcentren Furnace Creek och Stovepipe Wells. Här finns ett begränsat utbud av hotell, butiker och restauranger. I Furnace Creek kan du spela golf på en grön, frodig bana mitt ute i öknen – inte att förväxla med Devil’s Golf Course, som är ett annat knastertorrt område i Death Valley. Men där är det bara djävulen själv som spelar golf. USATours kan hjälpa dig planera hur du bäst upplever Death Valley på din resa.

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.