BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Death Valley

Utforska en av världens varmaste platser

Death Valley

Death Valley

Datumet är den 10:e juli och det är mitt på eftermiddagen. Den här dagen är speciell eftersom det då uppmättes den högsta temperaturen i världen utanför Afrika.

Hela 56,6 °C visade termometern, vilket är mer än 10 °C mer än genomsnittet i området på sommaren. Så höga temperaturer kan verka helt galet, men låt det inte skrämma dig från att besöka Death Valley, för trots att det är ett ökenområde så finns det väldigt intressanta sevärdheter här. Vi rekommenderar att man lär känna området innan man reser hit.

Fakta om Death Valley
  • Area: 7.800 km2
  • Km. till storstad: Las Vegas (199 km)
  • Stat: Kalifornien
  • Säsong: Helårsdestination
  • Entréavgift: $30 per bil
Upplev Death Valley

Death Valley National Park

Vad har Death Valley att bjuda på?

Det kan verka märkligt för den ovetande att Death Valley är en nationalpark och det väcker ofta förvåning när man påstår att Death Valley har något att bjuda på, men nu ska du höra.

Death Valley är en nationalpark på grund av att området innehåller mer än 900 olika arter av ökenplantor, varav 21 av dem endast finns i detta område. Därför värnar man om området eftersom det är helt unikt. Trots det otroliga värmen växer plantorna och frodas särskilt på våren då det skapas perfekta förhållanden, vilket resulterar i enorma mängder växter under den perioden.

Det bor runt 200 människor i området och dessa står för att driva de två små städerna Stovepipe Walls och Furnace Creek, där det finns möjlighet att handla småsaker och övernatta på äkta amerikanskt vis.

Death Valley är värt ett besök, om inte för något annat, så på grund av sitt fantastiska landskap med sina många ökenplantor. Dock har området utvecklats till en stor turistattraktion, vilket har resulterat i andra sevärdheter förutom natur. I norra delen av Death Valley ligger Scotty’s Castle. Scotty’s Castle är ett enormt palats, vars uppgift är att visa upp en arkitektonisk stil med inspireration från Medelhavet. Det finns möjlighet att komma in och se palatset mot en mindre avgift. Därinne visas folk runt och får höra om palatsets historia och inredning. Det uppfördes av en rik man från Chicago och själva palatset innehåller en stor konstsamling, samt inredning inspirerad av europeiska möbler och stil.

En annan sevärdheter som gör Death Valley värd ett besök är Zabriske Point. Det är en utsiktspunkt där man har möjlighet att spana ut över ökenlandskapet. Är man dessutom intresserad av att se USAs lägsta punkt så ligger den också här. Badwater heter platsen och den ligger 86 meter under havsytan.

Death Valley i Kalifornien

Kom ihåg att vara förberedd

Du kan mer än bara titta ut över Grand Canyons massiva klyfta. Grand Canyon är idag en turistattraktion som årligen lockar miljoner och åter miljoner turister, vilket också innebär att det utvecklats flera olika På grund av de höga temperaturerna i Death Valley ska man vara säker på att man har god hälsa innan man reser hit. Man ska dessutom ta reda på vilka villkor de olika biluthyrarna har i relation till körning i området innan man kör iväg eftersom många av de inte tillåter användning av AC under sommaren, då det överhettar bilen och den kan gå sönder som resultat. Så ska du besöka Death Valley är det bäst att göra det under våren då temperaturen är lite mer hanterbar och naturen fantastisk.

Väder i Death Valley

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar
Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.