BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Bryce Canyon National Park

Utahs unika landskap av ”Hoodoos”

Bryce Canyon National Park

Se de röda klipporna vid solnedgång

Bryce Canyon National Park ligger i den sydligaste delen av Utah. En mindre nationalpark som bjuder på helt unika klippformationer – föreställ dig bara klungor med sandslotts-liknande jordpelare så långt ögat når.

Dessa jordpelare kallas för ”hoodoos” och Bryce Canyon är känt för att ha världens största samling ”hoodoos”. De lustiga jordpelarna kan upplevas från olika vinklar vid någon av nationalparkens alla berömda utsiktsposter, som du lätt kommer åt med bil – annars kan du insupa landskapet till fots eller från hästryggen.

Fakta om Bryce Canyon
  • Areal: 145 km²
  • Km till storstad: Las Vegas (418 km) och Salt Lake City (432 km)
  • Stat: Utah
  • Öppet: Hela året
  • Entré: $35 per bil (läs mer här)
Reseförslag till Bryce Canyon
Upplev Bryce Canyon

Bryce Canyon

Om Bryce Canyon

Trots namnet är Bryce Canyon faktiskt ingen kanjon Det är istället tal om en rad naturliga ”amfiteatrar”, som ligger längs en 29 kilometer långa platå. Den mest berömda av dessa amfiteatrar är Bryce Amphitheater, som ligger i början av parken. Det är en gigantisk dal med röda hoodoos i tusental.

Det är också i Bryces Ampthiteater de vackraste utsikterna finns. Därför behöver du inte spendera dagar på att utforska Bryce Canyon National Park, utan kan nöjda dig med att uppleva parkens höjdpunkter under en dagstur.

Navajo Loop Trail i Bryce Canyon

Bryce Canyon Scenic Drive

Genom den 29 kilometer långa, smala nationalparken går vägen Bryce Canyon Scenic Drive. Detta kan liknas vid parkens huvudpulsåder då den sträcker sig från parkens ingång i norr till dess ände i söder. Från maj till oktober kör gratis shuttle bussar fram och tillbaka längs vägen, så du kan hoppa av och på som du vill. Det är både för att skona naturen och göra det bekvämt för besökare.

Längs vägen får du tillgång till de populäraste utsiktsposterna. Det är också härifrån du avviker för gå på hajks eller rida neråt i ”amfiteatern” och komma tätt in på de lustiga hoodoos. Ta till exempel en tur längs The Queen Garden Trail eller Navajo Loop Trail.

Unik utsikt

De främsta attraktionerna i Bryce Canyon National Park är de många utsiktsposterna varifrån enastående panoramavyer över det unika landskapet väntar. De populäraste utsiktsposterna är Sunrise Point, Sunset point, Inspiration Point och Bryce Point. Som namnen indikerar är det särskilt vackert vid soluppgång och solnedgång.

Vill du hellre vara lite aktiv under din resa till Bryce Canyon National Park, kan du följa vandringsleden The Rim Trail. Rutten är lite under 9 kilometer lång och tar de flesta två-tre timmar att promenera. Den binder samman de populäraste utsiktsposterna och låter dig samtidigt njuta av naturen medan du går.

Övernatta vid Bryce Canyon

När du besöker Bryce Canyon National Park finns inga övernattningsställen inne i själva parken, såtillvida du inte kan tänka dig att campa. Är du ute efter tak över huvudet finns istället ställen att bo på mycket nära nationalparken. Bara en kort sträcka från ingången ligger nämligen den lilla byn Bryce, där det finns ett litet, men gediget utbud av hotell.

Letar du efter ett billigt alternativ finns det flera sådana valmöjligheter i Bryce, som ligger bara en halvtimmes körning från nationalparkens ingång.

Reseförslag till Bryce Canyon

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.